Ali URAS Vefat etmis

Forum Galatasaray Spor Kulubu ve Turk sporu hakkinda ayrintili haberler, yorum ve analizler, ogretici arastirmalar ve diger onemli spor olaylari hakkinda bilgi akisini saglamak, yazilanlari saglikli bir yapi cercevesinde dunyadaki butun Galatasarayli arkadaslar ve diger sporseverler ile paylasmak amaciyla kurulmustur.

Moderator: Staff

Post Reply
Mehmet Gurdal Cetin
Posts: 4210
Joined: Thu Oct 24, 2002 9:29 am
Location: Bursa-TR
Contact:

Ali URAS Vefat etmis

Post by Mehmet Gurdal Cetin »

Galatasaray camiasinin ve yakinlarinin basi sagolsun.

http://www.galatasaray.org/kulup/haber/13411.php
TRUST GALATASARAY
MGC
Salih Bora
Posts: 785
Joined: Thu Jun 14, 2007 10:47 pm

Re: Ali URAS Vefat etmis

Post by Salih Bora »

Galatasaray'ın 70'lerin sonunda yaşadığı Fetret Devri'nin aşılmasında hem tesisleşme hamlesi başlatıp Florya'daki tesisleri kulübe kazandırmasıyla, hem de Jupp Derwall'i Türkiye'ye getirmesiyle eşsiz katkılarda bulunmuş, centilmen, beyefendi spor adamı...
Göremediğimiz ama GS Tarihi kitaplarında okuduğumuz bir zamanların Yenilmez Armada lakaplı basketbol takımında da oynamış bir isim...
Mekanı cennet olsun.
AYRILMAZ İKİLİ
Hasan Tezcan
Site Admin
Posts: 6041
Joined: Wed Oct 16, 2002 6:57 pm
Location: Stockholm

Re: Ali URAS Vefat etmis

Post by Hasan Tezcan »

Allah rahmet eylesin, cok uzuldum. Suurlu taraftar oldugum dönemin baskani.
Yaşadıklarımız ve bende yansıması, değerli sözler eşliğinde

Eşeğe altın semer de vursan eşek yine eşektir.
Alma garibin ahını; çıkar aheste aheste.
Vefa, İstanbul’da bir semt adı değildir sadece.
Kalbi ve sözü bir olmayan kimsenin, yüz dili bile olsa o yine dilsiz sayılır.
Bozuk olunca maya; ne ar tanır ne de haya.
Nezih Gunal
Posts: 311
Joined: Fri Oct 25, 2002 8:54 am
Location: Long Beach, Ca. USA

Re: Ali URAS Vefat etmis

Post by Nezih Gunal »

Allah rahmet eylesin, toprağı bol olsun. Kendisini şahsen tanirdim. Çok efendi bir insandı. Yenilmez armadanin kaptaniydi. Hem çok iyi bir sporcu hem de çok iyi bir operatördu.( Prof. Dr Ali Uras)
Galatasaray camiası çok kıymetli bir elemanını kaybetti.
Üzülmegi bırak , yasamaya bak.
Selcuk Samli
Posts: 3565
Joined: Sat Jan 15, 2005 11:06 pm
Location: Izmir

Re: Ali URAS Vefat etmis

Post by Selcuk Samli »

Allah rahmet eylesin,topragi bol olsun.

Ali Uras deyince aklima ilk gelen sey asillik.
Daha sonra Florya Tesisleri gelir;o tesislerin kulube kazandirilmasi icin cok calismisti.

Biricik'ler ailecek iyi tanirlar(di) Prof. Uras'i. Beraberce ziyaret edip kendisiyle tanismayi cok istiyordum ama nasip olmadi. Basimiz sag olsun.
25-2025

nefvakfi.org
Kenan Atak
Posts: 1734
Joined: Mon Jan 10, 2005 9:02 pm

Re: Ali URAS Vefat etmis

Post by Kenan Atak »

Adam sayisinin parmakla sayilacak kadar az oldugu TC'de gercekten ismi saygi ile anilacak kisilerden birisi idi, bunu vefat ettigi icin soylemiyorum. Biz de cok yakindan tanirdik. Maharetli elleri beni de ameliyat etmisti spor yaparken. Peder beyin de abisi sayilirdi. Klube cok sey kazandirdi. Belki de klubun en guzel yillari onun emekleri ile yasandi. GS deyince aklima Turgay Seren'le beraber gelen iki isimdendir. Topragi bol olsun Ali abinin.
“You have power over your mind - not outside events. Realize this, and you will find strength.”
― Marcus Aurelius, Meditations
Eray Tunç
Posts: 529
Joined: Fri Feb 22, 2008 3:08 am
Location: İngiltere

Re: Ali URAS Vefat etmis

Post by Eray Tunç »

Allah rahmet eylesin.
Yukarda sayilan ve kendisini GS tarihinin en buyuk baskanlari arasinda saymaya yetecek ozellikleri disinda aklima ilk gelen, eskiden forumda genc takimlarimizin maclari hakkinda ayrintili bilgi veren Selcuk Samli veya Murat Biricik'in genc takim maclariyla ilgili yazilarinin birinde, fazla izleyicisi olmayan bir mac veya antrenmanda Ali Uras'a rastlamalari ve onunla olan kisa sohbetleri.
Murat Biricik
Posts: 1755
Joined: Tue Oct 22, 2002 10:32 pm
Location: Yesilyurt - Ist

Re: Ali URAS Vefat etmis

Post by Murat Biricik »

Oldukca huzunlu bir hafta oldu. Once babamin Lise’den bir sinif arkadasini, sonra Ali Abi’yi ebedi yolculuklarina ugurladik. Bugun ogrendim ki, yine babamlarin doneminden “Boru Zeki” lakapli arkadaslari vefat etmis. Allah hepsine rahmet eylesin. Zeki Bey, hemen her Galatasaray Lisesi mezunu cenazesine zaman mekan gozetmeksizin katilirdi.

Ali Abi ile ilgili bir iki hatirami paylasmak istiyorum. Kendisini ilk defa Capa’da 6 yada 7 yasinda gormustum. Capa’daki yogun hasta trafigini, hastanenin soguk ortamini, muayenede aglayan yasitlarinizi, etrafi korkulu gozler ile suzen aglamaga ramak kalmis diger yasitlarinizi, kisaca genel cocuk psikolojisini tahmin edersiniz. O ortamda guler yuzlu, sevecen, cocuk sevgisini her ortamda paylasmaktan haz duyan Prof. Dr. Ali Uras beni kucakladi, muayeneye goturdu. Cocuklugunuzda kimilerine karsi ozel bir his ve tutku ile baglanirsiniz. Ben doktor Ali Uras’a oyle baglandim, sevdim ve saydim. Aile dostlugumuz bu bagi daha da pekistirdi. Prof. Dr. Ali Uras, benimde Ali Abi’m oldu.

Kerem, Yesilyurt, Yesilkoy ve Florya’daki eski yaz aylarini hatirlayacaktir. Hemen her yerden denize girilirdi. Yapilan aktivitelerden biri:
Yesilyurt, Yesilkoy’ den sandal ile acilinir, Florya plajina dumen kirilir, sahilin acigina demirlenir, Florya plajinin sahane kumunda denizin keyfini surerdiniz. Florya sahil kesiminde plaj dogu yonune dogru daralirdi. Sahilin iyice kuculdugu bu tenha kisim Ali Abi’nin ve aile dostlarinin guneslendigi mekandi. Florya’ da aciga teknemizi demirleyip, kiyiya goz atar, kerterizi Ali Abi’nin kiyidaki sezlonguna odaklayip hizla sahile dogru yuzerdik. Kac defa sahile cikarken ayagimi midye kesmistir, ne aglamisimdir ne de sizlamisimdir. Tuzlu suya girince gecer bahanesiyle gecistirirdik. Sudan cikinca Ali Abi ve halami gorunce keyfimize diyecek yoktu. Ali Abi mutlaka ayaga kalkar, basimizi sever oksar ve bizimle sohbet ederdi.

Ailemde onca Galatasaray’li olmasina ragmen cocuklugumda ne bir kisi beni GS’li yapmak icin maca goturmustur ne bir forma almistir. Ben Ali Abi’yi cocuklugumda gordum, sevdim, baglandim ve GS’li oldum. Onda sonra sari kirmizi formalarim oldu, bayraklar ve atkilar alindi, stadyumda maclar seyrettim.

Ali Abi ve Ali Tanriyar sayesinde benim jenerasyonum GS’i basarilarindan oturu degil, degerleri icin sevdi ve tutku ile baglandi. Kendilerine minnettarim! Selcuk Samli hatirlayacaktir, cocuklugumuzda Florya’ya ne zaman tesislere gitsek kapidaki guvenlik gorevlisinden tutun tesislerdeki ascisina kadar hemen herkes bu deger olgusunu gelen misafirlere/ taraftarlara yasatirdi.

Ali Abi, GS Spor Klubune uye olmak istedigimi duydugunda bizzat kendisi beni uyelige onermis, ve uyeligimin kabulu sonunda tebrik etmistir. Selcuk Samli’nin GS Spor Klubune uyelik surecini ise bizlerin vasitasiyla takip etti, uyelik kabulu sonrasi tanismak icin firsat kovaladi. Selcuk ile yuzyuze tanismalari vesile olmadi, ama Ali Abi her konustugumuzda klube degerli bir uye kazandirildigi icin sevincini bizlerle paylasmistir.

Aylar once halami kaybettim. Ali Abi pesinden sirali bir sekilde goctu. Dun cenaze torenine katildim, takiben bugun ogleden sonra Florya sahiline indim. Kiyi seridi bakima alinmis, bisiklet yolu uzerinde cocuklugumuzda denize girdigimiz ve benim sahile cikip kosturdugum yeri buldum. Guzelce bir dua ettim.

Ali Abi yattikca Allah Ali Tanriyar’a, bu klube hizmet edenlere ve ozellikle insan olma vasfini kavrayip topluma deger bilinci asilayan her bireye uzun omur versin. Galatasaray camiasindan bu hafta icinde bir kac vefat haberi aldik, Allah hepsine rahmet eylesin. Bu insanlari tanima sansini yakalayip GS ‘in farkli kurum/kurumlarina gonul baglayip bu toplumun bir parcasi olabilmek cok buyuk bir zenginliktir.
"Adnan Sezgin'in attığı her imzanın altına ben imzamı atarım. Bu mesleği en iyi bilen adam." ADNAN POLAT

"Biri, vişneye çalan koyuca tatlı bir kırmızı, öteki de, içinde turuncudan iz taşıyan tok bir sarı."
Post Reply