Le Tour de France....

Forum Galatasaray Spor Kulubu ve Turk sporu hakkinda ayrintili haberler, yorum ve analizler, ogretici arastirmalar ve diger onemli spor olaylari hakkinda bilgi akisini saglamak, yazilanlari saglikli bir yapi cercevesinde dunyadaki butun Galatasarayli arkadaslar ve diger sporseverler ile paylasmak amaciyla kurulmustur.

Moderator: Staff

Ozan Ersoy
Posts: 3764
Joined: Wed Oct 23, 2002 4:18 am
Location: NC, USA

Post by Ozan Ersoy »

Burak Fenercioglu wrote: Yalniz ozellikle son yillarda, ben Amerika'da dogup buyumus genclerin spor adina mali acidan masraflarini karsilayabilecek olmasina, dolayisiyla pek cok Turk gencine gore daha buyuk firsatlari elinde tutmasina ragmen, spora olan ilgilerinin az oldugunu goruyorum. Zira gittigim tenis merkezinde asili bir ilanda su yaziyordu: "Artik Playstation'larinizi kenara koyun, spor yapin. Yeni Agassi, Lance, Tiger... siz olabilirsiniz." Belli ki ilgi zayif. Yine bir baska ornek, malum obezite olayi almis gidiyor, yasi 8'lere indi...
Burak'cim tenis Amerika'da bir zamanlarin en fazla yapilan sporlarindan biriydi. Ne zamanlar? Mc Enroe, Jimmy Connor'in ve Borg'un cilginlar gibi kapistigi zamanlar. O zamanlar rekabet en ust duzeyde ve maclar tiyatro gibi eglendirici. Sonra bir dusus oluyor. Ardindan tatli ve uslu cocuklar Sampras ve Agassi geliyor. Cok daha iyi tenisciler ama cok ezici oynuyorlar, sadece kazanmaya odakli makinalar ve eglendirme ozelligi yok oluyor tenisin. Bu ilginin baska sporlara akmasini sagliyor. Sampras rekor kirdi ve eskisi gibi olmasa da Agassi ve Sampras'in maclari yine de ilgi cekti ama bir yere kadar. Onlardan sonra Amerikan tenisinin dususe gecmesi normal. Artik Amerikan gencligi imkanlarin sonsuza dogru uzanmasindan da dolayi cok asiri fazla yapilmayan sporlari deniyor, eski sporlar bir nevi banal oluyor.

Bu spor yapilmadigi veya daha az yapildigi anlamina gelmez. Ben macro seviyede bakiyorum. Cesit ve nitelik onemli degil, toplamda nicelik onemli.

Bu acidan baktigimda Turk gencligi ile arada buyuk bir fark goruyorum. Sigara cok iciliyor. Insanlar cafe koselerinde tavla zari atarak ve caddede yuruyerek spor yapiyorlar. Elbet yasam standardlari arttikca ve ekonomi duzeldikce bizde de ilerleme gorulecektir (ornegin spor salonlari bol olan ozel okullar aciliyor vs) ama bunun ulke geneline yayilmasini su anda olanaksiz goruyorum. Spor haftada bir kere hali saha maci yapmak degil elbette. Onun yararindan cok zarari var.

***

Murat Gokcigdem abime yine selam olsun diyorum. Arada boyle kayboluyor ozletiyor kendini.

***

Lance Armstrong ve TDF hakkinda daha cok yazacak sey vardi ama bir turlu vakit bulamadim. Kusura bakmazlar arkadaslar insallah. Artik bundan sonra da bayatlayacak konu.

Milyonlarca insanin dedigi gibi...

THANKS LANCE... WHAT A RIDE IT HAS BEEN...

Ozan Ersoy
Murat Biricik
Posts: 1755
Joined: Tue Oct 22, 2002 10:32 pm
Location: Yesilyurt - Ist

Lance Armstrong to run in New York marathon

Post by Murat Biricik »

LONDON (Reuters) - Seven times Tour de France champion Lance Armstrong will make his marathon debut in the New York City race on November 5, New York Road Runners president Mary Wittenberg said on Thursday.

Armstrong, 34, set his record winning streak after he had been diagnosed with cancer and given less than a 50 percent chance of survival.

"I was thrilled to learn late last night of Lance's decision to run the New York City marathon," Wittenberg said in a statement. "A bit like winning the lottery after you thought you had lost.

"Lance epitomizes both the American spirit and the spirit of the marathon and it is no surprise that his drive, motivation and focus lead him to his next challenge."
"Adnan Sezgin'in attığı her imzanın altına ben imzamı atarım. Bu mesleği en iyi bilen adam." ADNAN POLAT

"Biri, vişneye çalan koyuca tatlı bir kırmızı, öteki de, içinde turuncudan iz taşıyan tok bir sarı."
Murat Biricik
Posts: 1755
Joined: Tue Oct 22, 2002 10:32 pm
Location: Yesilyurt - Ist

Re: Le Tour de France....

Post by Murat Biricik »

yahoo.com dan alinti:

"Armstrong is, of course, reclining oh-so-casually in front of the seven Tour de France jerseys he won. Those jerseys represent the seven Tour de France victories that the International Cycling Union stripped from him following the investigation and documentation of what the United States Anti-Doping Agency called "the most sophisticated, professionalized and successful doping program that sport has ever seen." Armstrong was also served with a lifetime ban from cycling events overseen by the USADA, and his 2000 Olympic bronze medal is now under investigation."
"Adnan Sezgin'in attığı her imzanın altına ben imzamı atarım. Bu mesleği en iyi bilen adam." ADNAN POLAT

"Biri, vişneye çalan koyuca tatlı bir kırmızı, öteki de, içinde turuncudan iz taşıyan tok bir sarı."
Post Reply