Federasyon maci tatil etme hakkini (edin degil edebilirsiniz oluyor) hakeme vermis ama karari verecek yine de hakem. Ortada otomatik bir durum yok. Sersem dunku soylesisinde neden veremedigini aciklamis iste. Ona bu karari verdirmek icin gerekeni yapmaz isen o da kirilan kafayi degil kirilacak cami cerceviyi dusunur. Toroglu ne guzel yazmis iste.Murat Fahrioglu wrote: ;;
Iyi guzel diyorsun Cengiz abi de, her mac basinda deplasman takimlari bu dedigin hamleleri yapmaya gerek gormesin diye federasyon hakem yaralanirsa maci tatil edin demis. Yani otomatik bir olay.
....
Bir de dikkatini cekerim bizim aramizdaki demokratik hava FBlilerde yok biz kendimizi de elestiriyoruz sadece burda degil genel olarak ama FBliler tek yumruk halinde hala maddeleri biz atmadik, hakem iyiydi biz cok guzel oynadik pisligi siz yaptiniz hatta bir penaltimiz verilmedi diyor. Adamlarin yuzune tukursek yagmur yagar saniyorlar, oyunculari da ayak kirip ben dokunmadim diyor her faulden sonra hakemi dovecek gibi hakli pehlivani oynuyorlar. Yani amacim bir mac iki mac ceza alacaklar falan degil. Goreceksin bu kayirma cifte standard bu sezon daha ne derecelere varacak. Bugun Buca macinda yine bariz bir penalti verilmedi, Ahmet Cakar yorumluyordu o bile soyledi ama zaten ona gerek yok cok barizdi. Biz kotu oynuyoruz falan filan ama hakkimizi versinler, kurallari uygulasinlar da biz kendi icimizi hallederiz.
Benim FB'lilerin ne yaptigi ne dedigi hic ilgilendirmiyor. Ben dediklerimden mesulum. Bizim aramiz dediginde surada toplanan uc bes kisiyiz. Demeokratik hava burada var olmasinin sebebini sen benden daha iyi biliyorsundur. Her GS formunda bu tur tartismalar taraflara acilamaz. Ben averaj olarak FB'li taraftar ile diger takimlarin taraftarlari arasinda hic bir fark gormuyorum. Hepsi ayni bokun soyu. Hic fark etmiyor meslek sahibi ve toplumda bir yerleri isgal etmeleri filan. Olay takim tutma isine gelince beyinde sigorta atiyor. Mantik ve sag duyu bir kenara konuluyor. Boyle ortada bir suru komplo teorileri uretip kendi uydurduklarina sonra kendileri de inaniyorlar zavalli ezikler. O yuzden nohut'u mercimek'i ve princi daha gecen gun ortaya getiriyorum ve getirecegim.
Saracoglu'nda ne oluyor ya da olabiliyorsa ASY'de, Inonu'de ve Avni Aker'de de o oluyor. Kufur desen alasi, sahaya yabanci madde atmak desen aynisi. Aradaki fark belki yonetim tutumu ile cozulur diye de beklemiyorum. Aziz ne boksa Demiroren ve AP'de ayni bok. Bundan sonra gelenlerde o bok olacak. Bunlarin bu isleri ozel olarak organize ettirdiklerini soylemiyorum ama hepsinin bu yapilan ya da yapilacaklardan haberi var. Killarini kipirdatmadan o kolktukta oturma pahasina bu islere goz yumuyorlar. O yuzden benim yukarda evvelce yazip ozetledigimi yapamazlar. Cunku aynisini onlardan isteyecekler ve yapamayacaklar ASy'de. Tersine intikam alinacak. Bu konuda Ozhan Canaydin bu tur olaylari beyefendiligine yedirmedigi icin bir cikis yapmak istedi ve rakibini alkisladi itin gotune sokuldu.
O yuzden ASY yapilanlar da ortada diyorum buradan herkese. Biz FB'ye kufur etmeyiz FB'li futbolculara zarar verecek madde atmayiz ya da attirmayiz diyebilecek var mi aramizda. ASY'de atilan cismi kafaya vucuda isabet ettirme mesafe yuzunden biraz zor oluyor. Etse bile malum uzun mesafe yuzunden zarari atis ivmesinden degil sadece yer cekiminden kaynaklandigi icin ayni tesirde olmaya biliyor. (Gerci yuksekten parabolik dusen telefon filan da kafa goz yaracak hizla iniyor yer cekiminden dolayi). Isabetsizlik yuzunden kanli olaylarin sayisi yok denecek kadar az olabilir. Degilse atilan eski cep telefonlari, piller, bozuk paralar, pet sisesi, sustali, sustasiz caki, bicak az buz mu? Tuttursalar ayni sonuclar ortaya cikacak. O yuzden biz asla kafa yarmadik demek cok uyduruk bir savunma oluyor. Saracoglu'nda yakindan kafayi gozu rahat vuruyorlar. Hemde adamakilli etki yapiyor. Aradaki fark bu. Insan olmayi ogrenemeyenin stadda isi ne? Ulan ben bunu atiyorum ama ya adamin gozu ciksa diye dusunemeyen hayvanin yaninda oturup buna sessiz kalan guruha insan denilebilr mi? Ne farki var hakemin dedigi gibi atilanlar hakeme karsi degildi kaza oldu demek arasinda yaninda hayvan pili telefonu ya da bicagi sahaya savurdugunda bu herifi polise teslim edememek arasinda. Ama adamin aklindan gecmiyor sunku kendi yapamadigi hayvanligi basasinin yapmasindan memnun ve sahadaki karsi takimin oyuncusu gavur evladi.