31. Hafta: FB-GS 4-0

Forum Galatasaray Spor Kulubu ve Turk sporu hakkinda ayrintili haberler, yorum ve analizler, ogretici arastirmalar ve diger onemli spor olaylari hakkinda bilgi akisini saglamak, yazilanlari saglikli bir yapi cercevesinde dunyadaki butun Galatasarayli arkadaslar ve diger sporseverler ile paylasmak amaciyla kurulmustur.

Moderator: Staff

Hasan Utku
Posts: 309
Joined: Mon Dec 23, 2002 12:48 am

Post by Hasan Utku »

Çok kötü oynadık..Bu sonuçtan sonra şampiyonluk şansımız da çok azaldı bence..

Kadro yapımız başlangıcı iyiydi,oyunun kitlenmesini bekliyorduk haliyle..Ama bizim takım da,gençlerin katılımıyla nerdeyse ilk kez böyle bir yapıyla oynuyordu..Bilinen modele geçtiğimizde ise kırmızı kart az kalan ümidi de söndürdü..Sonuçta kimseye de kızamıyoruz artık..Fenerbahçe'nin galibiyeti ve olası şampiyonluğunu kutlayalım..
Kenan Atak
Posts: 1734
Joined: Mon Jan 10, 2005 9:02 pm

Post by Kenan Atak »

Daha evvel de soyledim bu lumpen camianin tek hedefi GS'i yenmek asiri motive oluyorlar. GS icin kayip birsey yok. Sadece seneye CL'de bu basta Cihan, Saidou, hatta Gerets...vs ile ne halt yiyecegimiz asil sorun. Lumpen ve bagdat cadddesi gorgusuzleri bu galibiyetle dugun bayram eder CL'de kicinin ustune otururlar her zaman oldugu gibi.
Hakan Bakircioglu
Posts: 494
Joined: Wed Oct 23, 2002 9:08 pm
Location: PA, USA

Post by Hakan Bakircioglu »

Galatasaray'in ilk onbiri artik oturdu filan derken Gerets kendi capinda surpriz yapmaya calisti. Ilk hatasi defansin sol ve sagini bu macin agirligini kaldiramayacagi belli olan iki gence birakmasiydi. Bos yere ikisinin de moral olarak cokmesine sebep oldu. Ikinci hatasi ikinci yariya Saidou yerine Volkan ile baslamamasiydi.

Takim oyunun 20. dakikasindan itibaren kontrolu tamamen kaybetti. Hem sonuc olarak, hem sari kart olarak, hem de moral olarak cok buyuk bir darbe aldik maalesef. Iyi oynayip 2-1 yenilsek, ilerki haftalar icin bir umut olabilirdi, artik bundan sonra cok zor.

Iki takim arasindaki kalite farki kendini gosterdi. Tebrikler Fenerbahce.

Hakan
Ufuk Sezekkaplan
Posts: 1333
Joined: Tue Feb 22, 2005 11:33 am

Post by Ufuk Sezekkaplan »

Yenilmek degil de bu derece bosvermis ve karaktersiz bir futbol oynamak adama cok koyuyor. Hicbir takim 10 kisi kalmiyor mu ? Bu kadar mi eziksiniz ? Daha 55.dakikada bir mac birakilir mi ?

Macin sonunda FB'nin 20 kusur , bizim 5 tane sutumuz vardi. Yazik, ayip olan bu, yoksa 10-0 da yenilebilirsin. Insan futboldan soguyor, ne yazi yazi yazmak ne de okumak icinden gelmiyor. Fenerden bu kadar karaktersiz bir futbolla fark yiyen bir takimin sampiyon olma hakki yoktur. Hoscakalin.

not : Savas Macun'un sahsinda tum Fenerlilere tebrikler.
U.S.
Ismail Gezer
Posts: 6299
Joined: Thu Mar 30, 2006 6:35 pm
Location: Alisamiyene 10 dk
Contact:

Post by Ismail Gezer »

CL'ye kalabilirlerse tabi! Gerçi bizimde kalıp kalamayacağımız meçhul! Şimdi kim kaç eleme oynayacak diye sormak abes olur dimi :) Neyse bu konuların uzmanı Deniz bey, elbet bir açıklama getirecektir...
Forza Trabzon :)
Kerem Tezic wrote:CL'de kicinin ustune otururlar her zaman oldugu gibi.
Hakan Bakircioglu
Posts: 494
Joined: Wed Oct 23, 2002 9:08 pm
Location: PA, USA

Post by Hakan Bakircioglu »

Bu arada Nobre sakatlanarak Daum'a yardimci oldu bir anlamda....
Ismail Gezer
Posts: 6299
Joined: Thu Mar 30, 2006 6:35 pm
Location: Alisamiyene 10 dk
Contact:

Post by Ismail Gezer »

Yahu neden hep ligin ikinci yarısı kadıköye gidiyoruz!
son 6 yıla bakalım:
2001 de kadıköy 2-1
2002 de kadıköy 1-0
2003 de samiyen 2-0
2004 te kadıköy 2-1
2005 te kadıköy 1-0
2006 da kadıköy 4-0

Kim ayarlıyor bu fikstürü böyle kardeşim :) Derbilerde neden böyle bir düzenleme yapılmaz ki! Hep bu yüzden şampiyonluğu kaybediyoruz :)
Zafer Yazici
Posts: 297
Joined: Thu Oct 24, 2002 12:38 pm
Location: Izmir-TURKEY

GALATASARAYIN ÜST DÜZEY BİR TEKNİK ADAMLA ÇALIŞMASI LAZIM

Post by Zafer Yazici »

Ismail Gezer wrote:Yahu neden hep ligin ikinci yarısı kadıköye gidiyoruz!
son 6 yıla bakalım:
2001 de kadıköy 2-1
2002 de kadıköy 1-0
2003 de samiyen 2-0
2004 te kadıköy 2-1
2005 te kadıköy 1-0
2006 da kadıköy 4-0

Kim ayarlıyor bu fikstürü böyle kardeşim :) Derbilerde neden böyle bir düzenleme yapılmaz ki! Hep bu yüzden şampiyonluğu kaybediyoruz :)
Sen Uğur ve Ferhatı diyarbakır ve rize maçlarında yanında oturt Ergünle başla sonra Fenerbahçe maçı gibi çok önemli derbide bir anda ortaya sür.
Bu maç göstermiştir ki klas oyuncuların aynı zamanda zeki ve futbolu bilen adamlar olması lazım.
Yıldız HASAN bu maç GSaraya katkısı sıfır
Yıldız Alex bir attı bir topu direkten döndü iki gol asisti.

yİNE BU MAÇ ARTIK TAKIMIN HEM TEKNİK ADAM HEM DE KADRO YAPISI ÖZELLİKLE YABANCI OYUNCULAR AÇISINDAN REVİZE EDİLMESİ ŞART
ŞANS VERİLMEYEN HEINZ BU TAKIM İÇİN LÜSK BİR YEDEK.
ILIÇ EN KRİ,TİK MAÇTA OYNATMA.
NECATİDE DÜŞÜŞ HAD SAFHADA.

PAS ORGANİZASYONU SIFIR.HAFTA İÇİ HİÇ ÇALIŞMAMIŞ BUNLAR ŞAMPİYONM OLDUK BİTTİ EDASINDALAR

KALDIK TRABZONA
...AMA GEÇMİŞ OLA
Galatasaray bir yasam bicimidir..
Galatasaray sabrın sembolüdür.
Kemal Bakircioglu
Posts: 406
Joined: Tue Oct 22, 2002 6:11 pm
Location: Brooklyn- New York

Post by Kemal Bakircioglu »

Macin yorumunda kisaca surkilaze oldu takim. Geretz iyi bir hoca ama iyi bir taktik strateji ustasi degil.Son 10 senedir mac seyrediyorum bu kadar Galatasaray da dahil ezilen bir takim gormedim.
Kemal Bakircioglu
Zafer Yazici
Posts: 297
Joined: Thu Oct 24, 2002 12:38 pm
Location: Izmir-TURKEY

AMİYANE TABİR

Post by Zafer Yazici »

Kemal Bakircioglu wrote:Macin yorumunda kisaca surkilaze oldu takim. Geretz iyi bir hoca ama iyi bir taktik strateji ustasi degil.Son 10 senedir mac seyrediyorum bu kadar Galatasaray da dahil ezilen bir takim gormedim.
SON YİRMİ DAKİKA ....AK GEÇTİLER YA

Bu takıma ya iyi bir fransız hoca ya da iyi bir italyan hoca lazım.
Seneye bizi çok daha farklı skorlu yenilgiler bekler.

4 gol
3 top direkten döndü
3 te net kaçan var
6 lık maçtan daha kötü bir skor geliyordu az daha

Koşmadılar savaşmadılar ve ezildiler
Şampiyonluk zaten Trabzonda bırakılmıştı.
Umarım Trabzon bize yaptığı gibi feneride zorlar
Ama zor

GEÇMİŞ OLSUN.
Galatasaray bir yasam bicimidir..
Galatasaray sabrın sembolüdür.
Can Baysan
Posts: 464
Joined: Fri Oct 07, 2005 1:22 am
Location: Ankara

Post by Can Baysan »

Maçı hususi işlerinden dolayı takip edemeyip, karşılaşma bitiminde teletekste bakan biri için, bu skor unutamayacağı bir şok olurdu adeta...

Fenerbahçe: 4
Galatasaray: 0

Bir de öteden beri Galatasaray futbolcularında bir "Kadıköy sendromu" vardır denir...

"Kadıköy sendromu" falan yok! Karşılaşma öncesinde ortamı gerim gerim geren şer güçlerinin gayretlerinin aksine, lokum gibi tribünler vardı Ş.Saraçoğlu Stadyumu'nda. En ufak bir medeniyet dışı olay yaşanmadı. Bu duyarlılıklarından dolayı onları kutlamak boynumuzun borcudur.

* * *

Geride kalan 30 hafta boyunca şampiyonluk halatına vargücüyle asılan G.Saray kadrosunun, defansıyla, orta sahasıyla, forvetiyle, ve hatta kalecisiyle, rakibi karşısında bu denli aciz durumlara düşeceğini düşünür müydünüz maçtan önce?

Hafta içinde sürekli "Bize beraberlik yeter" türünden açıklamalar yapan teknik direktör Gerets, -G.Saray'ın beceremeyeceğini bile bile- ceza sahası önüne yığılma, defans hattını en geride kurma, "0-0, veya olursa 1-0" gibi harakiri bir futbol mantığını benimseyebileceğini aklınız alır mıydı? Alnına haklı olarak "savunma yapmaktan hiç anlamayan, hücum gücüyle maç kazanan takım" etiketi yapışmış Galatasaray'ı "Rölantide oynayalım" kafa yapısıyla çıkardı maça Belçikalı; İliç'i ilk 11'de düşünmemesi işte bundandır. Öte yandan bizler burada kös kös "Bek mevkiilerine Ergün ve Cihan'ı yerleştirir" diye düşünürken; Gerets, kenarlara Ferhat-Uğur yerleştirmelerini yaparak takımı sürdü sahaya. Diyarbakır'a Rize'ye karşı yapmadığını Fener maçında yapmış oldu...

Yine de takım maça öyle hızlı girdi ki; ilk 5 dakika içinde Ayhan'ın, Necati'nin ve Hakan'ın ayağından üç ani pozisyonla sarstı F.Bahçe kalesini.

Lakin Galatasaray takımının pili 5. dakikadan sonra stop etti.

Becerikli ayaklarıyla "yarım pozisyondan iki gol yaratma" özelliği bulunan Fenerbahçe umulmadık dakikada Appiah'ın füzesiyle öne geçti. Bu golün savunmayı geriye kurarak yetenekli F.Bahçe hücumcularıyla başa çıkılamayacağı gerçeğini Gerets'in yüzüne okkalı bir tokat gibi çarpması beklenirdi.

Şok golden sonra ataklarına devam eden Fenerbahçe, Uğur ve Ferhat'ın sefilleri oynadıkları kanatları koridora çevirdi, onlarca pozisyon buldu, birini değerlendirdi ve devreyi 2-0 önde kapadı. Burada Tomas'ın göz dolduran(!) oyununun da hakkını vermek lazım tabii!

Bir takım hayal edin: Defansı ayağına gelen her topu hababam şişiriyor, orta sahası akıl almaz top kayıpları yapıyor, top rakipteyken gerekli baskıyı uygulayamıyor, takım içi yardımlaşma sıfır (Top arkadaşındayken insan azıcık civarına sokulup destek vermez mi yahu! "Buradayım, bana ver!" de... Yok!), ileri ikilideki Hakan ve Necati serseri mayın gibi dolanıyor ("Ben topa koşmam, top bana gelsin" hesabı! Boşa kaçma, adam eksiltme hak getire!). En kötüsü; bu sene G.Saray'ı buralara getiren o hırstan, o savaşçı ruhtan eser yok! Takıma afyon yutturulmuş gibi! Florya'ya Ata Demirer'i getirmek düşüncesi iyi hoş da; görünen o ki oyuncuları biraz fazla uyuşturmuşlar! Teknik direktör Gerets oyuncuları kafaca bu karşılaşmaya hazırlayamamış. Tıpkı daha önce hiçbir büyük maça hazırlayamadığı gibi...

Arkanıza yaslanın düşünün şöyle... 2-0 yenik olarak soyunma odasına girmişsiniz... Takımın futbolu meydanda. Oyuncularınızı ateşlemek, kendine getirmek için hiç mi birşeyler yapmazsınız? Şu meşhur 6-0'lık maçta dahi ikinci yarıya daha hırslı ve istekli çıkartmıştı takımını Fatih Hoca.

Aynı tas aynı hamam!.. İlk yarı neyse ikinci yarı da o!

- Mondragon her zamanki gibi, defalarca Kadıköy'de izlettiği bildik filmin başrolünü oynuyor. Abuk subuk goller yemeye devam ediyor, tutabileceği topları elinden kaçırıyor.
- Ferhat belki de kısa kariyerindeki en kötü oyununu oynuyor. Akıl almaz yer tutma hatalarına, bir de takımı hücuma çıkarırkenki beceriksizlikleri ekleniyor. Atağa çıkarken topu kaybedip üçüncü golün temelini atıyor.
- Hasan ve Ayhan evvelsi maçlardaki performanslarını mumla aratıyor. İsabetli tek pas ulaştıramıyorlar takım arkadaşlarına.
- Saidou gereksiz bir kırmızı kartla oyun dışı.
- Cihan-Saidou ikilisi Appiah ve Aurelio karşısında teslim bayrağını çekiyorlar.

Öyle olunca... Fener'in eline ikinci bir 6-0'la tarihe geçme şansı altın tepsi içinde veriliyor. Üç topları direkten dönüyor. 4'te kaldıklarına şükreder hale geliyoruz.

Sonuç olarak; kaybettik kaybetmesine de, F.Bahçe'ye karşı hiç bu kadar kişiliksiz bir oyun sergilediğimizi hatırlamıyorum.

* * *

Galip takımdan bahsetmemek olmaz:

Appiah-Aurelio: Arı gibi çalıştılar, sayısız top çaldılar, forvetlerine pozisyon hazırlamakta etkiliydiler.
Tuncay: Maçtan önce taraftarına "Önce okşayacağız, sonra 'Bir Baba Hindi' çekeceğiz" beyanatını vermesinden belliydi kendini bu maça olağanüstü hazırladığını. Etkili ve süratli kanat bindirmeleriyle farkı artırması işten bile değildi.
Anelka: Daum tarafından tam zamanında oyuna sokuldu. G.Saray savunmasının tel tel döküldüğü anlarda Anelka klasındaki bir adamın orayı iyice hallaç pamuğuna çevirmemesi düşünülemezdi. Bir gol attı, iki çalım üstü bir şutu direkte patladı.
Alex: En üstün performanslarından birini ortaya koydu. Tam bir "10 numara" gibi çalıştı. İkinci golü zorlaya zorlaya attırdı. Adrese teslim paslarıyla sarı-kırmızılı kalede pozisyonlar yarattı.

* * *

Başkanın maça gelmiş, tribünlerde tek çirkin olay yok, 3 puan öndesin...
4 gol yiyorsun, bir o kadar yemekten de ilahlar koruyor...
Kadıköy sendromu değil bu, başka bir şey!..

Bekle ki şimdi Trabzon adamlara bir çelme taksın!

* * *

Kıssadan hisse: Böylece Eric Gerets'in takkesi düşmüş keli görünmüştür.

Hadi geçmiş olsun.
Liseli vardı ya ah o liseli...
Murat Biricik
Posts: 1755
Joined: Tue Oct 22, 2002 10:32 pm
Location: Yesilyurt - Ist

Post by Murat Biricik »

Gerets in Diyar ve Rize maclarında da Ugur ve Ferhatı koyması bana gore dogru secim olacaktı. Onumuzdeki hafta da sag ve sol bek Ugur ve Ferhat ile baslamalı. Hata yapacaklar, bu hatalarından maclar kaybedecegiz. Ama bu yetenekleri takıma monte edecegiz. Sag bekte Ugur Ucar ın alternatifi, su anda PAF takımda sag bek te gorev yapan 2 numaralı formayı giyen diger Ugur. Cihan ve Orhan Ak yetenekleri sınırlı, TC ligi icin degisik pozisyonlarda kullanabilecegimiz yedek/aslar.

Ligin kalan uc macı icin Ugur, Song, Thomas ve Ferhat devamlı oynaması gereken defans dortlusudur.
"Adnan Sezgin'in attığı her imzanın altına ben imzamı atarım. Bu mesleği en iyi bilen adam." ADNAN POLAT

"Biri, vişneye çalan koyuca tatlı bir kırmızı, öteki de, içinde turuncudan iz taşıyan tok bir sarı."
Hasan Utku
Posts: 309
Joined: Mon Dec 23, 2002 12:48 am

Post by Hasan Utku »

Daum efendi,''oyuncularım verdiğim taktiği en iyi şekilde uyguladılar'' demiş..Oysa geçen hafta sonu ortalarda görünmüyordu bile..

Şahsen oyun anlayışına ne kadar kızsam da,Gerets'i bu konularda gösterdiği samimiyet ve davranış nedeniyle kutluyorum..Dört farka karşın kameralar önüne çıkıp görüşünü bildirdi..
Tolga Girici
Posts: 2806
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:07 pm
Location: Ankara - Yas:29
Contact:

Post by Tolga Girici »

Murat Biricik wrote:Gerets in Diyar ve Rize maclarında da Ugur ve Ferhatı koyması bana gore dogru secim olacaktı. Onumuzdeki hafta da sag ve sol bek Ugur ve Ferhat ile baslamalı. Hata yapacaklar, bu hatalarından maclar kaybedecegiz. Ama bu yetenekleri takıma monte edecegiz. Sag bekte Ugur Ucar ın alternatifi, su anda PAF takımda sag bek te gorev yapan 2 numaralı formayı giyen diger Ugur. Cihan ve Orhan Ak yetenekleri sınırlı, TC ligi icin degisik pozisyonlarda kullanabilecegimiz yedek/aslar.

Ligin kalan uc macı icin Ugur, Song, Thomas ve Ferhat devamlı oynaması gereken defans dortlusudur.
Evet madem ki Gerets bu macta Ugur ve Ferhat ile sahaya cikti, bundan sonraki her macta da bu oyuncularla sahaya ciksin.

BIr de bu macta anlasildi ki Saidou ile buraya kadarmis. Tamam hesapliydi ve buraya kadar iyi idare ettik, Saidou ile sampiyon olunmaz. Heinz da ayni sekilde. Sezon sonunda yapilmasi gereken tek sey bu iki oyuncuyu gonderip tecrubeli ve yetenekli iki adam almak.

Henuz her sey kaybedilmis degil, Ankaraspor maci kazanilip yaralar sarilabilir. Takimin icinde bulundugu psikoloji Fenerbahceyi yenmeye musait degil, ama diger takimlari her zaman yenebiliriz. En azindan sezon sonuna kadar yarisa devam etme sansi var.
Hasan Utku
Posts: 309
Joined: Mon Dec 23, 2002 12:48 am

Post by Hasan Utku »

Bu maçın kaybındaki en önemli etkenlerden biri,sezon başı hemen her maça sorunlu çıkan bizim takımın bu kez tam aksi görünürde maça hazırlanması..

Şimdi bundan sonrasına ümitlenmek için hemen kendimize sorun yaratmamız lazım..Örneğin,yarından itibaren,''Galatasaray'da huzursuzluk'',''paralar yine ödenmedi'',''Adnan Polat başkana rest çekti'' 'taraftar Florya'ya yürüyecek''türü haberlerin çıkması lazım..

Şaka ama sanki gerçek gibi.. :shock:
Post Reply