Eski baskanlarimizdan Ali Tanriyar Lig TV'de, Futbol Gundemi'nde konuk.
Vikipedi 1914 dogumlu diyor. Yani 94 yasinda olmasi lazim. Yasliligi belli olsa da o yas icin cok formda, eskileri anlatiyor. 1986-90 arasi baskani GS'in. GS'in 14 yillik hasretini bitiren Ali baskanlardan (Ali Uras ile). Klubun kotu gunlerden cikmasinda bu iki baskanin onemli rolu oldu o gunlerde, zaten arkalarindan da Alp Yalman, Faruk Suren donemleri geldi, ve 2000 yili.
Bu arada anlattiklarindan cok ilginc olan Ozhan Canaydin ve Turgay Seren'in yayina dogrudan telefon ile baglanarak karsilikli soyledikleri samimi, saygi sevgi dolu sozler oldu. Ozellikle Canaydin'in ellerinden gozlerinden opuyorum baskanim demesinin ardindan Ali Tanriyar'in Ozhan iyiles, iyi ol, GS'in sana ihtiyaci var demesi cok dokunakliydi.
Liseye zaman zaman kizan GSlilardan biriyim. Sonra bu telefonlari, bu insanlarin aralarindaki sevgi, saygi ve GS'a bagliligi ve kurumun yetistirdigi insanlari gorup bu kurumun iyi taraflarini da takdir etmek gerekiyor diye dusunuyorum.
Ben radyodan dinliyorum, sanirim tekrarlaniyor bu program onumuzdeki gunlerde radyoda, firsat bulursaniz dinleyin/izleyin. Simdi Ataturk'un huzuruna cikisini anlatiyor, Ataturk'un GS Lisesini ziyareti sirasinda.
Simdi sene 1935 oldu, Balkan Festivali, baska okullardan ogrenciler gelmis, lisenin yatakhanesinde kaliyorlar. Park otelde yine Ataturk'un huzuruna cikiyorlar. Raki kelimesinin menseini soruyor, Ali Tanriyar ve arkadaslari bilemeyince de arak, suzulmus demektir demis.
Ali Tanriyar futbol klubunu takip ediyor musunuz sorusuna, "Ne demek takip ediyor musunuz, icinde dogdum, icinde buyudum, icinde olecegim, tabii ki takip ediyorum kardesim." dedi
Ali
Ali Tanriyar Futbol Gundemi'nde
Moderator: Staff
-
Ali Tanriyar Futbol Gundemi'nde
Ridicule is the only weapon which can be used against unintelligible propositions.--Thomas Jefferson
-
Re: Ali Tanriyar Futbol Gundemi'nde
Ne diyelim artik, en sonunda hidayete eren makbuldur . )Ali Gursel wrote:
Liseye zaman zaman kizan GSlilardan biriyim. Sonra bu telefonlari, bu insanlarin aralarindaki sevgi, saygi ve GS'a bagliligi ve kurumun yetistirdigi insanlari gorup bu kurumun iyi taraflarini da takdir etmek gerekiyor diye dusunuyorum.
Ali
Kendisi lisede biz okurken disaridan gelen okul doktoruydu. Fahri olarak para almadan disardan yapiyordu bu gorevi. GS'lilik ilkelerine cok dikkat ederdi. Boyle bir kusur islendiginde gozunun yasina bakmaz hasta masta farketmez atardi fircayi. Sonra Ozalli yillar basladi, bir baktik ki İcişleri Bakani olmus. GSnin toparlanmasinda(hem lise, hem klup), müzenin adam edilmesinde ve Floryanin adam edilmesinde cok buyuk katkilari vardir Ali Tanriyarin. Kendiside zamaninda cok yonlu bir sporcuymus ve lakabida yanilmiyorsam Spor Aliymis.
Ve de ayrica herkese inat ''Seni sevmeyen ölsün'' lafiyla unludur.
NO ADNANS, NO CRY !!
-
Yalnizca Spor Ali degil bir de Kaz Aliymis. Lisedeyken o dönem beni de tedavi etmisti, futbol oynarken kafayi direge cakip hafif yarmistim herkese yaptigi gibi bana da aspirin verdi. Pederi de cok iyi tanidigi icin bir de yanaklarimdan öpmustu. Ali'nin ustte bahsettigi gibi o kusagin saygili ve birbirine hep deger vererek konusmasi benim de takdirimi kazanmistir hep. Beni bir de Ali Uras abi ameliyat etmisti ve cenemdeki ucgen bicimindeki beni almisti. Ameliyattan bir hafta sonra senin de top oynadigin voleybol salonunda ameliyat oldugum ceneye smaci yiyince cenemdeki dikisler patlamisti ve bu yuzden o yara izi hep kaldi. Benim en sevdigim baskan idi Ali Uras ardindan da Tanriyar gelir. Ali Uras abi bana 1940-50 lerin film yildizlarini hatirlatirdi, agizda puro, son derece rahat tavirli ve surekli esprili birisi. Bu iki Ali baskanin yaptigi en is bence eski sporculari basket ve voleybol hatta futbol maclarina seferber etmeleri idi. Benim de klube en hevesle bagli oldugum dönem o dönem idi zira bir yumruk gibi dayanisma havasi ile maclara cikiliyordu. Futbolda da o yuzden Lucescu dönemini sevdim zira 10,000 dolara alinan ismini unuttugum Rambo kilikli romeni bile o hava costurmustu. Sonra da o hava gitti ve benim de iligim kacti tamamen.Alpay Dedeoglu wrote:Kendiside zamaninda cok yonlu bir sporcuymus ve lakabida yanilmiyorsam Spor Aliymis.
“You have power over your mind - not outside events. Realize this, and you will find strength.”
― Marcus Aurelius, Meditations
― Marcus Aurelius, Meditations
-
-
1986 nin Mayis ayi olmaliydi, (henüz bir kac gün önce Prof. Dr. Ali Uras, baskanligi Ali Tanriyar'a devretmisti yanilmiyorsam) basketbol takimi önemli bir mac öncesi Ankara Bulvar Palas'ta konakliyordu. Biz de iki kafadar efsane basketbol takimini (Paul Dawkins, Michael Skirts, Izic, Turgay Demirel, Mehmet Ali...) görmek icin dogru otele gitmistik. Hava güzel oldugu icin gittigimizde tüm takim Atatürk Bulvari'na bakan Bulvar Palas'in (sonradan yikildi maalesef) demir sandalyeli-masali bahcesinde oturuyorlardi. Bizler o zaman 13-14 yaslarinda, her ikimiz de dogduk dogali futbol takiminin sampiyonlugunu daha görememisiz. Türkiye Kupalari ve Basketbol takiminin basarilariyla idare ediyoruz . Ikimizde tüm kadroyu orada görünce mutluluktan transa gecmis vaziyette bayragi (bu bayragi tam 1 sene sonra, 14 sene sonra gelen sampiyonluk kutlamalarında arabadan cekip almislardi ) tüm takima imzalattik. Bizim Baris "baskanimiz da buralardaymis" diye citayi iyice yükseltip aralarda dolanirken, arka masadan bir ses "gelin bakayim buraya" deyip bizi masasina oturttu. O kadar heyecanlanmistim ki, üzerinde yastiklari olan o 50 kglik agir, demir sandalyeyi kus gibi cekip masaya isik hiziyla oturdum arkadasimla. Nasil heyecanlanmistim, tarif edemem. Bir taraftan Baris'a bakiyorum en ufak bir heyecan belirtisi yok! Belli ki farkinda degil bizi masasina kimin davet ettiginin Hala baskan nerede diye soruyor! "O simdi hac ta Galatasaray icin dua ediyor" dedi asil karizmatik adam. Bizim Baris hiz kesmiyor, bacaklarini tekmelemekten yorulmustum. Son bombasini sona saklamis olmali: Amca, sizin göreviniz ne klüpte diye sordu? Hafifce gülümsedi, ben eski Baskanim dedi, Prof. Dr. Ali Uras.
Hala, inanilmaz duygulanirim o harika günü hatirladikca.
Böyle bir sey iste Galatasarayli olmak, bu klubün baskanlari kendisini taniyamayan 13 yasinda iki taraftari masasina oturtup, onlarla dakikalarca sabirla sohbet edip, Galatasarayliligi anlatabilir...
Cok düsündüm zaman zaman, Galatasaray'in ilk sampiyonlugunu 14 yasimda gördügüm icin sanssiz bir taraftar miydim ben; ne tribün besteleri, ne makaralar uydurulmustu bizleri tiye almak icin o günlerde? Hayir asla! Ben Dr. Ali Uras gibi asil baskanlari olan, asil bir klübün cok sansli taraftariydim
Ah ahhh! 23 sene geriye gitmek baya duygusallastiriyor insani...
Hala, inanilmaz duygulanirim o harika günü hatirladikca.
Böyle bir sey iste Galatasarayli olmak, bu klubün baskanlari kendisini taniyamayan 13 yasinda iki taraftari masasina oturtup, onlarla dakikalarca sabirla sohbet edip, Galatasarayliligi anlatabilir...
Cok düsündüm zaman zaman, Galatasaray'in ilk sampiyonlugunu 14 yasimda gördügüm icin sanssiz bir taraftar miydim ben; ne tribün besteleri, ne makaralar uydurulmustu bizleri tiye almak icin o günlerde? Hayir asla! Ben Dr. Ali Uras gibi asil baskanlari olan, asil bir klübün cok sansli taraftariydim
Ah ahhh! 23 sene geriye gitmek baya duygusallastiriyor insani...
-
Cumhurbaşkanlığı kupası Fenerbahçe ile. Michael'in azdığı maç. Ben Burdur'da askerdim. o zamanlar bedeli bir ömür sürüyor, 56 günBurak Ayyildiz wrote:1986 nin Mayis ayi olmaliydi, (henüz bir kac gün önce Prof. Dr. Ali Uras, baskanligi Ali Tanriyar'a devretmisti yanilmiyorsam) basketbol takimi önemli bir mac öncesi Ankara Bulvar Palas'ta konakliyordu.
Edit:Yok yahu 1985'di.
-
- Moderator
Her yatili okulun bir asprincisi vardir. Bizimkinin adi da Asprin Kemal idi. Bir gun etudte biri hastalandi. Sinif baskani olarak onu revire goturmek bana dustu. Millet sirada. Sira bizimkine elince soyle basini elinle atesi var mi diye baktiktan sonra iki asprin cikarip verdi. Bizimkisi yahu bunu ne yapacagim adam gibi bir ilac ver demek istiyerek "bu ne yahu bunu ne yapacam" dedi. Asprin Kemal de "yere atip ustune basip ezeceksin" diye kendince espri yapti. O gunden sonra bizimkinin adini "Aspirin Ezen" koymustum.Kerem Tezic wrote:Yalnizca Spor Ali degil bir de Kaz Aliymis. Lisedeyken o dönem beni de tedavi etmisti, futbol oynarken kafayi direge cakip hafif yarmistim herkese yaptigi gibi bana da aspirin verdi. .....Alpay Dedeoglu wrote:Kendiside zamaninda cok yonlu bir sporcuymus ve lakabida yanilmiyorsam Spor Aliymis.
Cengiz Akgun
"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
N. Tevfik 1940.
-
- Moderator
Lise yillarim belkide en guzel zamanim imis. GS uc sene ust uste sampiyon olmustu. Dun gece acayip bir ruya gordum. ITU'de sinava girecem ama simdiki halimle. "Ulen benim masterim var doktoram var isim var gucum var. Bu lisans sinavina niye girecem yahu hic de calisamadim" filan diyorum. Yanimda da sinif arkadasim Avni var. O girecegiz abi ben calistim iyiyim diyor. Ne sinavi olduguda belli degil isin kotusu, oylesine girecegiz. Kalirsam ne olacak Avni yahu ucagim bu pazar kalkiyor filan gibi anlamsiz seyler diyorum adama. Allah hayirlara getirsin. Kicim acik kaldi gece herhalde.
Cengiz Akgun
N. Tevfik 1940.
N. Tevfik 1940.