4-3-2-1 dizilimi
Moderator: Staff
4-3-2-1 dizilimi
Yeni transferlerle birlikte 4-4-2, 4-2-3-1, 4-5-1 denemediğimiz diziliş bir tek bu kaldı.Geçen yıl başında da takım neden 4-5-1 oynamıyor diye bir başlık açmıştım,sene sonunda bu dizlişe geçerek şampiyon olmuştuk.
O zamanki kadro ile bunu gerçekleştirdik ama takımda bu sene birçok değişiklik oldu.Defansın önündeki 3 lü'den ikisi yine defansif özellikleri güçlü orta saha oyuncuları olacak.Bir tanesi de Aydın veya Kewell gibi çabuk,adam eksiltebilen bir oyuncı olacak.Ama esas amaç ,ilerde forvet arkasında 2 oyun kurucu ile oynayarak etkili pas ve gol yapma becerisi yüksek adamları ceza sahasına yaklaştırmak olmalı diye düşünüyorum.Kewell burada joker,ister Aydın'ın yerine orta sahaya,ister forvete koyun) isimlerden çok sistem önemli...
Bu sağlı-sollu oyun kurucular forvete veya arkadan gelip şut atabilen adamlara (Aydın,M.Topal,Kewell)pas atabilir,verkaça girebilir ve arkadan bindiren bu orta saha oyuncularını sıfıra indirebilir ki bu sıfıra inme işini ne kadar becerebildik şu zamana kadar?
Mesela :
-------DeSanctis--------
Hasan-Meira-Servet-Volkan
---Aydın----Topal-----Ayhan---
--Lincoln(Kewell)---------Arda---
------------Nonda---------
Bu diziliş hakkındaki fikirlerinizi merak ediyorum.kadroyu şu anki sakat oyuncuları göz önünde bulundurarak yazdım...
O zamanki kadro ile bunu gerçekleştirdik ama takımda bu sene birçok değişiklik oldu.Defansın önündeki 3 lü'den ikisi yine defansif özellikleri güçlü orta saha oyuncuları olacak.Bir tanesi de Aydın veya Kewell gibi çabuk,adam eksiltebilen bir oyuncı olacak.Ama esas amaç ,ilerde forvet arkasında 2 oyun kurucu ile oynayarak etkili pas ve gol yapma becerisi yüksek adamları ceza sahasına yaklaştırmak olmalı diye düşünüyorum.Kewell burada joker,ister Aydın'ın yerine orta sahaya,ister forvete koyun) isimlerden çok sistem önemli...
Bu sağlı-sollu oyun kurucular forvete veya arkadan gelip şut atabilen adamlara (Aydın,M.Topal,Kewell)pas atabilir,verkaça girebilir ve arkadan bindiren bu orta saha oyuncularını sıfıra indirebilir ki bu sıfıra inme işini ne kadar becerebildik şu zamana kadar?
Mesela :
-------DeSanctis--------
Bu diziliş hakkındaki fikirlerinizi merak ediyorum.kadroyu şu anki sakat oyuncuları göz önünde bulundurarak yazdım...
Last edited by Can Ergun on Mon Sep 15, 2008 5:56 pm, edited 1 time in total.
-
- Moderator
Ben cift tek filan anlamam. Takim kendine bir sistem bularak gol atmasini ogrenecek. Su ana kadar Nanda'dan baska gol atabilecek adam yok kadar az. Nonda'nin da hali ortada. Baros'a o kadar para verildigine gore artik takima konulup ne yapip ne yapacagini gostermesi lazim.
Orta sahayi da ister besleyin ister altilayin ayun kuran adam yok. Su ana kadar kac tane karambol olmadan ustaca palasarak gol tehlikesi yaratildi. once buna bir cevap verin. Hala ortada doldur bosalt var. Topu kapan gidiyor kaptirinca duruyor. Boyle futbol filan oynanmaz.
Orta sahayi da ister besleyin ister altilayin ayun kuran adam yok. Su ana kadar kac tane karambol olmadan ustaca palasarak gol tehlikesi yaratildi. once buna bir cevap verin. Hala ortada doldur bosalt var. Topu kapan gidiyor kaptirinca duruyor. Boyle futbol filan oynanmaz.
Cengiz Akgun
"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
-
Sevgili Can - AC Milan'in oynadigi bu sistemin Turk milli takimi icin ideal oldugunu dusunuyorum... Defans oyunculari kisisel hatalar yapmaya cok aliskin bir takim oldugumuz icin topu ne kadar onde tutsak ve defansi ne kadar onde kurarsak iyidir diye bakiyorum... O yuzden de ilk once defansin ortasini uzun boylu ayiboganlar (Servet, Zan, Asik) yerine arkasina top atildiginda kosup yetisecek hizda (Egemen, Toraman, Emre Gungor ve hatta Mehemt Topal) elemanlarla kurmaktan yanayim - bu bir. Ikincisi topu iyi saklayabilen ve paslasabilen bir orta saha ile oyunu diger yari sahaya yikip - orta 3'lu ve arkalarinda ki iki stoperle donen toplari toplayip tekrar hucuma cevirme acisindan bu sistem milli takima cok uygun. Hucum da hem tek forveti iyi beceren bir Semih hem de onun arkasinda oynayip goller bulacak Arda, Tuncay, Nihat, Serdar Ozkan gibi hem dripling yapip adam gecen, hem orta yapabilen, defansi uzerine cekecek hizli oyunculara sahibiz. Bugun ben FT'nin yerinde olsam cok sevdigi Milan'in bu sablonunu oturtmaya calisirim cunku hem bu sistem hucumu seven, atilgan, agresif futbolcu yapimiza uyuyor hem de bu sistem icin bicilmis kaftan futbolcularimiz mevcut. Mesela...
-------------------------------- Volkan/Serdar ---------------------------------
Gokhan/Ugur --- Emre G./O. Sam --- Toraman/Egemen --- Balta/Volkan
--------- Hamit/Topuz ------ Aurelio/Topal ------ Nuri/Caner ---------------
------------------ Nihat/S Ozkan ------ Arda/Tuncay -------------------------
------------------------------- Semih/Gokhan U -------------------------------
GS icin ise durum farkli... Savunmasinda ve kalesinde yabanci oyuncular oynatabilecegi icin GS'in savunmayi bu kadar onde kurup risk almasina luzum yok - bu bir... Ikincisi, GS milli takim gibi ayda yilda bir toplanip antreman yapmiyor - hergun antreman yapildigi icin daha sofistike bir sistemi oturtma sansin var. Ben seyir zevki acisindan Arsenal'in uyguladigi 4-4-1-1 i gormek istiyorum.
Bu anlamda - iki mactir seyrettigim De Sanctis bana guven verdi - saniyorum savunma elemanlarimiza da bu guveni asiladi - bonservisi alinirsa iyi olur.
Defansimin ortasini bir uzun boylu ve hava toplarina hakim (Toure) ve bir de cok cevik (Gallas) bir stoperle ama ikisi de topu oyuna iyi sokabilen adamlar olmak sarti ile kurmam lazim. Meira bu bakimdan tarife uyuyor, oteki ya yeni transfer olacak yada Emre Gungor topu oyuna sokma yonunu bayagi bir gelistirecek. Bir baska secenek ise Balta'yi buraya cekmek ki ben bu secenegi bayagi seviyorum... Servet israrini surdururse ilk yari sonu Portsmouth, Stoke city falan gibi alt duzey bir EPL takimina satilir zannediyorum - yani "Servet ne olacak" gibi bir sorun olmaz.
Beklerim hucuma cokca katilmali ve agresif olmali - ters kademeyi de iyi yapmali (bkz Sagna ve Clichy)... Ugur Ucar, Serkan Kurtulus, Alparslan, Ates, Anil ve hizlanabilirse Volkan bu tarife uygunlar...
Orta 4'lude oynayan her eleman oyunun her iki yonunu de oynamali - yani bir kisi sadece defansif gorevleri ustlensin biri sadece ofansif diye bir kisinin yapmasi gereken isi iki kisiye vermek yok... Bu dortlude ki herkes hem savasci hem de muthis top teknigne sahip olmali ve cok cok cok iyi pas yapabilmeli - sIkIstImI geriye donup stopere pas verenlere veya ileriye sisrenlere bu sistem de yer yok ama tabii onun icin bu adamlarin topsuz oyunda da cok akilli olup sIkIsanlara yardim icin pas hizalarina girmeleri lazim. Arsenal orta dortlusu - sagda Eboue (daha savunmaci) veya Walcott (daha hucumcu), ortada Denilson ve Fabregas (Denilson bu sene Hleb'in yerinde oynuyor), solda yeni transfer Nasri den olusuyor. Yani DM, AM diye bir ayrim yok... Sag da bizi Aydin goturur ama yedek olarak Sabri'yi yurt disina satip Ozer'i alirsak iyi olur - ikisi de muthis yetenekli ve Ozer son U21 maclarinda DM oynayip hem defansini hem de ayaginda fazla top tutmama gibi ozelliklerini gelistirdi. Bu sistemin ortasi icin Baris hem enerjisi hem de gereginde gol icin ceza alanina girmesi acisindan bicilmis kaftan - iyi sutlari da var. Baris'in yanina yerli Fabregas Nuri'nin transferi lazim (bazilari Lincoln-Nuri takasindan bahsediyordu - keske olsa). Sola ise Arda degil CSKA'dan Caner'i tansfer etmek lazim. Arda icin baska planlarim var Kendisini ne kadar cok sevsemde bana gore Topal bu sistem de oynayamaz - dolayisi ile Everton'a iyi paraya gider. Ayhan'a ne olacagi pek umrumda degil - kendisini zaten pek sevmem. Linderoth'da bu sisteme hafif kalir.
Arda bana gore Van Persie gibi serbest forvet olarak oynamali - acikcasi cani ne istiyorsa onu yapsin - karsi kalede kaos yaratsin ister sagda ister solda isterse ceza alani icinde - ama Arda'nin hala daha ceza sahasi disindan sutlarini gelistirmesi lazim.
En buyuk sorun ise en onde leblebi gibi pozisyonu buldumu golu cakacak, gereginde duvar gorevi gorecek, gereginde ara topa kosup yetisecek, cok siki bir forvet. Ben olsam elimdekilerin hepsini satar gider Oliveira'ya kac paraysa verir alirim. Elimizdekilerin hepsini toplasan bir Oliveira etmiyorlar.
Sonucta benim onumuzde ki sene gormek istedigim GS...
-------------------- De Sanctis ----------------------
Ugur -------- F Meira ------- Balta ------ Alparslan
Aydin ------- Baris --------- Nuri -------- Caner
------------------------------- Arda ------------------
-------------- Oliveira --------------------------------
Bu senenin GS'i icin fazla yazmayacagim - CLden elendikten sonra bu sene icin benim motivasyonum kayboldu - artik zevk olsun diye seyrediyorum... Ben artik onumuzde ki senenin hesaplarini yapiyorum
-------------------------------- Volkan/Serdar ---------------------------------
Gokhan/Ugur --- Emre G./O. Sam --- Toraman/Egemen --- Balta/Volkan
--------- Hamit/Topuz ------ Aurelio/Topal ------ Nuri/Caner ---------------
------------------ Nihat/S Ozkan ------ Arda/Tuncay -------------------------
------------------------------- Semih/Gokhan U -------------------------------
GS icin ise durum farkli... Savunmasinda ve kalesinde yabanci oyuncular oynatabilecegi icin GS'in savunmayi bu kadar onde kurup risk almasina luzum yok - bu bir... Ikincisi, GS milli takim gibi ayda yilda bir toplanip antreman yapmiyor - hergun antreman yapildigi icin daha sofistike bir sistemi oturtma sansin var. Ben seyir zevki acisindan Arsenal'in uyguladigi 4-4-1-1 i gormek istiyorum.
Bu anlamda - iki mactir seyrettigim De Sanctis bana guven verdi - saniyorum savunma elemanlarimiza da bu guveni asiladi - bonservisi alinirsa iyi olur.
Defansimin ortasini bir uzun boylu ve hava toplarina hakim (Toure) ve bir de cok cevik (Gallas) bir stoperle ama ikisi de topu oyuna iyi sokabilen adamlar olmak sarti ile kurmam lazim. Meira bu bakimdan tarife uyuyor, oteki ya yeni transfer olacak yada Emre Gungor topu oyuna sokma yonunu bayagi bir gelistirecek. Bir baska secenek ise Balta'yi buraya cekmek ki ben bu secenegi bayagi seviyorum... Servet israrini surdururse ilk yari sonu Portsmouth, Stoke city falan gibi alt duzey bir EPL takimina satilir zannediyorum - yani "Servet ne olacak" gibi bir sorun olmaz.
Beklerim hucuma cokca katilmali ve agresif olmali - ters kademeyi de iyi yapmali (bkz Sagna ve Clichy)... Ugur Ucar, Serkan Kurtulus, Alparslan, Ates, Anil ve hizlanabilirse Volkan bu tarife uygunlar...
Orta 4'lude oynayan her eleman oyunun her iki yonunu de oynamali - yani bir kisi sadece defansif gorevleri ustlensin biri sadece ofansif diye bir kisinin yapmasi gereken isi iki kisiye vermek yok... Bu dortlude ki herkes hem savasci hem de muthis top teknigne sahip olmali ve cok cok cok iyi pas yapabilmeli - sIkIstImI geriye donup stopere pas verenlere veya ileriye sisrenlere bu sistem de yer yok ama tabii onun icin bu adamlarin topsuz oyunda da cok akilli olup sIkIsanlara yardim icin pas hizalarina girmeleri lazim. Arsenal orta dortlusu - sagda Eboue (daha savunmaci) veya Walcott (daha hucumcu), ortada Denilson ve Fabregas (Denilson bu sene Hleb'in yerinde oynuyor), solda yeni transfer Nasri den olusuyor. Yani DM, AM diye bir ayrim yok... Sag da bizi Aydin goturur ama yedek olarak Sabri'yi yurt disina satip Ozer'i alirsak iyi olur - ikisi de muthis yetenekli ve Ozer son U21 maclarinda DM oynayip hem defansini hem de ayaginda fazla top tutmama gibi ozelliklerini gelistirdi. Bu sistemin ortasi icin Baris hem enerjisi hem de gereginde gol icin ceza alanina girmesi acisindan bicilmis kaftan - iyi sutlari da var. Baris'in yanina yerli Fabregas Nuri'nin transferi lazim (bazilari Lincoln-Nuri takasindan bahsediyordu - keske olsa). Sola ise Arda degil CSKA'dan Caner'i tansfer etmek lazim. Arda icin baska planlarim var Kendisini ne kadar cok sevsemde bana gore Topal bu sistem de oynayamaz - dolayisi ile Everton'a iyi paraya gider. Ayhan'a ne olacagi pek umrumda degil - kendisini zaten pek sevmem. Linderoth'da bu sisteme hafif kalir.
Arda bana gore Van Persie gibi serbest forvet olarak oynamali - acikcasi cani ne istiyorsa onu yapsin - karsi kalede kaos yaratsin ister sagda ister solda isterse ceza alani icinde - ama Arda'nin hala daha ceza sahasi disindan sutlarini gelistirmesi lazim.
En buyuk sorun ise en onde leblebi gibi pozisyonu buldumu golu cakacak, gereginde duvar gorevi gorecek, gereginde ara topa kosup yetisecek, cok siki bir forvet. Ben olsam elimdekilerin hepsini satar gider Oliveira'ya kac paraysa verir alirim. Elimizdekilerin hepsini toplasan bir Oliveira etmiyorlar.
Sonucta benim onumuzde ki sene gormek istedigim GS...
-------------------- De Sanctis ----------------------
Ugur -------- F Meira ------- Balta ------ Alparslan
Aydin ------- Baris --------- Nuri -------- Caner
------------------------------- Arda ------------------
-------------- Oliveira --------------------------------
Bu senenin GS'i icin fazla yazmayacagim - CLden elendikten sonra bu sene icin benim motivasyonum kayboldu - artik zevk olsun diye seyrediyorum... Ben artik onumuzde ki senenin hesaplarini yapiyorum
Teşekkürler Mert,oldukça açıklayıcı olmuş...
Ben, mevcut beklerimizden ümidi kesitiğim için orta saha oyuncularını,bahsettiğim 2 ofansif orta saha oyuncularıyla verkaça girip sıfıra indirme derdindeydim.Görmek istediğimiz futbolda bu işi bekler yapsa da Uğur'dan başka bu işi hakkıyla yapan yok ve bir süre de olmayacak gibi.Günü kurtarmaya çalışıyorum.
Ben, mevcut beklerimizden ümidi kesitiğim için orta saha oyuncularını,bahsettiğim 2 ofansif orta saha oyuncularıyla verkaça girip sıfıra indirme derdindeydim.Görmek istediğimiz futbolda bu işi bekler yapsa da Uğur'dan başka bu işi hakkıyla yapan yok ve bir süre de olmayacak gibi.Günü kurtarmaya çalışıyorum.
Bu dilek bana aitti =)bazilari Lincoln-Nuri takasindan bahsediyordu - keske olsa
-
Elini korkak tutmayip Adebayor'u isteseydin.Mert Tokman wrote:En buyuk sorun ise en onde leblebi gibi pozisyonu buldumu golu cakacak, gereginde duvar gorevi gorecek, gereginde ara topa kosup yetisecek, cok siki bir forvet. Ben olsam elimdekilerin hepsini satar gider Oliveira'ya kac paraysa verir alirim. Elimizdekilerin hepsini toplasan bir Oliveira etmiyorlar.
Kadro kagit ustunde iyi hos duruyor ama hayatimizda gormedigimiz Ugur-Aydin, Alparslan-Caner kanatlari ne derece isler emin degilim. Hos Topal, Servet, Kewell, Linderoth, Baros, Nonda, Lincoln falan yollanmis olmali bunun icin. Yani pek mumkunati yok eger Besiktas hiziyla oyuncu degistirmeyeceksek.
------------------------------De Sanctis-----------------------------------
Ugur (Serkan)----------Meira-------------Servet (Emre)------------Balta
--------------------------Topal-------------Linderoth-------------------------
Aydin-----------------------------Lincoln-------------------------------Arda
------------------------------------Baros---------------------------------------
tas gibi takim. Adam gibi antreman yapacaklar, Aydin'a okuz gibi kosmasi ogretilecek, Arda bu konuda cok ilerledi, daha da ilerlemesi istenecek, cok genc cocuklar bunlar, yapabilmeleri lazim. Topal'a en az bir sene daha Linderoth yaninda staj sansi.
Aysegul bu takimda sahada olmali, biliyorum sevmedigini ama GS'in gercegi bu. Kewell yedek kalir, ama ilerideki 4 kisiden herhangi bir yerine girebilir, neredeyse her mac dakika bulur. Nonda, Ayhan, Alparslan, Serkan, Emre yedek olurlar.
Seneye zevkle GS izlersin, cok iyi futbolcusu var GS'in Mertcigim, hafta sonu FB ve BJK'i izledim, epeydir ilk defa ilk 11, tum kadro falan GS'i ustun buldum. Tabii daha FB'nin yedek kalecisini izleyemedik ama olsun, ne kadar iyi olabilir ki?
Ali
-
Al bey'in kadrosu şu an için en mantıklısı duruyor.Farklı karakterli iki ön libero,tek forvet ve arkası,günün futbolunun olmazsa olmazları.
Kadronun karın ağrısı elbette Lincoln.Kendini bulması şart,ne yazık ki yerine oynayacak oyuncu yok G.S.de..
Olmadı,Lincoln'u Nuri Şahin'le takas, atılacak en doğru adım olur.Yoksa cacık değil,turşu olacak takım..
Kadronun karın ağrısı elbette Lincoln.Kendini bulması şart,ne yazık ki yerine oynayacak oyuncu yok G.S.de..
Olmadı,Lincoln'u Nuri Şahin'le takas, atılacak en doğru adım olur.Yoksa cacık değil,turşu olacak takım..
-
Alicim Lincoln konusunda imkani yok anlasamayiz O yuzden o konuya hic girmeyeyim...Ali Gursel wrote:Elini korkak tutmayip Adebayor'u isteseydin.Mert Tokman wrote:En buyuk sorun ise en onde leblebi gibi pozisyonu buldumu golu cakacak, gereginde duvar gorevi gorecek, gereginde ara topa kosup yetisecek, cok siki bir forvet. Ben olsam elimdekilerin hepsini satar gider Oliveira'ya kac paraysa verir alirim. Elimizdekilerin hepsini toplasan bir Oliveira etmiyorlar.
Kadro kagit ustunde iyi hos duruyor ama hayatimizda gormedigimiz Ugur-Aydin, Alparslan-Caner kanatlari ne derece isler emin degilim. Hos Topal, Servet, Kewell, Linderoth, Baros, Nonda, Lincoln falan yollanmis olmali bunun icin. Yani pek mumkunati yok eger Besiktas hiziyla oyuncu degistirmeyeceksek.
------------------------------------Baros---------------------------------------
tas gibi takim. Adam gibi antreman yapacaklar, Aydin'a okuz gibi kosmasi ogretilecek, Arda bu konuda cok ilerledi, daha da ilerlemesi istenecek, cok genc cocuklar bunlar, yapabilmeleri lazim. Topal'a en az bir sene daha Linderoth yaninda staj sansi.
Aysegul bu takimda sahada olmali, biliyorum sevmedigini ama GS'in gercegi bu. Kewell yedek kalir, ama ilerideki 4 kisiden herhangi bir yerine girebilir, neredeyse her mac dakika bulur. Nonda, Ayhan, Alparslan, Serkan, Emre yedek olurlar.
Seneye zevkle GS izlersin, cok iyi futbolcusu var GS'in Mertcigim, hafta sonu FB ve BJK'i izledim, epeydir ilk defa ilk 11, tum kadro falan GS'i ustun buldum. Tabii daha FB'nin yedek kalecisini izleyemedik ama olsun, ne kadar iyi olabilir ki?
Ali
Arda'ya Lincoln'un yerinde biraz sans verin - daha birkac mac oynadi - son macta hic de fena oynamadi - o bolgede oynamaya alistikca daha da iyi maclar cikaracak biraz sabredin. Sadece Arda'yi o bolgede kazanmak icin degil Kewell gibi bir degerden de yararlanabilmek icin buna deger
-
@ Sevgili Ali, Ben daha once 4-5-1 ya da 4-2-3-1 ile ilgili fikirlerimi belirtirken Baros'un tek forvet olamayacagini, cunku kariyeri boyunca hic bir takimin 1 numarali skor umudu olacak tarzda bir golcu olamadigini belirttim. Umit Karan'daki dususu ben de kabul ediyorum. Baros'un basarili olmasini da cok istiyorum ama elestirilerindeki keskin cizgi bence cok iddiali. Bu hafta Umit degilde Baros oynasa rahat 5-0'di mac gibi yorumluyorsun. Bu konuda daha tedbirli olmani tavsiye ederim. Belki Baros Konyaspor, Eskisehirspor gibi takimlara karsi oynanan bu ligde leblebi gibi gol atan adam taklidi bile yapabilir ama bu onun gercek huviyeti degil . Ustelik saglikli olmalari durumunda Kewell'i yedek birakip Lincoln'u oynatmak futbolun hangi terazisinde var? Bugunkü form durumlari olarak her ikisi de yedek kalabilir ama Kewell'daki oynama istegi, cabasi Lincoln'de hic olmadi. O nedenle ilerde bu takimda Kewell her zaman banko olacaktir.Ali Gursel wrote:Elini korkak tutmayip Adebayor'u isteseydin.Mert Tokman wrote:En buyuk sorun ise en onde leblebi gibi pozisyonu buldumu golu cakacak, gereginde duvar gorevi gorecek, gereginde ara topa kosup yetisecek, cok siki bir forvet. Ben olsam elimdekilerin hepsini satar gider Oliveira'ya kac paraysa verir alirim. Elimizdekilerin hepsini toplasan bir Oliveira etmiyorlar.
Ali
@Sevgili Mert, yazdiklarinin buyuk bir kismina katiliyorum ama sanirim pratiginin olusturulmasi icin yeniden devrim niteliginde transferler yapilmasi lazim oldugunu sende biliyorsundur. Mesela Arda,Kewell varken neden Caner'i istedigini anliyorum ama artik bunu kimseye yaptirmazlar. Nuri konusunda da, Lincoln'de de kesinlikle ayni fikirdeyiz. Forvet konusunda ise eger transferden once Oliviera'mi Baros'mu denilseydi, kesinlikle Oliviera'yi secerdim. Ama bugun artik Baros transfer edilmis, geri donmek zor bu yoldan, ustelik elimizdeki yabancilarin en genci Milan Baros.
@ Can bey sizin yazdiginiz su kadro uzerine bir cumle soyleyecegim.
yukaridaki kadroyu siz kagit ustunde o sekilde dizsenizde o takim su sekilde oynar.
-------DeSanctis--------
-------DeSanctis--------
-------Topal-----Ayhan-----
--Aydın----Lincoln---------Arda---
O diziliste Hamit Altintop istediginiz sekilde oynayabilirdi.
Nuri konusunda oldugu gibi taktik olayinin da kismen konusuldugu su basliga goz atmani tavsiye ederim. Bunlarin 2 hafta once burada tartisldigini goreceksin.Can Ergun wrote:Teşekkürler Mert,oldukça açıklayıcı olmuş...
Bu dilek bana aitti =)bazilari Lincoln-Nuri takasindan bahsediyordu - keske olsa
http://www.cimbom.org/forum/viewtopic.p ... 53&start=0
@ Tekrar Sevgili Ali Gursel'e donup, Umit Karan konusunda bu kadar net konusurken Meira-Servet ikilisini hala ideal kadro listende gormek gercekten ilginc. Sezon basindan beri en az Umit Karan kadar berbat oynadigini gormuyor muyuz? Anlasilan hepimiz bazi oyunculara takmis durumdayiz. Madem herkes bir ideal kadro dizilisi yapti ben de su sekilde yapardim.
-----------------De SANCTIS-----------------------
UGUR-----EMRE G-------------MEIRA------HAKAN
AYDIN----BARIS-----------LINDEROTH---ARDA
-----------BAROS-----------KEWELL--------------
Last edited by Ercan Arslan on Mon Sep 15, 2008 10:33 pm, edited 1 time in total.
-
Ben de buna bir turlu ikna olamiyorum Mert, cocuk solda siir gibi oynuyor, hatta sag kanada gecince siir gibi oynuyor, ama ben ortada iken verim alamiyorum, ne yalan soyleyeyim.Mert Tokman wrote: Arda'ya Lincoln'un yerinde biraz sans verin - daha birkac mac oynadi - son macta hic de fena oynamadi - o bolgede oynamaya alistikca daha da iyi maclar cikaracak biraz sabredin. Sadece Arda'yi o bolgede kazanmak icin degil Kewell gibi bir degerden de yararlanabilmek icin buna deger
Kewell'dan ortada verim al Aysegul oynamazsa ama benim Lincoln'un bu takimda buyuk iler yapacagina dair inancim gittikce artiyor, tabii biraz daha icersem kendimi de ilk 11de onemli isler yaparken gorebilirim sanki.
Ali
-
-
Sevgili Ercan - Benimkisi kendi capinda bir Arsenal klonu yaratma hayali - baska birsey degil farkindayimErcan Arslan wrote:@Sevgili Mert, yazdiklarinin buyuk bir kismina katiliyorum ama sanirim pratiginin olusturulmasi icin yeniden devrim niteliginde transferler yapilmasi lazim oldugunu sende biliyorsundur. Mesela Arda,Kewell varken neden Caner'i istedigini anliyorum ama artik bunu kimseye yaptirmazlar. Nuri konusunda da, Lincoln'de de kesinlikle ayni fikirdeyiz. Forvet konusunda ise eger transferden once Oliviera'mi Baros'mu denilseydi, kesinlikle Oliviera'yi secerdim. Ama bugun artik Baros transfer edilmis, geri donmek zor bu yoldan, ustelik elimizdeki yabancilarin en genci Milan Baros.
Ortada oynamak biraz daha cetrefilli Ali - hele ki arkanda Antalya macinda ki gibi toparlayici bir adam olmayinca daha da zor... En zoru dogru karari cok kisa surede verebilmek. Arda'nin solda ezbere yaptigi bazi isler var (Balta'ya topuk pasi, rakip cizgiyi kapatiyorsa soldan ice kacip sut cekme veya arapasi yapma, veya rakip icte kaldiysa cizgiye inip sonra sagina cekip orta yapmak gibi) - karar verme aninda bu ezbere bildigi islerden birini secip yapiyor ve genellikle de dogruyu seciyor. Orta da daha bu karar verme mekanizmasini kolaya indirgeyemedi - karari etkileyecek etkenler daha fazla ve tek rakibe karsi karar almiyor - dolayisi ile bu boyle olursa bunu yaparim indirgemelerine tamamen hakim degil ve arasira bu nedenle bocaliyor ama zamanla orada oynadikca aliskanliklar kazanip cok daha iyi olacak - ozellikle arkasinda toparlayici adamlar varsa en azindan geriye gelip top cikarma isinden kurtulur. Skibbe'nin su anda Arda'nin o bolgede ki sorumluluklarini azaltip yavas yavas yukleme yapmasi lazim.[/quote]Ali Gursel wrote:Ben de buna bir turlu ikna olamiyorum Mert, cocuk solda siir gibi oynuyor, hatta sag kanada gecince siir gibi oynuyor, ama ben ortada iken verim alamiyorum, ne yalan soyleyeyim.
Last edited by Mert Tokman on Mon Sep 15, 2008 10:44 pm, edited 1 time in total.
Başlığı açarken daha çok 4-3-2-1 dizilişine dikkat çekmek istemiştim ama tekrar mevcut sistem daha mantıklı bulunmuş.
Beklerimizin "wing back,hücumcu(kanat) bek" özelliği olmadığından veya hala bu konuda gelişemediklerinden başka çareler düşünmeye çalıştım.
Mevcut oynadığımız oyunda,bekler yeterli desteği verebilirlerse
( ben ne Hakan Balta'nın,ne Volkan'ın artık Uğur dışında kim defansın sağında solunda oynadıysa adam gibi orta yapma alışkanlığına sahip olduğunu göremedim) ,
bunu düşünmeye gerek duymazdım...
Bunun da Lincoln'ü ve Arda'yı, Nonda'ya daha çok yaklaştırıp,tek 10 numara futbolundan ziyade daha akışkan bir grup oyuncu ile başarılabileceğini düşünüyorum.
Beklerimizin "wing back,hücumcu(kanat) bek" özelliği olmadığından veya hala bu konuda gelişemediklerinden başka çareler düşünmeye çalıştım.
( ben ne Hakan Balta'nın,ne Volkan'ın artık Uğur dışında kim defansın sağında solunda oynadıysa adam gibi orta yapma alışkanlığına sahip olduğunu göremedim) ,
İşte anlatmaya çalıştığım olay,kağıt üstündeki gibi oynamayı başarıp,bu kadar kaliteli kanat oyuncularımız varken (Arda,Kewell,Aydın,hatta Lincoln dahi kanatta etkili olur) hücumları kanat organizasyonlarıyla sıfıra inerek,ceza sahasına Lincoln,Arda gibi adamları sokarak oynamayı başarmak.yukaridaki kadroyu siz kagit ustunde o sekilde dizsenizde o takim su sekilde oynar.
Bunun da Lincoln'ü ve Arda'yı, Nonda'ya daha çok yaklaştırıp,tek 10 numara futbolundan ziyade daha akışkan bir grup oyuncu ile başarılabileceğini düşünüyorum.
-
Ah Can ah - gecen sene neredeydin... Ben Lincoln'u gonderip Giuly'i alalim - 4-3-2-1'e donelim dedigimde herkes bana Lincoln'un ne kadar degerli bir arkadas oldugundan bahsetti...Can Ergun wrote:Başlığı açarken daha çok 4-3-2-1 dizilişine dikkat çekmek istemiştim ama tekrar mevcut sistem daha mantıklı bulunmuş.
İşte anlatmaya çalıştığım olay,kağıt üstündeki gibi oynamayı başarıp,bu kadar kaliteli kanat oyuncularımız varken (Arda,Kewell,Aydın,hatta Lincoln dahi kanatta etkili olur) hücumları kanat organizasyonlarıyla sıfıra inerek,ceza sahasına Lincoln,Arda gibi adamları sokarak oynamayı başarmak.yukaridaki kadroyu siz kagit ustunde o sekilde dizsenizde o takim su sekilde oynar.
Bugun Giuly yok Kewell var ve bir de Aydin'in yaptigi cikis var - Lincoln'de hala yerinde duruyor... Lincoln sifira inmez - efor gerektirir, kararlilik/azim gerektirir cizgiye inip iceri top cevirmek - tembel adamin yapacagi is degildir. Kewell arasira iner ama cok sik yapmaz cunku sakatliktan korkar bir havasi var - fazla fiziksel mucadeleye girmeden basit oynuyor ama Kewell'in artisi o sistem de arka direk golculugudur. Arda ve Aydin ise sifira inmeyi cok iyi becerirler ama arka direk golculugu konusunda kendilerini daha cok gelistirmeleri lazim.
Bugun GS'da 4-3-2-1'in 1'ini yani en onde ki forvetini oynayacak en iyi adam Nonda - gerisini sen dusun... evet duvar olur, iyi pasordur, arkasi donukken yuzunu iyi doner ama gol vuruslari bir felaket. Baros desen acik alan oyuncusu - kapali defans arasinda cok becerikli bir adam kesinlikle degil. Umit konusuna hic girmiyorum bile... Bence buraya GS tek forvet icin dogru transferi yapamadi... Eldekilerle ancak idare edecegiz...
Forvetin arkasinda ki ikili icin de su anda bu rolun hakkini tamami ile verebilecek tam tesekkullu bir oyuncumuz yok. Cizgiye inebilenler arka direkte gol atmayi pek beceremiyorlar (Arda, Aydin), arka direk golcusu cizgiye inen adam degil (Kewell) - Lincoln ise... (neyse tamam ona laf soylemeyecegim )
Bu ikilinin araksinda ki uclude hem donen toplari toparlayacak hem de bunlari cok akillica kullanacak adamalar olmali --- Linderoth, Baris , Ayhan'dan biri Ambrosini'nin gorevini ustlenebilirler, Topal'da Gattuso'nun isini gorur ama en onemli adam Pirlo'nun geriden oyunu okuyup yonlendirme isini yapacak yok bizim takimimizda ne yazik ki... Bunun icin de Maniche dedim ama sakalim yok
Yani su an elde ki adamlarla uygulanmaz degil uygulanir bu sistem ama hakkini veremezsin yarim yamalak uygulanir...
-
Bu yazida katilmadigim cok sey var, katildigim da. Ama madem herkes katilmadigini yaziyor biz de katilmadigimizdan baslayalim.Mert Tokman wrote:
Mert pasa Cengiz Akgun birgun GS'a baskan olacak ama futboldan pek fazla anlamaz. Olabilir anlamayan cok baskan gorduk. O da seni Adnan Sezgin'in pozisyonuna getirecek. Sen de sonra boyle seyler yapip GS'i batiracaksin. Sonra ikinizi sise gecirip kebap yapmak icin varoslardan bir yigin adam kapiniza dayanacak
Elindekilerin hepsini satacaksin sonra Oliveira'ya bir tekme adam 3 ay yok. PAF takimindan Cem Sultan'la cikarsin artik CL maclarina. "Futbolu sizin kadar iyi bilirim" diyen Aziz Sultan bak kariyeri boyunca iki forvet oynatmis Aragones'i getirdi ama adamin elinde hepsi hepsi 2 iyi forvet var. Biri sakatlandi mi isler sarpa sariyor. Ay kasiklarim patlayacak bunu dusundukce.
Isin komigi nedir biliyor musun?. Su Guily - Lincoln ornegini vermissin. Burada haftalarca tartistik. "Mert Guily gelsin de adam kanat oyuncusu, kirk yilda bir girecek gol atacak. Oyun acan adam degil, bit kadar boyuyla forvet de degil. Tamam boyle buldugunu atan leblebi gibi gol yazan bir forvetin olsun, getir Guily'i forvetine destek olsun. GS'da duran top kullanan adam yok. GS'da oyunu soldan saga, sagdan sola aktarabilen adam yok. GS'da bir ara pasiyla forveti pozisyona sokabilen yok, GS'da uzaktan vurup da atabilen yok, Guily ne yapacak?" dedim ben de. Lincoln geldi ilk 6 hafta muhtesem oynadi. Serbest vurus, uzaktan sut, tek paslar, ayaga milimetrik paslar, oyunu hizlandirma. Oh be dedik.. Demez olaydik... Hala arar dururuz o Lincoln'u.
Simdi ah keske leblebi gibi gol atan adamimiz olsa. Yanlis anlama katiliyorum. Senelerdir Hakan Sukur izdirabini yasamis bir futbolseverim. Jardel'e de hayrandim bilirsiniz. Inzaghi'yi kimse sevmez ama ben cok severim. Tanju'yu da cok severdim. Pres mres beni kesmiyor. O golu koklayabilen adam yok mu, onun degeri cok fazla.
Oliviera olsaydi keske... Adam bir de top falan surebilen, rakibi gecebilen de bir oyuncu. Elimdeki herkesi satmazdim ama GS'in sartlarini zorlar almak isterdim ben de oyle birini ama olmadi. Son dakikada Baros geldi. Ben ona bile sasirdim. Lukumku'dan Baros'a buyuk sicrama. Sartlar bu kadar zorlanabildi demek ki. Bizimkiler cok ugrastilar almak icin Oliviera'yi herif 15 dedi bir kurus inmedi. Tursusunu kursunlar simdi artik. Yapacak bir sey yok. Ahh ahh Baros geldi, Umit Karan, Nonda vah vahh ne olacak halimiz?... Bir sey olmayacak elbet birileri atmaya baslayacak.
Ozan Ersoy