Federasyon - ASY'i kapatma !!!

Forum Galatasaray Spor Kulubu ve Turk sporu hakkinda ayrintili haberler, yorum ve analizler, ogretici arastirmalar ve diger onemli spor olaylari hakkinda bilgi akisini saglamak, yazilanlari saglikli bir yapi cercevesinde dunyadaki butun Galatasarayli arkadaslar ve diger sporseverler ile paylasmak amaciyla kurulmustur.

Moderator: Staff

Mert Tokman
Posts: 2581
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:18 pm
Location: Virginia, USA

Post by Mert Tokman »

Seyiricisiz oynama cezasi yok - biraz evvel aciklandi...

sadece 13,000 YTL para cezasi var...
Celal Gürcüoglu
Posts: 1439
Joined: Wed Oct 23, 2002 5:43 am
Location: Istanbul

Post by Celal Gürcüoglu »

FB kadar balli bir takim yok. Eger seyircisiz cezasi verilseydi bu seferde parasiz, hocasiza arti olarak birde seyircisiz diyecektik. Yine ucuz kurtuldular :)

GS-FB macindan ceza ciksa idi, o zaman bundan sonraki her derbiden bir seyircisiz cikmasi gerekecekti. Daha temiz derbi nasil olur bilmiyorum. Ercan Guven'i bende adam sanardim. Degilmis. Madem boyle bir yazi yazican. Desene yazinin sonuna AMA bunlarin hepsinin hemen derbi macindan sonrasi olmasi gerekiyordu diye. Ne olmusta bu raporlar bu kadar gec gecmis ellerine, ALLAH ALLAH!
Türkiye'nin ilk ve tek Avrupa Sampiyonu
Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Post by Cengiz Akgun »

Ozan Ersoy wrote: ..
Mert burada topuzun kantari kacmis durumda. Bu bir silah olarak kullaniliyor. Raporda yazilan kufurler mactan once edilmis kufurler. Boyle kufur mufur onlenmez. Aksine siddet dogurur. Haksizliga ugrama durumu var cunku. Bu mac seyircisiz oynanirsa ve GS yenilirse olacaklardan bunlar mi sorumlu olacak? Kimi kontrol edeceksin? Hakemin hic etki etmedigi mactan sonra bile Bagdat caddesinde kac tane silah cekildi, kac aracin camlari indirildi Fener'liler tarafindan. Kafaya rakiyi diken cikacak FB'li avina. Sen burada ne yapalim kalmis cimbomun ipi demeseydiler mi diyeceksin. Bu nasil mantiktir canim?
..
Ozan Ersoy
Mactan once edildi ama mac sirasinda edilmedi diyerek ASY stadinda rakibe kufur edildigini kabul edip, neden rapora yazdilar ama bu haksizlik demek mantik ise bu mantik da o mantigin panzehiridir.

Stadda kufur edildi mi edilmedi sorusuna cevap buysa eger; ya da GS'in savunmasi bu olduysa GS'a babalik etmisler kapatma cezasi vermiyerek Ben anlamam FB icin ne bok yediklerini. Ne fark olabilir ki mac sirasinda ya da mactan once ya da sonra stadda topluca kufur edildiginde. Kurallari mac sirasinda diyerek mi yapiyorlar? Gozlemcinin isi sadece mac sirasinda mi gecerli? Mactan once, oyun durunca, devre arasinda, ve mac sonunda kufur etmek serbest mi? Gozlemcinin isi o stadda kapilar acildigi andan once baslar. Baslamalidir da.

UEFA mactan birkac gun once geliyor stadi kontrol ediyor. Mactan once kapilar acilmadan butun gozlemcileri stadta ve her olayi gozlemleyip raporlarini yaziyorlar mi yazmiyorlar mi? Isvicre macinda havaalanindaki karsilama ve otele gidilmeye eslik etme pesrevi konu oldu mu olmadi mi verilen cezada? Mactan oncekiler ya da mactan sonrasi sayilmaz maci efendi olarak seyrettiler o zaman haksizlik yapmayalim mactan once olanlari unutalim dedikleri olmus mu yazdiklari raporlarda? Elbette olmamis. Mactan once burada mac oynanacak bir hava yok diye bir rapor versinler bakin bakalim o mac oynaniyor mu oynan miyormu?

Once kendinizi duzelteceksiniz. Ulan neden bu halti yediniz dendiginde onlar bunlar denildiginde olay bizler oluyor artik. Bundan memnun olanlarda capulcular. Kendisinden ve sevdiginden baskasina saygisi ve sevgisi olmayan, kabile ruhu ile yasamayi dustur haline getirmis, bir turlu ezikligini ruhunun derinliklerinden atamamis iki ayakli mahlukata haksizlik olacak demek ceza gelirse. Hem de cogu yuksek okul diplomali is guc ve coluk cocuk sahibi durzuler bunlar. Onun icin bosuna nefes tuketilmemesi lazim. Medeniyet dedigin tek disi kalmis canavar ile hala bogus bogusabilirsen. Toplumun sosyolojik sorunu bunlar.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
Ozgur Huseyinoglu
Posts: 2313
Joined: Thu Oct 24, 2002 2:35 am
Location: Falls Church, VA, USA

Post by Ozgur Huseyinoglu »

Mert Tokman wrote:Seyiricisiz oynama cezasi yok - biraz evvel aciklandi...

sadece 13,000 YTL para cezasi var...
Karar burda:
GALATASARAY A.Ş Kulübünün 27.04.2008 tarihinde oynanan GALATASARAY A.Ş.- FENERBAHÇE Turkcell Süper Lig futbol müsabakasında taraftarlarının neden olduğu saha olayları sebebiyle takdiren 10.000.- YTL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,

Aynı müsabakada GALATASARAY A.Ş Kulübünün görevli olmayan kişilerin yeşil zeminde bulunmasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle takdiren 1.000.- YTL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,

Aynı müsabakada GALATASARAY A.Ş Kulübünün akreditasyon denetimini yapmamasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle takdiren 1.000.- YTL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,

Aynı müsabakada GALATASARAY A.Ş Kulübünün merdiven boşluklarının boş bırakılmamasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle takdiren 1.000.- YTL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,

Cezaların içtimai ile GALATASARAY A.Ş Kulübünün neticeten ve takdiren 13.000.- YTL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,

GALATASARAY A.Ş Kulübü hakkında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle sevk yapılmış ise de FDT'nin 31/son maddesi uyarınca CEZA TAYİNİNE YER OLMADIĞINA,
Burda da talimatlar var: Orjinal MS-Word formati - Google'dan HTML:
Ancak, kişi veya kuruluş yukarıda yer alan olayların bertaraf edilmesi için azami gayreti gösterdiğini ve/veya bu yönde gerekli tüm girişimlerde bulunduğunu ya da olayların bu hüküm gereği cezalandırılmaları için üçüncü kişilerce kötü niyetli olarak yapıldığını ispat edebilir ise hakkında ceza uygulanmaz.
"Kara kapli" taraftarlari, meshur kitabin kapagini da sevmisler midir ki?! :twisted:

Bu seneki 2 derbi de ($S'daki de, ASY'deki de) onceki senelerden kat-be-kat iyiydi rezilliklerin miktari acisindan. Bizim millete boyle iyi giderken "disiplin" vermeye kalkmanin terst tepme olasiligi vardi, bence boyle iyi olmus, ve meshur "Kara Kapli"yi oyle, egip bugmek de gerekmemis, cunku gercekten, hem yonetimden, hem taraftardan buyuk bir caba vardi bu mac icin...

(EDIT: Eklemeden de edemeyecegim. Bu sorunu "100 kisi ile cozmeye calismak", sadece gecen sene ASY'deki macin sonundaki gibi, silahini ceken, biber gazi kullanan polis manzaralarina yol acar, baska da birsey olmaz)
Özgür
Ozan Ersoy
Posts: 3764
Joined: Wed Oct 23, 2002 4:18 am
Location: NC, USA

Post by Ozan Ersoy »

Cengiz Akgun wrote:
Mactan once edildi ama mac sirasinda edilmedi diyerek ASY stadinda rakibe kufur edildigini kabul edip, neden rapora yazdilar ama bu haksizlik demek mantik ise bu mantik da o mantigin panzehiridir.
Ben hic bir sey kabul etmedim. Yukarda elli yere "mI$ mi$" diye yazdim. Burada da "edilmi$mi$" demeyi unutmusum. Ben gormedim duymadim kufur mufur. Statta olanlar da olmadi diyorlar. Boyle bir seyi kabul etme saskinligini yapmayacagimi aksine gozlemci musvettelerinin sabah kadar yalan uyduracaklarini adim gibi biliyorum cunku bunlarin baskani denen adi Fener stadinda rakibin hocasina atilan sustaliyi herkesden once cakal gibi yakalayip cebine saklarken yakalanmis bir adi.

Guven kalmamis olay bitmistir.

Ikincisi kufuru kokten onlemek diye sacmalik asla olmaz. Don Kisotluga soyunmanin salakligini burada savunacak degilim. Mactan 2 saat once mactan sonra, Mecidekoyde yururken nedir bu isin sonu? Kapat stadi 50 bin kisi Mecidekoyu, sisliyi taksimi osmanbeyi cehenneme cevirsin, sabaha kadar icip colugun cocugun, yaslilarin onunde kendilerini kaybetsinler, siddete basvursunlar. Mac bitsin kapilari acsinlar, Aziz'in ne anasi ne sulalesi kalsin. Ne anladim ben bu isten... Kendinizi kandirmayin.

Ucuncusu benim bu kufur kuralindan anladigim butun stadin mac esnasinda koro halinde...

- Sahaya ineriz ananizi operiz..
- Hepiniz o. cocugusunuz
- I.ne hakem
- Dikilmis Fener.
- Dikilmis Federasyon.. cocugu hakemler...

seklindeki macin tansiyonunu arttiran, TV'da mac izleyenlerin midesini bulandiran kufurleri dakikalarca soylemesidir. Buna ceza verin... Benim hic bir itirazim yok. Ama olsun, TV kayitlarina gecsin. Stat kapatmaktan soz ediyoruz, birakin gozlemci raporunu falan... Adam sayiyorlar, yok 450 kisi 423 saniye kufur etmismis. Nereden bileceksin belki de gozlemcinin 3 metre ilersinde 5 tane velet kalkip kufur ettiler.

Seyircinin agzi duzelene kadar baligin bastan koktugu bu ulkede cok seyin duzelmesi lazim. GS kulubunun bu isleri tek basina halledebilecek ne gucu ne parasi var.

Ozan Ersoy
Serif Halimler
Posts: 470
Joined: Thu Oct 24, 2002 1:47 am
Location: Almanya<--izmir

Post by Serif Halimler »

Ilk önce küfürü yanlI$ buldugumu yazayIm, yanlI$ anla§IlmasIn.

Kalecinin gözüne Laser I$IgI tutp oyuna tribünden dogrudan müdahaleye 5 bin TL ceza.

Küfür edildigi icin 13.000 YTL ceza.

Türkiye gibi lugatI küfürlerle dolu bir ülkede, küfürden dolayI saha kapatmak acayip bir durum.
Alman lugatInIn en agIr küfrü "Arschloch" kelimesi "döt deligi" anlamIna geliyor. Aachen stadInda taraftarlarIn $arkIlarInda oldukca sIk kullanIlIyor ve bu kelime yüzünden seyircisiz mac oynamadI hic Aachen takImI.
Alman futbol tarihinde benim bildigim tek seyircisiz mac Aachen stadinda 2 yIlk önce oynandI. Aachen - Nürnberg macInda Aachen'lI bir bir taraftar rakIp takimIn antrenörüne cakmak atIp tutturdugu icin. AynI mac tekrar edildi, fakat seyircisiz oynandI.
Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Post by Cengiz Akgun »

Elbette kufurun tarifi yok. Kimine gore esek demek bile kufur kimine anca anadan avrattan baslayinca kufur sayiliyor. Almayada Arschloch ile Amerikdaki Asshole kaniksanmis olabilir. Futbolcuya ve klube edilirse eh iste ne yapalim ama hakeme ve federasyona edilirse orada duralim filan denir de denir. Ama Turkiyede stadlarda olanlar hicbir medeni ukede olmuyor artik. Bana Guney Amerika'yi filan ornek vermeyin. Orasida hala ucuncu Dunya ulkesi. Italyada Ispanyada sahaya atilanlar ve stadda birini oldurulmesi ile olanari gordunuz. Bunlar da vaktiyle Avrupa'nin copculeri idi.

Turkiyede daha hayvan oturarak mac seyredemiyor. Neden derseniz seyredilmezmis boyle lepelpi cekirdek yiyerek mac. Siz neden bahsediyorsunuz yahu? Almanyada polisi gorenin rengi atiyor derler. Boyle bin lira ile filan bu isler onlenmez. Canlarini yakacaksin. Verdigi ceza icine oturacak. Bak bakalim kac kisi yapiyor.

20 senedir ise gittgim yolda 40mil hiz sinirinda 51 ile gidiyorsun diye iki ay once durdular. Aman yahu ne diyorsun arkamdan korna caliyorlar dedimse de dinletmedim. New Jersey'de bugunlerde ayni Sopranolar'daki (bilen bilir bir mayfa ailesinin TV serisi) idare ediliyor. Polis merak etme gider savci ile konusursun ehliyetine gecmez diyerekte akil verdi. Cezanin maliyeti sonradan buldum eger 0-10 mil arasi hiz sinirini asmak olsa $65 ve ehliyete bir puan ama 10-mil ile 15 mil olursa ehliyete 2 puan ve ceza $95. 15 milin ustune cikinca ceza $175 dolar ve 4 puan.

Yahu ne var gecen gun surada saatine kac para aliyorsun soyledin verirver basinin gozunun sadakasi olsun denecek durum. Ama kazin ayagi oyle degil. Ehliyette puani girdi mi sigorta sirketi sip diye haberdar oluyor ve ilk firsatta senelik verdigim parayi en az $250 dolar artiracak ve bu uc sene devam edecek puanlar silinene kadar yani. Sene de sadece 2 puan siliniyor o da yeni bir suc islemez isen. Benim ehliyette de hicbir puan yok. Bahsettigim okul arabasinda da almamistim ya. Tertemiz 25 senelik ehliyet. Ilk sorusu ehliyette puan var mi oldu. Yalan soylesem var desen gidip bakacak arabasindan zaten. Gelip ulan yasindan basinda utan bir de yalan soyleme dese esek kadar herif 25 yasindaki deikanliya yalan soylemis olmanin ezikligi ile kalacaksin. Yok dedik elbette. Gitti arabasina yazdi ve cizdi mahkeme cagrisini verdi. Gordugunuz gibi bir mil fazla ile ehliyetime suc iki puan diye giriyor ve uc senede siliniyor. Uc sene icin sigorta sirketine 750 dolarla bin dolar arasi para verecegim. Bu bir tesaduf olamaz.

Arastirdik. Eger trafik okuluna gidersem iki puan siliniyor otomatik. Ama trafik okuluna da $100 ve yarim gununuz vereceksiniz. Iyisimi kalkar goderiz savci ile gorusuruz dedik. Akil verdiye git konus diye. Savciyi da oyle istedigin zaman goremiyorsun. Mahkeme gunu durusmadan yarim saat once gorusuyor. Isimizden olmayalim diye gece saat 6'da baslayan mahkeme gunu aldik. Bir bucuk ay sonra savci efendinin odasinda idik uc hafta once. Vaktinde de gidip ilk sirayi aldim. Adam ne dedi begenirsiniz. Bir kere suclu oldugunu kabul edeceksin ve cezani puansiz cezaya cevirmemi istersen onun para cezasi $156 dolar. Raziyiz $156 lafimi olur filan demege kalmadan bomba dustu. Ustelikdedi New Jersey eyalati bizden $250 dolar surcharge (yani avanta) almamizi istiyor bunu vermeden cezani puansiza ceviremem. Bir de burada mehkemeyi mesgul etmekten $33 masrafi var bu sana toplam $439 dolara patlayacak dedi. Simdi kalk herifi orada bogma istersen. Kerhane de bile daha anlayisli pazarlik olurdu Neriman mi idi Nermin mi idi neydi. Renkten renge girdim ama bir hesap kitap zaten suclu bulunsam bu bana $200 dolara patlayacak. Isin yoksa trafik okulu filanla ugrasacam. Nalet olsun dedik verdim. Peki hadi gideyim dedim nereye odeyecegim derken. Yook dedi. Hakimin onune cikacaksin suclu oldugunu kabul edeceksin ama merak etme ben senin gibi kalantorlari one cikartacagim dedi. Baktimki benim gibi 20 kusur kalantor var toplam da 30-35 kisi o aksamki durusmada. Sonunda mahkeme 7:30 basladi ve bekledik. Hakim efendi icin ayaga kalktik. Benim siram 5.filandi. Sordu anlasmamiz uzere sucluyum dedim. Savci da anlastik bir sorun yok dedi. Hakim de utanmadan bana toplamin $439 dolar olacagini o da tekrar bir bir hesabi ile soyledi. Simdi istersen bu $250 NJ eyalet cezasi ne oluyor de bakalim. Yani bir bakima bu parayi cebe atmiyoruz demeye getiriyor ama mahkeme tamamen kanguru mahkemesi. Para ile adalet satin aliniyor. Boylece hem Middletown kasabasi senlenecek ve zaten butcesi batik olan New Jersey'de sayenizde senlenecek demek oluyor Once kizdim ama sonra hak verdim. Ceza dusuk olsa diyelim $150 ile kurtulsam iki gecelik karimla aksam yemegi parasi dusurdugumden say deme durumum var. Ama cepten boyle yatak odasina alacagim ucuzlukta gordugum Cin mali 30' HDTV parasi gidince hadi bakalim bundan sonra orada 40 mil yaziyorsa o tabelada 45 mille git o yolda sikiyorsa kic deligin. Adami boyle samdandaki muma ceviriyorlar medeniyetin tek disli canavarinin hukum surdugu yerlerde.

Kufur mu ettin ilk defa ise cezasi 300 YTL . Ikincisi ise 600 YTL. ucuncu kere ise uc gun hapis 1000 YTL de ve bak bakalim o isi gucu olup evde coluk cocugu olan diplamali hergeler yola geliyor mu gelmiyor mu? Stadin koridoruna bir masa ve bir komputer koyacaksin. Kufur edenleri sirada ellerinde kimlikleri ile isleme tabi turulup bilmem ne asliye mahkemesiine celbini cikartip salacaksin. Vurmak carpmak filan bayagi isler. Cogu gozukmeyecek ilk seferinde mahkemede. Arkasna olis takmanin bir alemi yok siciline gcecek. Ikinci stadda yakalanislarinda ya da trafikte filan durdurulduklarinda mahkemeden kacma adi altinda nasil Tabibler Birligi Baskanina yapmislar derhal karakola cekeceksin. iIk cezayi yuzde elli ustelik cezayi odemek sarti ile saliveverilecek ve ikinci icin mahkeme gununu alacak. Bak nasil geliyor mahkemeye ya da aman ikinci cezayi da odeyim diyor mu demiyor mu? Bu devirde bulari yapamiyorsan develigini devlet degil dikkat edin deveiigini kabul edeceksin.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
Mehmet Marsan
Posts: 1946
Joined: Sun Oct 27, 2002 12:52 pm
Location: Washington D.C.

Post by Mehmet Marsan »

Cengiz,

Sen trafik canavari olma yollunda ilerliyorsun. Bu kacinci oldu. Biraz sag ayagini geride tutmaya calis.

Hikayedeki trafik cezalarinin caydirici etkisini anladim da -sana pek calismamasina ragmen - seyircilerin kufur edip klubun cezalandirilmasinda ki iliskiyi anliyamadim. Yani sen trafik sucu isleyince cezayi baskasi cekerse olurda, sen cezayi odeyince hikayeler uyusmuyor.

Turk polisi isi gucu yokta kufur edenleri toplayip fisliyecekde tekrarlarsa cezayi artiracaklar. Memleketimize uyan metod ilk tesbitde iki cop gecirmek. Asirlardir basarili uygulaniyor. Hele TV kameralari olmasa bak bir daha kufur ediyorlarmi.

Son olarak senin Ercan Guven kudurmus. Tarafsiz Spor yazarligini numarasindan vaz gecip anti GS yazari olmaya karar vermis.

Saglicakla kal.
Osman Kiciman
Posts: 397
Joined: Wed Dec 24, 2003 10:22 am
Location: Atakoey, IstanbuI / TR

Post by Osman Kiciman »

Cengiz Abi o nezih sıfatı sana aynen iade ediyorum. Ayakta 90 dk bağırarak maç seyretme özgürlüğü olması gerektiğini de düşünüyorum. Almanya'da Shalke idi galiba UEFA kriterlerinden dolayı koltuk taktığı açık tribüne ligde sadece ayakta seyirci alan. Ha bir de çok geri kalmış Latin Amerika var. Hayır ileride olan sömürgeci, sözüm ona demokrasi havarisi ABD ile işbirlikçisi Birleşik Krallıksa ben lütfen geride kalayım :twisted: Başka da bir şey yazmıyım...
Serif Halimler
Posts: 470
Joined: Thu Oct 24, 2002 1:47 am
Location: Almanya<--izmir

Post by Serif Halimler »

Osman Kiciman wrote: Almanya'da Shalke idi galiba UEFA kriterlerinden dolayı koltuk taktığı açık tribüne ligde sadece ayakta seyirci alan. .
Schalke stadInda en fanatik taraftarlarin bulundugu kale arkasI koltuklarI Bundesliga maclarinda demonte ediliyor. Sadece ulusarasI maclarda UEFA kriterleri geregi koltuklar yerlerine takIlIyor.

Örnegin gecen hafta GS - FB macInI ben stadta olsaydIm oturarak izleyemezdim, aynIsInI Sivas - GS maci icinde söyleyebilirim.
Ozan Ersoy
Posts: 3764
Joined: Wed Oct 23, 2002 4:18 am
Location: NC, USA

Post by Ozan Ersoy »

Bu olay ve sonucu GS yonetimine arti puan olarak yazilacaktir. GS yonetiminin kendi gucunu kullanabildigini, en azindan yeri geldiginde hakkini savunabildigini, tupcu demirdokum gibi bos laflar edip zort diye yerine cokmedigini gosterir. Hic bir laf edilmedi, medyaya hic bir aciklama yapilmadi, hic bir yonetici cikip "haksizlik maksizlik" diye aglamadi, kapilar arkasinda yeterince baski uygulanip is halledildi. Ama bununla da kalmamali...

GS yonetiminin ciddi sekilde elindeki butun kanallari kullanip federasyona Kemal Dincer'i gorevinden almasi icin baski yapmasi gerekiyor. Bu adamin adil olmasinin en ufak olasiligi yok. Banka soymaktan 20 sene hapis yatmis adami Merkez bankasina mudur yapmak gibi birsey bu. Bu is bu herifin gozlemcilerinin yazdigi raporlara kaldiysa daha neler cikacak neler. Ne ilk ne son... Turkce'de "rapor" kelimesi "yalan" kokunden turer. Daha cocukluk yaslarindan baslar. Doktordan hasta raporu lazim ki okulu kirayim. Suc isledim deli raporu lazim hapse girmemek icin. Askere gitmemek icin "curuk raporu" lazim. Kaza yaptim, adam oldurdum, "bilirkisi raporunu" kendi leyhime yazdirttim, yirttim. Her turlu rapora bakin altinda yalan vardir.

Bu herzeler rapor yazacak, onlarin raporuna gore takimlara ceza verilecek.. Geciniz... Ya da milyonlarin onunde maclarin icine edilecek, her turlu rezalet olacak, bunlar raporlarina "yazmadigi" icin ceza verilemeyecek. Yaaa oldu gorursem soylerim...

Bu arada, bunu 9 sutuna mansetten haber yapan hem de bekleyip bekleyip GS'in Sivas macinin sabahi bunu ortaya cikaran, onla da kalmayip hukmu de verip cezayi kesen ZILLLIYET haber mudurleri ve Ercan Guven musvettelerine hazimsizliklari icin bir kutu

<img src="http://www.gas-x.com/img/box-thinStrips-lg.jpg"></img>

tavsiye ediyorum. Atiyorsun agzina 5 dakikada butun gazini cikariyor, oohhh rahatliyorsun....

Ozan Ersoy
Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Post by Cengiz Akgun »

Mehmet Marsan wrote:Cengiz,

Sen trafik canavari olma yollunda ilerliyorsun. Bu kacinci oldu. Biraz sag ayagini geride tutmaya calis.
....
Bu kacinci dedigin arasinda 8 yil var. Ben de zaten klupler ceza alsin demiyorum herkez gibi birisine ya da birilerine kufur etmek suc ise cezasi olmali ve cezayi da yapan cekmeli. Yalniz bir klup adina insanlar bir araya gelip karsi tarafa topluca kufur ediyorlarsa bunda klubun bu olaya izin verdigi anlami da cikar. Klubun bu kisilerden davaci olmasi gerekiyor. Olmuyorsa suca ortaktir. Evine 15-20 kisiyi doldur bunlarda pencereden yoldan gelip gecen kufur etsinler bak bakalim ne oluyor?
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Post by Cengiz Akgun »

Osman Kiciman wrote:Cengiz Abi o nezih sıfatı sana aynen iade ediyorum. Ayakta 90 dk bağırarak maç seyretme özgürlüğü olması gerektiğini de düşünüyorum. Almanya'da Shalke idi galiba UEFA kriterlerinden dolayı koltuk taktığı açık tribüne ligde sadece ayakta seyirci alan. Ha bir de çok geri kalmış Latin Amerika var. Hayır ileride olan sömürgeci, sözüm ona demokrasi havarisi ABD ile işbirlikçisi Birleşik Krallıksa ben lütfen geride kalayım :twisted: Başka da bir şey yazmıyım...
Schalke kolayini bulmus ayakta durmak isteyen icin. Turkiyede stadlarda guya koltuk var. Dili kesilmis dilsiz gibi koltugun yarisi ustune basip cikan mahluk tarafindan kirilmis. Bu ise eger mac seyretme zevki kalsin. Avrupada maca gittiginde koltugun ustune cikabiliyor musun? Ya da adamin onune dikilip ben ayakta seyredecem oturamam diyebiliyor musun?
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
Murat Kara
Posts: 1279
Joined: Tue Oct 22, 2002 11:38 pm

Post by Murat Kara »

Cengiz Akgun wrote:
Mehmet Marsan wrote:Cengiz,

Sen trafik canavari olma yollunda ilerliyorsun. Bu kacinci oldu. Biraz sag ayagini geride tutmaya calis.
....
Bu kacinci dedigin arasinda 8 yil var. Ben de zaten klupler ceza alsin demiyorum herkez gibi birisine ya da birilerine kufur etmek suc ise cezasi olmali ve cezayi da yapan cekmeli. Yalniz bir klup adina insanlar bir araya gelip karsi tarafa topluca kufur ediyorlarsa bunda klubun bu olaya izin verdigi anlami da cikar. Klubun bu kisilerden davaci olmasi gerekiyor. Olmuyorsa suca ortaktir. Evine 15-20 kisiyi doldur bunlarda pencereden yoldan gelip gecen kufur etsinler bak bakalim ne oluyor?
Cengiz, ceza koymak kolay da nasil uygulayacaksin adaletli olarak? Ya polis yanlis adami alip gotururse? Polisin geldigini gorenler, orada saf saf duran birisini polisin onune atarlarsa? Toptan herkezi cikarsan bu sefer parasini odeyip giren eli yuzu duzgun adami da sokaga koyman lazim. Fislemek lazim dersen o zaman da fislenmis adamlar zaten kluple iliskisi olacak duzeyde bu ise bas koymus adamlar. O zaman isin rengi baska. Ceza ile filan alakasi yok.

Adaletli olmasina gerek yok dersen, o zaman seni sucsuzken yakalayip, cezayi uyguladiklarinda basina geleni sineye cekmen ve allah razi olsun iyiki bu polisler var demen gerekir. Bir de adamlara sigara filan ikram etmek de uygun olabilir. Ne de olsa arada sirada yaptiklari hatalarin vicdan azabi ile yasiyorlar surekli (!).

Sosyolojik demek su demek: eger Turkiye'de herkes 5 yildiz otel luksunde bir yasam surse, o zaman ne kufur kalir ne de yumruk. Kimse tenezzul etmez. Birak 5 yildizi, 3 yildiz bile yeter. Eee yok iste dersen, o zaman kufurle yasamayi da kabul etmis olursun. Hem oyle, hem boyle olmaz. Bak ABD'de Harlem filan gibi yerlere kufur var mi yok mu ona gore karar ver. Medeni dedigin memleketten edilen kufurler taa benim oturma odama kadar geliyor hergun. Adamlar TV'yi icat etmisler o kufurleri taa buralara kadar gondermek icin.

Bir de su murekkep yalama olayi var senin cok rehber verdigin. Hadi bu lafin komikligini gectik (murekkebi goren adam anlamamis ne oldugu, yiyecek bir sey sanip tadina bakmis ve biz de ona aydin adam demisiz :) ). Istedigin kadar murekkep yala, 3 yildiz luksunde surekli yasayip, kibar ve sakin bir ortamda bulunmaz isen uzun sure, kufur illeti yakani birakmaz, alismis isen. Herkes ederken sana da bulasir. Bir, uc, bes dayanirsin, sonra bir bakmissin sen de bosalmissin. Bu isler ne yazik ki biraz boyle. Ecnebiler 'peer pressure' diyorlar ve ilkokullarda bile kullaniyorlar bu yontemi cocuklara toplu olarak birseyler yaptirabilmek icin.
Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Post by Cengiz Akgun »

Murat Kara wrote:
Cengiz Akgun wrote:
Mehmet Marsan wrote:Cengiz,

Sen trafik canavari olma yollunda ilerliyorsun. Bu kacinci oldu. Biraz sag ayagini geride tutmaya calis.
....
Bu kacinci dedigin arasinda 8 yil var. Ben de zaten klupler ceza alsin demiyorum herkez gibi birisine ya da birilerine kufur etmek suc ise cezasi olmali ve cezayi da yapan cekmeli. Yalniz bir klup adina insanlar bir araya gelip karsi tarafa topluca kufur ediyorlarsa bunda klubun bu olaya izin verdigi anlami da cikar. Klubun bu kisilerden davaci olmasi gerekiyor. Olmuyorsa suca ortaktir. Evine 15-20 kisiyi doldur bunlarda pencereden yoldan gelip gecen kufur etsinler bak bakalim ne oluyor?
Cengiz, ceza koymak kolay da nasil uygulayacaksin adaletli olarak? Ya polis yanlis adami alip gotururse? Polisin geldigini gorenler, orada saf saf duran birisini polisin onune atarlarsa? Toptan herkezi cikarsan bu sefer parasini odeyip giren eli yuzu duzgun adami da sokaga koyman lazim. Fislemek lazim dersen o zaman da fislenmis adamlar zaten kluple iliskisi olacak duzeyde bu ise bas koymus adamlar. O zaman isin rengi baska. Ceza ile filan alakasi yok.
.
Stadda tribunler ustunde olan kamera olacak ya. Polis kime gidecegini bilecek toplarken. Amerikada polis seni hizli gidiyorsun diye durduruyor ama ceza verme para alma yetkisi yok (bizim gibi akillilar rusvet vermeye kalkinca bir de rusvet vermeye tesebbusten mahkemeye veriliyorlar) mahkemeye cikartmak icin mahkeme celbi veriyor eline. Ben sucsuzum deme hakkin var ve mahkemeye cikma hakkin da sakli. Polis de hakim karsisinda senin gibi cikiyor ve senin hizli gittigini ispat etmek zorunda. Polis senin kufurse kufur ya da ne sucu islemis isen o sucunu ispat etmeye mecbur. Bundan acayip para kazaniyor kasaba ve sehirler. Amerikada trafik cezalari 6 Milyar dolarlik evet yanlis degil 6 Milyar dolarlik bir market.

Eger mahkemeye gitmek durumunda degilsen sucunu kabul edip cezani oduyorsun. O yuzden de ben de zaten hemen orada cezayi alsinlar demedim. Kemaradan gorulenler uzerine secip stadin koridorunda zanli olarak mahkeme celbini eline vereceksin. Bunu yapman icinde adamin kimligi olacak. Hir gur yok. Zaten bu olaylar oldugu zaman oradakiler polise kimin kufur ettigini soylerler. Olayi boylece bitiriyorlar. Boyle baskasinin yerine goturulmemek icin sucu isleyeni korumamaya mecbursun. Degilse sen de gidiyorsun sucu isleyeni koruma narina.

Bunlari medeniyet hal etmis vaziyette. Oyle suclunun yaninda sucsuz yaniyor filan diye bu islemler yapilmiyor mu saniyorsunuz. Ingilterede azgin seyirciyi yola getirdiler. Nasil yaptilar iyilikle mi? Kemarayi koydular kim ne yapiyor kabak gibi beli oldu simdi sarkilar soyleyerek maci seyrediyorlar.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
Post Reply