Kultur/Muzik/Sanat

Spor, kultur, muzik, sanat gibi konulara odaklanmis forum.

Moderator: Staff

Murat Biricik
Posts: 1755
Joined: Tue Oct 22, 2002 10:32 pm
Location: Yesilyurt - Ist

Post by Murat Biricik »

Organizasyon bozukluguna ve aldatmaya yonelik olayi tartisirken, kiz kardesimle konu konuyu acti bakin neyi konusurken bulduk kendimizi.

Zamanin en iyi violinistlerinden Joshua Bell in algilama ve hayatimizdaki oncelikler uzerine Washington Metrosunda yaptigi bir deney vardi.

wikipedia.com da bu deney su sekilde tanimlanmis:

In a curious experiment initiated by Washington Post columnist Gene Weingarten, Bell donned a baseball cap and played as an incognito street busker at the Metro subway station L'Enfant Plaza in Washington, D.C. on January 12, 2007. The experiment was videotaped on hidden camera; among 1,097 people who passed by, only one recognized him, and few even stopped to listen. For his nearly 45-minute performance, Bell collected $32.17 (excluding $20 from the passerby who recognized him).Weingarten won the 2008 Pulitzer Prize for feature writing for his article on the experiment.

Yahoo.com da konu ile ilgili basliklari ararken Washington Post ta
yayinlanmis bir yazi buldum. Biraz uzun ama okumanizi tavsiye ederim. Ayrica yazida bu deney sirasinda cekilmis goruntulerde var.
http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/co ... 01721.html
"Adnan Sezgin'in attığı her imzanın altına ben imzamı atarım. Bu mesleği en iyi bilen adam." ADNAN POLAT

"Biri, vişneye çalan koyuca tatlı bir kırmızı, öteki de, içinde turuncudan iz taşıyan tok bir sarı."
Mehmet Gurdal Cetin
Posts: 4210
Joined: Thu Oct 24, 2002 9:29 am
Location: Bursa-TR
Contact:

Post by Mehmet Gurdal Cetin »

Murat Biricik wrote:Bundan iki uc sene once Phill Collins i Abdi Ipekci Spor salonunda seyretmege gitmistim. Biletleri ozenle ve yerlerini sorarak almamiza ragmen kendimizi sahneye tam 90 derece dik konumda ve tribunun tam tepe noktasinda bulmustuk.

O zamandan beri yapilan organizasyonlara/konserlere zerre kadar guvenmedigim icin ne gidiyorum ne de bakiyorum. AKM, acik hava, Nardis Jazz Club, CRR konser istahimi doyuruyor.

Birkac gundur gazetelerde 50 cent grubunun assolisti ile ilgili yazilar cikiyordu. Konser de verecekmis. Gelinen son noktada su rezalate bakin. 50 cent yerine "Cakma 50 cent".

21 Aralik 2008 Hurriyet ten:

Haftalar öncesinden duyurulan Airport Disco’daki 50 Cent konseri, cuma akşamı tam bir fiyaskoyla sonuçlandı. 50 Cent böyle bir anlaşma yapmadığını söyleyince organizatöreler “çakma 50 Cent” sahneye çıkardılar. Airport Disco’da yapılması beklenen ve haftalar öncesinden duyurulup, biletleri satılan 50 Cent konseri, fiyaskoyla sonuçlandı. Acun Ilıcalı’nın davetlisi olarak "Var mısın Yok musun"da yarışmak için Türkiye’ye gelen dünyaca ünlü 50 Cent grubu, cuma akşamı çekimlere katıldı. Altı şarkı söyleyen ve 250 kişilik stüdyoyu 600 kişi dolduran hayranları karşısında şov yapan 50 Cent, o sırada bir başka yerde olmasına rağmen Airport Disco’da da hayranları bekliyordu.

Airport Disco’da konser vereceği haftalar öncesinden duyurulan ve localar da dahil olmak üzere tüm biletleri satılan konserden ne var ki bir tek 50 Cent’in haberi yoktu. "Var mısın Yok musun"un çekiminden çıktıktan sonra "8" adlı mekanda yemek yiyen 50 Cent’in solisti Curtis Jackson, saat 01.30’da konakladığı W Hotel’e geçti.
Organizatörler de Jackson’ı son dakikada ikna edip Airport’a götürmek için gece boyu Jackson’ın peşinde koştu. 50 Cent’in menajerlerine yanlarında getirdikleri paraları teklif eden organizatörler, Curtis Jackson’dan “Ben sadece Acun için geldim, böyle bir anlaşmam yok” yanıtını alınca elleri boş döndüler.

Bu sırada Airport Disco’da aralarında Colin Kazım, Demet Akalın gibi ünlülerin de bulunduğu seyirciler sahneye çıkacak 50 Cent’i merakla bekledi. Saat 02.00’ye kadar 50 Cent’in menajerini ikna etmeye çalışan organizatörler sonunda pes edince çareyi “çakma 50 Cent” yaratmakta buldular. Gece saat 03.00’te kırmızı kapşonlu kim olduğu bilinmeyen birini, “Ve 50 Cent geldi” anonslarıyla sahneye çıkardılar.İki playback şarkı söyleyerek sahneden inen “Çakma 50 Cent”in yanında ise son anda ikna ettikleri Curtis Jackson’ın iki vokalisti yer alıyordu. Curtis Jackson ise o sırada W Hotel’de uyuyordu. “50 Cent” yerine "sahte" bir konserle karşılaşan izleyiciler neye uğradıklarını şaşırdı. 50 Cent'i izlemeye gelenler arasında, Demet Akalın, Cansu-Tümer Metin, Eylem-Cengiz İmren ve Fenerbahçeli Colin Kazım da bulunuyordu.

Olay üzerine açıklama gönderen Airport yetkilileri, "Yaklaşık 15 gün önce 50 Cent Grubu'nun menajeri Tony Ava ile aralarının iyi olduğunu söyleyen Derya Özyol ve Fahri Korutürk'ün yeğeni Mehmet Korutürk'le bir anlaşma yaptık ve bedelini de ödedik. 50 Cent, program çekimlerinden sonra bir yemeğe katıldı, saat 02.30'da da Airport'a giriş yaptı. Sonradan anlaşıldı ki, mekanımıza getirilen kişi 50 Cent grubunun solisti değil, G-Unit ekibinden biriydi. Mağdur edildiğimiz ve kurum olarak ismimizin lekelendiği bu olaydan dolayı adı geçen kişilere dava açmaya hazırlanıyoruz" dedi.
Komedi filmi gibi olay, bende simdi farkettim.Colin Kazim'i sahneye cikarsalarmis bari.

Asil komik olan, bizim buyuk oglan burada.50 Cent TV'ye cikacak haberini duyduktan sonra hepimizi ekran basina oturtturdu. (Ingiliz cocugu ya seviyo boyle seyleri :D ) biz uzun uzun hanimla birbirimize bakip gulumsedik.

Yarismacilar bi suru aktivite yaptilar, ben elaman kesin bi ara "madaka" felan diyecek diye gulup gulup bekledim ama demedi.Sonra SIKILDIM ve kucuk oglanla diger odaya Yumurcak tv seyretmeye gittim.
TRUST GALATASARAY
MGC
Ali Gursel
Posts: 2632
Joined: Thu Oct 24, 2002 2:53 am

Post by Ali Gursel »

Harold Pinter ölmüş.

Orhan Pamuk'un Nobel kazanmasının tartışıldığı başlık altında Murat Kara kendisi de Nobel kazanan oyun yazarı Pinter'ın Nobel'i kabul konuşmasınının bir kısmını vermişti, bulabilirseniz okuyun (Bush, Amerika ve Blair'e giydirdiği).

Ciddi bir entelektüel, sanatçı ve de "muhalif" kaybetti dünya.

Ali
Mehmet Gurdal Cetin
Posts: 4210
Joined: Thu Oct 24, 2002 9:29 am
Location: Bursa-TR
Contact:

Post by Mehmet Gurdal Cetin »

Bir olum haberi de muzik dunyasindan.

http://www.usatoday.com/life/people/200 ... kitt_N.htm

Eartha Kitt, a rare triple-threat talent, dies of cancer at 81
TRUST GALATASARAY
MGC
Mehmet Gurdal Cetin
Posts: 4210
Joined: Thu Oct 24, 2002 9:29 am
Location: Bursa-TR
Contact:

Post by Mehmet Gurdal Cetin »

Konu olum olunca 2008'de bir suru degerli insan yasamini yitirmis.

Ben Jeff HEALEY'e uzuldum acikcasi, Road House filminin muziklerini yapinca tanimistim. Filmdede kucuk bir rolu vardi.Gitari kucaginda yatay bir sekilde calardi kanun gibi .

Jeff Healey, 41, blind rock and jazz musician who rose to stardom with the late 1980s hit Angel Eyes. Healey had battled cancer since age 1, when a rare form of retinal cancer claimed his eyesight. Cancer, March 2.

Kimler geldi kimler gecti diye sorarsaniz, iste buyrun, ne diyelim hepsinin topragi bol olsun.

http://www.usatoday.com/news/nation/2008passages.htm
TRUST GALATASARAY
MGC
Alpay Dedeoglu
Posts: 1923
Joined: Wed Oct 23, 2002 4:14 pm

Post by Alpay Dedeoglu »

Sayin izleyiciler,
Istek parcasi olarak ,Bursadan Al-bandi, Isvecten Kerem, Yeni Dunyadan Latin uzmani Ozan ve yaban ellerdeki diger forumdaslarimiz icin yolluyoruz:
Karsinizda Hadise (yok sarkicinin ismi bu ) ve 2009 Eurovision yarismasinda Turkiyeyi temsil edecek parcasi ''Dum tek tek'' (yok sarkinin ismi bu).

http://www.milliyet.com.tr/Yasam/SonDak ... isi&ver=01
NO ADNANS, NO CRY !!
Ufuk Sezekkaplan
Posts: 1333
Joined: Tue Feb 22, 2005 11:33 am

Post by Ufuk Sezekkaplan »

Kalli işin içinde olsun da Örovizyonda kim olursa olsun.
Mehmet Gurdal Cetin
Posts: 4210
Joined: Thu Oct 24, 2002 9:29 am
Location: Bursa-TR
Contact:

Post by Mehmet Gurdal Cetin »

Ufuk Sezekkaplan wrote:Kalli işin içinde olsun da Örovizyonda kim olursa olsun.
Ben KALLI'yi Hip Hop Star gibi bir yarismada juri uyesi olarak gormek isterdim.

Yanindaki diger juri uyeleri, Bulend ERSOY, Ahmet CAKAR ve AJDAR olabilir :D
TRUST GALATASARAY
MGC
Alpay Dedeoglu
Posts: 1923
Joined: Wed Oct 23, 2002 4:14 pm

Post by Alpay Dedeoglu »

Ufuk Sezekkaplan wrote:Kalli işin içinde olsun da Örovizyonda kim olursa olsun.
Bencede teknik danisman olsun. Arka tarafa fizigi yuksek elemanlar transfer etsin, danscilar sahanin her yerine yayilsin, Hadisenin kondisyonu artirilarak daha cesaretli bir oyun sergilenmesi saglansin.
NO ADNANS, NO CRY !!
Osman Kiciman
Posts: 397
Joined: Wed Dec 24, 2003 10:22 am
Location: Atakoey, IstanbuI / TR

Post by Osman Kiciman »

GSın yeni bestesine harika yorum

http://akilli.tv/video/299721/Levsel--- ... k-Mix.aspx

Bu adamla ayni grupta calma serefine de nail oldum ya. Yuru be Levsel ...
Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Post by Cengiz Akgun »

Bugun ayagimin tozu ile "Valkyrie" filmini gordum Sonucunun nasil olduu bilinen birolaydan film yapmak zor. Film fena degil. Ama oyle heyecandan tirnak yedirtecek cinsten reklami yapilan bir film degil. Tom Cruz bekledigimden daha iyi oynamis. Eh da artik yillandi.

Konuya gelince "Butun Almanlar Nazi degildi" mesajini veriyor ama olayin bastirilis hizini gorunce evet belki degildi ama yuzde 98 Nazi ve Hitler hayrani idi sonucu cikiyor. Malasef Almanlar Japonlarin bir adim gerisinde bu ulusal cikarcilik ve ustun ulus olma konusunda. Adamlarda merhamet denen bir sey yok. Emir verildi mi bunun ne oldugu onemli degil. Belki askeri konuda iyi bir sey ama sosyal yonde cok tehlikleri bir mantik. Eski marslarindaki gibi Almanya herseyin ustunde gerekirse bu yolda Dunya'yi yakip yikma konusunda gozlerini kirpacak degiller.

Hem Almanya hem de Japanya bunun fatururasini cok agir odediler ama ders aldiklarini pek sanmiyorum. Her iki ulkeninde Amerikaya olan sayginliklari hemen hemen Amerikanin tek basina bunlarin hakkindan gelmesi. Ingilizlere Fransizlara kalsa idi bugun bambaska bir Dunyada yasiyor olacaktik.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
Zoban Raftik
Posts: 1511
Joined: Wed Oct 23, 2002 5:34 am

Post by Zoban Raftik »

Su Valkyrie i cok merak ettim, netten bulmaya calistim ama temiz bir releaseini bulamadim.

Meraklisi varsa, Galatasaray.org'da, Rasih Nuri İleri soylesisi koyduk
SKMEDYA bolumune.
liberta per gli ultras
Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Post by Cengiz Akgun »

Zoban Raftik wrote:Su Valkyrie i cok merak ettim, netten bulmaya calistim ama temiz bir releaseini bulamadim.

Meraklisi varsa, Galatasaray.org'da, Rasih Nuri İleri soylesisi koyduk
SKMEDYA bolumune.
Ben de filmi gordukten sonra biraz arastirdim. Wikipedia'da Ingilizce olarak 20 Temmuz kumpasi diye verilmis. Ingilizce bilenler icin malasef. Film de asagi yukari bu olayi anlatiyor.

http://en.wikipedia.org/wiki/July_20_Plot
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
Murat Gökcigdem
Staff Member
Posts: 1271
Joined: Thu Nov 07, 2002 4:25 pm
Location: Washington, DC USA

Post by Murat Gökcigdem »

Bende gecen cumartesi cok guzel bir filim gordum. Aslinda 2008'in ilkbaharinda cikmisti ama ancak simdi izleyebildim.

The Fall http://thefallthemovie.com/

Trailer bolumunden filmin renkleri, kamera acilari ve arkadaki muhtesem goruntulerden fikir alabilirsiniz.

Surekleyici bir hikaye, Beethoven'nin Symphony No. 7 in A major, ve harika goruntuler ile hakikaten cok guzel bir calisma ortaya cikmis.
Mehmet Gurdal Cetin
Posts: 4210
Joined: Thu Oct 24, 2002 9:29 am
Location: Bursa-TR
Contact:

Post by Mehmet Gurdal Cetin »

60'lik anneanne ve babaannelerin donunu cikarip ugruna sahneye attigi Tom JONES abimiz yeni album yapmis.

"You can leave your hat on" bana gore hala tum zamanlarin en populer striptiz sarkisidir.(nerden mi biliyorum , Prag'da, Amsterdam'da , Kopenhag'da ve Paris'te bi arkadas soylemisti :D ) Full Monty ile tekrar hayat bulmustur.

http://www.usatoday.com/life/music/news ... titialskip
TRUST GALATASARAY
MGC
Post Reply