Her ne kadar stada gitmemiz 2 saatten fazla sürsede maçtan önce stadda olmak büyük mutluluk oldu. Murat biricik bey'de ilk kez olimpiyat stadına maç başlamadan girmeyi başarmış oldu.Maça bir arabaya 5 kişi dolup gittik.Murat bey'i de arka koltukta sıkıştırarak maça götürüdük.
Su stadda bir kez hersey dogru gitsin, dileyin benden ne dilerseniz! AOS da gitmege calıstıgımız, dereye takıldıgımız ve geriye tornistan ettigimiz Olimpiyakos macından beri ilk defa bir maca 15 dk once girdim. Mehmet Gorgen ve yakın aile bireyleriyle tanıstım, hos sohbet macı birlikte izledik. Tek eksik skordu.
Gorsel sov olarak kapalının altında sallanan 150 adet bayrak vardı. Bayagı bir hareketlilik yarattılar. Cıkan kadroya hic kimsenim itirazı yok. Ilk yarı boyunca PSV nin buldugu pozisyon hemen hemen yok, bir korner bir de 45 artı da kazandıkları 2 korner. Ruzgar PSV nin dengesini oyle bozdu ki, sahaya alısamadan ilk yarı sonu geldi. Ilk yarıda macın bize donebilecegi kritik pozisyon golden hemen sonra PSV savunmasının kayarak cıkardıgı diregi yalayan pozisyon.
Ikinci yarıya PSV nin baskılı baslamasını tahmin ettik, fakat yenilen gol herkes icin surpriz oldu. Soku atamadan ikinciyi buldular. Aydın nın performansı icin iyi yada kotu demek yanlıs, cunku bu oyun performansını her hafta PAF ta sunuyor. PAF ı takip eden bir TD bugunku oyun performansını bes asagı on yukarı on gorebilirdi. Aydın onune atılan toplarda driplingi iyi ve etkili, topla cabuk, defansif yonu zayıf, yeterince hırslı degil. Aydın, Serhat Akın oyun tipinde yanlız daha yetenekli, oyunu hem sol hem sag hem forvet arkası oynayabiliyor ama daha az hırslı.
Yapılan ilk oyuncu degisikligi, Aydın-Cihan, bence dogru. Arda nın defansif yonu az oldugu icin ikinci oyuncu degisikliginin ise Sukur - Ilic seklinde yapılması ve Arda nın forvet arkası oynaması, Ayhan nın sola kayması daha dogru olacaktı. Nitekim 2. golu solda bıraktıgımız kulvardan yedik. Ayhan solda ileri geri daha verimli. Sabri-Inamoto-Ayhan, onlerinde Arda ve iki forvet Sukur Karan bana gore bu macın olması gereken kadrosuydu.
Seyirci destegi devamlılık gosterdi, zaman zaman etkili oldu. Tek hata, son 10dk ya girildiginde taraftarın macı bırakıp yonetime ve TD ye protesto yapması. Yenilgi degil bir beraberlik, yani bir gol, bizi PSV deplasmanına bir umut ileri goturecekti. GS nın ikinci tura cıkması ve neler yapabilecegi tartısma konusu degil, boyle bir olasılıgı bir beraberlik ile kazanabilecegi gercegini gormemesi ve taraftarın bunu dusunmeden son 10 dk yelkenleri suya indirmesi anlamsız. Mac bitiminde istedigin kadar protesto yap.
Gunun en guzel olayı Mehmet Gorgen ile tanısmamız oldu. Kendisinden stoperlerimizin gol yollarındaki verimsizliginden tutun, devamlı seyrettigi yabancı oyuncular hakkındaki bilgi ve goruslerini dinlemek son derece zevkli ve ogretici. Kendisine gosterdigi yakınlık, samimiyet ve misafirperverlik icin tekrar tesekkur ederim.
Bu mactan cıkardıgım ve uzerinde ısrar edecegim iki konu:
1) Sag ve sol beklerimiz yok. PAF takımımızdan Ugur Akdemir sag bek, Ferhat ise sol bek icin elimizdeki en iyi yetenekler. Yetenek konusunda bu ikilinin averaj degil, cok iyi olduklarını soyleyebilirim. Bu genclere sans verilmesi ve ısrar edilmesi lazım.
2) Stad. Ne GS takımı ne seyircimiz AOS a mahkum olmalı. Macı numaralı alt tribunde korunaklı bir bolumde seyrettik. Hem Mehmet in hem benim uzerimde parka basımızda bere, ruzgar burnumuzu ısırıyor. Bu stadda futbol oynanmaz, oynatılmaz, seyir edilmez. AOS, GS ve diger takımlarımıza el frenidir. ASY nin tuvaleti mi yenilenecek, basın odaları mı revize edilecek, cimi mi degistirilecek; bunları oncelik ile yapmalıyız. Riva dan da , tranferden de, herseyden once.
"Adnan Sezgin'in attığı her imzanın altına ben imzamı atarım. Bu mesleği en iyi bilen adam." ADNAN POLAT
"Biri, vişneye çalan koyuca tatlı bir kırmızı, öteki de, içinde turuncudan iz taşıyan tok bir sarı."