Ersin Taner wrote:
Terim'i hiç sevmesem de bu maaş konusundaki eleştirileri abartı buluyorum. Birincisi Federasyonun bütçesinin büyük bölümü sponsorlar ve maç yayını havuz gelirleri oluşturuyor. Geri kalanı hazineden(yani bizim vergilerden) geliyor.
Yani " Yuh, bizim vergilerimizle ayda 110 milyar maaş alıyor" lafı gerçeği yansıtmıyor.
İkincisi milli takım hocaları klüp takımlarına göre daha az çalışsa da isim yapmış ve belli bir seviyenin üstünde hocalarla çalışıcaksan kesenin ağzını açacaksın.
Terim'in aldığı aylık 110 milyar yıllık yaklaşık 700 bin Euro yapıyor.(Şimdi 2 katına çıkarmışlar maaşını) Geçen sezon Terim'in maaşı konusunda bu tartışmalar çıktığında Bjk Ertuğrul'a 1.5 milyon, biz Feldkamp'a 1.5 milyon, Fb'de Zico'ya 1.8 milyon Euro ödüyordu.
Capello İngiltere'den, Rehhagel Yunanistan'dan, Hiddink Rusya'dan ne kadar alıyor acaba? 2-3 milyondan aşağı olduğunu düşünmüyorum. Terim'in 96-2000 arası bizden ne kadar aldığını tam bilmiyorum ama şu andakinden az olduğunu sanmıyorum.
Yani adam son 10 yıldır aldığı en az ücretle(son zam öncesinde) çalışıyor. Ha yerine Milli takımda daha iyi birini görmek isterim, Gs'nin başında ise asla görmek istemem o ayrı...
Akilli, isi bilen, mantigiyla yazan adamin yazdigi yazi da farkli oluyor. Piyasayi bilmeyen, paranin nasil odendiginin, kaynaginin nereden geldiginin farkinda olmayan ise cart curt atiyor.
Bu arada Capello 6 milyon pound yani 10.34 milyon dolar aliyor yillik.
http://www.iht.com/articles/2007/12/14/ ... soccer.php
Terim'in maas son haliyle asagi yukari 2 milyon dolara cikmis. Skibbe'den az.
Terim'in basindan beri bu soylentileri cikartarak maasini yukseltmeye calistigini dusunduydum. Aslinda bu anlasmayi daha once yapti ama Federasyon baskani degisince, imza bir turlu atilamadiydi. Bunlar geciktikce bir hamle yapilmasi gerekiyordu ve yapti.
GS ise bu iste bir yem oldu. Adnan Polat son iki haftada bence acemi (rookie) hatalari yapiyor, kabul etmek gerekiyor. Toplamda yine de calismalari, kat ettikleri yollar fena degil. Sirketlerin birlesmesini GS'a en az zararla saglayabilirlerse cok buyuk is halletmis olacaklar.
Ozan Ersoy