CL 3Q (ŞL 3. ön eleme): GS - S. BUCUREŞTI (2-2 Nonda(2))

Forum Galatasaray Spor Kulubu ve Turk sporu hakkinda ayrintili haberler, yorum ve analizler, ogretici arastirmalar ve diger onemli spor olaylari hakkinda bilgi akisini saglamak, yazilanlari saglikli bir yapi cercevesinde dunyadaki butun Galatasarayli arkadaslar ve diger sporseverler ile paylasmak amaciyla kurulmustur.

Moderator: Staff

Ozgur Huseyinoglu
Posts: 2313
Joined: Thu Oct 24, 2002 2:35 am
Location: Falls Church, VA, USA

Post by Ozgur Huseyinoglu »

Yahu bu Tamburaci Kazim Kanat'la bayagi program yapti miydi?? Aptallasmis iyice, ne dedigini bilmiyor, niye Aydin yok filan diye soruyordu...
Özgür
Ismail Gezer
Posts: 6299
Joined: Thu Mar 30, 2006 6:35 pm
Location: Alisamiyene 10 dk
Contact:

Post by Ismail Gezer »

Murat Biricik wrote:Maci burada anlatilanlardan takip ettim.
3- Verdigi demecler ile yaptigi icraatlar taban tabana zit. EURO 2008 de oyuncularimiz cok iyi performans gosterdiler diyordu. Niye o zaman ayni hatti olusturmadin? Koy Sabri-Emre-Servet-Balta ve onlerine Topal ve Ayhan yada Baris i. Ve bu macta yenil. Kim sana ses cikarir di?
Arka arkaya 5 maddelik manifestolar yazmışız :D

Benim en çok kafamı kurcalayan konu bu. Yani makul bir 11 çıkartsan ama yenilsen ne olur? Büyük ihtimal, hazırlık döneminin iyi geçirilmediği falan söylenirdi. Belki rakibi iyi analiz etmediği için suçlanırdı. Ama bir sonraki maçı iyi oynar ve kazanırsan bütün bu eleştiriler ortadan kalkar.

Peki ya şimdi?

Rakibi analiz edememişsin. Sağ-bek için sakatlıktan yeni çıkmış hiç hazırlık oynamamış adamı tercih etmişsin, hatta bu adam yeniden sakatlanmış! Orta sahada yığınla adamın varken Meirayı önlibero yapmışsın! Takımın gole ihtiyacı varken yeteneği tartışmalı gencecik bir çocuğu oyuna sokmuşsun!

Yine iyi oynar ve eleştirileri ortadan kaldırabilirsin elbet ama bu kadroyla mı? Büyük ihtimal kadroyu değiştirecek ve hiç gereği yokken tükürdüğün şeyi yalamış olacaksın...
Last edited by Ismail Gezer on Wed Aug 13, 2008 11:49 pm, edited 1 time in total.
Harun Demirci
Posts: 111
Joined: Sun Sep 23, 2007 9:44 pm
Location: KADIKÖY
Contact:

Post by Harun Demirci »

Aykut iyiki kaleci alınmış dedirtti. Yedirdiği gol herkesin moralini sıfıra indirdi. Neyse ki öyle böyle bir parça toparladılar. Herkesin düşüncesi zamana ihtiyacımız var.

Skippe ilginç şeyler yapıyor. Gerçi Emrenin yerine sakatlıkla da olsa sabrinin girmesi, öncesinde Barışın girmesi beklenen patlamayı yaptıramadı, Hatta 2th yarı daha da kötü oynadık. Adamlar son yarım saat topu çok iyi çevirdiler.

Neyseki arada birkaç maç yapacağız ama skippe denemelerine devam ederse yandık.
Hakan Bakircioglu
Posts: 494
Joined: Wed Oct 23, 2002 9:08 pm
Location: PA, USA

Post by Hakan Bakircioglu »

Ben de sadece burada yazilanlardan takip edebildim maci. Anladigim kadariyla macin tek olumlu tarafi, 2-0 geriden gelip beraberligi yakalamamiz. Onun disinda Skibbe'yi herhalde kimse anlamadi. Daha 2 gun oncesine kadar takimla dogru duzgun calismalara katilmamis olan Emre'nin gercek yeri olmayan sag bekte oynamasi, ozellikle de Avrupa Sampiyonasi'nda fena oynamayan Sabri dururken, cok anlamsiz geldi bana.
Ismail Gezer
Posts: 6299
Joined: Thu Mar 30, 2006 6:35 pm
Location: Alisamiyene 10 dk
Contact:

Post by Ismail Gezer »

Fenerbahçemizin maçıda 2-2 bitti...
Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Post by Cengiz Akgun »

Ismail Gezer wrote:Fenerbahçemizin maçıda 2-2 bitti...
Aradaki fark onlar gelecek hafta kendi sahalarinda oynayacaklar. Tur sanslari %80 Bizimki ise %20.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
Ismail Gezer
Posts: 6299
Joined: Thu Mar 30, 2006 6:35 pm
Location: Alisamiyene 10 dk
Contact:

Post by Ismail Gezer »

Cengiz Akgun wrote:
Ismail Gezer wrote:Fenerbahçemizin maçıda 2-2 bitti...
Aradaki fark onlar gelecek hafta kendi sahalarinda oynayacaklar. Tur sanslari %80 Bizimki ise %20.
Evet aradaki fark büyük. İnşallah maç gelecek hafta oynanmıyordur :)
Tarihleri bilmiyorum ama inşallah öyle değildir...
Burak Ayyildiz
Posts: 303
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:58 pm
Location: Istanbul

Post by Burak Ayyildiz »

Niyetim, kötü macin arkasindan sallamak degil ama hoca cok bariz fundamental hatalar yapmistir bu macta. Bir adamin takimin basindaki ilk günü olsa, "yardimci"larinin "yardimiyla" bile daha iyi bir kadro cikarir.
* Skibbe: Tartismasiz macin adami, takimi orta sahasiz oynatti. Iki pas yapamamamiz cok normal. 2-2 lik skor Allahin bize lutfudur.
* Ayhan: Bence Avrupanin en iyi, en cok yönlü orta sahalarindan biri. Kac hoca neler vermezdi onun gibi adama kadrosunda sahip olmak icin.
*Lincoln: Bu adam takim icin son derece tehlikeli! O kadar gücsüz ve mücadele düzeyi düsük ki bizim gibi physical bir takimin kimyasini bozuyor. Amerikan olimpiyat kiz takiminda bile oynatmazlar bunu. Ayrıca hic dürüst bir sporcu degil (aklima gelen en hafifi buydu, neyse...), gamsiz ve özverisiz. Diger arkadaslarina cok kötü örnek oluyor. Hakemlerin antipatisini kazaniyor.
*Emreler: Her iki de cok özverili, kalpleriyle oynuyorlar ama topu oyuna hic sokamiyorlar. TR liginde belki birini (o da stoperde) takim kaldiriyor ama ikisini birlikte kaldirmiyor.
*Baris: Ilk onbirde olmamasi anlasilir gibi degil.
*Sabri: Onu en cok elestirenlerden biriyimdir ama bu takimda ölüsü oynar. Girdikten sonra saskinliktan o da bir sey yapamadi.
*Ümit Davala: Belli ki hala akli bir karis havada "rapci" Ümit. Hocaya hicbir olumlu telkini, tanitici bilgilendirmesi olmamis.

Üzüntüm kötü skora degil bu kadar abuk bir kadroyla rezil bir futbol oynamamiza.
Last edited by Burak Ayyildiz on Thu Aug 14, 2008 12:12 am, edited 2 times in total.
Salih Bora
Posts: 785
Joined: Thu Jun 14, 2007 10:47 pm

Post by Salih Bora »

Bugün sahadaki defans formasyonunu ben TV başında anlamadım. Rica ediyorum maçı tribünde izleyen biri beni aydınlatsın.
Nasıl bir savunmadır bu? Ciddi söylüyorum, anlamadım.
Emre Güngör'ü sağbekte izledik. Hakan Balta solbek gibi gözüktü ama kimi zaman stopere girdi. Servet her yere gitti geldi. Emre Aşık deli gibi dolandı durdu.
Meira ve Mehmet Topal ile çift ön libero başlamış Skibbe.
Şimdi... Meira'nın libero oynaması hata. Büyük bir hata. Bunu zaten hepimiz söylemişiz.
Öte yandan, Milli Takım oyuncularının hali de perişan gözüktü gözüme.
Mehmet Topal resmen içler acısıydı. Emre Güngör feci işler yaptı. Servet eski yırtıcılığında değildi, hava toplarını indirmede bile yetersiz kaldı. Bir te Arda'yı olumlu performans gösterdi sayıyorum ben.
Ayhan'ı ise yok saydı.
Bir hoca niye takımı bu kadar sürede tanıyamaz?
Sağ'a oyuncu lazım olduğunu nasıl göremez?
Defans, orta sahaya iyi top aktarmayınca takımın damarlarından biri kesiliyor. Oyun mecburen doldur boşalta dönüyor.
Hasan, Lincoln ve Arda elinden geleni yaptı ama 90 dakikalık güçleri çıkmadı işte.
Defansın arkaya atılan toplarda eksik yakalanmasında, Steaua'lı oyuncuların özellikle ikinci yarı ayağa iyi top yapmasında, hatat kedi fare ile oynar gibi oynamasında, bu oyuncuların takım defansına olan katkısızlıklarının payı olduğunu düşünüyorum.
Hücumlarda da tek forvet Nonda'ya şişirilen topları ne Nonda indirebildi, ne de rakibin indirdiklerini bizim oyuncular toplayabildi. Yerleşme, koşma, ısırıcı mücadele eksiği var. Geçen sezonun başında Feldkamp'ın takımı bu faktörleri sahada uygulardı.
Şimdi bakalım, rövanşta mucize yaratabilecek miyiz?
Gol yemeyeceğimize inanan var mı?
Last edited by Salih Bora on Thu Aug 14, 2008 12:11 am, edited 1 time in total.
AYRILMAZ İKİLİ
Ali Gursel
Posts: 2632
Joined: Thu Oct 24, 2002 2:53 am

Post by Ali Gursel »

Ismail Gezer wrote:
Cengiz Akgun wrote:
Ismail Gezer wrote:Fenerbahçemizin maçıda 2-2 bitti...
Aradaki fark onlar gelecek hafta kendi sahalarinda oynayacaklar. Tur sanslari %80 Bizimki ise %20.
Evet aradaki fark büyük. İnşallah maç gelecek hafta oynanmıyordur :)
Tarihleri bilmiyorum ama inşallah öyle değildir...
Iki hafta sonra, ama yeni hoca gelir takimi tanir falan diye umit ediyorsan, ya da yeni sag bek alinir falan diye, biri olmaz, oteki zaten olsa dahi adami oynatamayiz.

Pek tur sansimiz yok bence, ama turdan daha ciddi sorunlarimiz var gibi duruyor. Bu adamlari nereden buluyoruz, genc oynatma meraklisi, ilk resmi macina Hasan Sas'i kaptan cikariyor. Ne gordun adamda, en son ne zaman ciddi faydasi oldu, cikar lig maclarina, su maca da en iyi kadronu cikar. Ama korkarim o oyle yaptigini saniyordu.

Macta olan bir arkadasim SMS atti bitince, HAsan macta o kadar uzun kaldigina kendi de hayret etti dedi. :lol:
Mert Tokman
Posts: 2581
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:18 pm
Location: Virginia, USA

Post by Mert Tokman »

Macin yorumu icin sonu bekledim bugun...

Once Skibbe ile baslayalim... Amerika'yi yeniden kesfetmeye calismasi bugun cok ama cok kotu bir durum cikartti ortaya GS adina... Butun bir hazirlik doneminde yapilan maclarin hicbirinde bugun oynadiklari mevkilerde denenmemis oyuncularla bir taktik olusturmakla intihar etti... Belki FT gibi antipatik yuz mimikleri falan yok ama en az FT kadar buyuk bir egosu oldugu belli - yoksa gecen sene cok cok basarili olmus ve guzel futbol ortaya koymus GS sablonu uzerinde bu kadar oynayip - bana dahi desinler gibi bir telasa kapilmazdi... Insallah bu hatalarindan tez zamanda vazgecer...

Aykut'un GS kalesini bir daha gormemesini umit ediyorum --- suc tabii ki Aykut'da degil - onun GS kalesine yeterli oldugu konusunda israr edenlerde - bu gorusum Orkun icinde gecerli... Ben yerli kaleciye karsi degilim - yetersiz kaleciye karsiyim... Aykut ilk gol de yaptigi hatanin aynisini 2. golun pozisyon baslangicinda da yapti - GS kalecisi boyle hatalari hem de ustuste yapmamali...

Defansta daha hazirlik/kamp donemi basladigindan beri dogru durust takimla antreman bile yapmamis Emre Gungor'u sagbek gibi ileri geri calismasi gereken bir pozisyonda oynatmak - hele butun kamp boyunca Sabri her gecen gun daha iyi oynamisken cok ama cok buyuk hataydi... bu hatayi 2. gol de Gungor'un kafayi vuran adamin arkasinda kalmasi, sag kanatta ofansa etki edememesi ve sakatlanarak stoper de bir alternatif kaybedilmesi ile odedik bugun...

Defansin ortasin da Emre Asik ve Servet gibi iki tane beli zor donen adam da cok buyuk riskti - bu cok etkilemedi sonucu ama topu oyuna sokma konusunda bu ikili yine topu sisirdi durdu... Meira bunun icin onca para dokulup alinmadi mi Herr Skibbe?

Hakan defansin ve macin en iyilerindendi... Geriden cok iyi paslar cikardi ve Arda ile iyi anlasti...

Arda demisken... Eger Radoi 15 milyon avro ediyorsa - Arda'nin en az 25 etmesi lazim... hatta 30... sakatlanana kadar super bir Arda vardi - hem de takimin liderligini yapan, atesleyen adamdi....

Cift on libero da Topal ve Meira oynadi... Skibbe bugun memnunmus Meira'dan - ilk 30 dakika ayagina top bile degmedi adamin... Ayagi iyi ise gecsin stopere geriden oyunu kursun - klubede Baris ve Ayhan gibi iki tane o isi iyi becerebilecek adam varken stoperden on libero yapmak artik salaklik baska birsey degil... Meira'nin maca hicbir katkisi olmadi... Topal pas hatalari yapti evet ama Topal'i cikarmak da cok buyuk hata - orta sahayi 2. yari oldugu gibi rakibe teslim edersin iste boyle... donen toplari Topal gibi toplayan bir adam daha yok bu takimda iste... Topal tek on libero oynamali - bunu kendisi otuz defa soyledi....

Hasan sag acik gorevini hic yapmiyor... sagdan yine birtek orta gelmedi Hasan'la... ortaya girip alan daraltip duruyor... sonra Hasan'i cikarip Erhan'i oyuna almak nereden cikti? GS'in yoruldugu dakikalarda Erhan'mi GS'i atesler, Ayhan mi?

Lincoln ilk 60 dakika iyiydi - ilk yari bayagi istekliydi ama sonra yoruldu - bitti... Tek forvetli sistemde Lincoln oynar...

Nonda GS'a geldiginden beri en iyi macini oynadi - 3. yu atamamasi sanssizlikti... Nonda'ya destek verilmeli - tek forvet olarak onda israr edilmeli daha iyisi bulunana kadar...

Rakip Steaua da pek bir numara yok... Aykut'un sacma sapan hatalari olmasa gol de atamazlardi aslinda... Fizik guc ve boy pos haricinde hicbir ozellikleri yok... Hakem de sertlige prim verip onlarin ekmegine yag surdu... Lincoln'e yapilan bariz penalti ve Nonda'ya ofsayt dudukleri hakemin hatalariydi...

Dogru bir kadro ile Romenleri orada yenmek cok buyuk supriz olmaz - bunu yapabilecek kadroya sahibiz - ama onu kullanabilmek onemli...

------------------------ De Sanctis -----------------------
Sabri ----------- F Meria -------- Servet ------- H Balta
------------------------- Topal ----------------------------
Kewell ------- Baris -------------- Lincoln -------- Arda
------------------------- Nonda --------------------------

Arda'nin sakatlik durumunu merak ediyorum... Oynayamazsa Kewell o tarafa gecip Aydin sag aciga da alinabilir...
Last edited by Mert Tokman on Thu Aug 14, 2008 12:26 am, edited 1 time in total.
Ozan Ersoy
Posts: 3764
Joined: Wed Oct 23, 2002 4:18 am
Location: NC, USA

Post by Ozan Ersoy »

Harun Demirci wrote: Skippe ilginç şeyler yapıyor. Gerçi Emrenin yerine sakatlıkla da olsa sabrinin girmesi, öncesinde Barışın girmesi beklenen patlamayı yaptıramadı, Hatta 2th yarı daha da kötü oynadık. Adamlar son yarım saat topu çok iyi çevirdiler.
Bravo Harun. Bu ikisi girdikten sonra takim tamamen cokuse gecti. Ikisi de genc, yarim saat kalmis oyunda. Sanki yasli futbolcuymus gibi fazla etkili olamadilar. Hoca da bir aydir bu oyuncularla beraber demek ki guvenemedi ikisine de.

Oteki tarafta ise Ayhan cok gerekliydi. Erhan degisikligini de hic anlamadim. Yaser niye yedeklerde yoktu? O da mi sakatlandi?Meira belki orta sahada daha iyi olabilir. Bugun 90 dakika cikarabildigine sevinmis bir hali vardi. Mactan sonra oyle dedi.

Hocamiz mac sonrasi demeclerinde cok stresli, kendinden emin olmayan, tikli, yerinde duramayan, rahatsiz, pisirik bir hava verdi. Beni yanlis 11'den hatali degisikliklerden cok bunlar korkutur.

Hic resmi mac yapmadan CL karsilasmasina cikmak boyle bir sey iste. En azindan yonetimin su Super kupa macini bir hafta onceye aldirmasi gerekiyordu. Bu rezalet Kayserispor onunde ortaya ciksaydi, bugun baska turlu olabilirdi. Ikinci maca Kewell sart. Topal'in da kendini toparlamasi gerek. Takimin en kotusuydu.

Ozan Ersoy
Mehmet Daskiran
Posts: 220
Joined: Wed Oct 23, 2002 5:56 am
Location: New Brunswick, NJ

Post by Mehmet Daskiran »

Cengiz Akgun wrote: Aradaki fark onlar gelecek hafta kendi sahalarinda oynayacaklar. Tur sanslari %80 Bizimki ise %20.
Cengiz hocam cok iyimsersin bugun. Bu sonuctan sonra ben %10 sans bile vermiyorum bizimkilere. Orada alinabilecek en iyi sonuc yenilmeden elenmek olur da, bari su on elemelerde yenilmemis olma serisini devam ettirebilirler ama bana beraberligide kurtaramayacaklar gibi geliyor orada.
Mehmet
Harun Demirci
Posts: 111
Joined: Sun Sep 23, 2007 9:44 pm
Location: KADIKÖY
Contact:

Post by Harun Demirci »

steau attığı atacağı turun tamamnında hepsi 2 goldü. Onuda attılar, daha fazlasını yapacaklarına inanmıyorum.

tabi bizim yaratıcılığımızı saklı tutuyorum.
İzi Ergil
Posts: 61
Joined: Mon Mar 31, 2008 1:16 am

Lincoln

Post by İzi Ergil »

Lincoln macin kisa bir bolumu haric o kadar etkisizdi ki genelde yorumlarda bile pek kaale alinmamis :D
Bu adam bizimle dalga geciyor olmali diye dusunmeye basladim artik.Ona karsi olan pozitif her turlu gorusum negatife dondu.Vaktiyle ondan umudunu kesen arkadaslara da buradan selam.Hakliymissiniz.
Cunku Lincoln yalanci.hayati artistlik.Sahte pres,sahte dusmeler.Sanki biri "oglum bu Turkiye'ye git ,tirbune 2 yumruk salla,dokunuldugunda dus,cok da sikma kendini aslanlar gibi parani alirsin kral olursun orada" demis.Adam 10 dakika var sahada geri kalan zamanda yok.Ha! oldugu zamanda devamli fantezi modunda.Futbol takimina mi geldi sirke mi belli degil.Hani bu macta gol silahi idi bu adam.Naaptik yine ileri top sisirdik bir sure sonra .Nerede Lincoln efendi? YOK. Onumuzdeki maca yine demeci patlatir :"Steau'ya bu sefer bana birakin"..Aman abi sana birakmayalim.Hatta oynamayacaksan seni de tutmayalim.
Post Reply