Kerem Gulec wrote:Cengiz abi:
Bu maclarin amaci belli 2 sene sonraki Avrupa sampiyosina hazirlik. Senin bu yaziyi yazma amacin ne peki? Son baharda maclar basliyor, yeni teknik direktor gelmis takimi tanimasin mi? Hazirlik maci yapmadan esas maclara gecseydik yuz tane laf soylerdin, "elalem kac tane hazirlik maci yapti boyle is mi olur" diye. Boyle kisisel gorus, fikir falan da olmaz. Kici kirik futbol muhabetti diye herkes ilk aklina geleni mi yazacak? Hawaii, Kaliforniya dan sonra New Jersey icini karartti herhalde biraz.
....
Gayet basit amacim. Taa Amerikaya mi gelinir bu maclar icin TD takimi gorecek diye? Ben hazirlik maci yapilmasin demedim. Yapilan masraftan ve zamanlamadan bahsediyorum. Su onlerindeki maclarin icinde bir tek USA adam gibi hazirlaniyor Dunya kupasina. Digerleri ise bizimkiler gibi isin dalgasindalar. Hicbir onemi yok bu maclarin. Turkiyeden ikinci lig takimi ile oynasalar da ayni goruntu ve bilgiyi edinirdi TD. Hadi USA macini ayri tutalim. Bu is tamamen birilerinin keyif bagislamasi ve taltif isi. Sanki Dunya kupasina gidiyorlarmis gibi ABD'yi gorup gezmek. Yani tatil baslamis durumda aslinda. Dostlar alisveriste gorsun babindan.
UEFA Avrupa Kupasi Eylul'de basliyor. TD takimi gorecekse dedigim gibi Turkiyede birinci lig takiminin onunde de gorurdu. Haldir haldir 9.5 saatlik ucak yolculugu 7 saat zaman farki. Ikincisi bu adamlar daha tatile cikacaklar ve yorgunlar.
Tatil suresinde kimi kendine bakacak kimi kendine bakmayacak. Kilo alacaklar. Vucutlarinin direnci dusecek. Yani bugun forumda olan ile tatilden donup form tutacak arasinda daglar kadar fark olacak. Sezon acilisi icin takimlar da lig icin hazirlaniyor Temmuzda. Yayla kupasi, Efes Pilsen kupasi bilmem ne kupasi gibi gariban kupalar icin sponsorlar da var ustelik. TD toplasin takimi Temmuzda. Istedigi kadar hazirlik maci yapsin. O zaman bu maclarda gorulen milli takim oyncularinin durumuna gore karar vermek daha akilli bir is olmaz mi?