Transfer Gundemi (Yaz 2006) - 2

Forum Galatasaray Spor Kulubu ve Turk sporu hakkinda ayrintili haberler, yorum ve analizler, ogretici arastirmalar ve diger onemli spor olaylari hakkinda bilgi akisini saglamak, yazilanlari saglikli bir yapi cercevesinde dunyadaki butun Galatasarayli arkadaslar ve diger sporseverler ile paylasmak amaciyla kurulmustur.

Moderator: Staff

Selcuk Samli
Posts: 3592
Joined: Sat Jan 15, 2005 11:06 pm
Location: Izmir

Post by Selcuk Samli »

Yerli transfer rafa kaldırıldı

ERHAN TELLİ

Sarı - kırmızılı yönetim, uzun süredir kadrosuna katabilmek için uğraştığı Kayserisporlu Mehmet Topuz ve Sivassporlu Hayrettin'in, transferlerinden vazgeçmek zorunda kaldı.
Bu oyuncular için istenen yüksek bonservis bedelleri nedeniyle geri adım atan Galatasaray, Teknik Direktör Gerets'in de onayıyla sağ ve sol bek ihtiyacını kendi iç bünyesinde çözmeye karar verdi.
Belçikalı çalıştırıcının beğendiği Mehmet Topuz için Kayserispor kulübünün 3 milyon dolar, Hayrettin içinse Sivasspor kulübünün 2 milyon dolar bonservis bedeli belirlemesi üzerine geri adım atıldı. Yönetim, Vestel Manisaspor'da kiralık olarak oynayan Arda Turan ve genç yıldız Ferhat ile yola devam edip, bu bölgelere oyuncu takviyesini rafa kaldırdı.

www.milliyet.com.tr

Aklin yolu bir...
Konsantrasyon, concentration, concentracion

nefvakfi.org
Ismail Gezer
Posts: 6299
Joined: Thu Mar 30, 2006 6:35 pm
Location: Alisamiyene 10 dk
Contact:

Post by Ismail Gezer »

Bu adamlar alınsa gerçekten yazık olurdu! Elinde o mevkiler için gayet iyi adamlar var zaten, git ön lidero al, dahada alacaksan sol kanat al! Doymadıysan oyun kurucu al yeter! Kızdırmayın kelimi :)
Selçuk Samli wrote:Yerli transfer rafa kaldırıldı

Aklin yolu bir...
Mehmet Gorgen
Staff Member
Posts: 6562
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:19 pm
Location: Bakirkoy-Ist
Contact:

Post by Mehmet Gorgen »

bu olursa iyi olurdu.Etraf yine şenlenirdi.

Kafası karışık

G.Saray kulübü tarafından anlaşma sağlandığı açıklanan Ayhan, "Henüz imza atmadım. Fener'den cazip teklif var. Tatil dönüşü karar vereceğim" dedi.

Geçtiğimiz günlerde Galatasaray resmi sitesi tarafından bir açıklama yayınlanarak Ayhan Akman ile 2+1 yıllık sözleşme yenilendiği duyurulmuştu. Ancak Ayhan Akman dün yaptığı açıklamalarla adeta şok etkisi yarattı. Şu an Bodrum'da ailesiyle birlikte tatilde bulunan Ayhan, Galatasaray'a henüz imza atmadığını söyledi. Telefonla görüştüğümüz tecrübeli futbolcu sarı-kırmızılı kulüp ile tatil öncesi prensip anlaşmasına vardıklarını belirtirken "Sezon bittiğinde bir araya gelip konuştuk. Ancak herhangi bir imza atmadık. Fenerbahçe'den de teklif aldım.
Gerçekten çok cazip bir rakam önerdiler. Bunu da düşünüyorum. Şu an tatildeyim ve bu transfer konusunu çok fazla düşünmüyorum. Sadece tatil yapıyorum" diye konuştu.

İMZA TATİL DÖNÜŞÜ
Galatasaraylı olduğunu vurgulayan orta saha oyuncusu, "Ben önceliği kulübüme vermek istiyorum. Geçtiğimiz sezon yaşadığımız şampiyonluk benim için çok anlamlıydı. Ancak hepimiz profesyoneliyiz. Tatil dönüşü yöneticilerimiz ile tekrar bir araya gelip görüşeceğiz ve büyük bir aksilik olmazsa anlaşacağımı düşünüyorum" şeklinde konuştu. Ancak gelen haberlere göre, Ayhan'ın F.Bahçe'nin yaptığı teklif karşısında kararsız kaldığı ve bu nedenle henüz G.Saray'a imza atmadığı öğrenildi.
YAŞAR YALÇIN
Mehmet Gorgen
Staff Member
Posts: 6562
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:19 pm
Location: Bakirkoy-Ist
Contact:

Post by Mehmet Gorgen »

Killy iddiası (sabah )
Arjantin basınında İnter'de oynayan Killy Gonzalez için G.Saray'ın 2 milyon doları gözden çıkardığı yazıldı. La Nacion gazetesinin haberine göre, sarıkırmızılıların sözleşmesi 30 Haziran'da sona erecek olan futbolcuya 2 milyon dolar+2 yıllık sözleşme teklif ettiği

GSaray karlı çıkar (HÜRRİYET)
G.Saray karlı çıkar

Nuri Şahin, Cimbom’un gündeminde olan B.Dortmund’taki takım arkadaşı Mehmet Akgün’ü överken, "Oynadığımız yerler ayrı. Ama futbol açısından benden daha iyi meziyetleri olduğunu açıkça söyleyebilirim" dedi.

BİR ata sözü vardır, "Ucuzdur vardır illeti, pahalıdır vardır hikmeti" İşte bu sözler tam Galatasaray için geçerli. Sarı kırmızılı yöneticiler, yabancı transferi için büyük rakamlar veremeyeceklerini açıklarken, küçük ama faydalı futbolcuları kadroya katmak için çaba harcıyor. Galatasaray’ın sol kanada istediği oyuncuların başında, Nuri Şahin’in Borussia Dortmund’da forma giyen takım arkadaşı Mehmet Akgün geliyor.

Benden meziyetli

Milli Takım’ın kampında görüştüğümüz Nuri Şahin, arkadaşını göklere çıkardı, şunları söyledi: "Galatasaray bu oyuncuyu kadrosuna alırsa karlı çıkar. Bir kere çabuk, futbolu iyi bilen, savaşmayı seven, topları iyi kullanan bir oyun stili var. Oynadığımız yerler ayrı. Ama futbol açısından benden daha iyi meziyetleri olduğunu açıkça söyleyebilirim." B.Dortmund, 20 yaşındaki genç yıldızın sözleşmesini uzatmak isterken, Akgün ailesi oğullarının Galatasaray formasını giymesini istiyor. Mehmet Akgün’ün menajeri Doğan Ercan, "Galatasaray yönetimi bana yetki verdi. Şimdi Mehmet’i sarı kırmızılı kulübe kazandırmak için mücadele ediyorum" diye konuştu.

Sinan, Aslan'ın listesine girdi (MİLLİYET)İLHAN GÜLER

Galatasaray'ın, Başkent'in 2. Lig A Kategorisi'ndeki temsilcisi Türk Telekom'un ümit milli futbolcusu Sinan Özkan ile ilgilendiği bildirildi. 20 yaşındaki gurbetçi golcünün uzun zamandır takip edildiği, teknik danışmanlık görevini yürüten Bülent Ünder'in yönetime rapor sunduğu öğrenildi. Telekomspor'un kapısını çalan Galatasaray, bu transferi birkaç gün içinde bitirmeyi hedefliyor.
Ismail Gezer
Posts: 6299
Joined: Thu Mar 30, 2006 6:35 pm
Location: Alisamiyene 10 dk
Contact:

Post by Ismail Gezer »


Galatasaray'a genç yıldız arıyoruz

Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Adnan Polat, yurtdışından yıldız oyuncu peşinde olmadıklarını belirterek eksiklik hissedilen noktalara transferler yapacaklarını söyledi.

Memorial 11 Altın Adam Yarışması'nda ‘Ayın Altın Yöneticisi' ödülüne layık görüldüğü yarışmada konuşan Adnan Polat, transfer çalışmalarına devam ettikleri bu dönemde, öncelikli olarak birinci kalitede bir ön liberoya ihtiyaç duyduklarını, yabancı kontenjanını açabilmeleri halinde de sol kanada transfer düşündüklerini kaydederek, “Yurtdışından yıldız oyuncu peşinde değilim. Yıldız oyuncu adayı arıyoruz. Alacağımız oyuncuların da 23-24 yaşından büyük olacağını tahmin etmiyorum. Gençleştirme operasyonumuz sürecek. Ben doğru bildiğim yolda devam edeceğim." şeklinde konuştu.

Galatasaray Kulübü eski yöneticisi Ergun Gürsoy'un, “Bizim dönemimizde tribünlerde yönetime protesto vardı. Son 6 haftada ise birdenbire kesildi. Bunun yorumunu kamuoyuna bırakıyorum.'' sözlerine değinen Polat, “Bu sözler birçok yöne çekilebilir. Düzelmeden dolayı memnun olması gerekir. Ergun Bey'in de şampiyonlukta büyük katkısı oldu. Biz zaten son vagona yetiştik." diye konuştu. Şampiyon olmasalar da Teknik Direktör Eric Gerets'in takımın başında kalacağını söyleyen Polat, kimsenin çok ihtimal vermediği bir şampiyonluk kazandıklarını, G.Saraylıların şampiyon olduklarına, F.Bahçelilerin de olamadıklarına şaşırdığını söyledi. İstanbul'a gelip Florya tesislerini gezen Robets konusuna da açıklık getiren Polat, "Robert benim öncelikli olarak istediğim bir oyuncu değil. İhtiyacım olmayan bir oyuncuyu almaya niyetim yok. Turistik bir gezi yapmış oldu, yine bekleriz." dedi.

Bu arada Galatasaraylı futbolcu Ayhan Akman, kulübüyle yaptığı görüşmelerde anlaşma sağladığını belirtirken, resmî imzayı önümüzdeki hafta atacağını söyledi. F.Bahçe'den teklif aldığı yönünde açıklama yapmadığını belirten Ayhan, “Halen tatildeyim. Önümüzdeki hafta İstanbul'a dönüyorum ve kulübümle olan sözleşmemi de resmen imzalayacağım." dedi. Spor Servisi
ZAMAN
Ercan Dumlupinar
Posts: 213
Joined: Tue Jul 06, 2004 8:05 pm
Location: USA

Post by Ercan Dumlupinar »

Benim DM adayim Javier Mascherano'di ne yazik ki adamin degeri 30 milyonun uzerine cikmis bile. 3 veya 4 sene once bu oyuncu Fenerbahce'ye Ortega icin teklif etmislerdi, sonrada Galatasayar'a onerildigi yazilmisti gazetelerde. Simdi M.U ve Real M. alabilmek icin 30 milyon GBP istiyormus takimi.
Okan Akçay
Posts: 150
Joined: Thu Apr 06, 2006 9:12 pm

Post by Okan Akçay »

dm adayı freddy guarin kolombiyalı!
alın sayın yönetim ama sakın ribery gibi olmasın
Image
Mehmet Gorgen
Staff Member
Posts: 6562
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:19 pm
Location: Bakirkoy-Ist
Contact:

Post by Mehmet Gorgen »

2 sene önce GS PAF takımında oynayan macar daniel Tözser geçen sene Frençvaroş takımında ilk 11'de oynamıştı. Bu oyuncu dün AEK Atina takımına transfer olmuş.
Ismail Gezer
Posts: 6299
Joined: Thu Mar 30, 2006 6:35 pm
Location: Alisamiyene 10 dk
Contact:

Post by Ismail Gezer »

Rüyası Gravesen

İlhan SÖYLER

G.Saray Teknik Direktörü, "Gravesen ile konuştuk. Kendisine resmi teklif gelmediğini söyledi. Yönetimle konuşacağız, resmi teklifte bulunacağız. Gravessen’i alırsak işimizi yarı yarıya hallederiz" dedi.

G.Saray Teknik Direktörü Erik Gerets yardımcısı Erdal Keser ile birlikte Dünya Kupası’nı izlemek amacıyla gittiği Almanya’dan ilginç açıklamalarda bulundu. Kupada öncelikle Tomas, İliç ve Heinz’ın performanslarını mercek altına alacağını söyleyen Belçikalı, "Daha önceki dönemlerde gelişi güzel transferler yapıldığı için kulüp zor durumlara düşmüş. Burada hem kendi oyuncularımızı, hem de listemizde bulunanların performanslarını değerlendireceğiz" dedi.

Gerets, mücadeleci ve yarışmacı bir takım yaratmaya çalıştıklarını belirterek, "Zaten şampiyon olmuş bir takıma sahibiz. İki tane iyi oyuncu alınırsa alınır, alınmasa da olur. Bizim tek eksiğimiz bir orta saha ve bir de sol kanat. Elimizde çok yetenekli gençler var. Onlar yarının yıldızları olacaklar" dedi. Gravesen ile de ilgili açıklamalarda bulunan Gerets konuşmasını şöyle sürdürdü: "Gravessen ile konuştuk. Kendisine resmi bir teklif gelmediğini söyledi.

Yönetimle konuşacağım. Kendisine resmi teklifte bulunacaklar. Şampiyonlar Ligi’ne katılacağımız için Gravessen’i alırsak işimizi yarı yarıya hallederiz. Almanya’da ne kadar oyuncu var hepsini biliyoruz. Oraları bizden iyi bilen yok. Bazı genç gurbetçileri tanıyoruz. Onları da masrafsız bir şekilde kadromuza katabiliriz. Amacımız uluslararası savaşacak ve ligi de kurtaracak bir takım yaratmaktır. Elimizdeki malzemeye ilave yapıp buna çok dikkat edeceğiz."

Teknik direktör Erik Gerets’in Danimarkalı oyuncuda ısrar etmesine rağmen yönetim B planını da bekletiyor. Sarı kırmızılı yönetimin Gravesen’e resmi teklif yapmasından sonra gelecek olumsuz cevaba karşı Hırvat Milli Takımı’nda forma giyen Babiç’i yedek olarak bekletiyor. Sarı kırmızılı yönetim özellikle 2 yabancı transferi konusunda sık eleyip ince dokurken, Gerets’le yapılacak görüşmelerden sonra transfer hızlanacak ve daha net adımlar atılacak.
HÜRRİYET


Transfer haberlerimiz çok eğlenceli gelmeye başladı nedense, psikolojimmi bozuluyor nedir :lol:
Mehmet Gorgen
Staff Member
Posts: 6562
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:19 pm
Location: Bakirkoy-Ist
Contact:

Post by Mehmet Gorgen »

sabah:
Son aday Luccin

Ön libero arayışını sürdüren Galatasaray'da gündeme gelen son isim Atletico Madrid'in Fransız oyuncusu Peter Luccin oldu. Sarı-kırmızılı yönetim, kulübüyle 2008 yılına kadar sözleşmesi olan Luccin'in bonservisi için A.Madrid yönetimiyle görüşme kararı aldı. Fransız oyuncu geçen sezon 29 maçta oynayıp 2 gol attı.
Mehmet Gorgen
Staff Member
Posts: 6562
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:19 pm
Location: Bakirkoy-Ist
Contact:

Post by Mehmet Gorgen »

Basının şimdiye kadar bize transfer ettiği adamların listesini bir güncelleyelim dedik.

Yabancılar:

1-Rui costa (milan)
2- Veron (inter)
3- Ze roberto (b. münih)
4- Gravesen (real madrid)
5- Sergei die (ercisyes spor)
6-Marco aurelio
7- Geremi (chelsea)
8- Laurent Robert (benfica)
9- Petrov (A.madrid)
10- Balaban (brugge)
11-Omer Golan (israil)
12- Juninho (o.lyon)
13- Tomasson (stutgart)
14- Tjikuzu (Nürnberg)
15- Pierre Wome(Inter)
16- Giuly (barselona)
17-David suazo(cagriari)
18- Da silva (mainz)
19- Bernard (kamerun)
20- Akale( Auxerre)
21- Simplicio (parma)
22- IVAN hELGUERA(real madrid)
23-Luccin (.madrid)
24-Gilberto (arsenal)
25-Tomassi (Roma)
26-edgar davids(tottenham)
27-Van der meyde ( evrton)
28-Poulsen (schalke)
29-Vassilis Zikos (monaco)
30-Thomas buffel (G. Rangers)
31-Denilson (bordo)
32-Marcelinho (h.berlin)
33- Lionel MATHIS (Auxerre)
34-NADJ Albert (Partizan)
35-Babiç (B.leverkusen)
36-Jorge Vargas (Livorno)
37-Dardai (h.berlin)
38-Zokora(s. etienne)
39-ERIC DJEMBA DJEMBA (aston villa)
40-Killy Gonzalez (inter)


Yerli oyuncular
1- Emre belezoğlu
2- Tümer
3- Sergen
4- Emre güngör (a.gücü)
5- Yusuf şimşek
6- Mehmet Topuz
7-Gökdeniz
8- Burhan (diyarbakır)
9- Fahri tatan
10- Erkan (g. birliği)
11-Ömer barış aysan (bursa)
12 Hayrettin yerlikaya(sivas)
13- Egemen korkmaz (bursa)
14- Tolga SEYHAN( SHAKTAR DONETKS)
15-Mehmet akgün(dortmund)
16- Caner (v. manisa)
17- Yıldıray
18- Hamit altıntop
19-okan buruk
20-Bekir (gaziantep)
21-Ali Çamdalı (b.leverkusen)
22-Sinan Özkan (türk telekom)

Şimdiden 62 oyuncuyu transfer etmişiz.Bakalım bu sene de 90 sayısına ulaşabileceğiz mi?

Bu arada ençok isim uyduran gazete ve muhabirlerini açıklamak durumundayım.

1- MURAT BEREKET (SABAH)
2- YAŞAR YALÇIN (SABAH)
3- Ali Naci KÜÇÜK (HÜRRİYET)

MURAT BEREKET BU 62 İSİMDEN YAKLAŞIK 1/3 ÜNÜ TEK BAŞINA UYDURARAK BU ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLMÜŞTÜR.
HATTA "ZOKORA G.SARAY'A İMZA ATTI " DİYE DE HABER BİLE YAPMIŞTIR.


Sn. MURAT BEREKET ;
BU ÜSTÜN GAZETECİLİK BAŞARINIZDAN DOLAYI GS TARAFTARLARI TARAFINDAN YILIN GAZETECİSİ SEÇİLDİNİZ.
ÖDÜLÜNÜZÜ ALMAK ÜZERE ÜZERE LÜTFEN KÜRSÜYE BUYRUNUZ.... :lol:

İLERİKİ GÜNLERDE SİZDEN GÜN IŞIĞINA ÇIKMAMIŞ YENİ İSİMLER BEKLİYORUZ.
Ismail Gezer
Posts: 6299
Joined: Thu Mar 30, 2006 6:35 pm
Location: Alisamiyene 10 dk
Contact:

Post by Ismail Gezer »

Taffarel, Ze Roberto geliyor demiş.. Fotospor muhabiri Mutluhana.. Soyadını hatırlamıyorum, eskiden Stardaydı :)

Güvenilir bir kaynak değil tabi :)
Murat Gökcigdem
Staff Member
Posts: 1271
Joined: Thu Nov 07, 2002 4:25 pm
Location: Washington, DC USA

Post by Murat Gökcigdem »

CELTS EYE ON HEINZ
By David LEGGAT and Martin HARDY
Jun 11 2006
(c) 2006 Mirror Group Ltd.

CELTIC are keeping tabs on the Czech Republic's World Cup striker Marek Heinz.

With Newcastle emerging as shock front-runners in the chase to sign Hoops star John Hartson, boss Gordon Strachan has earmarked the big Galatasaray frontman as his replacement.
Mehmet Gorgen
Staff Member
Posts: 6562
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:19 pm
Location: Bakirkoy-Ist
Contact:

Post by Mehmet Gorgen »

M.Akgün bitiyor
Yeni sezon transferi için 'Yıldız değil, yıldız adayı futbolcu' arayışlarını sürdüren G.Saray yönetimi, Alman 1. Ligi Bundesliga'nın güçlü ekiplerinden Borussia Dortmund'ta forma giyen genç Türk oyuncusu Mehmet Akgün ile prensip anlaşmasına vardı. Teknik direktör Eric Gerets'in yardımcısı Erdal Keser'in bu transferle ilgilendiği ve sol kanat oyuncusu olan Mehmet Akgün'ün transferini gelecek hafta içinde sonuçlandıracağı öğrenildi.

Haber: Harun MUSLU (VATAN)

Murat abi'nin dediğine ilaveten bir bilgi , GS Heinz'ı 1,5 milyon euro'ya satışa çıkarmış.İnşallah iyi paraya gider.
Mehmet Gorgen
Staff Member
Posts: 6562
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:19 pm
Location: Bakirkoy-Ist
Contact:

Post by Mehmet Gorgen »

Vatan gazetesinden Harun Muslu uydurma yarışında geri kaldığından bugünlerde öne çıkabilmek için hergün yeni bir isim uydurmaya başladı.
*******************

"Gravesen olmazsa Radoi

G.Saray, R.Madrid'in Danimarkalı yıldızını almak için uğraşırken Hagi, S.Bükreş'te oynayan Radoi'yi önerdi. Nadj da gündemde
13.06.2006
G.Saray, Real Madrid'in 30 yaşındaki Danimarkalı yıldızı Thomas Gravesen'i transfer etmek için girişimlerini sürdürüyor. Bu arada sarı-kırmızılı takımın eski oyuncusu ve teknik direktörü Gheorghe Hagi, Steaua Bükreş'in umut vaadeden orta saha oyuncusu Mirel Matei Radoi'yi yönetime önerdi. Ön libero oynayan yıldız 25 yaşında ve sözleşmesi bittiği için bonservisi de elinde bulunuyor. Bir diğer alternatif ise Sırp Albert Nadj. Partizan'dan iliç'in arkadaşı olan Nadj, Hollanda maçındaki futboluyla Gerets'in de beğenisini kazandı. Gravesen olmazsa Nadj ve Radoi için görüşmelere başlanacak

'Keşke alabilsek!' Geçen sezon Saidou'nun yokluğunda sıkıntı çeken Tomas ve Song'un ise Gravesen için "Keşke alınabilse. Bizimorta sahamıza da böyle bir isim lazım. Saidou'nun yerini ancak Gravesen doldurabilir" dedikleri belirtilidi.

Para yetmezse sola transfer yok
G.Saray yönetimi, tüm konsantrasyonunu Gravesen üzerine kurunca mali portre de iyice ortaya çıkmaya başladı. Yönetimin, Gerets'in isteği üzerine almak için fedakârlık yaptığı Gravesen için çok fazla para giderse, sol açığa yapılacak transfer yatacak. Yönetim Gerets'in de onayını alarak sol açıktan vazgeçecek

Haber: Harun MUSLU
Post Reply