Transfer Donemi: 2008

Forum Galatasaray Spor Kulubu ve Turk sporu hakkinda ayrintili haberler, yorum ve analizler, ogretici arastirmalar ve diger onemli spor olaylari hakkinda bilgi akisini saglamak, yazilanlari saglikli bir yapi cercevesinde dunyadaki butun Galatasarayli arkadaslar ve diger sporseverler ile paylasmak amaciyla kurulmustur.

Moderator: Staff

Osman Kiciman
Posts: 397
Joined: Wed Dec 24, 2003 10:22 am
Location: Atakoey, IstanbuI / TR

Post by Osman Kiciman »

Sn MGCHA teşekkür ederiz derlemelere (Genelovici) ve Altaylı'nın sabah yorumu tadındaki dillendirmelerine...

Bu arada ben Madlung'u CMII'de gencken yakalamıştım, iyi ama sorunlu bir herifti. Sürekli idmandan kaytarıyordu :lol: Burada ispiyonluyorum yeni teknik kadromuza :D

Bir de bu Denizli gecmiste birinci ligde oynarken isabetli kariyerli adamlar transfer ederdi. Varga mı ne Macar milli bir oyuncusu kalmış aklımda, başka da vardı iyi oyuncuları.

Bu Brezilyalılar nasıl acaba? Geleceğin FBsine hizmete falan aldılarsa yandık. Başkan Aziz Amca ile arayı düzeltmeye çalışıyor olabilir 8)

Irineu Calixto Couto, bol bol kiralık gitmiş, 25 yaşında
http://en.wikipedia.org/wiki/Irineu_Calixto_Couto

Braga'yı bulamadım bile :!: Sorumun cevabı belli! Cavcav'ın Afrikalılardan kar etme modelini Brazil'e uyarlama derdine düşmüşler gibi...

Orkun'u yabancı kaleci alınca SÖZ verdiğimiz şekilde Konya'ya verecekmişiz. Türk tipi sözleşmeler böyle. Herşey sözle teminata alınır. Tabi bu sadece Türkiye'de doğup futbolcu olanlar için geçerlidir...
Mehmet Gurdal Cetin
Posts: 4210
Joined: Thu Oct 24, 2002 9:29 am
Location: Bursa-TR
Contact:

Post by Mehmet Gurdal Cetin »

KALECI TRANSFERI ILE ILGILI BIR SON DAKIKA

Bolton News gazetesine Bolton Baskani aciklamada bulunmus.

HABSI GELMIYOR !

New four-year deal for Al Habsi?

By Ashley Mark Hammond

ALI-Al Habsi will not be buying out the remainder of his contract and swapping the Reebok for Premiership rivals Hull City, according to Phil Gartside.

Speaking in Oman, the Wanderers chairman said the club were working hard to secure the 26-year-old goalkeeper to a new four-year deal.

"In order to buy out the remaining year of his contract he would have had to have served the club prior notice of his intentions within 14 days of the last match of the season," Gartside explained.
There has been no notice served in that time-frame and no indication during my trip to Muscat so far, that either Ali or his brother-come-agent Ahmed al Habsi, wants a move."

Gartside flies back to the UK on Sunday night and is hoping to reach an agreement with Al-Habsi and his representatives before he leaves the Middle East.

If confirmed, the contract signing would come just days after Jussi Jaaskelainen also agreed in principal to a four-year deal.

Gartside added: "We are very lucky now to have two very good goalkeepers who both fit into a long term successive strategy set down by the goalkeeping department.

"It's a position that once sorted, won't have to be looked at again for the next 10 years.

"It's up to Ali now to challenge for the first team, that's not to say we want Jussi to leave. It's just better for the club to have two competing for the role, especially with the pressures of Premier League football where you'll have the possibility of injuries."

Al-Habsi has been nominated for the Asian Player of the Year award after breaking into the Wanderers set-up last season.

http://www.theboltonnews.co.uk/sport/fo ... _habsi.php
TRUST GALATASARAY
MGC
Ersin Taner
Posts: 308
Joined: Sun Nov 05, 2006 6:48 pm

Post by Ersin Taner »

İstanbul'da klübe yakın olanlar daha net bilgiler alabilirler ama benim duyumlarıma göre Juventus Arda-Servet ikilisi için 27 milyon Euro teklif etmiş.

Dış transferde zaten bonservisi elinde veya çok düşük düzeyde oyuncu aradığımız için bu ikilinin satılması durumunda gelecek paranın büyük kısmı şirketlerin birleşmesinde kullanılacakmış.

Elbette henüz kesin bir şey yok...
Mehmet Gurdal Cetin
Posts: 4210
Joined: Thu Oct 24, 2002 9:29 am
Location: Bursa-TR
Contact:

Post by Mehmet Gurdal Cetin »

GENÇ ASLAN, ES ES YOLUNDA!..
24 Haziran 2008 11:59

Eskişehirspor Basın Sözcüsü Rıza Zeydan, Galatasaray altyapısında yetişen ve geçen sezon Vestel Manisaspor forması giyen Oğuz Sabankay ile anlaşma imzalayacaklarını söyledi.

Zeydan, yaptığı açıklamada, Eskişehirspor'un iç ve dış transferde çalışmalarını sürdüğünü belirterek, iyi bir takım kurma çabası içinde olduklarını kaydetti.

Eskişehirspor'un ruhunu yansıtacak bir takım kuracaklarını anlatan Zeydan, şöyle konuştu:

''Galatasaray altyapısında yetişen ve geçen sezon Vestel Manisaspor forması giyen Oğuz Sabankay ile anlaşma imzalayacağız. Geçen sezon Çaykur Rize forması giyen Fahri Tatan ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor'dan Murat Ocak ile de görüşmelerimiz sürüyor. Oynayacak ve takıma yararlı olacak oyuncuları transfer etme çabası içindeyiz. Eskişehirspor, ligde fırtına gibi esecek. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.''

Oguz Vestel'e bonservisi ile verilmedi degil mi? Lutfen biri bana kiralik gittigini soylesin.. :?

Maraton.com.tr
TRUST GALATASARAY
MGC
Murat Gökcigdem
Staff Member
Posts: 1271
Joined: Thu Nov 07, 2002 4:25 pm
Location: Washington, DC USA

Post by Murat Gökcigdem »

Portekizde oynayan (?) forvet Christian Correa Dionisio'nin adi bizimle gecmis. Meksika gazetesinde su yazi yazilmis...

Merodea Christian
Edgar Contreras y Alfredo Bush y con información de León Lecanda
24 June 2008
Reforma
© Derechos Reservados 2008 Consorcio Interamericano de Comunicación, S. A. de C. V.

FUTBOL RUMBO AL APERTURA 2008. A Pachuca

Bruno Marioni y... ¿quién más como refuerzo del Pachuca?

Fuentes cercanas a los Tuzos revelaron que se trata de Christian Correa Dionisio, delantero brasileño que milita en el Portuguesa de Brasil, con 15 equipos más en su currículum, entre ellos el Galatasaray de Turquía y el Paris Saint Germain de Francia.

Los futbolistas del Pachuca lo enfrentaron en la Final de la Recopa Sudamericana de 2007, cuando Christian jugaba para el Inter de Porto Alegre.

La traba para contratarlo es que Pachuca todavía sueña con Fernando Baiano, delantero del Murcia.

Andrés Fassi, director deportivo de los Tuzos, está en Irlanda por motivos familiares y viajará a España esta semana para intentar convencer al atacante, luego de que el club español rechazó una primera oferta de 500 mil euros.

Cerca del Atlas

Darío Botinelli está con la maleta lista para arribar al Atlas de Guadalajara, que pagaría alrededor de dos millones de dólares por su pase. Sólo falta la anuencia de la Universidad Católica de Chile.

"Ya hay una oferta lista, sólo estoy esperando que mi club (la U. Católica) se decida a dar el sí. Estoy muy emocionado de ir al futbol mexicano porque Atlas es un equipo grande. Quisiera que ya estuviera todo listo para viajar de inmediato", dijo.

Botinelli pertenece a San Lorenzo, sin embargo, su préstamo acaba hasta finales de 2008, por lo que una parte del dinero deberá ir a Argentina y la otra a Chile.

Con información de León Lecanda
Cemal Savas

Post by Cemal Savas »

Oguz Vestel'e bonservisi ile verilmedi degil mi? Lutfen biri bana kiralik gittigini soylesin.
Eskisehirspor sitesinden alinti

Oğuz imza attı
Bonservisi Galatasaray'da bulunan ve geçtiğimiz sezon Manisa'da kiralık oynayan orta saha oyuncusu Oğuz Sabankay kiralık sözleşme imzaladı

Apsua Cemal
Mehmet Gurdal Cetin
Posts: 4210
Joined: Thu Oct 24, 2002 9:29 am
Location: Bursa-TR
Contact:

Post by Mehmet Gurdal Cetin »

http://www.ntvspor.net/Pages/25116.ASP

Skibbe: Kaleci ve sağ bek alacağız
NTV Spor'a konuşan Galatasaray'ın yeni teknik direktörü Michael Skibbe, bir kaleci ve bir sağ bek almak için çalışmalar yaptıklarını söyledi.


Sarı-kırmızılı takımın başarılı bir sezonu geride bıraktığını ifade eden Alman teknik adam, "Yapacağımız bir iki dokunuşla çok daha iyi yerlere gelebiliriz" diye konuştu,



NTVSPOR
Güncelleme: 13:15 TSİ 25 Haziran 2008 Çarşamba

Yeni sezon hazırlıklarına Florya Metin Oktay Tesisleri'nde yaptığı çalışmayla başlayan Galatasaray'da, Alman teknik direktör Michael Skibbe, NTV Spor ekibinden Özgür Buzbaş'ın sorularını yanıtladı.

Sarı-kırmızılı takımın çok kaliteli oyunculara sahip olduğunu ifade eden Alman teknik adam, "Çok çok iyi futbolcularımız olduğunu zaten biliyordum. Sadece Milli Takım'da yer alan oyuncular değil, şu an bizimle burada olan futbolcularımız da çok kıymetli. Her birinin tekniği ve fizik gücü ileri seviyede. Onlarla yaptığım bu ilk antrenmanda bu güçlerini görme şansını yakaladım. Ayaklarına ve kafalarına ne kadar hakim olduklarını gördüm ve bu beni gerçekten çok tatmin etti" dedi.


Galatasaray geçtiğimiz yıl çok başarılı bir sezon geçirdiğini ifade eden Skibbe, "Galatasaray'ın sahip olduğu özelliklerin yanı sıra, benim bu sezon geliştirmeyi düşündüğüm yönleri var. Örneğin hızlı paslar, daha kuvvetli bir pres uygulaması var. Galatasaray'ın geçen yıl gösterdiği güzel oyuna bir iki dokunuşla daha da büyük başarılar yakalayabileceğimizi düşünüyorum" diye konuştu.


Skibbe transferle ilgili bir soruyu da, "Bir kaleci transfer etmek istiyoruz. Diğer yandan Uğur'un sakatlığı nedeniyle bir sağ bek ve belki sağ beke yakın oynayacak bir defans oyuncusu araştırmamız da olacak" şeklinde yanıtladı.


Skibbe ayrıca Milli Takım'da takip ettiği ve geçen sezon Ankaraspor'da kiralık olarak forma giyen Emre Aşık'ın da bu sezon Galatasaray'ın kadrosunda yer alacağını söyledi.

A Milli Takım'ın Almanya ile oynayacağı yarı final maçına da değinen Skibbe, "Türkiye-Almanya maçını farklı bir gözle izleyeceğim. Milli Takım'daki Galatasaraylı futbolcuları dikkatle takip edeceğimi söyleyebilirim. Karşılaşmayla ilgili olarak da, Türkiye'nin eksik oyuncularını ve Almanya'nın tam kadro olmasını göz önünde bulundurursak, Almanya'nın yüzde 55, Türkiye'nin ise yüzde 45 şansı olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.
TRUST GALATASARAY
MGC
Mehmet Gurdal Cetin
Posts: 4210
Joined: Thu Oct 24, 2002 9:29 am
Location: Bursa-TR
Contact:

Post by Mehmet Gurdal Cetin »

Dun aksam BBC'de cikmis
Bundan sonra resmi bir aciklama geldiyse bilemem

Aragones denies Fenerbahce deal

Spain coach Luis Aragones has yet to agree to move to Turkey after Euro 2008

Spain head coach Luis Aragones has denied claims that he has agreed a provisional two-year contract with Turkish side Fenerbahce.

Fenerbahce made an announcement earlier on Wednesday declaring that the current Spain coach would be taking over coaching duties after Euro 2008.

"I don't understand it because Luis hasn't signed anything with anyone," said the 70-year-old.

Aragones also denied he had been offered an extension to stay by Spain.
TRUST GALATASARAY
MGC
Celal Gürcüoglu
Posts: 1439
Joined: Wed Oct 23, 2002 5:43 am
Location: Istanbul

Post by Celal Gürcüoglu »

Arsavin'e Barcelona 15M EU teklif etmis. AA haberin kaynagi. Arsavin'e bu kadar verilirse Arda'ya ne kadar verilir merak ediyorum.

http://www.sporx.com/futbol/ispanya/115830/
Türkiye'nin ilk ve tek Avrupa Sampiyonu
Mehmet Gorgen
Staff Member
Posts: 6562
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:19 pm
Location: Bakirkoy-Ist
Contact:

Post by Mehmet Gorgen »

Duisburg menajeri basına açıklama yapmış. "İshiaku'ya 1'i almanyadan biri de yurtdışından olmak üzere 2 teklif geldi "demiş. Kicker dergisi yurtdışından gelen teklifinin çok büyük olasılıkla galatasaraydan geldiğini söylüyor.
http://www.kicker.de/news/fussball/2bun ... el/209372/
Ozgur A. Boztepe
Posts: 1606
Joined: Wed Jan 30, 2008 8:30 pm
Location: Atlanta USA

Post by Ozgur A. Boztepe »

Mehmet Gorgen wrote:Duisburg menajeri basına açıklama yapmış. "İshiaku'ya 1'i almanyadan biri de yurtdışından olmak üzere 2 teklif geldi "demiş. Kicker dergisi yurtdışından gelen teklifinin çok büyük olasılıkla galatasaraydan geldiğini söylüyor.
http://www.kicker.de/news/fussball/2bun ... el/209372/
umarim aliriz. Iyi oyuncu... hem guclu hem suratli hemde 1.83
Ismail Gezer
Posts: 6299
Joined: Thu Mar 30, 2006 6:35 pm
Location: Alisamiyene 10 dk
Contact:

Post by Ismail Gezer »

Ankaragücünün altyapısından yetişen 17 yaşındaki Mehmet Sarper Kıskaç, İtalyanın Brescia takımında denenmek üzere gitmiş. Hazırlık maçında Belçikalılar beğenmiş ve akabinde Standat Liege takımına transfer olmuş.

Bizim Semih Kayada iyi çıkarda Stoper konusunda bol seçenekli bir kadromuz olur inşallah.
Ozgur Huseyinoglu
Posts: 2313
Joined: Thu Oct 24, 2002 2:35 am
Location: Falls Church, VA, USA

Post by Ozgur Huseyinoglu »

Ozgur A. Boztepe wrote:
Mehmet Gorgen wrote:Duisburg menajeri basına açıklama yapmış. "İshiaku'ya 1'i almanyadan biri de yurtdışından olmak üzere 2 teklif geldi "demiş. Kicker dergisi yurtdışından gelen teklifinin çok büyük olasılıkla galatasaraydan geldiğini söylüyor.
http://www.kicker.de/news/fussball/2bun ... el/209372/
umarim aliriz. Iyi oyuncu... hem guclu hem suratli hemde 1.83
Alamancam cok minimum seviyede oldugu icin, ve de sizler kadar Avrupa futbolunu takibetmedigim icin, elemanin hangi pozisyonda oynadigini bile anlayamamistim tam. Fanatik'in ufurduklerinden biriymis sanirsam. Benim konumumda olanlar varsa diye geceyim orda yazilanlari. Istatistikleri cok parlak gorunmese de, giderek giderek bayagi iyilesmis diye teselli bulalim, gerceklesirse: :)
İshiaku yola çıktı!
Duisburg'un golcüsü İshiaku'nun işini bitiren Galatasaray, Nijeryalı futbolcuyu imzaya çağırdı.
26.6.2008

Image
İlk FANATİK duyurdu
İşte, Galatasaray’ın yeni golcüsü: Manasseh İshiaku... Sarı-Kırmızılılar’ın, Almanya’nın Duisburg takımında forma giyen Nijeryalı futbolcuyla her konuda anlaşma sağladığı, kulübüyle de el sıkıştığı öğrenildi. Cim Bom’un, bu transfer için Duisburg’a 3.5 milyon Euro bonservis bedeli ödeyeceği de, gelen haberler arasında. ‘Bufalo’ lakabıyla tanınan ve Aslan’ın transfer listesinde olduğunu ilk kez FANATİK’in açıkladığı İshiaku, sözleş-me imzalaması için İstanbul’a çağrıldı.

Amokachi’yi andırıyor
İshiaku, oyun tarzıyla, Türk futbol seyircisinin hiç de yabancı olmadığı bir vatandaşını andırıyor, o da Daniel Amokachi’nin ta kendisi. Dar alanda fizik üstünlüğünü iyi kullanan 1.83 boyunda, 82 kilo ağırlığındaki golcü, boş alan bulduğunda attığı deparlar ve süratiyle, rakip savunmaların korkulu rüyası. Nijeryalı yıldız, geçtiğimiz sezon Bundesliga’da sahne aldığı 25 maçta 10 gol kaydetse de, Duisburg’un ligden düşmesine engel olamamıştı.

İSHİAKU KİMDİR?
Ülkesi: Nijerya
Mevkii: Santrfor
Yaşı: 25
Boyu: 1.83
Kilosu: 82
Lakabı: Bufalo
Kulübü: Duisburg (25 maç, 10 gol)
Önceki kulüpleri:
Brugge (53 maç, 12 gol), Louvieroise (74 maç, 18 gol), Roeselare (34 maç, 4 gol)

M. Ali SABUNCU
Özgür
Murat Gökcigdem
Staff Member
Posts: 1271
Joined: Thu Nov 07, 2002 4:25 pm
Location: Washington, DC USA

Post by Murat Gökcigdem »

Bizimkiler -eger yanlis anlamadiysam- Fransa U-21'lerin ve Liverpool'un yedek kalecisi Charles Itandje ile ilgileniyorlar.

Umarim L'Equipe'ni haberi dogru degildir. Bu adam bence vasat bir kaleci, konsantresi cok dusuk ve Galatasaray formasi ona cok buyuk gelecektir.

Ustune ben onun espiri anlayisini hic http://www.dailymail.co.uk/sport/footba ... nguin.html tutmadim.

Resimlere bakarsaniz o eskiyanin kiligina girmek isteyen -bence- bize yakismaz.

Itandje à Galatasaray ?
27 June 2008
L'Équipe
French
Copyright 2008 L'Equipe "All Rights Reserved"

Itandje à Galatasaray ?

UN AN APRÈS AVOIR QUITTÉ Lens pour Liverpool, Charles Itandje (25 ans) pourrait à nouveau changer de club. Sous contrat chez les Reds jusqu’en 2011, le gardien fait l’objet d’un intérêt appuyé de Galatasaray. Le club turc et Liverpool se seraient même déjà rapprochés d’un accord autour d’une indemnité de transfert d’environ 4 M€. Doublure de Pepe Reina dans l’effectif de Rafael Benitez, Itandje étudie l’hypothèse d’un départ pour accroître son temps de jeu. Galatasaray lui propose un contrat de trois ans, mais à des conditions financières qui seraient, pour l’instant, inférieures à son salaire anglais. En France, Lille a été une piste envisagée mais la tendance serait au maintien en place de Tony Sylva. Son nom a été murmuré aussi du côté du PSG, mais Paul Le Guen reste jusqu’à présent déterminé à conserver Mickaël Landreau, dont le nom a également été cité du côté de Lille ces derniers temps. – J. T.
Mesut Ulukök
Posts: 71
Joined: Tue Dec 11, 2007 12:27 am

Post by Mesut Ulukök »

Ishiaku'ya Köln ve biz teklif yapmışız. Kulüple anlaşılmış bildiğim kadarıyla. Ishiaku iki kulüpten birisini seçecek ve bu da büyük ihtimalle Galatasaray olacak. (Avrupa Kupaları'nda oynayacağımız için)
Post Reply