TSL 06: Bursa-Galatasaray 2-1 (Arda 56')

Forum Galatasaray Spor Kulubu ve Turk sporu hakkinda ayrintili haberler, yorum ve analizler, ogretici arastirmalar ve diger onemli spor olaylari hakkinda bilgi akisini saglamak, yazilanlari saglikli bir yapi cercevesinde dunyadaki butun Galatasarayli arkadaslar ve diger sporseverler ile paylasmak amaciyla kurulmustur.

Moderator: Staff

Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Post by Cengiz Akgun »

Mert Tokman wrote:
Mert Tokman wrote:Lincoln'un ne oldugu bu macta belli olur - GS'in galibiyeti icin kendisine cok is dusecek...
Yukaridakini mactan 3 gun evvel yazmisim - simdi bakiyorum Lincoooolllnn'e kabahat bulan cikmamis hic...

Bellinzona, Konya gibi yumusak, markaj yapmayan takimlari bulunca 2-3 mac kredi toplayan, tribunlere gidip Lincooolln-Lincooollln diye bagirin diye isaret edip kredileri toplayan Lincoln karsisinda Bekir Ozan ve Mustafa Sarp'i gorunce tirsti kaldi - dun yine yerlerden kalkamadi mac boyunca...
...
Bellizona macinda Yaser attirdigi golden sonra tribunlere kosup formasindaki GS logosunu gosteriyordu. Cok cabuk ogrenmis nabza serbet vermeyi.

Dun FB macinda geriden 30-35 metreden ayaga pas veren Kayserinin Lubnan asilli Turk oyuncusunu gordun mu?
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
Ugur Sahin
Posts: 397
Joined: Tue Oct 22, 2002 5:00 pm
Location: Istanbul
Contact:

Post by Ugur Sahin »

Hasan Tezcan wrote:Lincoln'u gönderirlerse hangi sorun cözulecek?
Bunu ben de çok merak ediyorum; bir de sanırsın takım takır takır top oynadı Lincoln tek başına sattı maçı.

Hayır bir de adam sezon başında beri gayet iyi oynuyor; bir maç kötü oynayınca tekrar başladık aynı şeylere.

Bence de gönderelim; Felipe'yi de böyle göndermiştik; bütün sorunlar çözülmüştü takımdaki sonra.

Ugur
Omer K. KOCAOGLU
Posts: 373
Joined: Sun Feb 27, 2005 7:07 pm
Location: Pittsburgh,PA--Bursa

Post by Omer K. KOCAOGLU »

Hasan Tezcan wrote:Lincoln'u gönderirlerse hangi sorun cözulecek?
Hagi'den sonra beklentiler yuksek oldugu icin bu boyle.
Imza toreninde dahi Hagi ile kiyaslayici sorular soruldu.Hatirlayin.Felipe'nin gidiside ayni sebeptendir.
Ayni sorunu Fenerbahce'de yasayacak.Alex gittikten, bittikten veya biraktikdan sonra, O'nun yerien gelecek her adam bu sorunu yasayacak.Hemde kat kat fazlasi ile.

Biz Hagi'den, Fener Alex'ten iyi adam bulur mu?Cok zor....
Ozan Ersoy
Posts: 3764
Joined: Wed Oct 23, 2002 4:18 am
Location: NC, USA

Post by Ozan Ersoy »

Fatih Mutlu wrote:
deginmek istedigim bir diger nokta da, ozan'in uzun zamandir bahsettigi "cok top ceviren galatasaray" konusu. yillar once real madrid'in bu tarz oyununu oven bir yazi yazmisti. top cevirip rakibi yormak. doksan dakika boyunca deli danalar gibi saldiran, arkada bosluklar birakan oyuna bir alternatif olarak savunuyor ozan bu oyunu. hakli oldugu noktalar var elbet. topa sahip olarak rakibi yorabilirsin. ancak, bu oyunla neticeye ulasmak icin zidane, figo, raul gibi ayaklara sahip olmalisin. cunku bu oyun tarzi rakibine savunmasini yerlestirme, eni konu pozisyonunu alma imkani sunuyor. ve surekli set hucum yapmak zorundasin. savunma kurgusunu saglam tutan takimlar karsisinda bu oyun zorlaniyor.

futbolda atilan gollerin cogunlugu hizli hucumlarla atilan gollerdir. pek cogu iki pasta uc pasta, baslangicindan bitisine 4-5 saniye suren ataklardan gelir. yani onemli olan rakip defansi dengesiz yakalamaktir. daha o onlemini alamadan vurmak. bu oyun tarzi gecen yilki galatasarayin deli dana presi oyun tarzi demek degildir. surekli pres yapmak baska sey, hizli oynamak baska sey. galatasaray takimi presi de, hizli hucumu da, gerektiginde top dolastirmayi da iyi bilen oyunculardan kurulu bir ekip. bence teknik direktor agirligi hizli oynamaya vermelidir.

topa hukmetmek, surekli topa sahip olmak, top dolastirabilmek de bir takim icin cok onemli bir avantaj. galatasaray takimi, skibbe ile yavas yavas kazandigi bu avantaji, bence bir oyun plani olarak degil, mac icinde aktif dinlenmeyi gerceklestirebilmek icin kullanmali. kendin dinlenirken rakibi yoracaksin; sonra da vitesi birden artirip hizli hucumlarla golu dusuneceksin. yoruldugunda topa sahip olarak tekrar dinleneceksin.
Pek tabii ki. Hizli hucuma cikabilmek icin rakibin uzerine gelip, savunmasini ileriye cikarip, sana bos alan birakmasi gerekiyor. Topu aldin, hucum edeceksin. Edelim.. Topla karsi kale arasinda kaleciyle beraber 8-9 rakip oyuncu varsa her topu alisinda ve bunlarin bir kismi adam adama oynuyor, bir kismi pres yapiyorsa, bir kismi alan savunmasi geregiyle 10 metrekarelik alanlarindan bir santim disariya cikmiyorlarsa nasil hizli oynayacaksin?

Hic bir zaman soyle bir sey demedim ki "Alalim topu sonra yavaslayalim, topun kontrolunu ele gecirelim, rakip kendi sahasina yerlessin sonra biz topu dolastirip, rakibi yoralim, topa hakim olalim, 15-20-30 pas yapalim, nasilsa bu paslardan biri gol pasi olur, gol de atariz". Boyle sacma sey mi olur?

Ama rakip sahasindan cikmiyorsa, pusuya yatmissa, sen ceza sahasina yaklastiginda mucadele etmeye basliyor, o kadarcik kosuyor, sonra kontra oynuyorsa her topu aldiginda hizli atak denemek, 3 saniyede rakip kaleye inmek olanaksiz olur. 2-3 dener, kendini yorar, savunmada aciklar verir durursun.

Bu macta GS'in oyunu guzellestirmek, pas mas onceligi olmamaliydi. Bence ilkel bir oyunla rakibi kitleyip 0-0'a oynamaliydi. Bu sahada top dolastirmak da zor. Yine de epey pas yaptilar. Bu takima kotu futbol oyna desen, sabaha kadar savunma yap, orta sahayi gecme desen, yapamazlar, yine de Bursa'dan iyi oynarlar. Bir tane atip yatabilirdik. Orta sahada savasacaksin, uyutacaksin, bir duran top, bir uzun top, bir ara pasi, atip yatip, rakibi "kendi silahiyla" vuracaksin. Yil uzun.... Iyi top oynaman gereken cok mac olacak. Akilli oynamanin da zamani var.

Ozan Ersoy
Ozan Ersoy
Posts: 3764
Joined: Wed Oct 23, 2002 4:18 am
Location: NC, USA

Post by Ozan Ersoy »

Ahmet Yavuz wrote: Ozan, burada suçlu kim o zaman? Bu havayı yaratan kamuoyu mu (Ki bu hava ben kendimi bildim bileli Anadolu takımlarına karşı oynadığımız her maçta yaratılır), bu havanın etkisine kapılıp Arda'yı sakat sakat oynatan, 1,5 ön libero, çift forvetle maça başlayan Skibbe mi, yoksa hocalarının sözünü dinlemeyen futbolcular mı?
Ahmet bey... Suclulari siradan yazayim... Yukarda ayni seyleri yazdim tekrar ediyorum. Ilk basta yonetim. Isine karistilar. Meira'nin yilbasindan beri orta sahada oynatilmamasini baska turlu aciklayamiyorum. Bugun geldi, acikca goruyorum, goruluyor ki, Meira su eldekilerin hepsinden iyi on libero oynar. Mactan sonraki sorgulamalarda (roportaj degil hesap sorma, bir karanlik oda ve tepede lamba eksik) "niye 6 stoper ciktiniz, niye bu kadar savunma" dendi, yonetim de kendi kafasinca gitti duzeltti yanlisi.

Sonra tek forvet oynadi kac hafta basinin etini yediler. "GS buyuk takim, boyle olmaz, korkak Skibbe vs". Simdi adam yemin etmis gibi Nonda yarim bile olsa 2 forvet cikiyor. Sanki bir inat var. Umit Karan sakat olmasa onu bile alacak, 3 forvet cikacak sahaya. Alin size iki forvet der gibi birilerinin gozune sokuyor.

Takim ilk defa Bellinzona macinda biraz oyunu rolantiye almaya kalkti, sogutmaya kalkti. Hemen isliklar. Mactan sonra Adnan Polat cikti "oyunu begenmedik" dedi. Ardindan Haldun Ustunel "GS boyle oynamamali" dedi.

Izleyici de rezalet. Kanepe izleyicisi. Yorumlar her yerde ayni. "Aman bu ne bayat mac. Aman rezalet, vaktimi harcadigima degmedi." Gobegini kasi, birani ic, pijamalarini giy mactan sonra uyukla, sonra orada burada ahkam kes.

Fahiselerin daha kisilikli, daha saygin oldugu basin-yayin uyelerine hic girmedim bile.

Bu kafayla olmaz. Yok oyle yagma. Rakip anti futbol oynayacak, rakip kasaplik yatacak, 11 kisiyle kendi sahasinda bekleyecek, kontra icin firsat kollayacak, kornerden atip yatmaya kalkacak, boktan sahalarda, her topu taca yollayacak, uzun top atacak, 4 tane pasi bir araya getiremeden 90 dakika cikaracak, milli oyuncusu olmayacak, Avrupa'da olmayacak, macin sonunda da kral olacak.

Galatasaray milli takima 8 oyuncu verecek, 3 gunde bir mac yapacak, her mac iyi oynayacak, her mac hucum yapacak, her mac cok gol atacak ama her mac da yenecek. Hayal dunyasi...

Ozan Ersoy
Harun Demirci
Posts: 111
Joined: Sun Sep 23, 2007 9:44 pm
Location: KADIKÖY
Contact:

Post by Harun Demirci »

GS geri vitesi olmayan araba gibi. Sadece ileri gidiyor. Hangi maçtı hatırlamıyorum ama bir keresinde Kewel arka direkte kim duracak diye soruyordu, kimsede cevap verememişti. Demekki antremanlarda rakip korner kullandığında nasıl savunma yapılacağı üzerine çalışılmamış.

Sakatların çok ve uzun süreli olması üzücü. Sezon başında 6-7 hafta içinde takım normal hüviyetine kavuşur diye düşünüyordum, lakin bu sakatlar yüzünden bu süreç uzayacak gibi.
Burak Ayyildiz
Posts: 303
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:58 pm
Location: Istanbul

Post by Burak Ayyildiz »

Cift Santrafor, arkalarinda Lincoln Pasa, bir tarafta Arda, bir tarafta Kewel
(sakat olmasaydi o da oynayacakti) kulaga ne hos geliyor degil mi?

Forvetin krali bizde, benim diyen takimda yok böyle bir hücum gücü!!! Ama yok iste kazin ayagi öyle degil. Bu sezon her macta onlarca kez görünen klasik resim:

Her kontra atak yedigimizde, takimin bir yarisi (yukaridaki isimler) rakip sahada kalmis, rakip orta sahayi parkta yürür gibi gecip dikilmisler Servetle Meira'nin karsisina. Bu kafayla daha cok seyrederiz bu filmi...

- Cift forvet cikacaksan, arkalarina bir de Lincoln'ü koyuyorsan bu cok ciddi bir risktir.
- Lincoln'e yer vereceksen santraforlardan birini kenarda oturtacaksin.
- Bir tarafta Arda oyundayken, diger tarafta Kewell (icim aciyarak söylüyorum ama) olmuyor! Takimin mücadele gücü ve savunma direnci inanilmaz düsüyor.
- Baros+Lincoln+Nonda+Arda'nin ayni anda sahada olmasi rakipler icin endiseden cok firsat oluyor; bir de bunlara Kewell eklenince savunmada gardimiz iyice düsüyor.

Artik Antalya, Bursa, Kayseri bile yakaladimi affetmiyor, yarin el oglu ne yapar düsünmek bile istemiyorum.

Artik futbolda üst düzey basari yalniz estetik oyunla degil; tipki gecen sene son 6 haftadaki gibi, tipki 2000'de yaptigimiz gibi terle, mücadeleyle, mac boyunca 12 km kosarak, savasarak kazaniliyor.
Ahmet Yavuz
Posts: 29
Joined: Thu Jan 30, 2003 12:23 am
Location: Istanbul
Contact:

Post by Ahmet Yavuz »

Ozan Ersoy wrote:
Ahmet bey... Suclulari siradan yazayim... Yukarda ayni seyleri yazdim tekrar ediyorum. Ilk basta yonetim. Isine karistilar. Meira'nin yilbasindan beri orta sahada oynatilmamasini baska turlu aciklayamiyorum. Bugun geldi, acikca goruyorum, goruluyor ki, Meira su eldekilerin hepsinden iyi on libero oynar. Mactan sonraki sorgulamalarda (roportaj degil hesap sorma, bir karanlik oda ve tepede lamba eksik) "niye 6 stoper ciktiniz, niye bu kadar savunma" dendi, yonetim de kendi kafasinca gitti duzeltti yanlisi.

Sonra tek forvet oynadi kac hafta basinin etini yediler. "GS buyuk takim, boyle olmaz, korkak Skibbe vs". Simdi adam yemin etmis gibi Nonda yarim bile olsa 2 forvet cikiyor. Sanki bir inat var. Umit Karan sakat olmasa onu bile alacak, 3 forvet cikacak sahaya. Alin size iki forvet der gibi birilerinin gozune sokuyor.

Takim ilk defa Bellinzona macinda biraz oyunu rolantiye almaya kalkti, sogutmaya kalkti. Hemen isliklar. Mactan sonra Adnan Polat cikti "oyunu begenmedik" dedi. Ardindan Haldun Ustunel "GS boyle oynamamali" dedi.

Izleyici de rezalet. Kanepe izleyicisi. Yorumlar her yerde ayni. "Aman bu ne bayat mac. Aman rezalet, vaktimi harcadigima degmedi." Gobegini kasi, birani ic, pijamalarini giy mactan sonra uyukla, sonra orada burada ahkam kes.

Fahiselerin daha kisilikli, daha saygin oldugu basin-yayin uyelerine hic girmedim bile.

Bu kafayla olmaz. Yok oyle yagma. Rakip anti futbol oynayacak, rakip kasaplik yatacak, 11 kisiyle kendi sahasinda bekleyecek, kontra icin firsat kollayacak, kornerden atip yatmaya kalkacak, boktan sahalarda, her topu taca yollayacak, uzun top atacak, 4 tane pasi bir araya getiremeden 90 dakika cikaracak, milli oyuncusu olmayacak, Avrupa'da olmayacak, macin sonunda da kral olacak.

Galatasaray milli takima 8 oyuncu verecek, 3 gunde bir mac yapacak, her mac iyi oynayacak, her mac hucum yapacak, her mac cok gol atacak ama her mac da yenecek. Hayal dunyasi...

Ozan Ersoy
Adnan Polat Steaua maçından sonra da epey sert bir demeç vermişti takımın durumuyla ilgili. Yönetimin dolaylı olarak teknik direktör üzerinde baskı kurduğu konusunda hemfikirim. Türkiye'deki bildik tablo bu maalesef. Ama etkinin Meira'nın pozisyonun neresi olacağına kadar vardığını düşünmüyorum. 6 stoper konusundaki eleştirilerde Emre Güngör, Servet, Emre, Meira, Hakan Balta ve Mehmet Topal gibi hücuma etkisi oldukça sınırlı futbolcuların mutlak gol bulunması gereken bir iç saha maçında hep birlikte oynamasıyla ilgiliydi. Ön libero Meira, stoper Servet-Emre üçlüsü çok da yadırganacak bir seçim değil.

Tek forvetle ilgili eleştiriler de Lincoln'ün olmadığı Kayserispor maçına tek forvet Ümit Karan'la çıkılan maçta ve 2-2'nin rövanşında Steaua maçında yoğunlaşmıştı. Ben de bu eleştirilere katılmıyorum ama başarısız sonuçlar alındığında dünyanın neresinde olursa olsun bu eleştiriler son derece normal.

Basın ve izleyici zaten bildiğimiz gibi... Genç bir hoca, kariyerinde öyle Avrupa kupaları falan yok, bildik tablo, yüklenecekler. Allahtan Aragones'in durumu da kötü, son haftalarda odaktan düştü.

Anti futbol meselesine gelince... Galatasaray'ın kurumsal argümanı oldu bu yıl. Adnan Polat belli ki iletişimi iyi biliyor. Güzel bir savunma mekanizması oluşturdu. Zaten 20:45 meselesinde de iletişim becerisine şahit olmuştuk kendisinin. Ama ben aksine Anadolu takımlarının bu yıl oynadıkları futbolu geçmiş yıllara nazaran daha pozitif buluyorum. Milli futbolcu meselesi ise sürpriz değil. Zaten Galatasaray da bunu düşünerek kadrosunu geçmiş yıllara nazaran epey geniş tuttu.

Aslında burada Galatasaray'ı eleştirirken Skibbe'nin adını sıkça anmak gerekiyor. Yönetim ve basından bu kadar kolay etkilenmesi bile başlı başına bir eleştiri konusu. O zaman adama neden geldin, hedefin nedir diye sormak gerekir: Burada yönetmek istediğin takım mı, yoksa üzerindeki baskılar mı?

Forumda kim söylemişti hatırlamıyorum, onun dediği gibi Bursaspor maçı için cumanın geleceği perşembeden belliydi. Bursaspor'un kadrosuna bakmak bile yeterli aslında birçok şeyi anlamak için. İlk 4 hafta çok iyi performans göstermişler. Üstelik Yusuf olmadan... Diri bir takım var karşıda. Galatasaray'ın elindeyse sakatlıktan yeni çıkmış Sabri, sakat Arda, bekten orta sahaya devşirme Hakan Balta gibi soru işaretleriyle dolu bir kadro... Her şeye rağmen böyle bir kadroyla maça çıkılabilir. Ama 20 dakikada Galatasaray'ın bu maçı alamayacağı belli oldu. Buna rağmen Skibbe 71'inci dakikaya kadar oyuna müdahale etmedi. Nonda'ya ise 80 dakika sabretti.

Skibbe eğer bunları görüyor ve baskılardan çekiniyorsa birinin ona geleceğinin daha kısa ömürlü olacağını söylemesi gerekir.
Ozgur Huseyinoglu
Posts: 2313
Joined: Thu Oct 24, 2002 2:35 am
Location: Falls Church, VA, USA

Post by Ozgur Huseyinoglu »

Ozan Ersoy wrote:Murat abi ah keske su istatistiklere oyuncularin kostugu mesafeleri de ekleseler CL'de yaptiklari gibi. Eminim Ayhan bugun sahanin en fazla kosan oyuncusuydu, 11-12 km kosmustur. Butun toplar ondan gecti. Bursa'lilar islikliyordu her topu ayagina aldiginda, stat isliktan yikildi mac boyunca. Bu da ne kadar topla bulustugunu gosteriyor. O kadar cok alan var ki kapatmasi gereken, yapabildigini yapti.
Mac eskimeye basladi ama, milli maclara dalmadikca, baska konu da yok madem, bu konu icimde kalmasin sormus olayim. Bursa seyircisinin, Ayhan'a bu ozel alerjisinin nedeni neydi? Daha onceden beri gelen bir olay mi, dun, macin basinda/isinirken filan benim gozumden kacan bir durumlar mi oldu?

Aslinda, "Dusmanimin, dusmani, dostumdur" gibisinden bir politika gudecek olsalar, nefret ettikleri BJK seyircisi de Ayhan'i sevmedigine gore, daha dostca yaklasmalari lazimdi sanki ama... (Ya da, bilmiyorum tersine, BJK seyircisi ile kapismaya basladiklari zamanlarda Ayhan ordaydi, vukuatlarin icinde oldu da, ordan beri gudulen bir kin mi?)

BJK hesabi kanli bicakli olalim demiyorum ama, yenilmemizin de ekstra katkisiyla, ben sahsen bayagi hirs yaptim, umarim ASY'de rovansi guzelce aliriz...
Özgür
Selcuk Samli
Posts: 3565
Joined: Sat Jan 15, 2005 11:06 pm
Location: Izmir

Post by Selcuk Samli »

Ahmet Yavuz wrote:
Ozan Ersoy wrote:
Ahmet bey... Suclulari siradan yazayim... Yukarda ayni seyleri yazdim tekrar ediyorum. Ilk basta yonetim. Isine karistilar. Meira'nin yilbasindan beri orta sahada oynatilmamasini baska turlu aciklayamiyorum. Bugun geldi, acikca goruyorum, goruluyor ki, Meira su eldekilerin hepsinden iyi on libero oynar. Mactan sonraki sorgulamalarda (roportaj degil hesap sorma, bir karanlik oda ve tepede lamba eksik) "niye 6 stoper ciktiniz, niye bu kadar savunma" dendi, yonetim de kendi kafasinca gitti duzeltti yanlisi.

Sonra tek forvet oynadi kac hafta basinin etini yediler. "GS buyuk takim, boyle olmaz, korkak Skibbe vs". Simdi adam yemin etmis gibi Nonda yarim bile olsa 2 forvet cikiyor. Sanki bir inat var. Umit Karan sakat olmasa onu bile alacak, 3 forvet cikacak sahaya. Alin size iki forvet der gibi birilerinin gozune sokuyor.

Takim ilk defa Bellinzona macinda biraz oyunu rolantiye almaya kalkti, sogutmaya kalkti. Hemen isliklar. Mactan sonra Adnan Polat cikti "oyunu begenmedik" dedi. Ardindan Haldun Ustunel "GS boyle oynamamali" dedi.

Izleyici de rezalet. Kanepe izleyicisi. Yorumlar her yerde ayni. "Aman bu ne bayat mac. Aman rezalet, vaktimi harcadigima degmedi." Gobegini kasi, birani ic, pijamalarini giy mactan sonra uyukla, sonra orada burada ahkam kes.

Fahiselerin daha kisilikli, daha saygin oldugu basin-yayin uyelerine hic girmedim bile.

Bu kafayla olmaz. Yok oyle yagma. Rakip anti futbol oynayacak, rakip kasaplik yatacak, 11 kisiyle kendi sahasinda bekleyecek, kontra icin firsat kollayacak, kornerden atip yatmaya kalkacak, boktan sahalarda, her topu taca yollayacak, uzun top atacak, 4 tane pasi bir araya getiremeden 90 dakika cikaracak, milli oyuncusu olmayacak, Avrupa'da olmayacak, macin sonunda da kral olacak.

Galatasaray milli takima 8 oyuncu verecek, 3 gunde bir mac yapacak, her mac iyi oynayacak, her mac hucum yapacak, her mac cok gol atacak ama her mac da yenecek. Hayal dunyasi...

Ozan Ersoy
Adnan Polat Steaua maçından sonra da epey sert bir demeç vermişti takımın durumuyla ilgili. Yönetimin dolaylı olarak teknik direktör üzerinde baskı kurduğu konusunda hemfikirim. Türkiye'deki bildik tablo bu maalesef. Ama etkinin Meira'nın pozisyonun neresi olacağına kadar vardığını düşünmüyorum. 6 stoper konusundaki eleştirilerde Emre Güngör, Servet, Emre, Meira, Hakan Balta ve Mehmet Topal gibi hücuma etkisi oldukça sınırlı futbolcuların mutlak gol bulunması gereken bir iç saha maçında hep birlikte oynamasıyla ilgiliydi. Ön libero Meira, stoper Servet-Emre üçlüsü çok da yadırganacak bir seçim değil.

Tek forvetle ilgili eleştiriler de Lincoln'ün olmadığı Kayserispor maçına tek forvet Ümit Karan'la çıkılan maçta ve 2-2'nin rövanşında Steaua maçında yoğunlaşmıştı. Ben de bu eleştirilere katılmıyorum ama başarısız sonuçlar alındığında dünyanın neresinde olursa olsun bu eleştiriler son derece normal.

Basın ve izleyici zaten bildiğimiz gibi... Genç bir hoca, kariyerinde öyle Avrupa kupaları falan yok, bildik tablo, yüklenecekler. Allahtan Aragones'in durumu da kötü, son haftalarda odaktan düştü.

Anti futbol meselesine gelince... Galatasaray'ın kurumsal argümanı oldu bu yıl. Adnan Polat belli ki iletişimi iyi biliyor. Güzel bir savunma mekanizması oluşturdu. Zaten 20:45 meselesinde de iletişim becerisine şahit olmuştuk kendisinin. Ama ben aksine Anadolu takımlarının bu yıl oynadıkları futbolu geçmiş yıllara nazaran daha pozitif buluyorum. Milli futbolcu meselesi ise sürpriz değil. Zaten Galatasaray da bunu düşünerek kadrosunu geçmiş yıllara nazaran epey geniş tuttu.

Aslında burada Galatasaray'ı eleştirirken Skibbe'nin adını sıkça anmak gerekiyor. Yönetim ve basından bu kadar kolay etkilenmesi bile başlı başına bir eleştiri konusu. O zaman adama neden geldin, hedefin nedir diye sormak gerekir: Burada yönetmek istediğin takım mı, yoksa üzerindeki baskılar mı?

Forumda kim söylemişti hatırlamıyorum, onun dediği gibi Bursaspor maçı için cumanın geleceği perşembeden belliydi. Bursaspor'un kadrosuna bakmak bile yeterli aslında birçok şeyi anlamak için. İlk 4 hafta çok iyi performans göstermişler. Üstelik Yusuf olmadan... Diri bir takım var karşıda. Galatasaray'ın elindeyse sakatlıktan yeni çıkmış Sabri, sakat Arda, bekten orta sahaya devşirme Hakan Balta gibi soru işaretleriyle dolu bir kadro... Her şeye rağmen böyle bir kadroyla maça çıkılabilir. Ama 20 dakikada Galatasaray'ın bu maçı alamayacağı belli oldu. Buna rağmen Skibbe 71'inci dakikaya kadar oyuna müdahale etmedi. Nonda'ya ise 80 dakika sabretti.

Skibbe eğer bunları görüyor ve baskılardan çekiniyorsa birinin ona geleceğinin daha kısa ömürlü olacağını söylemesi gerekir.
Ahmet Bey,

Yoneticilerin Skibbe'nin isine mudahele ettiklerini dusunmek bile istemiyorum,ama kulubun icinden biri cikip mudahele ediliyor dese inanmamazlikta etmem.Skibbe'nin isine(mac kadrosu konusunda) kesinlikle karisilmamasi lazim.

Yedekteki oyunculara bakarsaniz,Skibbe'nin oyuna fazla mudahele etme sansi olmadigini da gorebilirsiniz.(Yaser,Alparslan,Aykut,Emre Asik,Mehmet Guven...Tecrubesiz veya hazir olmayan yedekler))Meira'yi orta sahaya alip Emre'yi stopere cekseydi,ve bu plan yurumeseydi ortalik yine ayaga kalkardi.Nonda'yi alip Yaser'i oyuna erke alsa da ne olacagi belli degil,Yaser de %100 hazir degil cunku.(gecen sezon 6 ay futbol oynamadi)
25-2025

nefvakfi.org
Mehmet Gurdal Cetin
Posts: 4210
Joined: Thu Oct 24, 2002 9:29 am
Location: Bursa-TR
Contact:

Post by Mehmet Gurdal Cetin »

Ozgur Huseyinoglu wrote:
Ozan Ersoy wrote:Murat abi ah keske su istatistiklere oyuncularin kostugu mesafeleri de ekleseler CL'de yaptiklari gibi. Eminim Ayhan bugun sahanin en fazla kosan oyuncusuydu, 11-12 km kosmustur. Butun toplar ondan gecti. Bursa'lilar islikliyordu her topu ayagina aldiginda, stat isliktan yikildi mac boyunca. Bu da ne kadar topla bulustugunu gosteriyor. O kadar cok alan var ki kapatmasi gereken, yapabildigini yapti.
Mac eskimeye basladi ama, milli maclara dalmadikca, baska konu da yok madem, bu konu icimde kalmasin sormus olayim. Bursa seyircisinin, Ayhan'a bu ozel alerjisinin nedeni neydi? Daha onceden beri gelen bir olay mi, dun, macin basinda/isinirken filan benim gozumden kacan bir durumlar mi oldu?

Aslinda, "Dusmanimin, dusmani, dostumdur" gibisinden bir politika gudecek olsalar, nefret ettikleri BJK seyircisi de Ayhan'i sevmedigine gore, daha dostca yaklasmalari lazimdi sanki ama... (Ya da, bilmiyorum tersine, BJK seyircisi ile kapismaya basladiklari zamanlarda Ayhan ordaydi, vukuatlarin icinde oldu da, ordan beri gudulen bir kin mi?)

BJK hesabi kanli bicakli olalim demiyorum ama, yenilmemizin de ekstra katkisiyla, ben sahsen bayagi hirs yaptim, umarim ASY'de rovansi guzelce aliriz...
Ozgur,

Ayhan Bursa'li, daha dogrusu Inegol'lu.Konu bu.. Iclerinden biri :D
2-3 senedir var bu protesto, ayrica her zaman oldugu gibi Ayhan kesin Bursa tribunune bir hareket yapmistir.Bursali arkadaslar da gormusler, ama benim gormeme gerek yok, Ayhan bu yapar :D

Gecen seneki mactada buna benzer bir durum olmustu.Ayhan birine sert girdi, Ayhan'a sert girdiler.Mac bitti Ayhan tribune dondu ve... :D

Galatasaray kotu oynadigi icin yenildi lafina siginmiyorum cunku Bursa gercekten guzel oynamis.Gollere baktim bir de kacanlara.Azicik basiretli olsalar yine bir 5-0 olurmus.

Ben fazla ustunde durmadim benim canimi sikan Samet AYBABA ayarinda bile olmayan bir TD mizle yenildigimizden herifin iyi TD gibi gorunmus olmasi.(Galatasaray'i yendi ya)

Bursa iyi hos ta Yusuf'u cikarin o takimdan ligi dusme hattinin uc bes ustunde bitirir ligi.Zaren kadrolarinda Galatasaray'dan gitme yada bir donem bizde oynamis 2-3 adam var.

En buyuk transferleri kalecileri.Guney amerikali oyunculari ahim sahim adamlar degiller.Dedim ya Yusuf'un aralara atacagi ve kendisinin atacagi gollerden bir suru mac kazanirlar.

Bu arada Ozan'in su laflarina cok guldum :D

"Bursa'nin nasil Anadolu'nun timsahi oldugu vurgulanir. Testasteron seviyeleri ayi bogabilecek seviyededir. Taraftarlar antrenmana baklava getirirler. Bursa kaymakami, tekstilcisi, gomlekcisi vaatlerle gelir, takim zengin olacaktir maci alirlarsa. Bursa karsisinda Barcelona olsa yenebilecek gibi hissetmektedir artik. "Bu maci bir alalim da gerisi isterse tufan olsun" diye dusunur herkes. Sanki kiyamet kopacak.... "

Pasa iki kere Bursa'ya geldi bizi cozdu :D
TRUST GALATASARAY
MGC
Tan Erten
Posts: 1179
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:07 pm
Location: Istanbul

Post by Tan Erten »

Ahmet Yavuz wrote:Her şeye rağmen böyle bir kadroyla maça çıkılabilir. Ama 20 dakikada Galatasaray'ın bu maçı alamayacağı belli oldu. Buna rağmen Skibbe 71'inci dakikaya kadar oyuna müdahale etmedi. Nonda'ya ise 80 dakika sabretti.
Müdahele etmedi demek hakikaten haksizlik. Oyuna sokabilecegi adamlar belli, işte Aydın ve Yaser'i soktu, ne oldu?

Biri Aydın'ın bu maçta kaç top çaldığı konusunda bir istatistik bulabilir mi? Benim gördüğüm hiç top çalmadı. Sağdan yaptığı akınlarda da omuzu yedi mi, kendini yerde buluyor. Arda'nın da ufak tefek yapılı ama savunma da yapıyor, ayrıca iri defans oyuncularının arasında kafaya bile çıkıyor. Yere düştüğü zaman ise genelde faule maruz kalmış oluyor, çünkü mücadelesini ediyor. Aydın'ın bu takımda geleceği olabileceğine inanmıyorum.

Yaser konusunda da çok iyimser değilim. Hem Kocaeli hem de onun öncesi iki maçta bomboş pozisyonda iki topa öyle ıska geçti ki bacağı çıktı sandım.

Alt yapıya romantizmi umarim bizi gerçeklerden koparmaz.
Tan Erten
Ahmet Yavuz
Posts: 29
Joined: Thu Jan 30, 2003 12:23 am
Location: Istanbul
Contact:

Post by Ahmet Yavuz »

Selçuk Samli wrote:
Ahmet Bey,

Yoneticilerin Skibbe'nin isine mudahele ettiklerini dusunmek bile istemiyorum,ama kulubun icinden biri cikip mudahele ediliyor dese inanmamazlikta etmem.Skibbe'nin isine(mac kadrosu konusunda) kesinlikle karisilmamasi lazim.

Yedekteki oyunculara bakarsaniz,Skibbe'nin oyuna fazla mudahele etme sansi olmadigini da gorebilirsiniz.(Yaser,Alparslan,Aykut,Emre Asik,Mehmet Guven...Tecrubesiz veya hazir olmayan yedekler))Meira'yi orta sahaya alip Emre'yi stopere cekseydi,ve bu plan yurumeseydi ortalik yine ayaga kalkardi.Nonda'yi alip Yaser'i oyuna erke alsa da ne olacagi belli degil,Yaser de %100 hazir degil cunku.(gecen sezon 6 ay futbol oynamadi)
Tan Erten wrote:Müdahele etmedi demek hakikaten haksizlik. Oyuna sokabilecegi adamlar belli, işte Aydın ve Yaser'i soktu, ne oldu?

Biri Aydın'ın bu maçta kaç top çaldığı konusunda bir istatistik bulabilir mi? Benim gördüğüm hiç top çalmadı. Sağdan yaptığı akınlarda da omuzu yedi mi, kendini yerde buluyor. Arda'nın da ufak tefek yapılı ama savunma da yapıyor, ayrıca iri defans oyuncularının arasında kafaya bile çıkıyor. Yere düştüğü zaman ise genelde faule maruz kalmış oluyor, çünkü mücadelesini ediyor. Aydın'ın bu takımda geleceği olabileceğine inanmıyorum.

Yaser konusunda da çok iyimser değilim. Hem Kocaeli hem de onun öncesi iki maçta bomboş pozisyonda iki topa öyle ıska geçti ki bacağı çıktı sandım.

Alt yapıya romantizmi umarim bizi gerçeklerden koparmaz.
Müdahale konusunda ben kenarda bekleyen gençleri kastetmiyordum. Kötü giden bir takımda gençlerin kurtarıcı olmasını beklemek genç oyunculara haksızlık olur.

Bursaspor maçındaki sıkıntı, Yusuf'un, Mustafa Sarp ve Bekir Ozan'ın maçın başından sonuna kadar at koşturduğu orta sahadaydı. Ayhan ve Hakan Balta bir türlü bu boşluğu kapatamadı, diğer taraftan hücum hattında Nonda sahada yoktu. Bu yapıyı 2 gol yemesine rağmen maçın sonuna kadar korumaktı Skibbe'nin hatası. Aydın ve Yaser değişiklikleri de zaten orta sahadaki soruna vurulmuş neşterler değildi. Yedeklere bakınca en azından Mehmet Güven ile orta sahanın zenginleştirilebileceği görülüyor ya da Meira'yı orta sahaya çekip Emre'yi stoper olarak oyuna almak da çok mantıksız görünmüyor.
Mehmet Gorgen
Staff Member
Posts: 6562
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:19 pm
Location: Bakirkoy-Ist
Contact:

Post by Mehmet Gorgen »

Mehmet Gorgen wrote:MAÇIN HAKEMİ HÜSEYİN GÖÇEK'İN DAHA ÖNCE YÖNETTİĞİ GS MAÇLARI

GALATASARAY 1-1 GENÇLERBİRLİĞİ 15.04.2008 Fortis Türkiye Kupası

GALATASARAY 2-2 BÜYÜKŞEHİR BLD. 2.12 2007 Turkcell Süper Lig

(Kaynak TFF resmi sitesi)

Toplam 2 maç .
Her sene 1 maçımıza vermişler ondada nedense hiç yenememişiz.Hemde kendi evimizde.Allah bilir deplasmanda ne showlar yapar.

Açıkçası ben kıllandım bu Hüseyin efendi'ye..:twisted:
BURSA 2: GS 1
FB 4 GS: 1

YÜRÜ HÜSEYİN YÜRÜ...... KİM TUTAR SENİ.
Alpay Dedeoglu
Posts: 1923
Joined: Wed Oct 23, 2002 4:14 pm

Post by Alpay Dedeoglu »

Ben pek oyle dusunmuyorum. Huseyin Gocek BJK Klubunde
basketbola baslamis, sonra GSde A takimda basketbol oynamis , GS tandansli oldugu soylenen
muhendis, ıngilterede bulunmus, ve orada hakemlik yapmis.
Kirmizi kart pek cikmiyor, hele derbide yaratilan ortamdan sonra zor cikar. Sertlige daha cok prim taniyan bir stili var. Servet, Emre, hakan balta, ve Ayhanda sert oynadilar. Semih oyunda kalsaydi , onu sedyelik edeceklerdi..
Gecen yilki takimla cikacaktin karsilarina gorurdum o zaman. Yani baris, topal, emre gungor, ugur takviyesi ile ciksan Huseyin gokcek mac kaybetmezsin.

Mehmet Gorgen wrote:
Mehmet Gorgen wrote:MAÇIN HAKEMİ HÜSEYİN GÖÇEK'İN DAHA ÖNCE YÖNETTİĞİ GS MAÇLARI

GALATASARAY 1-1 GENÇLERBİRLİĞİ 15.04.2008 Fortis Türkiye Kupası

GALATASARAY 2-2 BÜYÜKŞEHİR BLD. 2.12 2007 Turkcell Süper Lig

(Kaynak TFF resmi sitesi)

Toplam 2 maç .
Her sene 1 maçımıza vermişler ondada nedense hiç yenememişiz.Hemde kendi evimizde.Allah bilir deplasmanda ne showlar yapar.

Açıkçası ben kıllandım bu Hüseyin efendi'ye..:twisted:
BURSA 2: GS 1
FB 4 GS: 1

YÜRÜ HÜSEYİN YÜRÜ...... KİM TUTAR SENİ.
NO ADNANS, NO CRY !!
Post Reply