Yeni sezonda rakiplerimiz

Forum Galatasaray Spor Kulubu ve Turk sporu hakkinda ayrintili haberler, yorum ve analizler, ogretici arastirmalar ve diger onemli spor olaylari hakkinda bilgi akisini saglamak, yazilanlari saglikli bir yapi cercevesinde dunyadaki butun Galatasarayli arkadaslar ve diger sporseverler ile paylasmak amaciyla kurulmustur.

Moderator: Staff

Eren Akkan
Posts: 119
Joined: Thu Feb 19, 2009 1:44 am

Re: Yeni sezonda rakiplerimiz

Post by Eren Akkan »

Hürriyet'ten alıntı...

"Yöneticiler Topuz'un imza töreninde "Bir gün herkes Fenerbahçeli olacak'' şapkasını takmasını istediler. Topuz ''Takmasam'' falan dedi ama takacak.
Öte yandan Mehmet Topuz 3 yıllık imza atacak ve ''Futbolu Fenerbahçe'de bırakmak istiyorum'' diyecek. İmza töreninde yanında Başkan Aziz Yıldırım olacak. Topuz törende ''Beşiktaşlılar bana bir hafta baskı yaptı'' ifadesini kullanacak. "

şunu okuyunca bu adamların var olduğu bir ligle ilgilenen biri olarak midem bulanıyor. Aziz Yıldırım, Yıldırım Demirören, ve benzeri bir takım memeliler... Mehmet Topuz şu durumda bürokrasiden bihaber zavallı bir vatandaş benim gözümde, aynen köyün, törelerin karşısında eli kolu bağlanmış olanları izleyen güzel kızı gibi. Durumunu görünce sadece üzülüyorum.
Tabi şöyle bi gerçek daha var ki, IQ seviyesinin düşüklüğü nedeniyle bu noktaya geldi.

Zamanında bizim yönetimde de aynı şekilde davranan adamlar vardı, iyi ettik de kurtulduk.
Alpay Dedeoglu
Posts: 1923
Joined: Wed Oct 23, 2002 4:14 pm

Re: Yeni sezonda rakiplerimiz

Post by Alpay Dedeoglu »

Galatasaray gecen yılki transferleri 15-18 milyon dolara bitirdi ve Meirayida geriye sattigini dusunursek , 9-12 milyon dolara kapatti. Ve GSnin kadrosu su anda FBden daha pahali Avrupa pazarindaki değerlerine göre.

Mehmet Topuz icin Kayseriye 7,5 milyon euro +gecen sene 1,5 milyon euroya bonservisi alinan Gökhan Emreceksini verdi ve Mehmet Topuzda 2,3 milyon euroya 3 senelik anlasma yapacak.Kapa hesapla 15-16 milyon euro. Gerci gecen sene Guiza +Emre 45 milyon euro idi.
Bu arada bahsettigimiz Mehmet Topuz milli takima davranis probleminden oturu cagirilmayan,
Transfer döneminde inanilmaz sahsiyetsizlikler yapan, gecen sene bencilligiyle ve simarikligiyla Tolunay Kafkasin kolektif oyununu müthis baltalayan, bir adam. Atletikligi , gücü ve teknigi gayet iyi, fakat davranis ve konusma olarak bildigin simarik ve sorunlu adam.Onumuzdeki FB sampiyon olsada hicbir zaman bunun takim ruhuyla olmayacagi, ferdi yeteneklerle ve Kockun verecegi kondisyonla olacagi ortada. Problemli Volkan, Piskopat Lugano, hakem sulayan Galacticos Carlos, süper star Alex, kavga delisi Deivid, Coca cola Kazim, Kucuk Emrah Guiza, ne desem bos Belezoglu'nun yanina 36 numara koltuk Bilica ve dogustan BJK li Topuz geliyor. Kokainman yonetiminde harika takim olacak. Kondisyoner Koch, Gokhan Gonul, Ugur Boral, Semih, Deniz gibi daha duzgun ve isini yapmaya calisan adamlar kendileri ustune yuklenen bu agirligi kaldirabileceklermi bilemiyorum.

FB artik 45-50 milyon euroluk tam maliyetli arti yillik transfer yapacak. Daha 20-30 milyon euro bekleyin. Bu belli oldu.

Iste esas bu noktada Rijkarda sabretmeliyiz. Real Madrit pahali transferlerle domine ederken, Barcelonanin Rijkardla ve alt yapisi ile kurdugu sistemle basa cikmak icin hem transferle goctu, hemde basari elde edemedi. Eskiden 50-100 milyon dolarlik transferle isi hellederken, simdi 200-250 milyon euroluk transfere ihtiyaci var sirf Barcaya dur diyebilmek icin ve bu onlari giderek mali ucuruma surukluyor. Gerci guc odaklari, İspanya Krali, madrit belediyesi falan gene bir kurtarma operasyonu yaparlar ama is gittikce ciddilesiyor.

Buradaki nokta GSnin staddan gelecek 30-50 milyon euroluk yillik arti degeri , 15-20 milyon euroluk butceyi kullanma verimliliginde (mumkunsede Adnana Sezgini devre disi tutarak) , rijkardin yonlendirmesi ile kullanmasi gerekir. Boyle bir verimlilige FBnin kaldiraclandigi icin her yil 100-150 milyon euro ile karsilik vermesi gerekirki, bunun karsiligi bataktir.
NO ADNANS, NO CRY !!
Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Re: Yeni sezonda rakiplerimiz

Post by Cengiz Akgun »

GS'yin bugunku yonetiminindekilerin diger takimlarin basindaki hiyaragalarindan hcbir farki yok. Kayseri ile Gokhan icin papaz olduklarindan Topuz'a filan yanasamadilar. Kayserideki Hurma mi dir nedir agiza alinmaz hakaretler etti kontratli oyuncularimizl ayartmaya calisiyorlar diye ki hakli idi. Bu arada Kalli'de Topuz'u begenip istiyordu. Onun icin simdi mundar oldu diye burun kiviranlarin diger takimlarda bu oyuncu dogustan bizim takimli diye sevinen zavallilardan hicbir farki yok.

Turkiyede maymun gozunu acali cok oldu. Kim fazla para verirse profeyonel futbolcu o takimli. Bunu o kucuk beyinlere cakmak lazim. Bak BJK'li yonetici zavalli neler demis uyandiginda. Alipta kacacakti cunku.

http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/ ... sp?gid=211

Topuz BJK duruslu degilmis. Sevsinler seni. Kim BJK duruslu acaba? Arada maddi cikar oldu mu durum bu. Bir zamanlar Ridvan'a da GS formasi giydirmislermis. O resimlerde duruyor. Topuz'un BJK formasin da yanina assinlar o resmin. Kimsenin kimseye bok atip gulmege hakki yok aslinda. Cunku herkez ayni bokun soyu.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
Eray Tunç
Posts: 529
Joined: Fri Feb 22, 2008 3:08 am
Location: İngiltere

Re: Yeni sezonda rakiplerimiz

Post by Eray Tunç »

Olayın sadece parayla veya profesyonellikle ilgili olduğunu düşünmüyorum. Mehmet Topuz transferiyle ilgili Ekşi Sözlük'ten birkaç alıntı yapacağım. Onlar da antu'dan ve bjk1903'ten alıntı yapmışlar. GS'nin hiçbir zaman böyle işlere bulaşmasını istemem.
gelişini medyadan önce antu forumlarında duyuran üyenin yolladığı mesajlar:

"başkan kayseri´de‚ bu gece topuz´u istanbul´a getirecek"
özel üçakla gitti‚ olay çok büyük
şu anda kayseri´de büyük toplantı var.
beşiktaş birilerini araya soktu ama başkan alayının kralıyla işi bitirdi. şu anda kayseri tesisilerinde racon kesiliyor *
şu anda kayseri tesislerinde büyük toplantı var. jandarma komutanı bile tesislerde
olay bitti...başkan topuz´u getiriyor
şu anda tesislerden çıkıyorlar
şu anda kayseri´de uçağa biniyorlar. topuz yüzünde gülücükler var. başkan yine sert
daha ucak kalkmadı. topuz´un üzerinde mavi t-shirt var
mafyatik olaylar oldu. bir siyasi parti olaya karıştı. topuz´u resmen kurtardık. daha fazla konuşamıyorum
..ve uçak kalkti
başkan topuz´a şapka giydirecek. topuz beşiktaşlılar´ın yaptıgı baskıları anlatacak
sözleşme 3 yıllık. topuz jubilemi fener´de yapacagım diyor
başkan fbtv´yi aradı‚ havaalanına kamera istedi
indik

#941 (emre unalan, 13.06.2009 04:12 ~ 04:21)
-bjk1903'ten alinti-

dun olayi birebir takip ettik.3 bjk li olarak 2.toplanti yapilan kaysri tesislerinin onune gittik.
mehmet 1.toplantida bjk israrini surdurmustu destek olcaktik.tesislerin kapisinda guvenlik bize burdan gidin mete eke ve adamlari burda dedi.mete eke eski kayserispor baskani ve mafya dir kayseride.
topuz tehditlere kulak asmamis ama ise kayseride yasayan ailesi ve akrabalari tehdit edilmis.valisi belediye baskani.emniyet muduru araya girmis.
hayatini bitiririz denmis. oda kabul etmis.yinede bekledik cikanana kadar.sonra disari ciktilar.uzaktan bagirdik mehmet bjk yi birakma.
mehmetse iki elini acarak ne yapayim gibi bir hareket yapati.cok uzgun gorunuyordu.sonra bize el salladi dondu ve arabaya binip havaalanina gittiler.
yaninda menejeri ve diger menejeri sayilan eski kayserispor topcusu hakki das vardi.arabayla onumuzden gecerken bir daha el salladi.
sanki kurbanlik koyun gibi gitti.cok uzulduk.ama mehmetede orda yasananlari gorunce kizamadik.
sizlerde gorseydiniz hak verirdiniz"

-bjk1903'ten alinti-

#1027 (arch, 13.06.2009 18:02 ~ 18:34)
Birkaç alıntı daha:
aziz yildirim kendisini istanbul'a getirmek icin gittigi kayseri'ye yaninda sedat peker'in has adamlarindan ibrahim cingi'yi de goturmus. eminim gergin gecebilecek ortami biraz senlendirsin, gerekirse tatli yiyelim tatli konusalim diye lokum tutsun falan istedi. yoksa ne olacak canim, siz de...
(nicomedian, 13.06.2009 19:22)

mhp gençlik kolları başkanı ve 4 tane milletvekilini gönderen beşiktaş yönetim kuruluna karşı aziz yıldırım'ın, transferinde, ibrahim çingi'yi kullandığı oyuncudur. aziz yıldırım, madem öyle işte böyle diyerek ibrahim çingi ile ilgili yere gider gitmez söz konusu milletvekilleri ve gençlik kolları başkanı zaten mekanı terketmişlerdir.
(intu is always here, 13.06.2009 19:35)
Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Re: Yeni sezonda rakiplerimiz

Post by Cengiz Akgun »

Ya bunlar yeni seyler mi? Turkiyede resmen futbolcu kacirilirdi eskiden. Cemil Turan'lar Hasan Vezirler, Ridvan Dilmenler. FB BJKin Topuza teklif etiginin uzerine cikmadigini mi saniyorsunuz. Sadece tehdit mi ettiler. Olay zaten Topuz'un FB'ye once yanasmak istemesi ile baslamis. Nersesi BJK'li bu adamin. Guldurmeyin beni. Aiziz amca terslemis bu isler boyle olmaz once bir klubunle konusalim dediginde bu sefer BJK'in kapsini calmis. GS kapisini calacak hali yoktu evvelsi sene yasananlar yuzunden. Degilse bizimkini de calardi. Bizimkilerde girerdi bu ise Topuz GS'li diye.

Butun is parada bitiyor. Cam yarmasi futbolcu ile anlastim diye bonservisini ucuza kapatmak isteyince is geri tepti. Aziz efendi isin yolunu biliyor. Gitti once klubuyle anlasti arkasindan da oyle ya da boyle futbolcu ikma edildi. Zaten beni alin diye ilk gittigi yer araya Ridvan'i filan sokarak FB esegin. Degils FB gibi Cam yarmasi da once gitse BJK'a da verirlerdi. Niye vermesinler 7.5M Avro bonservis almislar takasla falan. Her sey para icin oldu. Simdi Topuz da memnun Kayseri de ve FB de. Kayseri FB'yi cok sevdigi icin degil. Su is Sivas ile olsaydi kimbilir neler denecekti. FB'nin arka takimi bilmeme ne diye. Kayseri de mi FB'nin arka taki mi?
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
Mehmet Gurdal Cetin
Posts: 4210
Joined: Thu Oct 24, 2002 9:29 am
Location: Bursa-TR
Contact:

Re: Yeni sezonda rakiplerimiz

Post by Mehmet Gurdal Cetin »

Saka gibi..

http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=196257

Hasan izin ver cimbom.org reklami vereyim, 100 TL ye bir hafta yayinlatirim :P

Saka yapiyorum saka , burasi dolar tasar sonra basa cikamayiz.
TRUST GALATASARAY
MGC
Hasan Tezcan
Site Admin
Posts: 6041
Joined: Wed Oct 16, 2002 6:57 pm
Location: Stockholm

Re: Yeni sezonda rakiplerimiz

Post by Hasan Tezcan »

Bunu anlamak icin Bursaspor taraftari olmak gerekiyor. Öyle bir ihtiyac var ise kurulsun,
bence her takimin TV-kanali olmali. Böylelikle tum "spor yazarlara" ömurleri boyunca is
imkani saglamis olurlar 8)

Ciddi bir taraftar kitlesi var galiba, yerel sirketler reklama bogacak kanali...
Yaşadıklarımız ve bende yansıması, değerli sözler eşliğinde

Eşeğe altın semer de vursan eşek yine eşektir.
Alma garibin ahını; çıkar aheste aheste.
Vefa, İstanbul’da bir semt adı değildir sadece.
Kalbi ve sözü bir olmayan kimsenin, yüz dili bile olsa o yine dilsiz sayılır.
Bozuk olunca maya; ne ar tanır ne de haya.
Eray Tunç
Posts: 529
Joined: Fri Feb 22, 2008 3:08 am
Location: İngiltere

Re: Yeni sezonda rakiplerimiz

Post by Eray Tunç »

FB, gelecekte FB'nin Arda Turan'ı olma potansiyeli çok yüksek bir sol açık olan Özgür Çek (1991), İlhan Parlak + 4,2m € verip Özer Hurmacıyı aldı. M. Topuz için verdikleri 7.5m €'ye ek olarak da Gökhan Emreciksin'i elden çıkartmışlardı.
GS önceki sezon başladığı ve gelecek sene tamamlayacağı bir yenilenme ve modern futbol ilkeleri doğrultusunda yapılanma içerisindeyken Aziz Yıldırım'ın FB'si kısa vadede Türkiye şampiyonluğu elde edebilmek uğruna Daum, Bilica vesaire gibi TSL'e uygun adamlarla anlaşıyor ve Topuz, Hurmacı gibi adamlara milyonlar döküyor. Bir de bütün bu yeni transferlerin uyumu ve yönetimdeki çok başlılık gibi sorunlarla uğraşmak zorunda kalacaklar.
GS Yönetiminin Annemizin liginden daha büyük hedefleri düşünerek hareket etmesinden çok memnunum. Fakat bir başka yönden bakarsak, ligimizin kalitesi düşük olduğu için, ŞL'de iyi bir yer elde edebilmenin yolu ne yazık ki bu ligde şampiyon olmaktan geçiyor.
Forumda daha önce dile getirilen, Bülent Ünder'le süper lig takımları hakında rapor hazırlaması için anlaşılması gerektiği fikrine ben de katılıyorum.

Bu arada Trabzon Ersun Yanal'ı sezon bitmeden gönderdikten sonra onlara hiçbir sempatim kalmamıştı. Hatta B. Uygun'un Sivas'ının ligi onların önünde bitirmesine bile üzülmedim. Eminim Trabzon'luların çoğu hala aldıkları galibiyetlere bakıp doğru olanı yaptıklarını düşünüyorlardır; Tıpkı pek çok GS'linin Skibbe'nin gönderilmesini haklı bulması gibi. TS Keşke SG Eriksson'la anlaşsa da daha da batsa :)
Mehmet Gurdal Cetin
Posts: 4210
Joined: Thu Oct 24, 2002 9:29 am
Location: Bursa-TR
Contact:

Re: Yeni sezonda rakiplerimiz

Post by Mehmet Gurdal Cetin »

Ver gazi veeeeeerrrr gazziiiiiiiiiiiiiii

http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=196343

http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=196314

AY kiz gibi topcu istemiyorum dedi ya :lol:
TRUST GALATASARAY
MGC
Hasan Tezcan
Site Admin
Posts: 6041
Joined: Wed Oct 16, 2002 6:57 pm
Location: Stockholm

Re: Yeni sezonda rakiplerimiz

Post by Hasan Tezcan »

Mehmet Gurdal Cetin wrote:Ver gazi veeeeeerrrr gazziiiiiiiiiiiiiii

http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=196343 ...
Fotomontaj oldugu orataya cikarsa yandilar. Bence ustune gidilmeli...resmin orijinali var mi?
Yaşadıklarımız ve bende yansıması, değerli sözler eşliğinde

Eşeğe altın semer de vursan eşek yine eşektir.
Alma garibin ahını; çıkar aheste aheste.
Vefa, İstanbul’da bir semt adı değildir sadece.
Kalbi ve sözü bir olmayan kimsenin, yüz dili bile olsa o yine dilsiz sayılır.
Bozuk olunca maya; ne ar tanır ne de haya.
Osman Kiciman
Posts: 397
Joined: Wed Dec 24, 2003 10:22 am
Location: Atakoey, IstanbuI / TR

Re: Yeni sezonda rakiplerimiz

Post by Osman Kiciman »

Fotomontaj olmasa gerek. Fotonun büyüğü var burda:
http://acetobalsamico.blogspot.com/2009 ... rinho.html
Alttaki yorumlarda takımı Denizlispor'la eşleştiğinde Istanbul'a geldigi var. Hatırlamıyorum ama...

Bu Hacıdan'ın duvarı komple selebriti ile kaplıdır meraklısına,

O.K.

Edit: 02-03 sezonunda Denizlispor 4. turda Porto ile oynarken Porto'nun başında Morinho varmış. O maça Istanbul'dan aktarmalı gitmişlerdir belki...
Mehmet Gurdal Cetin
Posts: 4210
Joined: Thu Oct 24, 2002 9:29 am
Location: Bursa-TR
Contact:

Re: Yeni sezonda rakiplerimiz

Post by Mehmet Gurdal Cetin »

Mehmet Gurdal Cetin wrote:http://www.cnnturk.com/2009/spor/futbol ... index.html

Bu olay gercek babasi Sercan'i Ingiltere'ye vermek istiyor. Bursa'da gidecegi klubun adi bile belli :)

Ama giderse, direk kiraya verilecek.

YAZICI ikinci sefer yeni baskan secildi, daha iki gun oldu, son bir kez daha konusacaklar.
Klubun adi belli , hala konusuyorlar 8)
TRUST GALATASARAY
MGC
Mehmet Gurdal Cetin
Posts: 4210
Joined: Thu Oct 24, 2002 9:29 am
Location: Bursa-TR
Contact:

Re: Yeni sezonda rakiplerimiz

Post by Mehmet Gurdal Cetin »

Bu habere (yoruma) kusmak istiyorum. Bugunku ingiliz gazetelerinden alinti.

"Manchester United have been urged by former Chelsea and France defender Marcel Desailly to pay whatever it takes to sign Bayern Munich playmaker Franck Ribery - even if it costs £150m. "

Birakin DESAILLY 'nin laflarini bu is 50 ile 80 milyon arasinda biterse CANAYDIN ve ekibine sifreli bir sekilde kufredecegim.
TRUST GALATASARAY
MGC
Eray Tunç
Posts: 529
Joined: Fri Feb 22, 2008 3:08 am
Location: İngiltere

Re: Yeni sezonda rakiplerimiz

Post by Eray Tunç »

Rakiplerimiz saçma sapan paralar harcamaya devam ediyor. Beşiktaş 4,5 milyon Avro bonservis parası verip Nihat'la anlaşmış. Nihat ilk başta İspanya'da kalma niyetindeymiş ama "Büyük başkan" Demirören kendisini ikna edivermiş (Kim bilir ne kadarlık yıllık ücretle ikna etti, Nobre'yi 3 sene için yıllık 2,5m €'ye ikna etmişti)
R. Sociedad'a 5m €'ya gitmişti. En güzel döneminde İspanya'da çok iyi sezonlar geçirdi, 2004'te İspanya'da yılın futbolcusuydu. Şimdi ise sakatlıklar yüzünden eski formunu yitirdiği bir dönemde, kendini ispatlamak için kalıp savaşmak, Tugay'ın İngiltere'de yaptığını İspanya'da yapmak varken kalktı eski kulübüne geri döndü.
BJK ve FB Süper Lig ve başkanlarınIN ego/reklam ihtiyacını karşılamak için transfer yapıyorlar.
Vizyonları ne yazık ki GS kadar geniş değil.
Umarım aksi olur, ama BJK bu kafayla devam ederse Nihat, Denizli'nin ardında bırakacağı enkazın parçalarından biri olur.
Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Re: Yeni sezonda rakiplerimiz

Post by Cengiz Akgun »

Sormasi ayip. Acaba Guney Afrikada su aralar oynanmakta olan FIFA Konfederasyon kupasi bizi neden ilgilendirmiyor. Cok guzel maclar oluyor. Dunya futbolu forumunda konuyu actim. Tartismak isteyen devami icin orada olsun. Mesela bugun Amerika 35 mactir yenilmeyen Ispanya'yi 2-0 yenmis.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
Post Reply