EURO 2008: TÜRKİYE-Portekiz 0-2

Forum Galatasaray Spor Kulubu ve Turk sporu hakkinda ayrintili haberler, yorum ve analizler, ogretici arastirmalar ve diger onemli spor olaylari hakkinda bilgi akisini saglamak, yazilanlari saglikli bir yapi cercevesinde dunyadaki butun Galatasarayli arkadaslar ve diger sporseverler ile paylasmak amaciyla kurulmustur.

Moderator: Staff

Ali Gursel
Posts: 2632
Joined: Thu Oct 24, 2002 2:53 am

Post by Ali Gursel »

Macin en sevindirici tarafinin skor oldugunu dusunuyorum. 5-6lik olmak isten degildi, biraz Volkan biraz da direkler isi 2ye kapattik diye cok sevincliyim.

Bu zirva 11e 5-6 zaten olmasi gerekendi.

Oyunculari tek tek elestirmeyi ise luzumsuz goruyorum, bu kadar kotu bir ilk 11 ile sahaya cikinca Emre veya Tuncay'da kabahat aramak garip geliyor bana.

Sayin Terim:

Lutfen Arda'yi oynat, Topal ve Aurelio'yu cift on libero yap. Nihat'i kenara al. Ama herseyden onemlisi Gokhan Zan'dan herkesi kurtar. Ilk iki direkten topu Portekiz'in Gokhan Zan'in hazirladigi pozsiyonlar, siradan bir defans oyuncusuyla olmayacak pozisyonlar, siradan ha, iyi falan degil.

Bu Nihat-Mevlut-Tuncay-Kazim gibi sacmaliklari da birak artik. Capini bil, ideolojiyle, dev ayansinda gordugun fikirlerle degil gercekle ilgili 11 kur. Yoksa her mac boyle 2-0la kurtulamazsin.

Bir insan nasil bu kadar gercekle baglantisini kaybeder yahu, etrafindakiler de bir sey demiyor mu buna?

Oyle bir 11le cikmis ki, bizimkiler gayretle kosuyor ilk yari bakiyorsun ve herifler ilk yari atamazsa ikinci yari agzimiza defi hacet edecekler belli, analari agliyor sacma sapan oyun kurgusunun eksiklerini kapatmak icin.

Portekiz cok iyi gununde degildi, Cekler ve son macta asilirlarsa Isvicre bizim kadar kismetli olmayabilir.

Biz ise ideoloji ile degil futbol dusunerek ilk 11 cikaran bir hocamiz olsa bugun bir puan calabilirdik. Ama ilk 11i gorunce zaten o sansin bittigi de goruldu. Portekiz'e 2-0 yenilmek ayip degil ama bu futbol, butun mac ha yedik ha yiyoruz diye mac izlemek ayip.

Takimi Cevat hocaya veremez miyiz, en azindan Arda ve Topal'i oynatmayi becerir.

Takimin gercek iyisi Volkan'di bugun. Kalan hepsi hikaye, cunku bu kurguyla kale haricinde bir mevkide iyi olmaya imkan yoktu.

Yazin Terim hocaya bir tane daha.

Ali
Ali Gursel
Posts: 2632
Joined: Thu Oct 24, 2002 2:53 am

Post by Ali Gursel »

Mert Tokman wrote:
Celal Gürcüoglu wrote:Safi Poz (Cengiz abi anladin sen:) simdi 2-0'a ne diyecek? Yine bulur birseyler.
Ben ne diyecegini simdiden soyleyim...

Piskin piskin cikip - bu yenilginin sorumlusu benim baska yerde aranmasin diyecek once... ama sonra "bazi arkadaslara guvendik fakat guvenimizi bosa cikardilar - bundan sonra biraz baska arkadaslarla yola devam edicez" deyip sorumlulugu o "arkadaslara" aticak...

Bircok insan zannedecek ki o arkadaslarin basinda Emre Belozoglu geliyor - ama hayir... bir daha ki macta Emre yine saha da olacak ama Mevlut kesik yiyecek - FT Mevlut'u kurban edecek...
Maalesef bu maci tek bir oyuncuya yukleyemezsin, gulerleler adama.

Kendisi macin kirilma ani Gokhan Zan'in sakatlanmasiydi demis. Bana macin degil de Portekiz'li oyuncunun kaval kemiginin kirilma ani olabilirdi o an gibi geldi.

Cok yazik, su forumda yazan herhangi bir insan bundan daha iyi bir 11 cikarir. ne kadar aci halimiz.

Ali
Mehmet Cirak
Posts: 649
Joined: Tue Oct 22, 2002 10:11 pm
Location: Durham, NC USA

Post by Mehmet Cirak »

Tuncay + Mevlut + Nihat + Kazim ile maca basladik :) Sonra da Semih alindi oyuna :)

Turkiye'yi bu kadar ezik izlememistim uzun suredir. Elimizdeki en olumlu sey orta saha oyuncularimiz, Terim Bey asil mevkii forvet olan 4 elemenla basliyor.

Servet, Kazim, Balta ve Volkan fena degillerdi.
Mehmet Cirak

"Artificial intelligence is no match for natural stupidity."
Murat Gökcigdem
Staff Member
Posts: 1271
Joined: Thu Nov 07, 2002 4:25 pm
Location: Washington, DC USA

Post by Murat Gökcigdem »

Cok zayif bir takim goruntusu cizdik.

Turkiyeden nefret eden ABC ESPN spikerlerine herhalde yesil isik vermiski adamlar cok alayci yorumlar yapiyordu. O ve sahada Emre Asi, Emre B., Gokhan gibi ikinci sinif oyuncular Portekiz karsisinda siritdilar.

Tuncay'in hali de neydi ogle :evil:

Mehmet Marsan'nin bir lafi vardi Galatasaray Leverkusen macini beraber izlerken...

Bu mantikla, bu anlayisla, bu elemanlarla ne isimiz var Avrupa capinda turnuvalarda...

Fatih Terim hic kimseyi bulamamis mu Emre'ye kaptanlik unvani vermis? 70 milyonluk ulkeded Emre Asik mi defansa laik?

Ayip hemde cok ayip...
Kemal Bakircioglu
Posts: 406
Joined: Tue Oct 22, 2002 6:11 pm
Location: Brooklyn- New York

Post by Kemal Bakircioglu »

96 maclarinda daha kisilikli oynadik.

Arda'nin oynanamasi anlamak mumkun degil. Turkiyenin en formda oyuncusu. Fatih hocaninin hatasi oyuncularla dama tasi gibi durmadan oynamasi. Ligde sampiyon kim , GS, bir iki tane yabancisi disinda gerisi Turk , demek ki bir karma , uyum saglanmis. Iskelette agirligini bu oyunculura kur, aralara diger oyunculari serpistir. Bugun Emre ile Tuncay'in halini gorunce uzuldum. Nihat'ta cok on plana cikmaya calisti mac boyunca, frikik, korner atislari tapulu mali olmus gibi. Colin Kazim en iyi oyuncu idi, hoca bu konuda hakili cikti.

Ikinci macta , Sabri , Arda ilk 11'de olur diye dusunuyorum, Emre Gungor'u gormek isterim ama Asik oynatir ofansif yonunu kullanmak isteyebilir.

Bugun maci kaybedebiliriz, ezikligi degil .
Kemal Bakircioglu
Selcuk Samli
Posts: 3568
Joined: Sat Jan 15, 2005 11:06 pm
Location: Izmir

Post by Selcuk Samli »

Bu kadro islerine fazla girmek istemiyorum ama bazi secimler kafami kurcaladi.Mesela,Servet ile oynamaya daha alisik olan Emre Gungor neden tercih edilmedi?100% hazir olmayan,ve agir bir sakatliktan cikan Hamit'in yerine sag bekte Sabri neden dusunulmedi?

Orta sahada Emre,Tuncay,ve Aurelio cok kostu,cok calisti ama ofansta faydali,yaratici olamadilar.Hoca macin sonlarina dogru Semih'i oyuna aldi.Ben de Semih'i oyuna aliyorsun da ona ve Nihat'a kim pas atacak diye dusundum.

Bu sezon cok formda olan oyunculardan Arda neden dusunulmedi?Ilk devrenin sonunda sag bekte aksayan Hamit ile sari karti olup vasat oynayan Kazim'in(ilk devrede)yerine Sabri ve Arda'yi alir diye dusunuyordum,ama Arda'yi kullanmadi.Bir degisiklik yapilmasi gerekiyordu sonucta,cunku mac iyi gitmiyordu,uretici olamiyorduk.

Sonuc olarak daha kaliteli oyunculari olan takim maci rahat kazandi.
25-2025

nefvakfi.org
Ozan Kaya
Posts: 535
Joined: Wed Sep 08, 2004 10:56 pm
Location: San Diego, CA

Post by Ozan Kaya »

Arda ya da Gokdeniz gibi ayagindaki topu saklayabilen ve AKILLICA kullanan oyuncular yerine Tuncay 90dk. oyunda kaldi. Ilk yarida tek sutu ceken Mevlut ikinci yarida oyunda yok. Herhalde TD olmaya gerek bunlari gormek icin.

Macin 5-0 bitmemesi turnuvanin su anda en kotu takimi oldumuz gercegini kapatmiyor. Ilk kez bu kadar umutsuz bir milli mac seyrettim. Sablonculuk vasitasiyla, bravo 80'li yillari geri getirdiler.

Yine is GS'a dustu bayragi yukseltmek icin.
Salih Bora
Posts: 785
Joined: Thu Jun 14, 2007 10:47 pm

Post by Salih Bora »

Fatih Terim dünkü maçı kaldıramadı. Olayın özeti bu.
Belki kimse farketmiyor ama, Terim artık çağdışı bir antrenördür.
Futbol felsefesi çok pasla orta sahada topu rahatlatıp rakibin üzerine yavaş ama çok adamla yüklenmek üzerine kurulu. Bu formül on yıl önce etkili olabilirdi ama şimdi öyle değil. Günümüzde üç pasla topu karşı kaleye götürüyor elit takımlar.
Portekiz'in oyuncuları sırtı dönükken topu alır almaz kaleye dönüp hücuma geçiyorlardı. Bizimkilerin yaptığı geri pas, yan pas.
Bir kere, Portekiz'den korkmuş. Bu belli. Çift ön libero santrayı geçmiyor, beklerden Hakan Balta'nın çıktığı nadir.
Tuncay ve Emre hiç inisiyatif almıyorlar. El freni gibi takımı durduruyorlar.
Şapkadan tavşan çıkartacak ya, Mevlüt'ü denedi ilk yarı. Havasını aldı tabii.
Kazım sağda verimsizdi.
Topu ayağımızda uzun süre tutamadık. Çok koştuk ama efektif oynamaya yetmedi.
Yaptığı değişiklikler felaket. Mevlüt'ün yerine Arda'yı alacağına Sabri'yi soktu takıma. Ne alakaysa. Ondan sonra da, Hamit-Semih değişikliğini yaptı.
Yazık, Fatih Terim oyunu okuyamıyor. Bu hale gelmiş.
Senin sorunun forvette değil. Forvetine top gelmiyor zaten, orta sahan zayıf. Semih'i alıyor, kafasıyla ayağıyla topu dürtüverir de maçı kurtarır diye. Umudu bu kadar sığ. Pes. Çocuk zaten topa ayağını değmedi.
En kötüsü, maçtan sonra herşeyin bu kadar rezil gittiğini de kabul etmiyor.
Emre Aşık'ın kornerden gelen topa vurduğu kafa gol olsa maç 1-1 bitermiş. Bahaneye bak.
Pembe tablolar çiziyor. İyi oynamışız, şanssızmışız filan.
Ayıp. Yazık.
AYRILMAZ İKİLİ
Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Post by Cengiz Akgun »

Bakalim Kumbet Kafa ikinci macta hangi cevherleri dokecek. Bu kadar sevimsiz bir isan olabilir. ESPN maci yine verdi halini gordum. Allah Kurtarsin!
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
Osman Kiciman
Posts: 397
Joined: Wed Dec 24, 2003 10:22 am
Location: Atakoey, IstanbuI / TR

Post by Osman Kiciman »

Selçuk Samli wrote:Bu kadro islerine fazla girmek istemiyorum ama bazi secimler kafami kurcaladi.Mesela,Servet ile oynamaya daha alisik olan Emre Gungor neden tercih edilmedi?
Bence canalıcı soru bu! Düşününce aklıma gelen cevap ise şu: Terim, "aldı GS'ın hazır defansını, başarılı oldu" dedirtmek isteme(di)z. Bunun için başarısızlığı dahi göze alır. Ders almam veririm diyen zihniyetten başka şekilde hareket etmesi de beklenemez zaten:(

İşte şimdi belki de Gokhan'ın sakatlığı ile iki yanlış bir doğru edecek ve sürekli bireysel hata yapan Zan'dan da kurtulacağız. Ya da Zan'la / Aşık'la devam edecek ve aslında organize olmakta bizden de kötü olan diğer iki rakibe de puan (lar) verip erken dönecek, böylece Fatih ve saçmasapan egolarından komple kurtulacağız...
Serif Halimler
Posts: 470
Joined: Thu Oct 24, 2002 1:47 am
Location: Almanya<--izmir

Post by Serif Halimler »

Portekiz tüm oyuna hakimdi gördügümüz gibi.
Cok sansimiz vardi 5-0 veya 6-0 degil de, sadece 2-0 yenildik.

Tek tek oyunculari suclamayi dogru bulmamakla beraber.
Kazim beni de olumlu anlamda yaniltti, bekledigimden iyiydi.

Tuncay ise tam tersi, ilk yariyi hemen her pozisyonda yerlere yatarak gecirdi. (bunu Alman spiker söyledi, benim uydurmam degil).
Onun yerine defansif yönü daha iyi bir orta saha oyuncusu (Topal) gibi bu macta daha iyi bir secim olurdu.

Emre B. ile ilgili kritik yorumlara katilamayacagim. kapasitesi kadar oynamasa da, bu macta böyle bir 11 ile yapabilecegi zaten bu kadar. Topal gibi defansif orta saha yönü iyi olan biri yaninda olsaydi, belki rakip yari alana arada bir gitme sansi olurdu.

Mevlüt'ten birsey anlamadim. Onun yerine milli mac tecrübesi olan bir oyuncu (mesela Karan) daha etkili olabilirdi, fakat sonucta yine kaybederdik.
Portekiz bize 2 numara büyük geldi.

Aurelio en iyi oyuncuydu, sonra da Kazim.
Defansta Zan, orta sahada özellikle Tuncay en kötü oyuncuydular.
Arda'yi belki de zaten kaybedecegimizbir macta oynatmak yerine, Isvicre macinda bastan oynatmayi düsünmüs olabilir.

ikinci macta Isvicre'yi yenebilir ve tur sansini son maca tasiyabiliriz, diye yaziyorum, fakat buna inancim az.
Murat Kara
Posts: 1279
Joined: Tue Oct 22, 2002 11:38 pm

Post by Murat Kara »

Servet yetisemem demis Isvicre macina. Fena degildi Portekiz macinda. Simdi Sabri'yi saga cekip Hamit'i Servet'in yerine cekerse sasirmam bizimki. Defans Sabri, Emre A, Hamit, Hakan olur. Sabri'nin onune Kazim'i koyar onun onune Semih'i. Solda Tuncay ise banko.
Ozan Ersoy
Posts: 3764
Joined: Wed Oct 23, 2002 4:18 am
Location: NC, USA

Post by Ozan Ersoy »

Servet'in iç yan bağlarında 1. derecede zedelenme varmış = 1,5 ~ 2 ay.
Eğer doğruysa GS'a stoper transferi şart oldu.

Rıdvan'ın maçtan sonraki duygularına katılıyorum. Yenildiğimize değil futbol dünyasına rezil olduğumuza üzüldüm. Oyun planının olmamasına, ofansif bir kadro çıkıp iki atak yapamamıza, rakibin stoperinin bile hucuma çıkmasına izin verecek kadar kötü takım savunması yapmamıza, bir kelepçeyle Portekiz'in atak gücünü yarıya indirebileceğimizin hiç aklımıza gelmemesine (Portekiz'in beyni Deco idi. Ronaldo ve Simao'ya ters toplar uzun toplar atan Deco'ydu. Deco'yu kitleyebilsek Ronaldo ve simao top almak için daha geriye gelmek zorunda kalacaktı) kızdım.

Neyse ... Türk milli takımları hep ilk maçlarda kötü oynuyor ondan sonra şansa mansa bir sekilde gruplardan çıkıyor. Isviçre'de Frei gitti. Oyun planları elbetteki değisecektir. Şansımız arttı. İsviçre'nin kazanmayı hakettiği her şeye rağmen Türkiye'nin hasbel kader kazandığı bir maç bekliyorum..

Ozan Ersoy
Baris Tokat
Posts: 301
Joined: Mon May 30, 2005 1:54 pm
Location: Almanya

Post by Baris Tokat »

Ozan Ersoy wrote:
Neyse ... Türk milli takımları hep ilk maçlarda kötü oynuyor ondan sonra şansa mansa bir sekilde gruplardan çıkıyor. Isviçre'de Frei gitti. Oyun planları elbetteki değisecektir. Şansımız arttı. İsviçre'nin kazanmayı hakettiği her şeye rağmen Türkiye'nin hasbel kader kazandığı bir maç bekliyorum..

Ozan Ersoy
Frei sakatlandigi icin sanslar esit mi? E bizden de defansin bel kemigi olan Servet gitti. Bu bence Frei'in sakatlanmasindan daha vahim.
Quo vadis, Galatasaray?
Ali Kaya
Posts: 182
Joined: Sun Mar 26, 2006 1:21 pm

Post by Ali Kaya »

Yenilgiden daha çok kişiliksiz oyuna çok üzüldüm. Maalesef Fatih Terim fazla forvet elemanı oynatmak ile atak bir futbol oynanabileceğini düşünüyor. 4-3-3 ile karşındaki rakip top oynamayı bilmiyor ise baskı kurup gol pozisyonu vermeden pozisyona girebilirsin. Karşında Portekiz varsa böyle şapa oturursun. Bence diğer tercihler sinir bozucu olsada detay. Diğer 2 maçtada bu 4-3-3 zırvalığı devam ederse turnuvayı sıfır puan ve sıfır gol ile bitiririz. İsviçre küçümsenecek takım değil. Çekler zaten belli. Düşük ihtimal fakat Terim yanlışından döner adam gibi, sağlam bir orta saha ile 4-4-2 yada 4-5-1 oynarsa hala şansımız var.

Bu arada dünkü maçta yönetmen önemli tekrar pozisyonları yerine bol bol Terim'in abuk sabuk haraketlerini gösterdi. Birileri bu adamı uyarsa iyi olur. Rezil olmanın da bir alt sınır var, inşallah bu sınırı geçmeyiz.

Ali Kaya
Post Reply