Sevgili Kerem,Kerem Gulec wrote:Lincoln bugun sonuca etki etti, ozellikle hucuma cok katkisi oldu. Nonda ve Baros biraz daha gununde olsalarda neredeyse 8-9 gol atilabilecek bir rakip. Servet biraz dikkat etse iki gol atiyordu neredeyse. Steaua maci asil referansti.Ali Gursel wrote: Ha, Lincoln hala cok yumusak, ikili mucadelelerde felaket falan, ama adam 90 daika oynadigi her mac en az bir asist yapiyor (ha, attigi paslar Nonda'ya, Umit'e degil de baskalarina gitse mac basina uc asisti olur). Ben daha iyi olacagini dusunuyorum, ama herkesin yazmasini bekleme bunu olsa bile.
Ali
Ancak bugunku mac 3-4 bitti. Duzgun bir takim olsaydi rakip, mac muhtemelen 6-2 falan rakip takim lehine bitebilirdi. O atacagimiz iki golun ikisini de atsa ne farkeder. Lincoln bir orta saha oyuncusu veya en azindan Skibbe oyle zannediyor. Orta saha futbolcusundan beklentiler biraz daha yuksek. Lincolngillerin en babasi olan Ronaldinho'ya tahammul edemedi Barcelona. Milan'a transferini, Beckham'in LA Galaxy'ye transferine benzetiyorum. Zaten dusunun odenen para topu topu 18M Euro. Artik bu tip futbolcular biraz demode oldu bence yakinda buyuk takimlarda hic boyle oyuncu kalmayacak. Zaten Arsenal, Chelsea, Liverpool, ManU gibi takimlarda bir tane kosmayan, mucadele etmeyen adam yok. Orta sahada oynayan oyunucunun hem oyunu kurup hem de mucadele etmesi gerekir (forvet ve defans oyuncusunun da). Yoksa biz bunun gibi rakip dandikse 2-3, 3-4 veya iyiyse 5-1'lik maclar izleriz. Demek istedigim derli toplu oynayip, rakibe pozisyon vermeden maci 1-0 kazanmayi tercih ederim boyle sacma bir futboldansa.
Yorumlarim bu mac icin degil genel olarak Galatasaray'da gormek istedigim oyuncu tipinden bahsediyorum. Ilk baslarda transferine cok sevindigim Lincoln artik cok soguk geliyor. Ancak Turkiye liginde bize birkac macta puan kazandirip, ise yarayabilir. Onun disinda guclu rakiplere karsi ben olsam ilk 11'de oynatmam. Hamit Altintop gibi adamlari tercih ederim orta sahada. Varsin daha az pozisyona girelim, en azindan cok zor gol yeriz.
Hamit Altintop'u ben de tercih ederim, alma sansimiz nedir?
Yukarida yazdiklarin kavramsal olarak akla yakin geliyor ama is sonunda gelip kavramlara degil, oyunculara dayaniyor.
Ayhan cok mucadeleci, koy dort tane orta sahana, bak 34 macta kac gol atiyoruz. Futbol maalesef sadece iyi savunma ile kazanilmiyor. Bu yuzden Milan iki tane Gattuso aramak yerine bir Gattuso'nun yanina bir Pirlo koyuyor, hatta Kaka'yi da koyuyor.
Diger konu su wing back meselesi gibi, kac tane Gerrard, Essien, Ballack, Lampard var? Zengin Ingiliz klupleri bunlari bulup oynatiyor diye GS'da mi bulsun?
Lincoln'un GS'a gelirken kimseye ofans/defans dagitirim dedigini sanmam. Orta saha oyuncusu mu degil mi onu da bilemiyorum. Alex orta saha oyuncusu mu mesela? Lincoln ayagina cok hakim topu istedigi noktaya neredeyse eliyle koymus gibi atabilecek bir oyuncu. Schalke'de onarken de bizde ki kadar yumusak oldugunu sanmiyorum.
Ezcumle Lincoln'den Lampard olmaz, ama bir sekilde oynatmayi becerebilirsek bize cok faydali olur bence. Ha, ama ne kadar umitli olsam da benim icin de bu sezon son sansi, eger sakat, forsuz, tatilde falan devam ederse seneye sut ve gol, cunku artik alternatifi var.
Ali