
Durumun anlam ve önemine binaen Gogol Bordello'dan think locally f**k globally parcasını öneriyorum

Moderator: Staff
Murat Kara wrote:Dixie Chicks Grammy Odullerini silip supurmus. Amerikan halkinin gercek yuzunu ogrenmek isteyenler bu hikayeden hisse cikarabilirler.
http://www.wsws.org/articles/2007/feb20 ... _prn.shtml
Demek ki Urdun her yerden surulen insanlarin yasadigi, kurtarilmis bolge gibi bir sey.Savas Macun wrote: Urdun enteresan bir ulke.Nufusun yuzde 70-75'i filistinlilerden olusuyor, Israil isgalinden sonra gelenlerin ve kendilerine yurt benimseyenlerin ulkesi haline gelmis.Ticaretin ilk filistin topraklarindan ciktigini dusunursek gelenlerin genede varlik icinde goctukleri ve ticari hayatlarini surdurdukleri anlasiliyor.Asil ulkenin kuruculari Hashemiti Kingdom, bunlar Suudi Arabistan'dan surulen baska bir aile, peygamber ailesinden geliyorlar.Asil topragin sahipleri ise bedeviler tabii ve su siralar da paraya para demiyorlar.Ozellikle Irak savasindan sonra goc eden 700 bin irakli son 4 yildir gayrimenkul alip is aciyorlar.Bunun iyi yanlari ekonomik canlilik ama konustugum urdunluler bu durumdan rahatsiz ve tehlike olarak goruyorlar.
En unlu yemekleri mensef dedikleri bir yemek.Buyuk tepsinin icinde bir tarz pilavin ustunde tandirimsi kuzu etinden olusuyor.Yaninda eksi ayran tarzi veriliyor elinizle ayrani alip pilavi yumuk yumuk yapip elle yenilen bir yemek.Ziyafetlerde, cenaze evlerinde sikca yapilan toresel bir yemek.Onun disinda bolgedeki tum mezeleri ve kebaplari cok iyi sekilde yapiyorlar.Etleri bizdeki kadar iyi olmasada cok guzel marine ediyorlar ve inanilmaz lezzetli.
Selamlar
Savas
Tolga Girici wrote: Kebap deyince aklima geldi, burada sik sik gittigim Kabob Factory adindaki bir Afgan yerinin sahibi Turk oldugumu ogrenince Kebab'i ilk Turklerin yaptigini, bizden yayildigini soyledi. Ben pek inanmadim, ortadogu/arap yemegi dedim ama adam kendinden emindi baya.
Gormezsin tabii Savas. Bizim halkin bir kismina gore turban carsaf Muslumanlikla ozdeslestirilir ama gel gor ki bir cok Arap ulkesinde muslumanligin bu dar cercevede yasanmadigini bilmezler. Ki bu ayni araplar sanayide, kultur sanatta bizim gerimizdedir. Mesela cuma namazina Turkiye'de erkekler gider, baska yerlerde kadinlar da gider.Savas Macun wrote:
Cok saasali saraylar yok, camilerde yok.Hayat tamamen bati tarzi.Barlarda basortulu insanlari gormek mumkun ama kesinlikle bizden fazla turbanli yok, carsafli ise gormedim.
Bu mansaf nedir diye baktim malum camiada gurme ozan diye geciniyorum. Turkiye'nin guneydogusundan olmadikca gercek Arap yemegini ilk basta begenmek biraz zor. Agiz tadi biraz farkli. Bu agiz tadini gelistirmek gerekiyor. Sebebi cilantro (kisnis), cardamom (kakule) karanfil, kimyon, allspice (yenibaharin bir turu), tarcin, safran gibi bizde aslinda etli ve sebzeli yemeklerde cok da fazla kullanilmayan baharatlar. Ilk basta bana agir gelmisti ama tabii yaklasik 15 senelik mutevazi ascilik kariyerimde onlarin da keyfini cikarmayi ogrendim.En unlu yemekleri mensef dedikleri bir yemek.Buyuk tepsinin icinde bir tarz pilavin ustunde tandirimsi kuzu etinden olusuyor.Yaninda eksi ayran tarzi veriliyor elinizle ayrani alip pilavi yumuk yumuk yapip elle yenilen bir yemek.Ziyafetlerde, cenaze evlerinde sikca yapilan toresel bir yemek.Onun disinda bolgedeki tum mezeleri ve kebaplari cok iyi sekilde yapiyorlar.Etleri bizdeki kadar iyi olmasada cok guzel marine ediyorlar ve inanilmaz lezzetli.Raki yerine Arak var.Ama nerdeyse alkol derecesi ayni olsada daha cok su koyuyorlar,bizdeki kadar sert icmiyorlar.