Güle Güle Ergün Penbe...

Forum Galatasaray Spor Kulubu ve Turk sporu hakkinda ayrintili haberler, yorum ve analizler, ogretici arastirmalar ve diger onemli spor olaylari hakkinda bilgi akisini saglamak, yazilanlari saglikli bir yapi cercevesinde dunyadaki butun Galatasarayli arkadaslar ve diger sporseverler ile paylasmak amaciyla kurulmustur.

Moderator: Staff

Post Reply
Ozgur Huseyinoglu

Güle Güle Ergün Penbe...

Post by Ozgur Huseyinoglu »

Bir "Güle Güle" basligi daha acmak gerekiyor gorunuse gore. 94'ten beri takimimizda yer alan "kemigimiz" Ergün Penbe de kesin olarak ayriliyor. Yonetimimiz emektar oyuncularimizla son nokta koyma konusunda (cok da sasirtici/siradisi olmayacak sekilde) hic de basari gosteremiyor maalesef, ama biz bari onca yillar verdigi emegiyle, efendiligiyle, ve takimimizin en buyuk basarilara imza atan kadrosuna katkilariyla kalplerimizde yer almis, hafizalarimizda yer alacak oyuncumuza basligini acmis olalim...

Güle Güle Ergün Penbe!..
Resmi Site'de Adnan Sezgin wrote:Basın Toplantısı: Adnan Sezgin
...
Ergün Penbe ile yollarını ayırdıklarını açıklayan Sezgin, "Ergün ile bir görüşmem oldu. Ergün, Galatasaray'a başarıyla hizmet etmiş, takımda çok önemli bir yeri olan arkadaşımız. Ergün, Galatasaray'ın UEFA Kupası ve Süper Kupa'yı kazandığı kadroda yer aldı, takımın en başarılı dönemlerinde görev yaptı. Bana oynamayı arzuladığını söyledi, ben de kendi düşüncelerimi söyledim. Ergün Penbe, büyük ihtimalle futbol hayatına yeni sezonda başka bir takımda devam edecek, ama Galatasaray'ın kapıları her zaman kendisine açık" şeklinde konuştu.
Milliyet wrote:'Buz Adam'dan buz gibi sözler

Tam 13 yıl aralıksız giydiği sarı - kırmızılı formayla tarihi zaferler yaşayan Ergün Penbe, Galatasaray'a sessiz, sedasız veda ediyor. Yönetimin, "Jübileni yap" teklifini geri çeviren Buz Adam lakaplı yıldız, "Ne kadar vefasızlık yapılırsa yapılsın tarihi silemezler" diyor

Image Image
ÖZEL RÖPORTAJ - HALİL ÖZER
FOTOĞRAFLAR: UĞRAŞ ÖZYURT

Galatasaray'a tıpkı Bülent Korkmaz, Arif Erdem, Hakan Ünsal gibi veda ediyor Ergün Penbe... O da diğerleri gibi sessiz, kırgın ve buruk bir ayrılık yaşıyor. Sarı - kırmızılı takıma 1994 yılında Gençlerbirliği'nden transfer olan ve tam 13 yıldır Galatasaray forması giyen, 'Buz Adam' lakaplı futbolcu, 6 lig şampiyonluğu, UEFA Kupası ve Süper Kupa zaferleri yaşadığı yuvasından ayrılıyor.
Adnan Sezgin'le yaptığı son toplantıda, jübile teklifini kabul etmeyerek, "elveda" diyen Ergün, Milliyet'e içini döktü, yaşadığı hayal kırıklığını samimi bir dille anlattı.

'Evet bekliyordum'
İki yıl daha oynadıktan sonra Galatasaray'da farklı görevlere gelmenin planlarını yapan deneyimli oyuncunun hayatı, jübile teklifiyle bir anda değişti. Ergün, "Bunu bekliyor muydun" sorumuza ise net bir şekilde, "Evet" yanıtını verdi.
Bu önerinin kendisi için sürpriz olmadığını söyleyen milli oyuncu, "Çünkü önümde örnekler vardı. Arif, Bülent, Hakan Ünsal gibi. Kendimi hazırlıyordum. Bana da böyle olacak diyordum. Beklememe rağmen yine de çok zor oldu. Dolu dolu 13 yıl geçti. O zamanlar beni birçok kulüp istemişti. Ama ben hep Galatasaray'ı tercih ettim. İyi ki etmişim. Burayı çok seviyorum. Camiayı çok seviyorum. Arkadaşlarımı çok seviyorum. O yüzden ayrılık çok üzüyor beni. Ben asla bırakmak istemiyordum. Benden büyükler oynarken, ben niye jübile yapayım! Ama hazırlıklı olduğum için hiç şaşırmadım. Bu psikolojiye kendimi hazırladım" dedi.

'Tarih vefayı gösterecek'
Ergün, geçmişte Bülent, Arif ve Hakan Ünsal'a karşı da çok hatalı davranıldığını vurgulayarak, hatalardan ders alınmadığını söyledi. Tecrübeli oyuncu, "Bizler futbolda dün değil, bugün olduğunu en iyi bilen insanlarız. Ama gönül alma adına farklı şeyler yapılabilirdi. Bu oyuncular, bu kulübe çok büyük başarılar kazandırdı. Bu ilgiyi hepsi hak ediyordu. Bütün taraftarlar, çevremdekiler bu vefasızlığı bana soruyor. Ama bu Türkiye'nin gerçeği. Ama şu var. Ne kadar vefasızlık gösterilirse gösterilsin tarihi hiç kimse değiştiremez. Arada çok uzun yıllar sonra bile tarih bizlere bu vefayı gösterecektir. Ve orada bizim isimlerimiz asla silinmeyecektir. Sadece bunu düşünmek bile beni çok mutlu ediyor" diye konuştu.

'Gerets'i hiç çözemedim'
Ergün son iki yılını kulübede, hatta çoğu zaman tribünde geçirmesini ise doğrudan Eric Gerets'e bağladı. Belçikalı teknik adamla kişisel olarak hiçbir zaman ters düşmediğine dikkat çeken Buz Adam şöyle devam etti:
"Hocalara karşı son derece saygılıyımdır. Saygı benim yapımda var. Sahada kavga etmem. Bir kere kırmızı kart gördüm o da çift sarı karttan. Gerets'i ben hiç çözemedim. Gördüğüm en garip insandı. İki yıl önce geldiği zaman benimle konuştu. Çok iyi bir oyuncu olduğumu söyledi. Sonra da birden beni sildi. Bana hiç güvenmedi. Başkalarının arkasında durduğu gibi benim arkamda hiç durmadı. Ama onunla konuştuğum zaman ertesi gün kadroya giriyordum. Birçok kişi de onun bu tarafından çok iyi yararlandı. Bu dönem kariyerim açısından kara bir lekedir. Boşa geçti kısacası."
Ergün Penbe röportajını, "Bir gün farklı bir konumda mutlaka geri döneceğim" diyerek bitirdi.
Özgür
Ismail Gezer

Post by Ismail Gezer »

Özellikle son senelerde rakip sağ kanat oyuncuları tarafından kolayca ekarte edilişini gördükçe -daha doğrusu duydukça- dişlerimi gıcırtdatmama sebep olmuştur, ama ondan ziyade onu oynatana kızmışımdır. Ergün'e kızdıysam bile, kısa sürede bu kızgınlığı unuturdum. Çünkü severdim, diğer takımları tutan arkadaşlarım arasında da çok seveni olduğuna şahit oldum. Agresif-hırçın futbolcularla dolu bir kadronun meleğiydi o :)
Allah yolunu açık etsin, inşallah inşaat işlerinde de başarılı olur...
Mehmet Marsan

Post by Mehmet Marsan »

Demek ki ne kadar efendi olursa olsun ust seveyide oynamis futbolcularin egosu tavana vurmus vaziyette.

GS Ergun'e vefanin hasini yapti, farkinda degil. Son iki senedir belki daha bile fazla dogru durust oynadigi maci hatirlamiyorum. Bir tane kestigi ortayi hatirlamiyorum. Yedigi calimlar, arkasina kacirdigi tonla adamlari gayet iyi hatirliyorum. Bunlara ragmen takima 3 kurudluk faydasi olmamasina ragmen takimda tutuldu. Ayni seyler Hakan Unsal icinde soylenebilir.

El insaf!
Tolga Girici

Post by Tolga Girici »

BU kisim cok ilginc. Gerets'in garip kadro degisikliklerinin bir kismini bu sekilde aciklayabiliriz sanirim. Gerets'in kendine guvenen dis goruntusunun altinda guvensiz ve tepkilerden cekinen bir adam yatiyor. Hagi ayri bir alemdi, Gerets ayri bir alem. mantikli teknik direktor kalmadi mi acaba?
Ergun Penbe wrote: Çok iyi bir oyuncu olduğumu söyledi. Sonra da birden beni sildi. Bana hiç güvenmedi. Başkalarının arkasında durduğu gibi benim arkamda hiç durmadı. Ama onunla konuştuğum zaman ertesi gün kadroya giriyordum. Birçok kişi de onun bu tarafından çok iyi yararlandı.
Ozan Kaya

Post by Ozan Kaya »

Ergun zaten solbek oynayacak adam degildi. Koyarsan oraya zaten is yapmaz... ve yapmadi.

Iyi gunleri de oldu kotu gunleri de. Ileri de basarilar diliyorum.
Selcuk Samli

Post by Selcuk Samli »

GS'in super yillarinin oyunculari yavas yavas GS'dan ve futboldan kopuyor.Ergun Penbe iyi,yetenekli,ve centilmen bir futbolcu; GS'a ve Turk futboluna uzun yillar hizmet etti.Hizmetlerinden dolayi kendisine tesekkur edrim.
Konsantrasyon, concentration, concentracion

nefvakfi.org
Post Reply