Ozan Ersoy wrote:Ozan geri geldi !
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Ozlediz mi, ben ozledim. Turkiye maceralari sonra.
Deminden beri tartisiyoruz Mehmet Cirak'la Imamotu kadroda mi degil mi diye. O diyor ki macin basinda gordum bir ara, ben diyorum ulan 30 dakika oldu adini duymadik. Sonra ilk 11'i sayiyoruz ya bir kisi eksik. Bizim Japon ustuste boyle agir maclari kaldiracak gucte degilmis. CL macinda iyiydi bu macta dokuluyor.
Ozan Ersoy
Ozan abi soylemis, benim de dikkatimi cekti. Ikinci yarinin ortalarinda Inamoto'nun adini hic duymadigimi farkettim, arkadaslarla izliyorduk, o yuzden buraya yazamadim bu arada. Neyse, ondan sonra daha dikkatli dinledim , bir on dakika kadar daha duyamadim adini. En son kamera yakin plan gosterdi, garibim tek on libero kan ter icinde kalmis, pet sise suyu suratina boca edip yikiyordu. Yalniz top ayagina geldigi zaman bile Ercan Taner adini soylemedi nedense, adini mi unuttu, nedir?
Inamoto'nun adinin duyulmamasi iyi midir, kotu mudur onu dusunuyorum. Tek on libero olduguna ve gol yemedigimize gore gorevini yapti diyebiliriz. Yalniz BJK siklikla ceza sahamiza kadar geldiler. Bundan orta sahamizin zayifliginin payi var. Gerets'i de anliyorum, elinde bir dolu forvet var, onlari degerlendirmek adina iki forvetle cikiyor. Fakat Umit Karan henuz gucunu toparlayamamis, eskiden defansi daha cok yipratirdi. Sonuc olarak BJK kendi beceriksizlikleri ve ne yapacaklarini bilememeleri yuzunden bir sey yapamadilar. Tigana pek parlak bir teknik adam degil, oyle gozukuyor.
Hakan yine elinden geleni yapti, ama cok gol kacirdi, ayagina gelen topu direk vurmak yerine eveleyip geveledigi icin her seferinde kaciriyor, daha cok morali bozuluyor. Penalti karari dogruydu, yalniz Baki kazmalik yapmayip Hakan'dan uzak dursaydi, o top da daglara taslara giderdi.
Maraton programinda denildigi gibi macin en iyileri Arda ve Ferhat di. Ikisi arka arkaya oynayinca daha iyi oluyor. Daha once dedigimiz gibi bu PAF'tan gelen oyunculari blok halinde oynatirlarsa daha cok verim alinir. Maraton'da soylendi ama ben katilmiyorum, Gerets'i ovduler genclere verilen onem konusunda ama Gerets'in pek ovulecek tarafi yok, zira Ferhat'i son care olarak dusunuyor, herkes sakat olunca en son aklina geldi tabi oynatmak. Arda zaten iyice olgunlasmis, cikarirken taraftar protesto etti, ama zaten devre arasinda Arda hocayla konusmus, adalemde zorlanma var diye, belli bir sure sonra almak uzere anlasmislar. Onun disinda Aydin'a ne oldu, M. Guven'e ne oldu bunlari sormak lazim.
Gerets'in hatasi su: oyunda yenik duruma dusmedikce, ve sakatlik olmadikca pek oyuncu degistirmek aklina gelmiyor. Mesela ben olsam bu macta iyice simariklik yapan Sabri'yi cikarirdim, cunku ikinci yari kirmiziyi yiyebilirdi. Onun disinda iyi oynadi Sabri. Song da kirmizi yiyebilirdi, bazen topa mudahale edeyim derken adamlarin da kellesini ucuruyor. Inamoto'nun yanina da mutlaka Umit Karan'i cikarip M. Topal'i koyardim.
GS'i ilk defa skoru korumaya yonelik oynarken gordum bu macta. Inamoto pek yari sahayi gecmedi. Bu tur oyun tarzina da alismak lazim, avrupa maclari acisindan.
ekleme: Bu arada ilk yarida Inamoto'nun Burak'i ittirdigi pozisyon bence penaltiydi.