Mert Tokman wrote:Ozan Ersoy wrote:
Hocam takimi begendim. GS'in butcesinden fazla gozukuyor ama diyorsun ki Lincoln - Sabri 10 Milyona satilir, bu is halledilir. Lincoln 5 milyona anca satarsin, Sabri 5 milyon etmez. Veren cikarsa ligin bitmesini beklemesinler, PAF'dan adam koysunlar simdi satsinlar. Hadi olsun diyelim sunu pas geciyorsun sanki. Bu tip oyuncular TR'ye gelmek icin cok buyuk rakamlar istiyorlar. Lig kotu, vitrinde olma durumu yok, unutulma, kaybolma ihtimali var, sakatlanma riski cok buyuk. GS Lincoln'e 3,5 milyon euro maas veriyor ki adam gelsin. Maniche, Giulynin toplam masrafi Lincoln'den cok daha fazla olabilir. Ayrica Giuly seneye 33, sakatlanabilir. Giuly sakatlandi mi, kalirsin yine Arda'nin eline. Elinde cunku Maniche, Topal, Linderoth gibi bir suru ayni tipte DM oluverir. Sonra duran top da yok, o kadar parayi da harcamissin, kafayi kasir kasir isin icinden cikamazsin.
Ben derim ki takim kalsin oldugu gibi (emekli olacaklar haric). Sabri'yi satsinlar, 3 milyona falan, yerine birini bulsunlar sag beke Turkiye'den. Butun butceyi tek bir santrafora harcasinlar. 24-28 yaslarinda, saglam, hic bir sakatligi olmayan, topu alip tasiyabilen, kafaya cikabilen, yayin oralarda kaleye yuzunu dondu mu vurabilen iyi bir santrafora.
Ozan Ersoy
Lincoln ve Sabri'ye 10 degil sadece 5 istiyorum
- 10 milyon Polat'in hali hazirda ki transfer butcesi - satistan gelen 5'i bu ayrilan 10'a ilave ettim. Daha bir de Bouzid ve Carrusca'nin satisindan gelecek 2-3 milyon var
Giuly'nin yasina bakip sakatlanacagini hesap ediyorsun da Lincoln'un kil donmelerini neden hesaplamiyorsun anlamis degilim
Sen hakikaten Lincoln'un seneye birden degisecegini, her maca asilacagini, bu takimin liderligini falan yapacagini mi dusunuyorsun?
Bir de sunu ekleyeyim... Giuly ve Nonda Monaco'da birlikte oynadilar - Giuly'i transfer etmek Nonda'dan maksimum verim almak anlamina gelebilir.
Sevgili Mert,
Lincoln Bundesliga'da 3 sezonda 86 maçta oynamış bize gelmeden. Birden sezonun neredeyse dörtte üçünü kaçırmış bir sene. Şimdi kazan doğurunca inanıyorum ama ölünce nasıl olur hikayesi gibi hocanın, adam birden maç sayısı düşünce normal ama bunun artması mı imkansız?
Giuly eğer ucuzsa iyi bir transfer olabilir çünkü ciddi bir sağ kanat adamımız olması çok iyi olur ama ben bu saatten sonra ne koşup ne basacağını da bilmem. Hayır, Lincoln'ün koşmasını az bulanlar Giuly'ninki karşısında dehşet içinde kalabilir diye söylüyorum.
Birkaç kez yazıldı, bir sürü tahtabacakla atak yapıyoruz, canım pozsiyonların gelişimini gol olmayacağı garantisi ile izliyoruz. Ben razıyım Lincoln maçların yarısında oynasın, bir iki düzgün şut, bir-iki arapası atsın, bazıları gol olur ama bütün bir sene Sabri, Ayhan ve Barış şut atarlar (Sabri ve Barış'ın ara pası atması şebeklerin kalkülüs yapması ile aynı ihtimal zaten) Ayhan belki bir iki iyi pas verir, toplam üç gol olur.
Öbür adam maçların yarısında oynasın zaten 4-5 gol, 4-5 asist olur bence.
İyi bir sağ kanat oyuncusu (bak burası önemli, kanat oyuncusu, yani adam geçecek, süratli, ileri geri koşacak) bir de bunların üstüne hücum organize edebilirse, duran top kullanabilirse tabii ki Lincoln'e ihtiyaç kalmayabilir, ama Giuly o adam mı, o adamı buldun, kaç para?
Sen bir Arda daha olsun sağ kanatta istiyorsun, hatta Arda'nın iyi şut, frikik atanı da olsun istiyorsun. Yabancı bulmayı unut 10 değil 15 versen zor. Türk varsa hemen alalım ama nerede?
GS Lincoln'e neredeyse mecbur eğer biraz hücum zenginliği olsun istiyorsa. Ama ben Nonda ve Ümit kalırlarsa, Ozan'ın aksine golcüye değil sağ kanada veririm parayı. Süratli, iyi bir kanat oyuncusu (oyun organize etmesine, frikik atmasına falan gerek yok), bir de yedek stoper.
Ondan sonra bizim işimiz "back to the drawıng board", yani sil baştan.
1) Arda bu sene hücum ve koşusunu arttırdı, Kalli'nin emeği büyüktür. Buna devam edip şutlarını geliştirmeli.
2) Topal çok iyi bir kesici oldu, Kalli'nin emeği büyüktür, hücum yönünü geliştirmeli.
3) Ugur Uçar oyununu çok geliştirdi, Kalli'nin emeği büyüktür, geliştirmeye devam etmeli.
4) Bütün bunların üstüne GS yeni Arda, Mehmet Topallar çıkarmalı, bulmalı ve de bunları geliştirmeli. Alacak parası yok, piyasa delirmiş. Michael Carrick 18.5 milyon pounda gitmiş ManU'a, 37 milyon dolar. Biz dışarıdan ne alabiliriz, Lincoln'ü öpüp başımıza koyalım, Nonda'yı da ama acilen acilen çok önemle Arda, Topal, Uğur Uçarlar bulmamız lazım. Yoksa 2000-2001 son Avrupa başarımız olarak kalır.
(5. Herkes Sabri'den bir numara olmayacağını anladı, Kalli'nin rolü büyüktür, derhal satılmalıdır.)
Ama bütün bunlardan önce bize bu sene koşan çalışan Arda'yı, yıldız adayı Mehmet Topal ve çok gelişmiş Uğur'u kimin verdiğini unutmamalı: Kalli. Çok iyi bir futbol adamı, iyi bir hoca bulmamız lazım. Bu senenin en öenmli transferi o olacaktır, ne Gıuly, ne de gelse bile Ronaldo. İyi bir hoca. Sonra da bu 1-2-3-4-5ten devam. Lincoln oynamazsa halledilir ama iyi hocasız tüm gençlerimiz yerinde sayar hatta geriler, zaten düştük son senelerde, iyice dibe vururuz.Kalli bazı konularda çuvalladı maalesef ve de istediklerimiz olmadı ama bize bıraktığı bir hediye var, en büyük derdimiz bunu ziyan etmemek ve de üstüne koyacak insanı getirmek olmalı. Hiç transfer yapmayalım, iyi bir hoca alalım, Kalli'nin genci ve de biraz daha günümüzde hocalık yapan, maçlarda takımın başında olanını bulalım, parayı ona verelim, seneye ve de ondan sonraki sene iyi oluruz biz.
Ali