TSL 1. Hafta GS- Denizli 4-1 (Kewell, Hakan,Baris,Lincoln)

Forum Galatasaray Spor Kulubu ve Turk sporu hakkinda ayrintili haberler, yorum ve analizler, ogretici arastirmalar ve diger onemli spor olaylari hakkinda bilgi akisini saglamak, yazilanlari saglikli bir yapi cercevesinde dunyadaki butun Galatasarayli arkadaslar ve diger sporseverler ile paylasmak amaciyla kurulmustur.

Moderator: Staff

Mert Tokman

Post by Mert Tokman »

Murat Gokcigdem wrote:Ben futbolu beyni ile oynayan oyunculara hayranim.
Lincoln ve Hasan'i yedege cekip forvet arkasini Aydin-Arda-Kewell seklinde kuracagimiz gunleri dort gozle bekliyorum...
Murat Fahrioglu

Post by Murat Fahrioglu »

Hasan da, Topal da hafif agrilari var diye cikarmis Skibbe, onemli degil ama Carsambaya risk almak istememis.
Ismail Gezer

Post by Ismail Gezer »

Murat Fahrioglu wrote:Hasan da, Topal da hafif agrilari var diye cikarmis Skibbe, onemli degil ama Carsambaya risk almak istememis.
İyi etmiş o zaman. Hadi biz sıradan taraftar olarak gireni çıkanı alel acele bilmeden eleştiririz, kimseye zararı dokunmaz da, bu televizyonda malı götüren yorumcular bilip bilmeden nasıl eleştiriyor? Topal çıkarken M.Denizli dalga geçiyordu resmen. Bugün kötü bir üslubu var M. Denizli'nin.
Murat Gökcigdem
Staff Member

Post by Murat Gökcigdem »

Ismail Gezer wrote:Bugün kötü bir üslubu var M. Denizli'nin.
Evet bende o "belden asagi" yorumu ayipladim.

Ne demek "Mehmet Topal'i cikardi, cunku cok calisiyor ve Galatasaray icin gol atmaya calisiyor."

Bir tane de soyle bizleri ogreteci seviyeli yorumlari ile mest eden spiker ciksa cok guzel olacak.
Murat Gökcigdem
Staff Member

Post by Murat Gökcigdem »

Begendigim resimleri sizlerle paylasmak istedim. Goruldugu gibi bende bir Kewell begeniligi var. Gol sevinclerinde arkadaslari ile olmasi guzel bir goruntu :wink:

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image
Ismail Gezer

Post by Ismail Gezer »

Murat Gokcigdem wrote:Begendigim resimleri sizlerle paylasmak istedim. Goruldugu gibi bende bir Kewell begeniligi var. Gol sevinclerinde arkadaslari ile olmasi guzel bir goruntu :wink:
Kewell hayranlığı konusunda yanlız değilsin abi. Nonda'ya attığı muazzam pastan sonra Hasan Şaş alkışlıyordu Kewell'ı. Hasan kolay kolay kimseyi alkışlamaz, daha çok fırça kayar malum :D
Murat Fahrioglu

Murat Gokcigdem wrote:
Murat Fahrioglu wrote:Kewell saga gectikten sonra ayagindan kacirdigi topu geri alacak derken sag dizinden sakatlandi biraz sekti sonra sag beke gecti ve Baris sag orta oynadi.
Bende o pozisyonu dizini tuturken hatirliyorum. Ters bir hamle yapti galiba ondan sonrada galiba 3. degisikligi yapmistik oyundan da cikamadi.
Demek sende gordun Murat abi, umarim ufak birseydir ama dedigin gibi oyuncu degisikligi hakkimiz kalsa cikacakti sanirim.
Last edited by Murat Fahrioglu on Sun Aug 24, 2008 12:14 am, edited 1 time in total.
Murat Fahrioglu

Maraton'dan saglik raporu:

Galatasaray Futbol Takımı'nın, Turkcell Süper Lig'de Denizlispor ile yaptığı maçta sol kasık adalesinden sakatlanan futbolcu Sabri'nin durumunun yarın çekilecek MR'dan sonra belli olacağı bildirildi.

Kulübün internet sitesinde yapılan açıklamada, Sabri'nin sol kasık adale grubundan sakatlandığı, tedavisine statta soyunma odasında başlandığı ve yarın çekilecek MR'ın ardından durumunun tekrar değerlendirileceği ifade edildi.

Maçın son bölümünde kramp sorunu yaşayan Harry Kewell'in ilk muayenesinde önemli bir bulguya rastlanmadığı, Hasan Şaş'ın şiddetli bel ağrısı nedeniyle ikinci yarıya devam edemediği, maçın ikinci yarısının ortalarında sol ayak bileğine darbe alan Nonda'nın da tedavisine başlandığı bildirildi.
Ismail Gezer

Post by Ismail Gezer »

Bireysel değerlendirmemizi de yapalım:

Aykut: Varsa daha iyisi oynatalım, ne desek boş...

Sabri: İyi değildi, kötüde sayılmazdı. Umarım sakatlığı ciddi değildir.

Servet: Mücadelesini takdir ediyoruz ama kendini bu kadarda kaptırmasına gerek yok. Rakip 10 kişi olmasa o hücuma çıkışlar pahalıya patlayabilirdi. Ayrıca defanstan çıkarken topu Meira'ya vermesini rica ediyoruz :)

Hakan: Günün iyilerindendi. Ayağına sağlık.

Hasan: Fena değildi. 9 aylık sakatlıktan sonra muhtesem bir futbol beklemiyorum ama bazen etrafında turuncu formalılar varken kafasının dikine gitmese iyi olurdu.

Ayhan: Günün kötülerinden. Milli maçtaki kötü performans devam ediyor. Mücadele var ama paslar yerini bulmuyor. Toparlanmassa Steau canımızı yakar...

Topal: Gayet iyi oynadı. Pek hata yapmadı. Şutunu da çekti. Umarım durumu iyidir.

Kewell: Futbolcu budur! İlk girdiği pozisyonda kötü vurdu ama telafi etti. Rüya gibi adam...

Lincoln: Böyle devam etsin yeter. İstatistikleri güzel. Top çaldığını bile gördüm, kendi gözlerimle. Kendini korumayı becerebilir umarım... (Rıdvan diyorki, baraj olmasa Lincoln 30 tane vursun gol olmaz!)

Nonda: Pek etkili değildi, ama gol atmadı diye kötü oynadı denemez. Beğeniyorum kendisini :)

Arda: Kötü değildi ama beklediğimiz Arda gibide değildi. Umarım çarşambaya hazır olur.

Barış: Güzel oynadı. Steau maçında bu kadar hücuma çıkmasa iyi olur tabi. Ortaları isabetli olmasa bile karambollere imkan verecek nitelikteydi.
Ismail Gezer

Post by Ismail Gezer »

Yine golle başladı
Maç öncesi ısınırken tüm futbolcuların aksine tribüne çağırılmayarak taraftarlardan tepki gören Galatasaraylı Lincoln, bu sezona da golle başladı. Brezilyalı futbolcu, geçtiğimiz sezonun ilk haftasındaki Çaykur Rize karşılaşmasında da gol atmıştı.
SABAH
Ozgur Soy

Post by Ozgur Soy »

Ben maçtaydım, Lincoln tribüne çağrıldı ama en sonlarda. Şöyle söyliim, Volkan' dan bile sonra, birtek Aykut' dan önce!

Lincoln bence bugün çok iyiydi. Çok istekliydi ve sorumluluk aldı. Az top kaptırdı, kaptırdığından daha çoğunu çaldı. Adam kovaladı, çok yerinde paslar attı. Daha etkili de olabilirdi ama çok şanslı bir günü değildi.

Bizim taraftar gerçekten çok dengesiz. Geçen sene bir topuk pası yapınca alkışı patlatıyorlardı, bugün adamın şutları bile alkışlanmadı. Kötü bir şutu vardı, onda da uğultular yükseldi.

Ben Lincoln' ün çok hastası değilim, Bu sene geç gelince de ümidimi tamamen kesmiştim. Bugün tekrar umutlandım. Hep bu kadar istekli ve cesur oynasın, daha da etkili olacaktır.

Lincoln' ü şımartmaya hayır, ama bugün iyi bir come back yapmak için ciddi çaba gösterdi, desteği haketti.
Ozgur Huseyinoglu

Post by Ozgur Huseyinoglu »

Cengiz Akgun wrote:
Ozgur Huseyinoglu wrote:
Cengiz Akgun wrote:Dario Moreno Carsamba gunu oyacam demis.
Basliginin altina yazarsin hocam oydu diye artik...
Demek o basligi acmam sana da ukte oldu Ozgur. Bak ama Ali'ye nasil kaptirdim yukarda. Boyle laflar etmez artik. Bundan sonra munafikliga izin yok burada. Boylece biline.
Basligi acman bana ukte olmaz. Ha, ama boyle MGC'nin yaptigi gibi, basligi kimin acacagina dair anketler duzenleyecek kadar bu ise onem veriyorsak, birisi basligi acmayi "hakediyor" modunda yaklasacaksak olaya, Avrupa maclarina verdigi onemi hissettirmesi acisindan, bence CL maclarini acmayi aktif katilimcilarimizdan en cok Deniz Salman hakeder.

Ama tutup da (boyle biten bir mactan sonra) oyma lafini, GS forumunda FB'li bile yapmaz yani...
Özgür
Ozgur Huseyinoglu

Post by Ozgur Huseyinoglu »

Ali Gursel wrote:Arda belli ki sakat, hem de cok belli.
Arda sakat gibi gozukuyor, Steaua macinda riske edilmemeli.
Hocam, neden nasil bu kaniya hem de boyle tekrarlayacak eminlikte vardin anlamadim. Tamam o en canavar modundaki kadar insiyatif almadi belki ama, defansa gelip top cikarmalari da var, defansin belini bir ileri bir geri kirmalari da. Bukres macinin son 25-30 dk'si ile filan ilgisi yoktu. Defanstan topu coklukla sagdan cikarmalarimiz oldu, ve cok fazla kanat degistirme isini yapmadik 2. yarida.
Ali Gursel wrote:GS'in isi cok cok zor, Allah hepimize kolaylik versin. Macin pozitif taraflari skor ve sakatliklar (isim vermiyorum).
Biz ASY'de Denizli karsisinda 1-0 one gecince Denizli GS'a saldirip gol atabiliyorsa Steaua ne yapar?
Bunlari da okuduktan sonra, artik ayni maci izlemis oldugumuzdan supheye dusecegim. Tamam, bayagi bir tempo eksikligimiz vardi, ama sen boyle rakip icin "saldirdilar" filan gibi ifadeler kullanirsan, seyretmeyenler sanacak ki, adamlar sagli sollu gelip bizim defansi bunaltti dakikalar boyu. Usenmesem yaptigim kayittan oturup sayacagim, adamlarin kornerler disinda ciddi/kombine bir atagi filan oldu mu diye, ben cok fazla hatirlamiyorum isin dogrusu. Ve tamam, kornerleri cok tehlikeli yasadigimizi da kabul ederim ama, elemanlarin iyi korner kullanan bir oyuncusu, ve bizim de haddinden fazla cekingen kalecimiz yuzunden oyle yasadik. Normalde uzun diye guvendigimiz defansimiz da guvenli sekilde cikaramadi bu kornerlerin cogunu maalesef.

Avrupa maci icin yeterli miydi bu oyun? Hayir o da kabulum, ama, takim da vites yukseltmeyi bilecektir bence o macta.
Özgür
Ozan Ersoy

Post by Ozan Ersoy »

Ozgur Soy wrote: Lincoln bence bugün çok iyiydi. Çok istekliydi ve sorumluluk aldı. Az top kaptırdı, kaptırdığından daha çoğunu çaldı. Adam kovaladı, çok yerinde paslar attı. Daha etkili de olabilirdi ama çok şanslı bir günü değildi.
Kendi adima "cok iyi" diyemem cunku bugun dogru durust rakip yoktu karsimizda ama iyiydi. Takimdaki en iyilerdendi. Ona gelene kadar kendi cizgisinin altinda oynayan yiginla oyuncumuz vardi. Sabri sakatlanana kadar macin en kotusuydu. Nonda cok kotuydu. Hasan kemigine islemis calim hastaliklarina yine girdi bir ara.

Lincoln'un bugun pas yuzdesine bakin cok iyidir (rakamlari bilmiyorum). Gozlemledigim bu. Bir tane kotu kaptirdi karsi atak oldu, bir tane kaptirdi yaptigi baskiyla topu eri aldi ve karsi atak baslatti. Bir tane direkten disari cikan serbest vurusu var. Yine en son gecen sene Gencler macinda boyle bir serbest vurusu direkte patladiydi. Topun acisi, donusu, baraji asip asagiya inisi gercekten guzel. Iki uc tane sut cekti kaleci zorlukla kurtardi, birinde donen top da tehlike oldu. Yanilmiyorsam karsi kaleyi tutan ilk sutu Lincoln atti. Ilk yarida sol kanatta sag bekle birebirde kaldi, cok guzel bir calimla belini kirip gecti, sagina alip onunu bosaltti ama vurusu kotuydu.

Bir kac kez kaleye sirti donukken aldigi topu hizla donerek onune alisi ve rakip orta sahasini dusurusu var.

Bunun disinda rakibe kirmizi kart gorduren oyuncu o. Iki sari karti da Lincoln'e oyundisi faul yapan oyuncu gordu. Ilk sari karda "hafif" diyenler var. (kabzimal erman'in yazisini okuyun bugun. Eksejere Erman diyecegim bundan sonra ona) Dogrudan topla alakasi olmayan baldira cikarilan bir diz. Hakem gormus vermis, sari kardin varken yine hakemin yaninda calim yedigin oyuncuyu formasindan tutup cekmek ayri bir aptallik.

Kornerleri genelde olumlu kullandi. Baris'a attirdigi bir gol var. Ondan cok Meira'nin kafasina oturttugu kose vurusunu daha cok begendim. Oyle bir yere kesti ki, tam olu alan. Top kaleden disari savruldugu icin de kaleci duraksadi. Meira'nin vurdugu kafanin girmemis olmasi sanssizlik, epey de guzel vurduydu. Hakan Balta'nin golunde de payi buyuk. Alti pasin icine kestigi sert ve donen kose vurusunu kaleci kalabalik icinde iyi yumruklayamadi. Hakan cok guzel tamamladi.

Ha oyunun sonunda attigi gol var. Attigi gol sans golu kuskusuz ama asil vurgulanmasi gereken nokta son dakikaya kadar golu istemis olmasi ve ellerini havaya kaldirip sukretmesi. Yani istekliydi bugun cok. Lincoln olmasa bir gol bir asist olmayacak, adamlar da 10 kisi kalmayacak. Oyuna katkisi buyuk. Her zaman boyle olsun, yarari cok olur. Sureklilik onemli.

Ozan Ersoy
Ozan Ersoy

Post by Ozan Ersoy »

Ozgur Huseyinoglu wrote:Ve tamam, kornerleri cok tehlikeli yasadigimizi da kabul ederim ama, elemanlarin iyi korner kullanan bir oyuncusu, ve bizim de haddinden fazla cekingen kalecimiz yuzunden oyle yasadik. Normalde uzun diye guvendigimiz defansimiz da guvenli sekilde cikaramadi bu kornerlerin cogunu maalesef.
Ben degisik dusunuyorum. Karsilasma sirasinda sanirim Mert ya da Ali de buna benzer yorumlar yapmis. Aykut cizgi kalecisi, oyle yetismis, genlerde bu var. Bu yastan sonra degismez. "Kose vuruslari, kanattan duran toplar, muz ortalar savunmanindir, benim degil" diyor. O yuzden izlerken cikmayacagini bilerek izliyorum. Ilk yarida ustuste Denizli kose vuruslari kazandi. Murat denen cocuk cok iyi kullandi bu toplari. Ama dikkat ederseniz rakibe vurdurdugumuz kafa topu yok. Hep bizimkiler cikardi ilk vuruslari. Ben de yari sonuna geliyoruz artik icimden "aman ne iyi adamlar 6-7 tane kose vurusu kullandi, bir tane bile kafa vurdurmadik, herkes adamini iyi tutuyor, kalabalik savunma yapiyoruz, Skibbe demek ki iyi calistiriyor bu toplari savunmayi. Cok uzun adamimiz var, belki bu yil kornerlerde rahat ederiz Aykut cikmasa bile" diye dusunurken gol yedik.

Yedigimiz golde de kafayi biz vurduk rakip degil. Yapilan yanlis yayin oralarda birisini koymamis olmak. Bazilari Ayhan'i "offside'i bozdu" diye suclayacak ama Ayhan arka direk dibinde bekliyor. O kose atisi kullanilip ceza alanina dusene kadar direk dibinde beklemek zorunda cunku belki biz vuramayacagiz adamlar vuracak ve top ona gelecek. Bizim savunma kafayi vurup topun yayin oralara gelmesi bir saniye bile degil. Adam oradan tamamladi. Bir saniyede durdugun yerden 6-7 metre depar atip rakibi offside'a dusurmek neredeyse olanaksiz.

O zaman 1) ya kafayi yayin oraya degil, taca dogru vuracaksin
2) Yayin oraya vuruyorsan, orada bekleyecek rakibin tamamlamasini onleyecek adam(lar)in olacak.

Aykut cikip yumrugu oraya da vurabilirdi. Kaldi ki Denizli kalecisi oyle yapinca Balta'nin golu geldi. Bunlar sikca rastalanan seyler. Atilan kose vurusu etkili bir vurustu.

De Sanctis olayina da biraz aciklik getirelim. Satir aralarini kacirmis olabilirsiniz. Kayseri ile oynadigimiz super kupa macinin Almanya'daki calismalari basina acikti. Basinda orada burada aynen su yorumlari gordum: "De Sanctis'in antrenmanda yaptigi hatalar sasirtti. " Ikincisi Haldun Ustunel mactan sonra "De Sanctis bir yildir top oynamadi, mac eksigi var. Su anda hazir degil, hazir olacaktir" dedi.

Ben buradan De Sanctis'in antrenmalarda zorlandigi, arada sacmaladigi, epey hata yaptigi sonucunu cikariyorum.

Kale isi boyle boktan bir is iste. Boyle "hadi Denizli'ye karsi onu deneyelim, yok olmadi Steaua'ya karsi bunu koyalim" olmaz. Demek ki hocalarimiz (herkes skibbe'yi sucluyor ama Cevat, Nezihi, Umit Davala ve Boekamp hocalarla 5 kisilik ekip var) De Sanctis'i hazir gormuyorlar, daha riskli buluyorlar ve Aykut'la yola devam edecekler.

Ozan Ersoy
Post Reply