her ne kadar ilk başlarda ben de kaleci transferi yapılsın diyenlerden olsam da sanırım artık aykuta güvenme vakti geldi. geçen sene birkaç hatasından dolayı ki en belirgini sivas maçıydı, yine de uzun yıllar mondragonun arkasında bekleyen aykut için bu kez kendini kanıtlama fırsatı verilmeli.İzi Ergil wrote:Aynen katiliyorum.Aykut'un ceza alani hakimiyeti cokproblemli ozellikle son haftalarda acikca gozuktu bu.Sivas macini hatirlayalim.Aykut o macta tam bir felaketti .Topa cikmadaki kararsizligi ve buna bagli olarak zamanlama hatasi yapmasi yuzunden sampiyonlugu zora sokabilirdik .Bence gecen sezon bu hatalardan cok canimiz yanmadi.Sans bizden yanaydi ancak tecrubeli saglam bir kaleci bu sezon icin benim de icimi rahatlatirdi.Ne yazik ki bizimle adi gecen Itandje'nin ve De Sanctis'in acigimizi kapatacagi konusunda kuskularim var cok pahali olmalari ise cabasi.Keske su Isaakson isi olsaydi.Neyse bekleyelim bakalim daha zaman var.Aykut önemli maçlarda rezalet bir performans gösterdi. Kendine çok güveniyor ama, sadece röportajlarda iddialı sözlerde kalıyor bu güven. Yan topları çok zayıf, defansla iletişimi yok. Bana güven vermiyorsa önünde oynayanlara hiç vermiyordur, eminim.
Orkun'a başlarda güvenmiştim ama onun da yan topları zayıf, üstelik dengesiz. Ne yapacağı belli olmuyor. Bir kalecide görmek isteyeceğim en son özellik.
bunun yanında kalecilik diğer mevkilere göre daha çok 'maç tecrübesi' istiyor. bence aykut geçen yılki hatalarından ders çıkarmıştır. kaldı ki altyapısı oldukça kuvvetli bir kaleci ve günümüzde nesli tükenmeye yüz tutan nadir çizgi kalecilerinden... bence galatasaray kaleye transfer yapmayarak bu yıl aykuta güvenmeli.