TSL 15. Hafta G.Birligi-Galatasaray 1-3 (Lincoln,Baros,Arda)

Forum Galatasaray Spor Kulubu ve Turk sporu hakkinda ayrintili haberler, yorum ve analizler, ogretici arastirmalar ve diger onemli spor olaylari hakkinda bilgi akisini saglamak, yazilanlari saglikli bir yapi cercevesinde dunyadaki butun Galatasarayli arkadaslar ve diger sporseverler ile paylasmak amaciyla kurulmustur.

Moderator: Staff

Ali Gursel

Post by Ali Gursel »

Ilk once elestiri olarak yazilip alenen yanlis olan seyleri ben bir tekrarlayayim:

1) Ilk yari gollderden baska pozisyonumuz yok: Dogru degil, hatta tamamen yanlis. Baros'un (kaleci temasi var mi yok mu goremedim) dustugu ya da kendini attigi pozisyon, kaleci ile karsi karsiya kalip uzerine vurdugu pozisyon, yine kaleci ile karsi karsiya kalip hafif caprazda diye iceri (Nonda ya da Lincoln'e) cevirdigi pozisyon bunlarla birlikte uc tane de gol.

Ne istiyoruz, bir devrede 26 gol pozisyonu mu? Gencler'in Burhan ile kacirdigi benim gordugum kadari ile ofsayt (hos atsa da gidisat degisip gol olan pozisyonlari zaten olmayacak). Gol olan pozisyon da zaten gol pozisyonu falan degil, iceri sisirilip Meira'nin yanlisindan ortaya cikan bir gol.

2) GB ikinci yarinin tamaminda baskili oynadi: Bu da tamamen yanlis, yazilmasina ragmen tekrar ediliyor. Ikinci yarinin basinda GS ilk yaridaki oyununa devam etti, bir top direkten dondu, biri de iceriden cikti, yoksa 4 olacak zaten, olmadi, GS biraz yorgunluk, biraz da bu adamlar bize 10 sene iki tane karsiliksiz gol atamaz diye cekildi. Bu kismi ben de cok begenmedim ama puan kaybi yok, ne kadar sikayet edelim?

Ozan, Skibbe benim icin dun tam da yapmasi gerekeni yapti. Bunu cift forvet konusunda sana katilmakla beraber yaziyorum. Skibbe yarin oburgun UEFA'da Fiorentina, Milan ya da Zenit'e karsi da cift forvetle cikarsa elestirelim eywallah ama GB karsisina cift forvet cikmasinda bir sakinca yok. Adam ezbere hep ayni takimi cikaracagina birak arada bir degisik isimlere sans versin, oynayan oyuncu sayisini genisletsin, bazi maclari da degisik dizilisle kazansin, ahmak degilse haftaya tek forvet oynar zaten.

Bir buyuk yanlis da basinimizdan geliyor: GS bes dakika oynayip kazaniyormus. Bu yorumu bazi hanimlarin NBA maclari icin sonuc hep son 3 dakikada belli oluyor, sirf son uc dakikayi oynatsalar demelerine benzetiyorum. Yahu o son uc dakikayi nasil oynadigin daha onceki 45 dakikada belli oluyor. GS'in bes ya da 10 dakikada rakibe uc gol atmasi ve yememesi macin kalaninda olanlar yuzunden zaten.

Kewell ve Ayhan gibi ilk 11den iki oyuncusundan mahrum oynayip bir maci bu kadar rahat kazanmis GS, arada Mehmet Guven ve Nonda'yi da bir derece onemli bir macta oynayacak duruma getirmis, e yeter.

Ali
Alpay Dedeoglu

Post by Alpay Dedeoglu »

Ilk basta Skibbeyi Ayhanin ve Sabrinin eksikliginde ,Meirayi genede orta sahaya kaydirmayip , direnci bozdurmadigi icin tebrik edelim. Herseyden once orta saha gucunu onemseyen Kallinin bunda payi olduguna eminim. Kalli oynatilan oyuna karismiyor, saygi gosteriyor, fakat orta saha direncinden taviz verilmemesi ve rakibin durumuna gore ayarlama konusunda katki yaptigina eminim.

Mehmet Guven tercihi enteresan. Bence antrenmanda form durumu iyiydi,
calisiyordu, Skibbe bundan yararlanmak istedi bu kadar basit. Ozanin elestirdigi Nondanin oynamasinin sebebi olasi Baros yoklugunda onu formda tutmakla birlikte, Ufugun yazdigi Genclerbirligi analizinde sakli. Bri onceki takimi Bursa macindaki taktikten gordugumuz Samet Aybaba, tam adam adama olmasada GSnin becerikli ayaklarini tehlike bolgelerinde yakından markajla oyundan dusurmeyi hedefledi. Ama bu takiminda (Gencler) defans ve orta saha gobek (Elsaka yok) agir vede taktiksel olarak zayifti. Sekilsel olarak GS genede 4-2-3-1 oynasada uclunun sagindaki Nonda ortaya ve ileriye cikarak digerlerine capraz kosularla yakin oynadi. BAros ve Nondanin capraz kosulari adamlari alik etti ve rahat aldilar maci. Sag acik tavizine karsi gobek trafigi yogunlugu yapildi ve capraz kosularla rakip bakkala yollandi ve hali saha golleri atildi. Tabii hali sahada buna cesaret verdi.
Top sekmez , sicramaz, hizi yavaslar, verkaclar ve capraz kosular icinsahane olur.

Bu arada da Nondanin ortaya ve ileri cekilmesi ile bosalan sag taraftan Barisin ve yer degistiren Lincolnun bindirmeleri rakibin balansini bozduki 2. golde ironik birsekilde o taraftan geldi. Tahminim Samette GSnin soluna daha cok yigilmisti.

Ne demis Samet Aybaba: ''GSye karsi herkes hep iyi oynamak zorunda. Aksadigi anda yenilirsiniz''. Turkcesi bu capraz kosulara onlem almak benim adamlari asar biraz

2.yarida yenen baski ve genelde vitesin dusurmeyle olusan dusuk tempo galibiyet rehaveti , Christmas/bayram/yariyil gevsekligi, hali sahada sakatlik makatlik olmasin simdi idare edelim, BJK maci var bu maci aldik artik fazla kasmayalim ruh hali vede Skibbenin degisiklikleri 10-15 dakika gec yapmasi ile aciklanabilir.

Ayrica eglenceli bir mac ozeti icin:
http://masadabosbardaklar.blogspot.com/ ... saray.html
NO ADNANS, NO CRY !!
Ozan Ersoy

Post by Ozan Ersoy »

Nonda'nin bos alanlara depar yaptigi, stoperleri kendine cektigi ve sag kanadimiz olmadigi, hep soldan geldigimiz icin Gencler'in sag kanadi bos biraktigi, ikinci yarida gayet baskili oynuyorduk gibi dusunceler bana biraz zorlama geldi. Cok fazla otelemeye gerek yok madem bunlar boyle bulunmaz nimet haftaya Besiktas karsisina da boyle cikalim. Olmadi mi?

Bana gore sistem kurulu olmali. Duzen bir ve belli olmali. Oyuncular formdan dustukce, cezalar, sakatliklar olustukca yerlerine onlarin gorevlerini yapacak adamlari oynatmak, onlardan benzer verimi almak hedef olmali. Kewell sakat Aydin oynayacak. Aydin'in Gencler macindaki hatalari uzerine hafta boyu calisilacak, daha iyi nasil olur onlar dusunulecek, Besiktas macinda daha iyi bir performans gostermesi saglanmaya calisilacak. Formayi da yedek oyuncular boyle kapacak. Belki Besiktas macinda biraz daha iyi oynayacak Aydin sonra Sivas macinda patlama yapacak. Rakibi sasirtacak, rakibe gore takim kuracak hareketlere girdiniz mi takimla oynamis kurcalamis oluyorsunuz, ne olacagi belli olmaz. Playstation degil bu mubarek. Denizli gibi kafadan her bir halt cikma olasiligi var. Hatta Servet bile orta sahada oynayabilir... :wink:

Fazla uzatmadan sizler icin bu sene Turkiye'de iki santrafor ciktigimiz maclara baktim, tff.org'dan.

Antalya (ASY) 1-1
Kocaeli (D) 4-1
Bursa (D) 1-2
Eskisehir (D) 2-4
FB (D) 1-4
Gencler (D) 3-1

2 Galibiyet (ligin dibindeki takimlara karsi), 3 yenilgi (ilk 10'daki takimlara karsi), 1 beraberlik. 6 macta toplam 18 puandan 7 puan alabildik. Attigimiz gol sayisi da mac basina 2. Halbuki tek santrafor ciktigimiz maclarda attigimiz gol sayisi mac basina 2.44. Demek ki santrafor sayisi artinca bu takimda gol sayimiz artmiyormus.

Daha carpici olani yazalim. Bu maclarda yedigimiz gol sayisi 2.16 mac basina. Toplam 13 gol 6 macta. Korkunc bir rakam. Tek forvet ciktigimiz maclarda ise sadece 4 gol yemisiz 9 macta. Yani mac basina 0.44.

Tablo bana gore acik. Yineleyeyim:

Iki santrafor arkalarinda Lincoln oynayin vasatin ustu takimlara karsi cok zorlanirsiniz. Takim iste o zaman yumusuyor.

Ozan Ersoy
Murat Fahrioglu

Post by Murat Fahrioglu »

Ali Gursel wrote:
Salih Bora wrote:Hıncal kızar belki çift ön liberolu (2 Mehmet) oynadık diye .
Hincal BJK'in Mustafa Denizli ile yasayacagi sahlanis konulu yazilarini hazirlasin. Futbol konusunda kelimenin tam anlamiyla "irrelevant" (bunun tam Turkcesini yazan olursa minnettar olurum) ve de zirva bir adam.

Ali
irrelevant = ilgisiz, konu dışı, alakasız (en nazikce boyle cevirebildim)
Ali Gursel

Post by Ali Gursel »

Bu maclarda cift santrfor oynamayı beğenmeyip Skibbe eleştirilince eleştirenlere giydirme derdinde diye yaklaşmak ilginç.

Yazdığın maçlardan FB maçı ile ilgili sanırım sorumluluğu hakeme ve stadın genel atmosferine yükleyen yazıların iki-üç sayfa geridedir. Eskişehir maçı için aynı şeyi ben söyledim, iki tane ofsayt gol yedik 2-1 önde iken.

Antalya maçı ise burada bazılarımızın bu Ümit Karan'ı sahada nasıl tutar bu vatandaş diye çıldırdığı maç (sanırım sen Skibbe doğru değişiklikler yapıyor derken). Yani sorun bazen kaç santrfor değil kimi oynattığında. Ne bileyim, tek santrfor oynayıp puan kaybetmek de mümkün, özellikle tek santrforun saçma sapan bir adam olursa.

Ama bütün bunlar bir yana, bence de GS'ın temel sistemi tek striker ile olmalı ve ben de takımın dünkü dizilişle yumuşadığını düşünüyorum ama senin aksine arada bir özellikle zayıf takımlara karşı (GB'ne yumuşak olsak ne yazar, özellikle formda iken) çift strikerdan şikayetim olmaz, yeter ki o santrforlardan biri yerlerde sürünüp ısrarla 75 dakika sahada tutulan biri olmasın.

Aydın problemli Ozan, bu zamanla düzeltilebilir elbette ama bence iki haftadan daha uzun vadeli sorunları.

Bu arada Sıvas 88'de gol atıp Hacettepe'yi 2-1 yendi. Trabzon ise ilk yarı sonunda 1-0 mağlup Bursa'da. Kazansalar da tek olan şey kaçınılmazın gecikmesi olacak, GS Hacettepe, AG ve GB maçlarını kazanarak BJK maçına çok rahat giriyor, bence kaybedilmesi dahi ciddi sorun olmaz bu maçın, şampiyonluk yarışı açısından yani.

Ali
Ali Gursel

Post by Ali Gursel »

Murat Fahrioglu wrote:
Ali Gursel wrote:
Salih Bora wrote:Hıncal kızar belki çift ön liberolu (2 Mehmet) oynadık diye .
Hincal BJK'in Mustafa Denizli ile yasayacagi sahlanis konulu yazilarini hazirlasin. Futbol konusunda kelimenin tam anlamiyla "irrelevant" (bunun tam Turkcesini yazan olursa minnettar olurum) ve de zirva bir adam.

Ali
Teşekkürler ama bunlar tam olmuyor maalesef. Yalova Kaymakamı var, ama o da nazikçe olmuyor korkarım. :lol:
Ufuk Sezekkaplan

Post by Ufuk Sezekkaplan »

Münasebetsiz olabilir mi?
Ali Gursel

Post by Ali Gursel »

Ufuk Sezekkaplan wrote:Münasebetsiz olabilir mi?
Hıncal mı, tabii ki. :lol:

Ama kelimede o anlam var mı emin değilim.

Ali
Ozgur A. Boztepe

Post by Ozgur A. Boztepe »

Ali Gursel wrote:
Murat Fahrioglu wrote:
Ali Gursel wrote: Hincal BJK'in Mustafa Denizli ile yasayacagi sahlanis konulu yazilarini hazirlasin. Futbol konusunda kelimenin tam anlamiyla "irrelevant" (bunun tam Turkcesini yazan olursa minnettar olurum) ve de zirva bir adam.

Ali
Teşekkürler ama bunlar tam olmuyor maalesef. Yalova Kaymakamı var, ama o da nazikçe olmuyor korkarım. :lol:
irrellvant'in alakasiz disinda karsilig oldugunu sanmiyorum.
Kar yagdi yaktigim ateslere
Icimdeki korku bir isyan
Beni anlaticak kadar, yanliz degil sokaklar
yorgun degil yagmurlar

Murat Cekem
Celal Gürcüoglu

Post by Celal Gürcüoglu »

Daha once dedigim gibi umarim skorun rahatligi ile oynanan bir 2. yaridir. (Tamam Ali detay istiyor; 57.ci dakikadan sonra takim kotuydu :)

Yukarida Ufuk soylemisti galiba. Aynisini gecen hafta A.Gucu macindaki gollerden sonra kardesime soyledim. Eger bizim takima acik verirse bir takim, kim olursa olsun yanar. Ilerimiz Avrupa'nin ust duzey takimlarindan hic asagi degil. Ben sadece dunku macin 2. yarisinin buyuk bolumu gibi topu seyreden degil, topa sahip olan bir takimimiz olsun istiyorum. Fatih Terim'in ikinci kez geldigindeki gibi topa sahip olma degil tabii ki, Skibbe'nin takiminin topa sahip oldugu gibi.
Türkiye'nin ilk ve tek Avrupa Sampiyonu
Ismail Gezer

Post by Ismail Gezer »

Hertha ve Gençler maçının son 15 dakikaları vahimdi. Tabi 75 dakika boyunca da oynanan kaliteli bir futbol vardı ortada. Ankara maçını izlemedim, onunda son dakikaları heyecanlı geçti sanırım. Bütün maçlarda 75 dakika çok iyi oynayıp, 15 dakika çok kötü oynamaya çoktan razıyım tabi. Ama oyuncu ve taktik değişikliklerle önde girdiğimiz son 15 dakikalarda takımın baskı yememesi için birşeyler yapması gereken kişi Skibbe.

Bu sene ligde çok puan kaybı olacak gibi. Zico'lu fenerin ilk şampiyon olduğu sene gibi. O senede 3-4 maç üst üste kazansak çok iyi yerlere geleceğimize inanıyordum ama beceremedik. 3 maç daha kazansak lider oluruz. Gerçi arada Sivas maçı var :D Söylediğim şey kesin yani :D
Post Reply