Selamlar,Mehmet Gorgen wrote:İsmail bu forumda arama yapmasını iyi biliyorsun galiba. Bundan 3 sene önce, Lincoln Schalkeye yeni gelmişken Daha kimse lincoln'u bilmeden lincoln ile ilgili bir yazı yazmıştım. 3 sene önce o yazıda keşke lincoln'u alabilseydik demiştim.O yazıyı da bir bul bakalım ben bulamadım. sanırım yurtdışınaki maçlar konu başlığı altında yazmıştım.
Bu konuda yazayim istiyordum, cok fazla deney yapmadan tahminlerimi cok onaylamadan yazmak istemedim ama, madem lafi acildi, yine de bir kac teknik detayi/ipucunu paylasmis olayim.
Oncelikli olarak, forumun kendi icinde (yukardaki menude gorunen) "Arama/Search" fonksiyonunu, "keyword/anahtar kelime/terim" tipi aramalariniz icin hic mi hic guvenmeyin! ... Yazara/author'a bagli aramalariniz icin kullanabilirsiniz ama eger ki yazisini aradiginiz katilimci da mudavimlerden biri olup, yuzlerce yazisi varsa, ve siz eskilerden bir yazisini ariyorsaniz o da pek yardimci olmayacaktir. Obur turlu anahtar kelime tabanli aramalarda, hic de verimli olmayan (hem genel fonksiyonellik/performans, hem de veri tabaninda kapladigi yer acisindan) bir sistem kullanildigi icin, muhtemelen daha once de soyledigim gibi, o fonksiyonun kullandigi verilerde temizlik yapiyorum duzenli olarak, ve dolayisiyla, eski yazilarin ordan da bulunmasi olasiligi ortadan kalkiyor...
Ama, alternatifimiz var tabi. Yukardaki alintiyi yaptigim konuda lafi gectigi uzere, "Google sizin dostunuzdur" diyoruz! Mesela, Mehmet'in sordugu sey icin, su sekilde bir arama yapmis olsaydik:
site:cimbom.org "Mehmet Gorgen" Lincoln
Ilk sayfadan, bunu:
ve bunu:Bu arada başka bir topikte ara sıra bahsettiğim 10 numaralı brezilyalı oyuncuları Lincoln bence çok iyi oyuncu.Sizde seyredin de bir yorum yapın.
2 ve 3. sayfalardan da bunlari:Schalke de 2 haftadır seyrettiğim beyaz brezilyalı 10 numaralı lincoln'u çok iyi buldum.Kaleye çok güzel şut çekiyor.1-2 topu direkten döndü.Geçen hafta gol de atmıştı.Fırsatınız olursa sizde seyredin.
Transfer Gundemi (Yaz 2006)
Türkiye ligi dışındaki maçlar ve oyuncular...Transfer listesini ele geçirdim:
Ne çok çok ucuz, ne de çok pahalı olanından.Fakat yine de her mevkiye 1 oyuncu alacak takım 30-50 milyon euro civarında parayı gözden çıkarmalı.
...
10- PLAYMAKER
LINCOLN(SCxhalke-Brezilya)
bulabilirdik.Bu hafta sonu almanya liginde şampiyonluk yolundaki rakiplerin maçında schalke kendi sahasında brezilyalı 10 numaralısı lincoln2un serbest atıştan attığı golle bayern münihi yenerek rakibinin 3 puan önüne geçti.
Bu lincoln'ü sezon başından beri takip ediyorum birkaç maç dışında çok güzel top oynuyor.
Yani uzun lafin kisasi, Google'a gidip, aramanizda "site:cimbom.org" kisitlamasi da eklerseniz, forumumuzum kaydi tutulan 3.5 yillik tarihinin derinlerinde aradiklariniza daha rahat ulasabilirsiniz!