Beyin ölumu gecirdi diyorlar. Allahtan yakinlarina sabir diliyorum.
http://www.sabah.com.tr/Gundem/2013/01/ ... vefat-etti
Mehmet Ali Birand vefat etmis
Moderator: Staff
-
- Site Admin
Mehmet Ali Birand vefat etmis
Yaşadıklarımız ve bende yansıması, değerli sözler eşliğinde
Eşeğe altın semer de vursan eşek yine eşektir.
Alma garibin ahını; çıkar aheste aheste.
Vefa, İstanbul’da bir semt adı değildir sadece.
Kalbi ve sözü bir olmayan kimsenin, yüz dili bile olsa o yine dilsiz sayılır.
Bozuk olunca maya; ne ar tanır ne de haya.
-
Re: Mehmet Ali Birand yogun bakimda
18:29 itibariyla olmus. Allah gunahlarini affetsin.
TRUST GALATASARAY
MGC
MGC
-
- Moderator
Re: Mehmet Ali Birand yogun bakimda
Ben kendisini pek sevmezdim. Kisiligini cok kaygan bulurdum. Ayni sekilde ogrencisi olan Can Dundar'i da sevmem. Ben Turkiyede iken Mehmet Ali Birand'in sesi pek fazla duyulmamisti daha. Meslegindeki basarilari inkar edilmez. Ayrica ben aslinda disarda gordugum ve ogrendigim seyleri Turk basinina getirdim ve yaptigimda bir orijinallik yok diyecek kadar da durustce olayi aciklamisti. Hayatta onune gelen firsatlari iyi kullanmis. Sikinti da cekmis. Iyi huylu ve yardim sever oldugu soylenir yanindakiler tarafindan.
Allah rahmet eylesin. Arkasindan iyi seyler soyleyeni cok. Turk basin dunyasinda bas koseye oturmus vaziyette. Buna da saygi duyuyorum.
Allah rahmet eylesin. Arkasindan iyi seyler soyleyeni cok. Turk basin dunyasinda bas koseye oturmus vaziyette. Buna da saygi duyuyorum.
Cengiz Akgun
"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
N. Tevfik 1940.
-
- Site Admin
Re: Mehmet Ali Birand vefat etmis
Kaygan degil biraz saf ve biraz cekingendi bana sorarsan Cengiz abi. Senin parmak batigin olay Ugur Dundar profiline 100% uyuyor, bilmem anlatabiliyormuyum.
Allah rahmet eylesin.
Allah rahmet eylesin.
Yaşadıklarımız ve bende yansıması, değerli sözler eşliğinde
-
- Moderator
Re: Mehmet Ali Birand vefat etmis
Mehmet Ali klasik lisenin yetistirdigi monserlerdendir. Saf olur mu? Kim guclu ise onun yaninda duran adamdir hali ile. O yuzden kaygan olan omurgasizlardan sayiyorum onu. Arkadaslari Barlas, Cemal, ve Candar gibi iktidarin adamligini iyi yaparlar bunlar. Hic ac kalmazlar. Comez rezil Ardic'i saymiyorum bile. Bakin 2012 yilinda Kurt kokenli oldugunu ogrenip ilan etmis. Benim ecdadim Elazig/Palu'dan gelme imis ben Beyoglunda dogmusum, Erenkoyde yasamisim ama bugune kadar Kurtlugumden haberim olmadi kendimi hep Turk sandim demis. Yani her devrin adami olurlar cok cabuk. Omru yetse idi Ermeni oldugunu da bulacakti 2015'de. Ermenilerle katliamin yuzyilini anacak ve perdeyi indirecekti. Amerikan hastahenesinde doktorlarin yuzunden bok yoluna gitti malasef. Bunlari sordun diye neden sevmedigimi aciklamak icin yaziyorum.
Sen de demek Ugur Dundar'i sevmiyorsun. FB'lilere pek sempatin olmuyor nedense. ben Turkiyede iken tifilin teki idi Ugur Dundar. Altin cocuk yakisikligi ile TRT ekranlarin kari kiz kesiyordu. Sonra bir baktim activist olmus. Ben tanimiyorum ve takipte etmiyorum. Arastirmaci gazeteci ve basin elemani olarak hafiyelik isi yapiyordu anladigim kadari ile. Soner Yalcin rakip olmus.
Dun bir baktim Soner efendi de Mehmet Ali'nin adami imis. Ne olacak dedim icimden. Bugun Emret Komutanim kitabini okuyorum Mehmet Ali'nin. Kuleli Askeri lisesinde cocuklara "Askerin mudahale yetkisi var midir? Size bu ogretiliyor mu? Gerekirse siz kendinize gore yeri gelince halkin sectigi yonetime el koyar misiniz" diye sorarak soytarilik yapiyor. Cocuklar da "elbette cunku politikaci yalanci olur halki kandirir" diyorlar. Bu soruyu Genel Kurmay baskanina da somus mu acaba? Ondan sonra asker benimle ugrasti diye yana yikila saga sola aglamis. Adim andic listesinde cikti filan diye (hala tam ogrenemedim andic ne demek). Amac boyle pravakotorluk ile sansasyon yaratip kendini pazarlamak. Turkiyede cok kolay bu isler yapabilene. Ama kalkip vatan hainidir filan diyemem elbette. O bu isleri ekmek param diye yapmakta idi. Ama neden sevmedigi mi anladin herhalde.
Sen de demek Ugur Dundar'i sevmiyorsun. FB'lilere pek sempatin olmuyor nedense. ben Turkiyede iken tifilin teki idi Ugur Dundar. Altin cocuk yakisikligi ile TRT ekranlarin kari kiz kesiyordu. Sonra bir baktim activist olmus. Ben tanimiyorum ve takipte etmiyorum. Arastirmaci gazeteci ve basin elemani olarak hafiyelik isi yapiyordu anladigim kadari ile. Soner Yalcin rakip olmus.
Dun bir baktim Soner efendi de Mehmet Ali'nin adami imis. Ne olacak dedim icimden. Bugun Emret Komutanim kitabini okuyorum Mehmet Ali'nin. Kuleli Askeri lisesinde cocuklara "Askerin mudahale yetkisi var midir? Size bu ogretiliyor mu? Gerekirse siz kendinize gore yeri gelince halkin sectigi yonetime el koyar misiniz" diye sorarak soytarilik yapiyor. Cocuklar da "elbette cunku politikaci yalanci olur halki kandirir" diyorlar. Bu soruyu Genel Kurmay baskanina da somus mu acaba? Ondan sonra asker benimle ugrasti diye yana yikila saga sola aglamis. Adim andic listesinde cikti filan diye (hala tam ogrenemedim andic ne demek). Amac boyle pravakotorluk ile sansasyon yaratip kendini pazarlamak. Turkiyede cok kolay bu isler yapabilene. Ama kalkip vatan hainidir filan diyemem elbette. O bu isleri ekmek param diye yapmakta idi. Ama neden sevmedigi mi anladin herhalde.
Cengiz Akgun
N. Tevfik 1940.
N. Tevfik 1940.