Mayis 2015 Baskan Adaylari

Forum Galatasaray Spor Kulubu ve Turk sporu hakkinda ayrintili haberler, yorum ve analizler, ogretici arastirmalar ve diger onemli spor olaylari hakkinda bilgi akisini saglamak, yazilanlari saglikli bir yapi cercevesinde dunyadaki butun Galatasarayli arkadaslar ve diger sporseverler ile paylasmak amaciyla kurulmustur.

Moderator: Staff

Post Reply
Selcuk Samli

Mayis 2015 Baskan Adaylari

Post by Selcuk Samli »

Adnan Ozturk'den sonra Dursun Ozbek de adayligini aciklamis.Baska kimler aday olacak bilmiyorum ama oylar daha cok Ozturk ve Ozbek'e gider diye dusunuyorum.

Ikisi de GS baskanligini hakkeden isimler. Hicbir sey altin tepside sunulmamis, okul caglarindan bugunlere kadar cok mucadele vererek gelmisler. (Adnan Ozturk ITU petrol muhendisliginden mezunmus; dunya cok kucuk, benim Louisiana'da Gokhan Aker diye, TPAO burslusu olarak petrol muhendisliginde yuksek lisans yapan cok sevdigim bir arkadasim vardi, o da ITU petrol muhendisliginden mezundu, Yaslari yakin,herhalde ayni senelerde okumuslardir.)

Birisi secimde kaybedecek ama kaybeden GS olacak. Bu onumuzdeki 4-5 sene GS icin cok onemli; surumcemede kalan islerin bitirilmesi gerekiyor. Artik yoneticilerin is hayatindaki tecrubelerini, bilgilerini,dogrularini GS icin kullanmalari gerekiyor.Ayni kendi islerinde yaptiklari gibi. Daha once yapilmis, gorulmus bir sey degil ama ,belki de ,secimi kaybeden baskan adayinin ikinci baskan olarak yeni yonetim kurulunda yer almasi kulubun onumuzdeki 4-5 senesi icin cok faydali olabilir. Ali Durust, Abdurrahim Albayrak yeni yonetimde olacaklar mi bilmiyorum ama, bence kesin olmalilar.

Gayrimenkul projelerinin bitirilmesi, banka borclarinin kapatilmasi, subelerde mali disiplinin saglanmasi gibi isleri ancak cok iyi bir yonetim kurulu basarili olarak sonuclandirabilir.

110 yillik, her acidan cok kaliteli uyelere sahip GS kulubunun bu durumda olmasini kabul edemiyorum. Bu problemleri cozup cok daha guclu bir GS yaratmamiz lazim.
Konsantrasyon, concentration, concentracion

nefvakfi.org
Hasan Tezcan
Site Admin

Re: Mayis 2015 Baskan Adaylari

Post by Hasan Tezcan »

Dursun Özbek bende iyi iz birakmadi acikcasi. Otel projesi adi altinda bir durum var...GS'in kimligine yakistiramiyorum. Kim neyin nesi bilmiyorum.
Yaşadıklarımız ve bende yansıması, değerli sözler eşliğinde

Eşeğe altın semer de vursan eşek yine eşektir.
Alma garibin ahını; çıkar aheste aheste.
Vefa, İstanbul’da bir semt adı değildir sadece.
Kalbi ve sözü bir olmayan kimsenin, yüz dili bile olsa o yine dilsiz sayılır.
Bozuk olunca maya; ne ar tanır ne de haya.
Selcuk Samli

Post by Selcuk Samli »

Hasan, otel projesinin detaylarini bilmiyorum, o yuzden uzun uzun yorum yapmam dogru olmaz. Ama otelin bir sekilde yapilmasi lazim. Ozbek'in GS"a zarar verecek bir sey yapacagina inanmiyorum. YIne de tabii bu isin detaylarini ogrenmek isterim. Belki bir gun anlatilir, ogreniriz. Anlatilmasi lazim.

Bir yandan da Duygun baskanin ayrilacagina uzuluyorum, keske bir donem daha baskanlik yapsaydi.

nefvakfi.org
Selcuk Samli

Post by Selcuk Samli »

Turgay Kiran da adaylar arasinda. Yanlis anlamadiysam Alp Yalman Kiran'i destekliyormus.

nefvakfi.org
Hasan Tezcan
Site Admin

Post by Hasan Tezcan »

Selcuk Samli wrote:Turgay Kiran da adaylar arasinda. Yanlis anlamadiysam Alp Yalman Kiran'i destekliyormus.
Iste bu adayi da ciddiye almiyorum, iyi niyetli olabilir ama hicbir sey yapmaz gibi me geliyor...tek adayim Adnan Özturk, ciddiye aldigim.

Selcuk Samli

Post by Selcuk Samli »

Ozbek'le yapilan bir roportaj:

http://www.milliyet.com.tr/-2-sene-yete ... orerhaber/

Bize verilen mali tablolara bakinca ben Dursun Bey kadar iyimser olamiyorum. Bizim gormedigimiz mali tablolar varsa onlari gormek isterdim acikcasi. Subelerin finansman kaynagi konusunda cekincelerim var, bunun net olarak aciklanmasi lazim.

"Parasutle gelmedim" bolumunu okuyun, iyi bir GS'li oldugunu anlayabiliyorsunuz.

nefvakfi.org
Selcuk Samli

Post by Selcuk Samli »

Adnan Ozturk saglik sorunlari sebebiyle adayliktan cekilmis. Gecmis olsun, umarim en kisa surede iyilesir.

Bunun disinda, bugun bir haber duydum. Gazeteci Gokmen Ozdemir, bir tv kanalinda, Adnan Ozturk'un mali kongreden sonra bir GS uyesi tarafindan taciz edildigini soyledi. O uye demiski : "biz seni son girdigin secimde desteklemeseydik sen o kadar oy alamazdin, simdi kafana gore hareket ediyorsun, falan filan...." Bu konusmalar kufurlu olmus bu arada. Ve bu ekip bu secimde Dursun Ozbek'i destekleyecekmis. Bu olay da Ozturk'un cekilmesinde etkili olmus. Simdilik taraflardan bir yalanlama da gelmedi.

Bu olay gercekten olduysa da sasirmam. Seneler once bir kulubun kongresinde iki gruptan uyelerin tekme tokat kavga ettigini gormustum. Benim anlamadigim bir sey var. Biz birey olarak dusunup kendi kararlarimizi veremiyor muyuz? Neden illaki bir gruba dahil olmaliyiz? A grubu x adli baskan adayini destekliyorsa, fakat a grubunun bir veya daha fazla uyesi y adli baskan adayini daha iyi buldularsa yine de x'e mi oy veriyorlar? Bakiyorsun cok yerde bu zihniyet hakim. O yuzden de bir milimetre yol alamiyoruz zaten.

Bu arada Dursun Ozbek'in, yukaridaki roportaj'da soyledigi bir sey icin yorum yazmak istedim. Demis ki ayakta kalabilmemiz icin "show must go on". Kismen dogru. Futbolda "show must go on". Cunku para oradan geliyor. Ama futbol disi subelerde "show must go on modestly". Cok iyi paralar verecek sponsorlar bulurlarsa bilemem tabii ki. O zaman isler degisir.

nefvakfi.org
Hasan Tezcan
Site Admin

Post by Hasan Tezcan »

Sportif basari 'sov' yapmadan da elde edilier. Akil isi o...biraz da sabir.

Iki baskan adayi da hikaye bence, hicbir beklentim yok onlardan...GS'in isi isletmecilik, otelcilik degil. Ayni hatalari yapmaya yatkin kadrolar ile gelecekler. GS'in isi is bence.

Hasan Tezcan
Site Admin

Post by Hasan Tezcan »

Baskan su dediklerini mali kongrede diyemezmiydi?

http://www.sporx.com/futbol/superlig/ga ... Q461258SXQ

...ve kurumsal Aysal'dan cevap gecikmemis...adam piskin, mali kongrede aklanmayi bir sey zannederek.

http://www.sporx.com/aysal-yarsuvati-bo ... Q461461SXQ

Selcuk Samli

Post by Selcuk Samli »

Bu karsilikli atismalar GS'a yakismiyor,is cigrindan cikti artik:

http://www.milliyet.com.tr/unal-aysal-d ... orerhaber/

Bu atismalari Aysal baslatti, Adnan Polat'a yonelik olarak. Hem de bazi konularda gereksiz yuklendi Polat'a. Kendisi elestirilmekten hic hoslanmiyor bu arada. Mali kurulda ibra edildi ama, bir cok uye de ibra etmedi, unutmamak lazim. Tarihte bu kadar fazla ibra etmeyen uye olmamistir.

Yarsuvat'in kim gitmesini istiyor bilmiyorum, bugun adayligini koysa yine secilir. Seneler sonra realist, herseye olgunca, ve akillica yaklasan bir baskanimiz oldu,maalesef Mayis'ta ayriliyor. Unal baskan kendi fikrini soyluyor herhalde.

nefvakfi.org
Hasan Tezcan
Site Admin

Post by Hasan Tezcan »

Selcuk Samli wrote:Bu karsilikli atismalar GS'a yakismiyor,is cigrindan cikti artik:
.
.
.
GS'a yakismayan kendisidir, kalibi bu kadar, verdigi cevaba bakin...öte yandan bu tartisma dogal bence. Bu gune kimse cikip acik acik konusmadi bu adam hakkinda. Bence olayin buralara gelmesi olumlu, ama mali kongre öncesi olmasi gerekiyordu. Kurumsal baskanlik döneminde kiralik katil gibi davranmanin yaninda (o kadar önemli adam harcadi ki, o dönem icin hayati önem tasiyan), kulubun gelecegini ipotek altina almistir, tutarsiz harcamalari, bilgisizligi neticesinde.

Selcuk Samli

Post by Selcuk Samli »

Elestiri olmali tabii ki Hasan. Ama tarzi cok onemli. Bir de elestirdigin seylerin icerigi onemli.

nefvakfi.org
Hasan Tezcan
Site Admin

Post by Hasan Tezcan »

:-D pis medya yalan haber yaziyor demeyin lutfen. Iste gercekler.

http://www.fotomac.com.tr/galatasaray/2 ... -istiyoruz

Cifte haber...

http://www.fotomac.com.tr/galatasaray/2 ... -giydirmek
http://www.fotomac.com.tr/galatasaray/2 ... diz-alirim

Yukarida ki ikilinin yanin bu aday melek mubarek :-D

http://www.fanatik.com.tr/2015/05/06/du ... tme-602101

Suna da söylemeden edemeyecegim. Cuneyt Tanman'dan ne bag olur ne bahce. Gecmiste kötu bir tecrube yasadilar, gene yasayacaklar, benden söylemesi.

http://www.fanatik.com.tr/2015/05/06/fu ... cak-602025

Selcuk Samli

Post by Selcuk Samli »

Kiran ve Ozdogan'in secilme sanslari yuksek degil. Yine de statuko''yu degistirme ve uyelerle daha iyi iletisim kurma mesajlarina katiliyorum.

Yonetim kurulu uyelerine ulasman mumkun degil (sahsen tanimiyorsan veya onlari taniyan birini tanimiyorsan). Uyeler de birbirini tanimiyor. Artik "WhatsApp" temi olur "Facebook" tami bilemiyorum, uyeler arasinda bir iletisim platformu kurulmali. Mesela: Yurt disinda yasayan bir uye cok yetenekli bir sporcu seyretti, kulube tavsiye etmek istiyor. Veya,diyelim ki, kulubun 1 milyon USD'i var gayrimenkul satin almak istiyor; bir uye de cok uygun fiyatli ve prim yapma potansiyeli olan bir arazi tavsiye etmek istiyor. Bunlar ornek sadece ama bunlarin konusulabilecegi bir platform olmali.

Yine Turgay Abi'nin yurt disinda sermaye arama, gayrimenkulleri degerlendirme,borclari odeme fikirlerine katiliyorum. Yarsuvat doneminin kayip bir donem olduguna hic katilmiyorum.Bu kadar kisa bir sure icinde cok radikal seyler yapilamazdi zaten. Bu donemde,maliyetleri kisma konusunda gosterilen hassasiyet cok onemliydi. Belki bu kisa donem sayesinde uykudan uyanacagiz.

nefvakfi.org
Post Reply