Zaten en buyuk yanlisi bu iki futbolcuyu kiyaslayarak yapiyoruz hepimiz. Asiri seyler bekliyoruz ve vermiyince adamin baldirina atilan tekmeleri bile gormezden geliyoruz sinirimizden.Burak Ayyildiz wrote:Birkac gün önce Hagi'nin GS deki 2. ya da 3.yilindan bir macini veriyordu televizyon. Oturdum dikkatle izledim babayi. Hagi adam kovaliyor, 30 metre depar atiyor, kornerlerde defansa gelip top cikartiyor, kisacasi ayaklari yere o kadar saglam ve güclü basiyordu ki Lincoln'le (sevgili Mehmet Gürdal'in deyimiyle Aysegül) inanin kiyas kabul etmezdi. Bir de takim icinde bir agirligi vardi babanin...Lincoln'ü Hagi'leştirmek
21.8.2008
“Kasti tekme atanlara Hagi gibi bir kez karşılık ver, bak bakalım bir daha şamaroğlanı durumuna düşüyor musun! Bir hafta oynayıp beş hafta tedavi olacağına, ye kırmızıyı bir kereye mahsus, al 5 maç cezanı, ama sezonun kalan bölümünde hem rakiplerinin kasti tekmelerinden kurtul hem de tribünlerden Hagi muamelesi gör” tavsiyesinde bulunmayacağım Lincoln’e! Ancak gidişat bu yönde. Çünkü rakibini sindirmeyi yöntem olarak benimseyenler şunu unutuyor, Lincoln çıtkırıldım olabilir belki, ama Gandhi değil. Artık hakemler sazı ele almalı. Kendini yere atarsa, çakacaklar alnının çatısına sarıyı, aksi durumlarda koruyacaklar Lincoln ve benzerlerini. ‘İnandırıcı bulmadım’ gibisinden kaypaklıklara artık son verilmeli.
Hagi dunyanin en buyuk futbolcularidan biri olarak Galatasaray'a geldi. Sadece yetenkli degil, buyuk futbolcu idi. Romendi, huyu suyu bize benzerdi. Istese 1.5 saata kendi koyunde idi.Bir ulusun en buyuk futbolcusu idi ve onun agirligi vardi.
Lincoln ise brezilyali, huyu suyu ayri ve en onemlisi buyuk futbolcu degil sadece cok yetenekli. Zaten buyuk futbolcu artik cok yok piyasada, ozelillke brezilyadan.
Onu oynatmayi bilmek ve korumak lazim. Schalke nasil oynatiysa bize oynatabiliriz. Hepimiz hem fikirizki Lincoln defansa yardim ediyor ve kendi pozisyonund oynayan bir cok oyucudan daha cok adam kovaliyor. Yine hepimiz biliyoruzki cok sert tekmeler yiyor ve biz takim olarak onu korumuyoruz. Isin gercegi benim is yerimdede boyle biri olsa bende onu korumam, ama benim patronum onu korur cunku yeteneklerini bilir. Ve banada sevdirmesede saygi duydurur. Yoneticilik budur zaten, 11 tane linderoth u herkez yonetir, herkez korur.