Hasan haklisin Isvec televizyonunda degil gazetesinde yer aldiydi bu aciklamalar. Medya diyelim ne fark eder. Adamin 45 yasindan sonra politikayla ilgilenmeye baslamasi falan tesaduf degil. Nobel edebiyat odulleri genellikle "controversial" yazarlara veriliyor. Bugun Nobel odul kurulunun baskani da ayni seyi soylemis. Pamuk odul almak icin durduk yere, alakasi olmadigi halde, bogaz manzarali evinde cayini yudumlarken kicindan uydurmustur boyle bir seyi. Sanki senelerce arastirma yapmis, eski dokumanlari, kaynaklari arastirmis da bu konuda bir kitap basmis.Hasan Tezcan wrote:Kaynak lutfen!Tolga Girici wrote:"Turkiye'de 1 milyon Ermeni, 30bin Kurt olduruldu" seklinde bir laf etti, bir roportajinda. Bir kere rakamlar cok ezbere, dayanaksiz rakamlar ve iddialar.
Mungan'in demecini "odul almak icin alenen bir plan yapip bunu basariyla uyguladigini" belirttigi icin gectim.
Kaynak diyorsun... Burada detayli ve kaynak gostererek cikarilmis guzel bir biyografisi var. Yeterli olur sanirim.
Benim sinirlendigim butun bunlar degil. Benim sinirlendigim bu tuzaga dusecek kadar salakca yonetilen bir millet olusumuz. Benim sinirlendigim Ataturk'u koruma yasalari, dusunce suclulari, 301 ler bilmem neler. Diktator, totaliter kafalar. Controversy mi ariyor, niye veriyorsun heriflerin eline boyle bir koz? "Herkes gibi Turkiye'de Pamuk'un da dusuncelerini belirtme hakki vardir. Ama soylediklerinin dayanagi yoktur, Pamuk bu konuda sokaktaki adam kadar uzmandir. Kendisinin uzmanligi fiction roman yazmaktir" deyip niye kapatamiyorsun? Turkluge hakaret etmismis... Allah'in belasi heriflerin Turk'e yabancidan fazla zarari var.
Ozan Ersoy