TSL 17. hafta Sivas - Galatasaray 2-0

Forum Galatasaray Spor Kulubu ve Turk sporu hakkinda ayrintili haberler, yorum ve analizler, ogretici arastirmalar ve diger onemli spor olaylari hakkinda bilgi akisini saglamak, yazilanlari saglikli bir yapi cercevesinde dunyadaki butun Galatasarayli arkadaslar ve diger sporseverler ile paylasmak amaciyla kurulmustur.

Moderator: Staff

Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Post by Cengiz Akgun »

Ozan Ersoy wrote:
Cengiz Akgun wrote: Ugur Ucar'i badem eden Acibadem. Artik bunu sagir sultan biliyor.
Ben sagir degilim, sultan da degilim. Ben bilmiyorum.

Sen bildigine gore, Ugur'un sakatliginin icerigini, ne kadar kotu oldugunu, ameliyatinda ve iyilestirme surecinde nelerin yanlis yapildigini genis tip bilgine dayanarak bizlere anlatabilir misin?

Yine bilmedigimden soruyorum. Herhangi unlu futbolcularindan birinin ciddi sakatlandigi ama bir turlu eski haline donemedigi, sonunda da kulubunu ve tedavi eden doktora karsi tazminat davasi actigi ve kazandigi davayi biliyor musun?

Ozna Ersoy
GS resmi sitesinde ameliyattan sonra uc ay sonra sahalara doner diye anasi babasiyla hastahane odasinda resimleri cekildikten sonra ameliyati iyi olmamis diye ikinci kere filan ameliyat oldugunu okumadin mi sen? Baris filan neden Almanya ya gitti ameliyat oldu saniyorsun. Alt tarafi tarak kemigi kirilmisti. Onlarin akli yok mu idi Acibadem de bicak altina yatma konusunda. Hastahane ise hastahane doktorsa doktor degil mi ya?

Boyle ameliyati iyi yapamayip ikinci kere filan ameliyat gerekirse benim bildigim iyi bir avukat bulup mahkemeye verenlerin sayisi cig gibi. Futbolcu olmaya luzum var mi?
Last edited by Cengiz Akgun on Wed Jan 21, 2009 11:06 pm, edited 1 time in total.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
Ali Gursel
Posts: 2632
Joined: Thu Oct 24, 2002 2:53 am

Post by Ali Gursel »

Sanırım ikiniz de ameliyatın detaylarını vs. bilmiyorsunuzdur (ben de bilmiyorum). O yüzden tartışma biraz havada kalır diye düşünüyorum.

Uğur Uçar'ın durumu doktor hatası olabileceği gibi, herşeyin doğru yapılmasına rağmen ortaya çıkmış bir durum da olabilir.

Kısaca bilmiyoruz.

Ama benim net bildiğim bugün FB Selçuk hariç tam kadro çalışmış, o da hafta sonuna hazır olacakmış.

Bizim rakamlar 12-17 arasında gidip geliyor.

Uğur Uçar'ı bilmiyorum ama durumun tamamında bir gariplik var, 100% bilemem belki sağlık ekibimiz harika, Acıbadem nefistir, ama insan acaba ne oluyor diyor ister istemez. 5-6 adamda sorun olsa bence sayı fazla, biz 5-6 için takla atmaya hazırız.

Ali
Ridicule is the only weapon which can be used against unintelligible propositions.--Thomas Jefferson
Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Post by Cengiz Akgun »

Ali Gursel wrote:Sanırım ikiniz de ameliyatın detaylarını vs. bilmiyorsunuzdur (ben de bilmiyorum). O yüzden tartışma biraz havada kalır diye düşünüyorum.
...Ali
Hic isim yokta Ugur'un saglik raporlari ile ugrasacaktim Ali. Ama ameliyati iyi gecti kisa zamada doner dendikten sonra ameliyatin iyi miyi gecmeyip ikinci bir mudehaleye ki bu da aradan belli bir zaman sonra oldugunu var sayarsan Roket bilgini olmana luzum var mi olayda bir capan oldugu konusunda? Birileri ya o zaman olayin vahemetinin farkinda degildi ya da morali filan bozulmasin diye sakladilar. Sence hangisi akla yakin. Ikisi de normal bir durum olmasa bile.

Turkiyede spor ve sporcularin sagligi ve bunlarin duzgun ameliyat eden kac uzman var? Neden Hakan Unsal filan zamaninda taa Amerikalara kadar geldi? Akli yok mu idi Hakan'in Acibadem de badem olmaya. Neden Almanya ya gidiyorlar. Bu is ince isler. Oyle annene ya da ninenin dedenin asinan dizkapaginin yerine sunnisini takmaya ya da kalca kemigi tamirine benzemiyor. Turkiyede akli ve parasi olan sporcu (ki sigortada yaptirir boyleleri) boyle bir sakatlik durumunda paraya kiyip Avrupa ya da Amerikada uzmanina gitmek zorunda. Degilse Ugur Ucar'in hali tam bir alinacak ders. Lindroth bile Isvec misvec demeyip Amerikada solugu aldi. Ugur Ucar'in aldigi para ortada. Oglum gel seni Acibadem de ameliyat ettirelim GS'li Prof. bilmem kime dediler oglan da eli mahkum o ameliyati oldu. Seni Almanya paklar deseler yok aman beni Acibademde yapin mi diyecekti. Bu bu kadar acikken bakma sen bizim okumadan alim yazmadan katibin cazgirligina.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
Ali Gursel
Posts: 2632
Joined: Thu Oct 24, 2002 2:53 am

Post by Ali Gursel »

Cengiz Akgun wrote:
Ali Gursel wrote:Sanırım ikiniz de ameliyatın detaylarını vs. bilmiyorsunuzdur (ben de bilmiyorum). O yüzden tartışma biraz havada kalır diye düşünüyorum.
...Ali
Hic isim yokta Ugur'un saglik raporlari ile ugrasacak degilimdim elbette. Ama ameliyat iyi gecti kisa zamada doner dendikten sonra ameliaytin iyi miyi gecmeyip ikinci bir mudehaleye ki bu da aradan belli bir zaman sonra oldugunu var sayarsan Roket bilgini olmana luzum var mi olayda bir capan olgu oldugunu? Birileri ya o zaman olayin vahemetinin farkinda degildi ya da morali filan bozulmasin diye sakladilar. Sence hangisi akla yakin. Ikisi de normal bir durum olmasa bile. Turkiyede spor ve sporcularin sagligi ve bunlarin duzgun ameliyat eden kac uzman var? Neden Hakan Unsal filan zamaninda taa Amerikalara kadar geldi. Akli yok mu idi Hakan'in Acibadem de badem olmaya. Neden Almanya ya gidiyorlar. Bu is ince isler. Oyle annene ya da ninenin asinan dizkapaginin yerine sunnisini takmaya ya da kalca kemigi tamirine benzemiyor. Turkiyede akli ve parasi olan sporcu (ki sigortada yaptirir boyleleri) boyle bir sakatlik durumunda paraya kiyip Avrupa ya da Amerikada uzmanina gitmek zorunda. Lindroth bile Isvec misvec demeyip Amerikada solugu aldi. Ugur Ucar'in aldigi para da ortada. Oglum gel seni Acibadem de ameliyat ettirilim GS'li Prof. bilmem kime dediler oglan da eli mahkum o ameliyati oldu. Bu bu kadar acikken bakma sen bizim okumadan alim yazmadan katibin cazgirligina.
Tam öyle değil işte. Hiç bir yerde (Almanya'da da, Amerika'da da) bir tıbbi müdaheleden sonra kimseye garanti verilmez--istatistikler, genel görünüş vs. üzerinden tahminler söylenir.

Bir doktor arkadaşım bana risk konusundan bahsederken Ali, enjeksiyonun dahi riski vardır demişti (yani iğne olmanın dahi riski var). Almanya'da da bir sayıda insan çok basit bir ameliyata yatıp kalkmıyor, Amerika'da da.

Yani Uğur'un ameliyatından sonra değişik sorunlar yaşaması, dönememesi falan bana illa bir yanlışlık olmuştur demiyor (bu da bir ihtimal olmakla beraber). Birileri illa öyle diye bilebiliyorsa o bence dünyanın en aranan tıp otoritesi olur, çünkü tıptan ihtimalleri çıkarıp kesinliği sokmuş demektir.

Benim derdim Uğur değil, tekrar edeyim, neden 12-17-15 kişi arızalı GS'da, FB tam kadro eksi bir iken. Sağlık kurulu, Acıbadem, antreman metodları, talihsizlik şu veya bu ama bakıp anlamak lazım, çok anormal bir durum bu ve çok uzun sürdü. Sırf yerlilere olsa milli takım, şampiyona falan diyeceğim ama yabancıların yarısı da listedeler.

Ali
Ridicule is the only weapon which can be used against unintelligible propositions.--Thomas Jefferson
Ismail Gezer
Posts: 6299
Joined: Thu Mar 30, 2006 6:35 pm
Location: Alisamiyene 10 dk
Contact:

Post by Ismail Gezer »

Ali Gursel wrote: Benim derdim Uğur değil, tekrar edeyim, neden 12-17-15 kişi arızalı GS'da, FB tam kadro eksi bir iken. Sağlık kurulu, Acıbadem, antreman metodları, talihsizlik şu veya bu ama bakıp anlamak lazım, çok anormal bir durum bu ve çok uzun sürdü. Sırf yerlilere olsa milli takım, şampiyona falan diyeceğim ama yabancıların yarısı da listedeler.

Ali
Uğur böyle bir tartışmanın konusu olmamalı. Adamın dizi parçalandı diye hatırlıyorum ben.

2002'den beri Galatasaray'ın sakat sayısı hep diğer takımlardan daha fazla olmuştur. Öncesiyle ilgili hatırladığım birşey yok. Ama bu sene tavan yaptı.

Gerçi bu arızalıların çoğu maç günü hazır olacaktır ama ertesi gün yine arızalı sayısı 10'dan fazla olacak. Üstelik 3-4 günde bir maç yapma dönemi başlıyor. Artık sakatlananlar antreman bile yapamayacak maça kadar iyileşebilmek için.

Bu noktada, özellikle sivas maçında kadro sıkıntısı yaşarsak, yönetimin süre dolmadan transfer yapabileceğini düşünüyorum...
Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Post by Cengiz Akgun »

Ali Gursel wrote: Bir doktor arkadaşım bana risk konusundan bahsederken Ali, enjeksiyonun dahi riski vardır demişti (yani iğne olmanın dahi riski var). Almanya'da da bir sayıda insan çok basit bir ameliyata yatıp kalkmıyor, Amerika'da da.
...
Ali
Elbette garanti kimseye verilmez. Boyle koz verilir mi. Once Allah sonra doktora demislerse de ben pek inanmam. Ameliyata narkoza alerjin olur gocup gidersin. Hastahanede mikrop kaparsin. Bunlarin hepsi birer risk. O yuzden de "release" dedikleri bir kagidi imzalatirlar. Ama boyle ince ameliyati Acibadem'de mi olursun Almanya ya da Amerikada mi diye sordugumda her yer birdir doktor doktordur diyorsan buyur ol.

Acikca da soyleyim. Benim hicbir doktora itimadim yok. Amerikada NYU gibi hasthanede bile olan rezaleti de gordum. Kayinvaldem NYU'da kalp kapakcigindan ameliyat oldu. Cigerleri "Memorial Weekend" dedikleri haftasonunda ICU'da coktu (collapse diyorlar ya o cinsten). Kadinin bogazina boru soktular. Kadin cirpiniyor nefes alamiyor o cikariyor bunlar bogazina boru sokuyorlar. Hemsire ellerini bagladi cikarmasin diye. Halbuki ambulansta bile nefes alamayana boyundan acilan bir delikle (trekiatomy) bu is gayet rahat bir sekilde yapilyor. Kendi doktoru tatilde diye iki gun kadin cehennem azabi cekti. Acidan delirium denilen halde "tavuklar dunyayi istila edecek. Tavuk yemeyin" diye kagida yaziyordu. Bunlari sonra hic hatirlamadi. Vucuda ne stres binyor halbuki. Naturasi saglammis ki olmeden kurtuldu. Bu iskenceye normal kalp bile dayanmazdi. Nobetci internleri ile kapsip az daha karakolluk olacaktim. Sali gunu herif geldi de deligi actilar. Hani diyecenki tibbi yonden delik acilmasi sakincali sen onlardan iyi mi bilecen o yuzden acmadilar bak sonra doktoru gelince de acmadilar filan gibi. Halbuki herif Hawai'den mi hangi cehennemde idiyse dondu gelir gelmez delik acildi. Bizim kayinvalde tavuklar horozlar ile cebellestigi yanina kar kaldi. Bu New York'un gobeginde Manhattan adasinda adi sani meshur NYU Medical Center'da olan olay. Baskasindan duysam inanmam. Kayinpederime karimla yalvardik ver bunlari mahkemeye agizlarina ederler diye. Kadin iki sene ses telleri zedelendigi icin kisik konustu. Bunlar boyle insanlar. Bana doktor hastahane demeyin. Ayni senin dedigin gibi o deligi acmaya kalkip bir bok olurda basima kalir diye kadina cehnnem azabi cektirdiler. Nasilsa nefes aliyor olmuyor diye. Ama nasilsin diye kapidan basini uzatip $350 vizite yazanlar boldu. Sadece Turk doktoruna bok atmiyorum. Hepsinin bok canina olsun diyorum.

Su annemin olumunde bile aciklamayan bir suru karanlik isler var kardesimle ara sira konusuyoruz ama kime nasil anlatacan. Allah doktor eline dusurmesin (avukata da bu arada sozum meclisten disari). Ama Vudoo isinden yine de iyidir diye mecbur kalininca gidilmek zorunda. Bu kadar yeter herhalde.

GS aldigi yabancilarin Nonda'si, Kewell'i, Lindroth'u sakat gelen adamlar. Bunlari ne sayiyorsun. Bile bile alindilar. Bir saglam Meira var iste. Lincoln ise gonlunden hasta olmazsa iyidir.

Futbolcu'nun ikiye bir sakatlanmasinin bir sebebi de kendine iyi bakmamasi oluyor. Turk futbolcularinin muzmin derdidir bu. Bunlar antremanda bile birbirini sakatlayan adamlar ustelik. Hasan Sas'i filan hic sayma bosuna.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
Ozan Ersoy
Posts: 3764
Joined: Wed Oct 23, 2002 4:18 am
Location: NC, USA

Post by Ozan Ersoy »

Cengiz Akgun wrote:Bu bu kadar acikken bakma sen bizim okumadan alim yazmadan katibin cazgirligina.
Ben cazgirlik yapmadim "madem bu kadar iyi biliyorsun anlat bakalim" dedim. Tabii aslinda yaptigim spot isigini tutup bos tencerenin nasil tingirdadigini gostermekti. Inanilmaz bir vakasin. Bundan sonra iyilesecegini degil kotulesecegini dusunuyorum cunku yas da artik izin vermeyecek, genler de cok iyi degil, bundan sonra yokus asagi. Bu forum sittin sene seni cekecek. Torunun yasindakilerin maskarasi olacaksin, oldun bile ama farkina da varmadan tingirdamaya devam edeceksin.

Ugur'un iki kere ameliyat oldugunu duyunca ameliyatin kotu gectigi hukmunu verdin ha? Tiger Woods iki uc ay kadar once ayni dizden 4. kez ameliyat oldu. Dunyanin en zengin sporcusu, spor da futbol degil, golf, doktorlar da Amerikali. Hadi cik bakalim cikabilirsen isin icinden.
________________________________________________________

Arkadaslar burada sakatliklari, baska sporculari, baska takimlari karsilastirmak "bak herife 80 yasina kadar sigara icti, ne kanser oldu ne bir kalp krizi gecirdi, araba altinda kaldi goctu, yalan bu sigaranin zararlari" demek gibi bir sey. Her bunye farklidir. Herkesin genetik, fizyolojik yapisi degisik olabilir. Kiminin kikirdagi erken erir, artirit olur. Kiminin iskeleti yamuktur, eklemlere asiri yuk biner. Kiminin kaslari fazla gelismistir, eklemleri zorlar. Kiminin bir bacagi kisadir, yalpalaya yalpalaya basar. Herkes her ameliyata ayni sekilde karsilik vermez, herkes de ayni sekilde iyilesme gosteremez. Her ameliyat da ayni basariyla yapilamaz. Her sakatlik da cinsi ayni bile olsa ayrintisi farkli olabilir. Joe'nun diz kapagi ikiye ayrilmistir, Ugur'unki 15 parcaya bolunmustur. Ikisi de diz kapagi kirigidir, biri 3 ayda iyilesir, biri 12 ayda.

Her ameliyat bir travmadir vucuda. Vucuda soktulari cubuklar, kameralar hep dokulari zedeler. Bu travmalar vucudun icinde de yaralara yol acar. Sadece deride gozuken yaralardan bahsemiyorum. Bunlara yara dokusu (scar tissue) denir. Ameliyat vardir, mukemmel yapilmistir ama 3 ay sonra sorunlar komplikasyonlar olusur. Mesela bu yara kabuklarindan biri kopar zaten oynayan bir eklem olan dizin icine yerlesir, agri yapar. Bunu cikarmak icin ikinci bir ameliyat gerekebilir. Ikinci ameliyatin yol actigi hasar da olabilir.

Dizin disini saran baglarda mikroskopik kopmalar olabilir. Sac kilinin binde biri kadar incelikte lifler kopabilir. Bunlar kimyasal tepkileri beraberinde getirir, odem imflammation yapar. Agri yapar. Bunlara genelde tendonitis denir. Bunun tedavisi uzun sureli dinlenmedir, yavas yukleme yapmadan calisma ve buz tedavisidir. Fazla yapilacak da hic bir sey yoktur.

Size burada onlarca sorun yazabilirim. Uzun lafin kisasi saglik kurulunun iyi olmadigi kararini veremeyiz buradan. Doktorlar herseyi cok iyi yapsalar dahi, sporcunun bunyesine baglidir cok sey. Cok iyi calismak, cok fazla yuklenmek de cogu zaman ters tepki yapar ve ameliyatin basarisini sonucunu etkiler.

Gecenlerde bir baslik actim, dunyadaki sporcu sakatliklari diye. Okundu ama burun kivrilarak okundu, ya da onemsenmedi. Erken yasta cok ciddi sakatlanip Avrupa ve Amerika'li doktorlarin tedavi edemedigi bir cok unlu sporcu sayabilirim.

GS'i baska takimlarla karsilastirirken, GS'in oyuncularinin buyuk cogunlugunun mesala Trabzon'a nazaran bu sene milli maclarla beraber yaklasik 2 kat daha fazla mac yapacagini unutmayin. Ki bu maclarin hepsi (yani Trabzon'un oynayamadiklari) en ust duzey, bedenleri dizleri, eklemleri en fazla zorlayan, hirpalayan cinsden maclar.

Ozan Ersoy
Ali Gursel
Posts: 2632
Joined: Thu Oct 24, 2002 2:53 am

Post by Ali Gursel »

Ozan Ersoy wrote:GS'i baska takimlarla karsilastirirken, GS'in oyuncularinin buyuk cogunlugunun mesala Trabzon'a nazaran bu sene milli maclarla beraber yaklasik 2 kat daha fazla mac yapacagini unutmayin. Ki bu maclarin hepsi (yani Trabzon'un oynayamadiklari) en ust duzey, bedenleri dizleri, eklemleri en fazla zorlayan, hirpalayan cinsden maclar.

Ozan Ersoy
Ozancıgım, bunu yukarıda da yazdım, sadece yerli oyuncularda sorun olsa bunu anlayacağım ama Kongo'lu adam da milli takımdan sürekli sakat değil ya, İsveç'li adam da, Brezilyalısı da. Sonra sakatlık olur diyelim, ama bu kadar çok sayıda oyuncu bugün yarın döndü denilecekken sürekli dönüşleri erteleniyor.

Neyse, sen haklı olabilirsin, ama ortada sistemik bir sorun da olabilir, tek işaret etmeye çalıştığım o.

Sonra FB'nin toplam maç sayısı bizden fazla (lig, kupa aynı, onlar CL'de 4 ön eleme, 6 grup 10 maç yaptılar, biz ise UEFA'da 8).

Yani hiç bir şey yapamıyorlarsa artık geri dönüş tarihi vermeyin şu adamlar için, 1-2 sene içinde bekliyoruz deyin de millet sIkIlmasın.

Ali
Ridicule is the only weapon which can be used against unintelligible propositions.--Thomas Jefferson
Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Post by Cengiz Akgun »

Ozan Ersoy wrote: ...
Ugur'un iki kere ameliyat oldugunu duyunca ameliyatin kotu gectigi hukmunu verdin ha? Tiger Woods iki uc ay kadar once ayni dizden 4. kez ameliyat oldu. Dunyanin en zengin sporcusu, spor da futbol degil, golf, doktorlar da Amerikali. Hadi cik bakalim cikabilirsen isin icinden.
________________________________________________________
...
Ozan Ersoy
Bu ayni sey mi simdi? Bu ameliyatlar birbiri uzerine mi yapildi. Tiger Woods kacinci yesil ceketini giyor ilk ameliyatindan sonra. Dizini de eritir kolunuda.

Bizim adam ilk ameliyatindan sonra uc ayda doner denildigi halde Subat'da senesi olacak daha sahalara donemedi. Hala salonda calisiyor. Ugur Ucar'in da futbol hayati kapandi dememek icin boyle laga luguya devam. Ben de sana sordum Hakan Unsal neden Amerikaya geldi Baris neden tarak kemigi icin bile olsa Almanya'yi tercih etti diye. Evet ailesi ordadir filan da ana sebebi o olmadigini da adim gibi eminim

Sen futbolcu olsan ekmegin bu isten kazansan Acibadem de ameliyat olur muydun diye kestirmeden sorayim madem bu kadar cok biliyorsun "elbette olurdum doktor hastahane farketmez bu bunye isidir alti ayda surebilir bir sene de hatta bazen iki ameliyatta ceker ucde" diyebiliyorsan soylecegim fazla bir sey olmaz elbette.

Maskaraliga gelince daha senesi olmadi. Arkamda fino gibi dolaniyordun kuyruguna basinca boyle oldu.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
Ozan Ersoy
Posts: 3764
Joined: Wed Oct 23, 2002 4:18 am
Location: NC, USA

Post by Ozan Ersoy »

Cengiz Akgun wrote:
Ozan Ersoy wrote: ...
Ugur'un iki kere ameliyat oldugunu duyunca ameliyatin kotu gectigi hukmunu verdin ha? Tiger Woods iki uc ay kadar once ayni dizden 4. kez ameliyat oldu. Dunyanin en zengin sporcusu, spor da futbol degil, golf, doktorlar da Amerikali. Hadi cik bakalim cikabilirsen isin icinden.
________________________________________________________
...
Ozan Ersoy
Bu ayni sey mi simdi? Bu ameliyatlar birbiri uzerine mi yapildi. Tiger Woods kacinci yesil ceketini giyor ilk ameliyatindan sonra. Dizini de eritir kolunuda.

Bizim adam ilk ameliyatindan sonra uc ayda doner denildigi halde Subat'da senesi olacak daha sahalara donemedi. Hala salonda calisiyor. Ugur Ucar'in da futbol hayati kapandi dememek icin boyle laga luguya devam. Ben de sana sordum Hakan Unsal neden Amerikaya geldi Baris neden tarak kemigi icin bile olsa Almanya'yi tercih etti diye. Evet ailesi ordadir filan da ana sebebi o olmadigini da adim gibi eminim

Sen futbolcu olsan ekmegin bu isten kazansan Acibadem de ameliyat olur muydun diye kestirmeden sorayim madem bu kadar cok biliyorsun "elbette olurdum doktor hastahane farketmez bu bunye isidir alti ayda surebilir bir sene de hatta bazen iki ameliyatta ceker ucde" diyebiliyorsan soylecegim fazla bir sey olmaz elbette.

Maskaraliga gelince daha senesi olmadi. Arkamda fino gibi dolaniyordun kuyruguna basinca boyle oldu.
Demek benim verdigim ornegi begenmedin. Illa ki kariyeri bitmis olan olacak. Oldu baskasini verelim. En son macini 28 yasinda yapmis, ameliyat uzerine ameliyat olmus, 2 bucuk sene sakatlikla bogusmus, o zamanlarin en iyi takimi Milan'in doktorlarinin iyilestiremedigi Van Basten'e ne dersin? Ya da 11 millyon verip Real'den aldiklari Redondo'yu 4 senede sadece 16 mac yaptirabilmis olmalarina ne dersin? Muhtesem topcuydu Redondo. Ya da Besiktas'in, Bayern'in doktorunun, Japonlarin basit 3 haftada iyilesir dedikleri meniskus derdine care bulamadiklari 30'u gormeden futbolu birakan Ilhan Mansiz'a ne dersin? Ya da bu Ali'nin ovdugu FB'nin doktorlarinin ellerine yuzlerine bulastirdigi Appiah olayini nasil yorumlarsiniz? Adam 2 senedir top oynamiyor, degnekle yuruyecek hale geldiydi bir ara. Sagnol var Bayern Munich bir senedir iyilestiremiyor. Daha once ciddi sakatlik olmamis adam. Balic'i Real'li doktorlar ameliyat etti, 2 sene top oynayamadi, GS'a geldiginde de ici gecmis bir haldeydi. Yine sakatlandi ve bitis o bitis oldu.

Hakan Unsal neden gitti Amerika'ya? O zamanlar Umit Davala Hakan hepsi gidiyordu Amerika'ya. Turkiye'de bu ameliyatlar yeni yeni yapilmaya basladiydi. Bunu hatirliyorsun ama Hakan Unsal'in futbola geri dondukten sonra iflah etmedigini 31-32 yasinda Rizespor'da patlayip orada bile 10 mac zor yaptigini unutuyorsun.

Ben olsam nereye giderdim? Belki Amerika'ya giderdim imkan varsa ama anlamak istemedigin, ya da yasamadikca bilemeyecegin hic bir seyin hic bir yerde garantisi yok.

Ameliyatin nasil yapildigini, oyuncunun bunyesinin ne sekilde tepki gosterdigini, nasil sorunlar yasandigini ayrintilariyla bilmeden direk "bu budur" deyip kestirip atamazsin. Atarim dersen boyle sacma salak duruma dusersin.

GS doktorlarindan birinin Ugur hakkinda yorumlari... Benim bildigim budur, Ugur veya baska bir doktor cikip baska bir sekilde yorum yapmadikca bu gecerlidir. Sen tembelsin okumayacagini bildigim icin bazi yerlerini kolay okunsun diye koyulastirayim bari....
Uğur, Şubat ayında sakatlandı, sekiz aydır bir sakatlık dönemi geçiriyor ve dünkü o Mehmet Demirkol’un da katıldığı spor programında da, “sekiz aydır iyileşmiyor yanlış teşhis” gibi lafların geçmesi hakikaten beni çok üzdü. Yani bir kırığın yanlış teşhisi olmaz, kırık kırıktır. Ama Mehmet Demirkol, her kırık birbirine benzemez gibi de doğru yönde bir yorum yaptı. Barış’ın ayak parmağının, Deivid’in ayak bileğinin kırığı veya eski zamanlarda görülmüş olan kırıklarla aynı kırıklar değil. Nedir bunun özelliği? Diz ekleminin ön yüzünü oluşturan bir kemiktir diz kapağı kemiği, yani diz her oynadığında bu diz kapağı kemiğiyle sürtüşerek hareket eder. Düşünün ki ikiye ayrılmış bir diz kapağı kemiğinin ön ve arka yüzü ikisi bir arada kaynıyor, kaynayan hiçbir şey orjinali gibi düz bir yüzey meydana getirmez, böyle dizde her topa vuruşta ve koşuşta sürtünen iki yüzeyin ara yüzeyindeki kıkırdak dokusu tam kaynamış olmasına rağmen bu sürtünmeden dolayı sıvı salgılıyor. Böylelikle dizi su topluyor, yani bir insan düşünün kırığı kaynamış, bu iş dört ayda tamamlanmış ama bunun üzerine bu dört ay içinde esas topla çok ilgili olan ön uyluk adalesi atrofi dediğimiz küçülmeye gitmiş. Yani diğer bacakla bir 3 cm’lik adale çapı farkı var. Biz bu adale çapını istediğimiz kalınlığa getirmeden Uğur’u sahaya koyarsak eğer o zaman Uğur’un o adaleyi koparması çok büyük risk, böyle bir şey yapamayız. O zaman adaleyi toparlamamız lazım. Adaleyi toparlamamız için yaptığımız ağırlık çalışmalarında da kaynayan o kemiğin diz ekleminde ki bu sürtünme hareketiyle su topladığından dolayı bize zaman müsaade etmiyor. Yükleniyoruz çap farkını azaltıyoruz. Adaleyi kuvvetlendiriyoruz su topluyor buz yapıyoruz, gerekli tedavileri yapıyoruz, suyu geriletiyoruz tekrar yükleniyoruz. Onun için bu süreç, bu sürtünmenin o yüzeyi, iki kemik birbirine yeni kaynamış haliyle alışıncaya kadar geçen süreyi devamlı takip, devamlı çalışmayla götüreceğiz. Buna bir zamanlama verilemez. Bu iki yüzeyin birbirine alışkanlık getirmesi için acaba başka kimselerin elinde, başka yerde olsaydı daha iyi olur muydu? Bu soru için, biz de aynı şekilde yurt dışından çok inandığımız Almanya’da bir profesörle yine bu konuyu danıştık; Uğur oraya gitti, filmleriyle gitti ve o profesör yapılan ameliyatı mükemmel buldu. Ameliyatın seyrini son derece normal buldu ve bu anlattığım problemlerle mücadeleye devam etmemiz gerektiğini söyledi. Aynı şekilde hiçbir ortopedistin de hem Uğur düzeyinde futbol oynayıp hem de bu diz kapağı kemiği kırığı vakası yaşayan hastası ikiden fazla değildir. Yani birinin 500 tane vakası olsun bilelim de o 500 vakayı nasıl savaştıysa bakalım. Öyle bir tecrübe yok, bu bizim kendimize ait bir tecrübe ama bu ameliyatı yapan insanlar çok inandığımız kişiler ki Uğur’a bundan evvel iki ameliyat daha yaptılar. Bunları belki unuttu kamuoyu; mesela kalçasına yakın aynı uyluk kemiğinde bir kist vardı bu kist çıkarıldığında kemik 1 cm inceliğe kadar indi. O kistin içi kemikle dolduruldu. Uğur iki ay sonra sahalara döndü, ondan önce katık fıtığı ve leğen kemiğindeki aynı böyle kemik zarında kırık gibi bir şey oldu, onları da yine aynı ortopedist arkadaşım başarıyla tedavi etti. Uğur hemen sahaya üç ay içinde döndü. Uğur’un böyle şanssız sakatlıkları üst üste geldi. İnanıyorum ki bu diz kapağı sakatlığı da 8 ay sürmesine rağmen, sürtünen kemiklerin yeni uyuma adapte olduğu zaman, dizin su toplaması gibi problem ortadan kalktığı zaman, biz adaleye de iyice yüklenmeye fırsat bulduğumuz zaman düzelecektir. Buna bir tek zamanlama veremiyoruz ama şu anda, hele son 1 ay içinde çok gelişme kaydettik ve her seferinde ümitle bakıyoruz. İnşallah kısa bir süre de Uğur bu sakatlığından kurtulup sahaya geri dönecek. Uğur hikayesi çok uzun, onun için buna uzun vakit ayırmak istedim, sebepleri bunlar. Eğer spor programı yapan diğer arkadaşlar tarafından tartışılacaksa lütfen bu bilgiler ışığı altında tartışılsın
Maskaraliga gelince daha senesi olmadi. Arkamda fino gibi dolaniyordun kuyruguna basinca boyle oldu.
Arkadasim sevdigim diye gozuktugun insanlar hakkinda aslinda ne dusundugunu gosteren mukemmel cumle. Arkamda fino gibi dolasiyordun.... Ne diyeyim... Ben kurtardim, uyandim. Darisi diger finolarin basina.

Sana sevgim hic kalmadi, saygim da pirinc tanesi kadardi, onun da hakki bir cumleymis.

Aslinda senin yuzunden kirmak zorunda kaldigim kaldigimiz, buradan ayrilan kovulan insanlarin listesine bakip dusunuyorum da... Bu satirlari okuyorlarsa, kiclariyla guluyorlardir bana "Ya Ozan aklin basina geldi degil mi" diye. Cok gec artik tabi...

Su bir gercek ki GS camiasinda sevilmeyen bir adamsin. Ama boyle dogru soyledigin 9 koyden kovuldugun icin degil. Boyle bos tangirdayip herkesi sinir ettigin icin. ASY'de kapalinin ortasinda "Selam gencler ben Cengiz Akgun'um" de sag cikarsan hastane masraflarini ben karsilayacagim.

Finoymus... Kim finoymus gorursun o zaman...

Ozan Ersoy
Mehmet Gurdal Cetin
Posts: 4210
Joined: Thu Oct 24, 2002 9:29 am
Location: Bursa-TR
Contact:

Post by Mehmet Gurdal Cetin »

Sivas macinin konusu nerelere gelmis

Aferin size
TRUST GALATASARAY
MGC
Ozgur A. Boztepe
Posts: 1606
Joined: Wed Jan 30, 2008 8:30 pm
Location: Atlanta USA

Post by Ozgur A. Boztepe »

------------------sanctis----------------

sabri----emre a.----Hakan----volkan

----------------Topal-------------------

-------Baris------------ayhan---------

------------Linoln------------arda-----

--------------Baros--------------------


11. tahminim.
Kar yagdi yaktigim ateslere
Icimdeki korku bir isyan
Beni anlaticak kadar, yanliz degil sokaklar
yorgun degil yagmurlar

Murat Cekem
Can Ergun
Posts: 685
Joined: Mon Nov 12, 2007 6:20 pm
Location: Istanbul

Post by Can Ergun »

Ayhan'lı Lincolnlü kadro normal bir sahada güzel ama karlı-buzlu bir sahada oynanacaksa mücadele gücü yüksek bir takım çıkmalı.Ara pas,çalım,top kontrolü oldukça zor olabilir.Ayrıca Servet'in durumu maç günü belli olacakmış.

------------------sanctis----------------

sabri----emre a.----Hakan(Servet)----volkan

---Baris-----Topal-----M.Guven----arda

----------Baros------Yaser-----------

ile başlayıp,golü bulamazsak M.Guven yerine Lincoln'ü alırız.
Maskaraliga gelince daha senesi olmadi. Arkamda fino gibi dolaniyordun kuyruguna basinca boyle oldu.
Yukardaki cümleye de yuh demek istiyorum.Bu derece kişisel problemleri herkesin önüne taşımak,kullanılan üslup bu forumun kalitesine yakışmıyor.Ozan yine sakin karşılamış...
Mehmet Gurdal Cetin
Posts: 4210
Joined: Thu Oct 24, 2002 9:29 am
Location: Bursa-TR
Contact:

Post by Mehmet Gurdal Cetin »

Ali Gursel wrote:
Ozan Ersoy wrote:GS'i baska takimlarla karsilastirirken, GS'in oyuncularinin buyuk cogunlugunun mesala Trabzon'a nazaran bu sene milli maclarla beraber yaklasik 2 kat daha fazla mac yapacagini unutmayin. Ki bu maclarin hepsi (yani Trabzon'un oynayamadiklari) en ust duzey, bedenleri dizleri, eklemleri en fazla zorlayan, hirpalayan cinsden maclar.

Ozan Ersoy
Ozancıgım, bunu yukarıda da yazdım, sadece yerli oyuncularda sorun olsa bunu anlayacağım ama Kongo'lu adam da milli takımdan sürekli sakat değil ya, İsveç'li adam da, Brezilyalısı da. Sonra sakatlık olur diyelim, ama bu kadar çok sayıda oyuncu bugün yarın döndü denilecekken sürekli dönüşleri erteleniyor.

Neyse, sen haklı olabilirsin, ama ortada sistemik bir sorun da olabilir, tek işaret etmeye çalıştığım o.

Sonra FB'nin toplam maç sayısı bizden fazla (lig, kupa aynı, onlar CL'de 4 ön eleme, 6 grup 10 maç yaptılar, biz ise UEFA'da 8).

Yani hiç bir şey yapamıyorlarsa artık geri dönüş tarihi vermeyin şu adamlar için, 1-2 sene içinde bekliyoruz deyin de millet sIkIlmasın.

Ali
Ikinizin soyledigi de dogru seyler.

Insan dusunmeden edemiyor.

Ali'ye katiliyorum.Bu takim ya gercekten kotu calistiriliyor (gerci bu konu da burada daha once tartisildi- zemin + egzersiz + futbolcularin fiziksel durumlari + erken sahaya donme + zorlamalar) Sistemde bir sikinti var.

Yada doktor heyeti + ACIBADEM faktoru bizi bozuyor.ACIBADEM Bursa'ya yapilirken tekstilci ve Galatasarayli bir kac arkadas ile gece gidip gizlice yaptiracaklari "Mahallenizin Kasabi yakinda burada hizmetinizde pankarti" pankarti asmayi bile planlamistik. :D

Bir takimda bir sezon icinde 10-12 adamin sakat olmasini kotu $ansa bagliyamiyorum.Hele hele onumuzde bir FB ornegi dururken (gecen seneki
CL maclari)

Ama Cengiz Abi'nin doktorlar konusundaki guvensizligine yasanmis tecrubelerimle katilmamam mumkun degil.

GS TIP ekibinin CV'sinde averaj olarak 10-12 sakat varsa bir durup dusunmek lazim.Ust duzey mac oynayan diger takimlarla karsilastirma yapmak bana normal geliyor.

Ama ayni zamanda elmalar ile armutlari da karistirmamak lazim
Cok iyi basarili doktor ve avukatlar da var elbet
Kendilerini yakindan taniyoruz :D

Bazi futbolcularin kendi doktorlarina Amerika'ya yada Avrupa'ya gitmelerini garip karsilamiyorum, bu ACIBADEM'e yonelik bir hareket degil bence.Herkes guvendigi doktora gidebilir.

Babam Bodrum'dan Istanbul'a 10 kusur yol gidip doktorunu gorup ilac yazdiriyor, bazen cildirmis oldugunu dusunyorum.Ama bilhassa yasli insanlarin guveni cok kolay sarsiliyor ama guvendikleri sey icin 75 yasinda 10 kusur saat yola dusebiliyorlar.

Cok kirici olmayalim
Gerginlik bizi uzuyor
TRUST GALATASARAY
MGC
Osman Kiciman
Posts: 397
Joined: Wed Dec 24, 2003 10:22 am
Location: Atakoey, IstanbuI / TR

Post by Osman Kiciman »

Konuyu ayri bir topikte tartissak ve Ugur'dan cikip tüm sakat oyunculara baksak.

Ben de ozellikle iyilesme surecinde ciddi hatalar yapildigini ve bunun sakatliklarin tekrarlanmasına yol actigini dusunuyorum ama bu hatanin ne kadari saglik kurulu, ne kadari teknik kadroya ait onu bilmiyorum...
Locked