3. Hafta: V. Manisa-GS, 2-2 (Necati, iliç(pen))

Forum Galatasaray Spor Kulubu ve Turk sporu hakkinda ayrintili haberler, yorum ve analizler, ogretici arastirmalar ve diger onemli spor olaylari hakkinda bilgi akisini saglamak, yazilanlari saglikli bir yapi cercevesinde dunyadaki butun Galatasarayli arkadaslar ve diger sporseverler ile paylasmak amaciyla kurulmustur.

Moderator: Staff

Savas Macun
Posts: 845
Joined: Wed Apr 07, 2004 9:46 pm
Location: Dubai
Contact:

Post by Savas Macun »

Benim bildigim kadariyla POWERADE diye bir spor iciecegi markasi sponsor uc buyuklerde, en azindan FB'de goruyorum reklamlarini hep.
2009 Uefa Kupasi Finali Fenerbahce Sukru Saracoglu'nda..
Tolga Girici
Posts: 2806
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:07 pm
Location: Ankara - Yas:29
Contact:

Post by Tolga Girici »

Görkem KIRGIZ wrote:
Savas Macun wrote:Benim bildigim kadariyla POWERADE diye bir spor iciecegi markasi sponsor uc buyuklerde, en azindan FB'de goruyorum reklamlarini hep.

Evet, Türkiye'de klupler genel olarak Powerade kullanıyor. Bundan seneler önce, Powerade yokken, çogu klüp Isostar kullanırdı, bazıları da Gatorade.
O zaman devre ortasinda hakem maci durdurup su molasi (veya powerade molasi) verse fena olmaz.
Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Post by Cengiz Akgun »

Biraz once LigTV'de gecen sene 16 Kasimda Vestel Ankara macinda Meduna yine yerde nefes alamdan debeleniyor. Gogsune darbe aldi denilerek ustune gidilmiyor. Yine meduna'nin boyle nefes alamadan yerde titremesi ilk defa olan bir olay degildi diyorlar. Bunu $imdi diyorlar. Testi kirildiktan sonra yol gosteren cok olur derler ya o hikaye.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
Hasan Serkan Binyar
Posts: 28
Joined: Wed Oct 23, 2002 4:16 pm
Location: Birmingham, UK
Contact:

Post by Hasan Serkan Binyar »

Ayrica, Meduna nin SARA hastasi olduguna dair bir haber vardi Hurriyet te, olayin ertesi gunu. Eger SARA hastasi ise bana sara nobeti gibi geldi, ki bu olay gecen yil da olmussa olasiligi artiyor.

Sevgiler,
Hasan Serkan Binyar
Alpay Dedeoglu
Posts: 1923
Joined: Wed Oct 23, 2002 4:14 pm

Post by Alpay Dedeoglu »

Ozan,
Senin soylediklerine ilaveten birkac sey ilave etmek istiyorum.
Ilkonce Gatorade Amerikada ulasilabilir ve yaygin birsey.
Cok icerdim ve kullanirdim. Teksas gibi yerde ise su muamelesi gorurdu.
(Burada DR Pepper ozlemim gene depresti, neyse bu konu degil)
Burada ise Gatorate turevi icecekler hem pahali, hemde bu enerji icecegi
olan seylerle karistirildigindan kafa karisikligi yaratiliyor.
Enerji icecekleri de Clubber agbilerin sabaha kadar dansetmesini sagladigindan ve cesitli alkol ve uyusturucu ile karistirma egilimleri oldugundan , ve piyasada bir suru bulundugundan veliler biraz soguk bakiyor gibi geliyor bana. O ne oyle abuk sabuk kimyasal seyler der gibiler.
Ey sana soyluyorum Ulker Grubu (burada varmi bilmiyorum takip edeni :-)), Cola Turka falan yapacaginiza, ekonomik sporcu icecegi yapin. Abuk sabuk paralari Brezilyalilar yesin diye kluplere vermekten daha hayirli bir katki olur. Hatta hibe edin amator sporculara.
Powerade nedir, kimdir bilmiyorum ama cok yaygin degil ve pahali.

Sicakla ilgili baska faktorlerde var.
Sicakta yalniz dehydratationu dengelemek degil, oncesi ve sonrasindaki genel beslenmede onemlidir.
Hem icerigi , hem zamanlamasi. Bununda Turkiyede dogru yapildigindan supheliyim. Yagli, hamurlu, hazmi uzun ve zor yeme aliskanligi hala devam ediyor. Yeterli meyve ve balik yiyen bir millet degiliz ilk basta
Cildi korumak icin cesitli kremler oldugunuda biliyoruz. Malum ozon delindi, gunesin zararlari fazlalasti cilt icin.
Esas zorlayan unsur ise sicaktan daha ziyade nem orani.
Ozelikle astim ve alerjik nefes darligi olanlari zorlayabilir.
Onun onlemini almak lazim.
Turkiyedeki bazi paragoz doktorlarin yaptigi gibi bas kortizonu,
zaman kazan ama hastaligi daha cok cogalt ileriye dogru ise baska bir dert.

Sicakta spor yapmak bilincli olundugu surece cok kotu degildir. Yeterki onlemi alinsin ve bilincli olsun. Ustelik gunesli havalar seyircinin katilimi acisindanda iyidir.
Plaj voleybolcularini alin. Adamlar catir catir o sicakta kumda gunde 2-3 mac cikariyor. Tenisciler de oyle. 94te Dallasta yaz sicaginda Dunya Kupasi maclari gayet guzel oynandi ve de cok renkliydi.
NO ADNANS, NO CRY !!
Ismail Gezer
Posts: 6299
Joined: Thu Mar 30, 2006 6:35 pm
Location: Alisamiyene 10 dk
Contact:

Post by Ismail Gezer »

Geçen sene ağustos ayında Ali Samiyen civarında ev arıyordum, güneşin altında! Akşam 18'den sonra hava serinliyordu. Ama şimdi öyle değil. 20'ye 21'e kadar hava insanı bunaltacak derecede sıcak! Bu daha ne kadar sürer bilmiyorum ama hava sıcak diye maçların Eylülde başlatılması fikrine karşıyım. Hava korkunç sıcak bile olsa, son yılların en korkunç sıcağı bile yaşanıyor olsada, ligler gayet uygun bir tarihte başladı!

Çözüm ligleri daha geç vakitte başlatmak değil! Birincisi maçları olabildiğince geç saatte başlatmak lazım! Gerekirse aynı saatte yayınlasınlar, ne yaparsalar yapsınlar ama duruma göre 21-22 gibi saatlerde maçlar başlatılmalı. Geçen sene 20:00'da başlıyordu ilk haftalar. Şimdi 21:00'da başlasın en azından! Bu maçların kesinlikle oynanması lazım ama 19'da 20'de oynamak Allahın emri değil!! Federasyon'un bunu ayarlaması lazım.

İlaveten, maç esnasında sıvı kaybını giderip serinlemeyi sağlayacak şekilde futbolculara imkanlar hazırlansın. Bu iş bu kadar zor olmasa gerek!

Hepsi bu! Sıcakta maç yapma'nın kimseye faydası olmadığı gibi futbolla ilgili herkese zararı var!
Murat Kara
Posts: 1279
Joined: Tue Oct 22, 2002 11:38 pm

Post by Murat Kara »

Sicak elbette tek faktor degil. En buyuk faktor ise her yil oynanan toplam mac sayisi. Cunku bu futbolcu uzerinde ki artan baskiyi ozetliyor. Ligin erken baslamasi demek, baska yerlerde daha fazla maca cikmak anlamina geliyor. Bu da insan bunyesindeki ariza sansini elbette arttiracaktir: Sicaklar daha fazla etki yapmaya baslar, kendine daha az bakan daha cabuk telef olur, vs.

Cizginin nerede cekilmesi gerektigi onemli. Su anda bunun tartismasi bile yok medyada. Meduna gibi olaylar bu tartismalari yaratmak icin kullanilsa iyi olur. Yoksa cizgiye ne gerek var, olen olur kalan saglar bizimdir, biz macimizi seyretmeye devam edelim diyerek bu isin sonu gelmez. Mali ve psikolojik nedenler one surulerek cizgi hep mac sayisi artacak sekilde kaydirilir. Hem futbolcu, hem klup hem de Turk futbolu kaybeder.

Biz millet olarak nedense bilimle amprisizmi (deneycilik) hep bir birine karistirmisizdir. Yukarida verilen 'ispatlar' ile bu cok guzel gozler onune seriliyor.

Isin ilginc yani Turkiye zengin bir ulke olsa butun bunlar daha farkli olur elbette. Herkes hafta sonu kayaga gitme, golf oynama, su topu yapma gibi baska alinkanliklar edinir muhtemelen ve futbolun hayat icersindeki rolu zamanla azalir. O zaman boyle milleti oyalayan ve ucuz sayilabilecek bir sekilde eglendiren, yilda 40-50 zorlu mac yapma gibi bir seye de ihtiyac duyulmaz.

Ama bu son yazdigimi okumamis olun!
Post Reply