23. Hafta: Besiktas-Galatasaray 2-1 (Emre 63')

Forum Galatasaray Spor Kulubu ve Turk sporu hakkinda ayrintili haberler, yorum ve analizler, ogretici arastirmalar ve diger onemli spor olaylari hakkinda bilgi akisini saglamak, yazilanlari saglikli bir yapi cercevesinde dunyadaki butun Galatasarayli arkadaslar ve diger sporseverler ile paylasmak amaciyla kurulmustur.

Moderator: Staff

Ali Gursel
Posts: 2632
Joined: Thu Oct 24, 2002 2:53 am

Post by Ali Gursel »

Bence bu yenilgi iyi oldu, bizim yonetim artik gelecek sene alacagi yabanci yildizlara odaklanir, vaktini bunlara harcar. Kolay degil Inamoto, Carrusca gibi adamlari bulmak, yani umitlenmek istemiyorum ama seneye daha da onemli yildizlar alabiliriz arkadaslar.

Bakalim ASY'e maca gelmeye yuzleri olacak mi bu sezon?
Mehmet Ulupinar
Posts: 349
Joined: Thu Oct 31, 2002 11:24 pm
Location: LA, USA

Post by Mehmet Ulupinar »

Murat Biricik wrote: BJK lılar pek sevinmesinler. 2. olacaklarını tahmin etmiyorum. BJK nın Bursa basta olmak uzere, Sivas ve Kayseri deplasmanları Lig 2. ni tayin eder. 06-07 sezonunu Kayseri nin 2 . bitirmesi hala cok olası!
Kesinlikle dogru bir gozlem! Macin neredeyse tamaminda orta sahada arka arkaya 5 pas yapamadilar. Pas yapmak futbolun temel geregi ama biz bu takima da yenilerek ikincilik yarisina baslamis olduk.
Ilk yarida Sabri'nin bombos biraktigi sag kanattan 3 pozisyon buldu Besiktas, ilkini Bobo atti. Diger ikisinde sansliydik. Bizim Necati ile yakaladigimiz pozisyonlar oldu ama var bu adamda bir beceriksizlik bu sene. Antrenman mi yapmiyor nedir anlamadim.
Ikinci yari Tolga oyuna girene kadar iyi bastirdik yine. Emre'nin gol atmasi kadar anormal bir durum ona gelen topun bir duran top, korner, olmasiydi. Can'in bahsettigi ucubelik gol atabilecek bir takimi durdurdu. Kismetsiz caylak adasim Mehmet'in sanssizca eline carpan top da hakli bir penalti olarak Besiktas'a galibiyeti getirdi.
Ne isi var o elinin havalarda. Kismetsiz bir oyuncu dedim ya, belki de dengesizce topa cikmisti vurmak icin. Hakem de iyi yakaladi. Sari karti gereksizdi bence..

Neticede giden 3 puana yazik oldu. Gerci bu sene bunca puani dagittiktan sonra sasirmamak lazim. Hakan Sukur'un ve Hasan'in kadroda olmadigini duyunca beraberlik tahminimi GS lehine degistirmistim ama kazanilabilecek bir mac daha kaybedildi.

Herseyden onemlisi sezonun ilk yarisindaki maca oranla inanilmaz zevkli, heyecanli, ve cekismeli bir mac oldu bana gore. Ikinci yari 70'e kadar cok iyi bastik. Tolga oyuna girince geriye yaslanip pozisyonlar verdik. Pas yapmasini bilmeyen, Delgado disinda top tutamayan oyunculardan kurulu Besiktas'in nasil bunca pozisyon buldugu sasirtici. Cihan yoktu ondan oldu galiba :lol:

Unutmadan, macin adami inanilmaz bir kac top cikaran Mondi idi. Ilk yarinin sonundaki serbest vurusta topu bir sahin gibi havada yakalayip elinden kacirmadan yere indi.

Bir baska onemli nokta da su: Penaltinin oldugu pozisyondan once kornere cikan topu bir izleyin. Defansta her kimse, 10 metre capinda bir dairede oyuncu yokken topu kafayla kornere cikardi. Mehmet'in smacindan cok o topu kornere atanin hatasi vardi.
Murat Biricik
Posts: 1755
Joined: Tue Oct 22, 2002 10:32 pm
Location: Yesilyurt - Ist

Post by Murat Biricik »

Peki GS ne olacak. Adam hamamin namusunu BJK macinda temizlemeye kalkti. Song'u filan defterden silmi$. Umit Karan da zatan oynatmayacaksin ben sari mi alir gelecek hafta TS macinda yokum dedi. Garip garip i$ler. Hasan $a$'i af eder belki. Necati desen Ay$e mi diyordunuz Fatma mi o da bitik. GS kacinci olur.
Cengiz Abi,

Bu kadar kufurden sonra BJK nın sahası kapanır. (Necati nin tek yaptıgı olumlu is, mac sonu roportajında GS a verilen cezayı ornek gosterip, BJK icin proseduru hatırlatması oldu!) Buna ek FB macından sonra da kapanır; etti iki. 06-07 sezonunda BJK nın son uc macından ikisi dısarıda birisi seyircisiz oynanır.

Bursa sehiri BJK ya bileniyor, o macı yaz bir kenara. Sivas ve Kayseri deplasmanlarını da not et lutfen. GS kacıncı olur bilemem ama BJK nın isi inan bizden de zor!

Ceza niteliginde seyrettigimiz bu ligde bana gore hersey olabilir. Bu kadar rezillik icinden GS bile bana gore sampiyon cıkabilir. Daha once yazdım, benim gonlum Kayseri den yana.
"Adnan Sezgin'in attığı her imzanın altına ben imzamı atarım. Bu mesleği en iyi bilen adam." ADNAN POLAT

"Biri, vişneye çalan koyuca tatlı bir kırmızı, öteki de, içinde turuncudan iz taşıyan tok bir sarı."
Can Baysan
Posts: 464
Joined: Fri Oct 07, 2005 1:22 am
Location: Ankara

Post by Can Baysan »

Image

copyright C.B. :D
Liseli vardı ya ah o liseli...
Levent Guntay
Posts: 614
Joined: Tue Oct 22, 2002 5:02 pm
Location: Maryland, USA

Post by Levent Guntay »

Ilk ve ikinci yarinin ortasinda 5 dakikalik baskili oyun disinda olaganustu disiplinsiz, isteksiz, dikkatsiz ve laubali bir oyun oynadi tum takim. Cok ciddi bir motivasyon problemi var tum takimda. Gerets'e cok fazla kabahat bulmuyorum tum hatalarina ragmen. Gerets bakiyor uzerine topla tufekle ustune gitse GS'li oyuncunun istegi hirsi yok, napsin.

Gecen sezonki olaganustu motivasyonun sebebi maddi sikintilardi. Bu sezon paralari tikir tikir odeniyor maddi sorun yok motivasyon da yok. Maddi sikintilar - yabancilarin tersine - Turk futbolcularini birlestiriyor, cekismeleri bitiriyor. Dikkat ederseniz son on senedeki en ciddi maddi sikinti cekilen iki sezondan birisinde UEFA kupasi geldi, digerinde de gecen sezonki mucize sampiyonluk.

Motivasyon probleminin kokten cozumu kadroyu disiplinli, basariya ac genc futbolcularla takviye etmek yenilemek. Takim oldukca yasli, basariya doymus, 6-7 sezon onceki kadrodan Mondragon, Okan, Ergun, Hasan Sas, Emre, Hakan, Umit hala oynuyorlar. Son 3-4 senede kadroya genc oyuncular yavas yavas entegre edilemedi. Bu kadro artik bitti, gelecek sezon bastan yenilenmesi lazim acilen. Su anki yasli, isteksiz, amacsiz, huzursuz takimda genc oyuncunun kadroya adapte olmasi da mumkun degil. Gelecek sezonda sampiyonluk amaclamadan, yetenekli genclere dayali bir kadro kurulmali, yasli ve motivasyonsuz tum oyunculardan kurtulmak gerek.

Mondragon da bitti artik. 4-6 hafta yokum diyordu mactan sonra, sakatlanmis. Hala dogru durust bir yedek kalecimiz yok.
Selcuk Samli
Posts: 3561
Joined: Sat Jan 15, 2005 11:06 pm
Location: Izmir

Post by Selcuk Samli »

Cengiz Akgun wrote:Mehmet Guven elledi ve panalti yapti. Hadi bakalim yarin gelsin Ozan ya da Selcuk anlatsin Mehmet Guven'i. Kilcal'dan hic behsetmiyorum bile.
Diyecek bir sey yok.Mehmet Guven'in 20 civarinda macini seyretmisimdir boyle bir hata yaptigina sahit olmadim.Bir daha boyle bir hatayi tekrarlamamasi lazim.

Cengiz Abi,esasinda butun futbolcular hata yapiyor da, genc oyuncular yapinca daha cok tepki goruyorlar.Hakan Unsal yine pas hatalari konusunda Mehmet Guven'i elestiriyordu mactan sonra,GS'a geldigi ilk zamanlar tribunlere giden ortalarini unutmus gozukuyor.Bu hatalar zamanla duzelir.

Mehmet bu maci unutsun,ve calismaga devam etsin.Muhim olan hatalarindan ders almasi,ve eksiklerini kapatmasi.
25-2025

nefvakfi.org
Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Post by Cengiz Akgun »

Selçuk Samli wrote: .....

Mehmet bu maci unutsun,ve calismaga devam etsin.Muhim olan hatalarindan ders almasi,ve eksiklerini kapatmasi.
Hatalarindan ders alacak adamlar ikiye bir sizlanmamalilar. Al i$te gecen hafta 29. dakikada niye cikarildim derken bu hafta 90 dakika oynadi. GS oynatilacak adam kalmadi. Herkes bir kafasina gore takiliyor. Bunda da Gerest'in hatasi var denilecek ama adami $amar oglanina cevirirsen futbolcunun saygisi kalmaz.
Last edited by Cengiz Akgun on Sun Mar 04, 2007 9:33 am, edited 1 time in total.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
Ali Gursel
Posts: 2632
Joined: Thu Oct 24, 2002 2:53 am

Post by Ali Gursel »

Cengiz Akgun wrote:
Selçuk Samli wrote: .....

Mehmet bu maci unutsun,ve calismaga devam etsin.Muhim olan hatalarindan ders almasi,ve eksiklerini kapatmasi.
Hatalarindan ders alacak adamlar ikiye bir sizlanmamalilar. Al i$te gecen hafta 29. dakikada niye cikarildim derken bu hafta 90 dakika oynadi. GS oynatilacak adam kamadi. Herkes bir kafasina gore takiliyor. Bunda da Gerest'in hatasi var denilecek ama adami $amar oglanina cevirirsen futbolcunun saygisi kalmaz.
Cengizcigim,

Ozan 29. dakikada cikarmayi elestirmekte hakli. Sanirim o da zaten Mehmet Guven'e sans verilsin derken bir mac 29 dakika oynat, uc gun sonra sezonun en guc maclarinda birinde derbiye cikar demek istemiyor.

Zaten Gerets bugun onu oyuncu olarak tercih ettiginden degil, takimda ders verdigi adamlar ve sakatlar cikinca elinde adam kalmadigi icin oynatti. Genc oyuncu boyle kazanilmaz, Ferhat'i FB'ye karsi oynatma sacmaligindan sonra simdi de bu. Ha, Mehmet tabii ki calissin, forma kovalasin, kimse bir macta oyuncu olmuyor.

Mondi'nin sakatlanmasi kendi adina sanssizlik gibi gozukse de iyi olmus. Mondi, Song ve Hakan bu rezaletin icinde yer almayi haketmiyorlar. Mondi boyle bir defansin arkasinda her turlu amac bitmis bir takimda ter dokmesin zaten.
Tolga Girici
Posts: 2806
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:07 pm
Location: Ankara - Yas:29
Contact:

Post by Tolga Girici »

Mehmet Ulupinar wrote: Bir baska onemli nokta da su: Penaltinin oldugu pozisyondan once kornere cikan topu bir izleyin. Defansta her kimse, 10 metre capinda bir dairede oyuncu yokken topu kafayla kornere cikardi. Mehmet'in smacindan cok o topu kornere atanin hatasi vardi.
Sanirim kornere cikaran oyuncu Tolga Seyhan'di.
Ersin Taner
Posts: 308
Joined: Sun Nov 05, 2006 6:48 pm

Post by Ersin Taner »

Murat Biricik wrote:
Bursa sehiri BJK ya bileniyor, o macı yaz bir kenara. Sivas ve Kayseri deplasmanlarını da not et lutfen. GS kacıncı olur bilemem ama BJK nın isi inan bizden de zor!

Ceza niteliginde seyrettigimiz bu ligde bana gore hersey olabilir. Bu kadar rezillik icinden GS bile bana gore sampiyon cıkabilir. Daha once yazdım, benim gonlum Kayseri den yana.
BJK'nin Bursa ve Sivas deplasmanlarında çok zorlanacağı kesin de Kayseri deplasmanına o kadar güvenmeyin derim. Sezonun son haftasında oynanacak o maçtan önce çok şey belli olmuş olur ve maç formalite havasında geçer diye düşünüyorum.

BJK haftaya deplasmanda Ankaragücü ile oynayacak, Ankaragücü Ceyhun'u TS'ye verdiğinden beri düşüşte, Erciyes'ten aldıkları Nijerya'lı santrafor Agali'nin de sözleşmesini hafta içi feshetmişler. Bugün de deplasmanda Denizli'ye yenildiler. BJK'nin yüz küsur gün sonra kazanacağı bir deplasman maçı olur haftaya...

Biz ise cezalı Ümit-Okan ikilisi, sakat Mondragon ve kimbilir daha kaç eksikle Trabzon'a karşı oynayacağız Ali Sami Yen'de... O maçtan 3 puana kesin gözüyle bakan var mı? Gelecek hafta sonunda BJK'nin 3-4 puan, Kayseri'nin 1-2 puan arkalarında 4. sırada olursak hiç şaşırmam...
Tolga Girici
Posts: 2806
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:07 pm
Location: Ankara - Yas:29
Contact:

Post by Tolga Girici »

Ben macin sadece son 15 dakikasini izleyebildim. Gerets son 1 aydaki en iyi futbolumuzu oynadigimizi iddia etmis. Topu sisirmeden yerden oyun kurarak oynadigimizi soylemis. Maci seyredenler yorumlayabilir mi, hakkaten yerden oynamaya calistik mi?

Tolga degisiklikligini de kendince yorumlamis. Ama eger galip gelmek istiyorsan forvet cikarip savunma almazsin, iki kere iki dort.

Song'un hafta ici hemoroid ameliyati oldugunu okudum bir yerde, ne kadar dogrudur bilmiyorum. Hasan Sas'in muhtemelen hocayla problemi var. Zaten boyle oynayacaksa hic oynamasin zaten. Hakan'in ailevi bir problemi varmis dedi mactan sonra. Hakan Unsal Hakan'in ve Hasan'in sakatligi yok dedi, o da aciktan aciga anti-Gerets kampanyasi yapiyor.

Benim teorime gore Gerets sozlesmeyi imzaladiktan sonra yonetimi arkasina aldi ve takimda radikal degisiklikler yaparak otorite saglmaya calisiyor. Ucret yuzunden problem cikaran Ilic'i oynatmazken de arkasinda yonetim var bence. Yonetim 3 kurusa takim kurmak istedigi icin boyle seylerin arkasinda yer alabilir.

OLaya iyi tarafindan bakmaya calisirsak, sampiyonluk iddiasini kaybetmek gelecek sene acisindan faydali olabilir. Gercekten formayi isteyenler ve emek verenler, genc yeteneklere sans verilirse, en azindan mucadele eden, hirsli bir kadro goruruz sahada. Gelecek sene acisindan faydali olur. Mehmet GUven de gelecek macta yine ilk 11'de oynarsa cok sevinirim. Hata yapsa bile en azindan inisiyatif almaya calisan bir oyuncu. Mesela FB'de Appiah forvetleri en cok topla bulusturan oyuncuymus, gecen macta soyluyorlardi. Bir de bizdeki Inamoto'ya bakarsak, her ne kadar asgari bir cizgi tuttursa da ofansif acidan icler acisi bir istatistigi var. HIc oyun kurmuyor, top bizdeyken oyunda yok.

"Son bir aydaki en iyi futbolumuz"

Turkcell Süper Lig'in 23. Haftası'nda deplasmanda Beşikaş'a 2-1 yenilen Galatasaray'ın teknik direktörü Erik Gerets, Beşiktaş'a karşı riskli bir kadro ile mücadele etmediklerini ifade etti. Gerets bu maçta, son bir aydaki en iyi futbollarını oynadıklarını da ileri sürdü.

Beşiktaş karşısına farklı bir kadro ile çıkan Gerets, sahada çok iyi mücadele ettiklerini, oynamayan isimlerin üzerinde durmanın gereği olmadığını belirtti.

Uzun bir aradan sonra çok iyi bir oyun sergilediklerini sözlerine ekleyen Gerets, sahada mücadele eden isimlerin, gösterdikleri performanstan dolayı övünmeleri gerektiğini söylerken, daha fazla pozisyona girmeleri gerektiğini de sözlerine ekledi.

Son olarak taktik açıdan bir hata olmadığını da belirten Gerets, uzun zaman sonra istedikleri oyunu oynamaya başladıklarını söyledi. Alınan mağlubiyetin ardından şampiyonluk yarışından kopup kopmadığı sorulduğunda ise kesin bir cevap vermezken, kendi oyunlarına bakacaklarını ifade etti.

"En iyi futbolumuz"

Gerets, maç sonrası düzenlediği basın toplantısında, futbol açısından son bir aydaki en iyi futbollarını ortaya koyduklarını belirterek, "Sadece uzun toplara başvurmayarak orta sahada oyun kurarak oynamaya çalıştık. Ortaya koyduğumuz performanstan memnunum. Tabii ki netice açısından aynısını söyleyemeyiz. En azından beraberliği hak etmiştik" dedi.

Belçikalı çalıştırıcı, orta sahada bir kişi fazla olmaya çalıştıklarını ifade ederek, "Ancak iyi top kullanamadık. Topu biraz daha kontrolümüz altında tutabilirdik. Oyun açısından uzun süre sonra futbolumuzu beğendik. Maçın son anlarında penaltıdan yediğimiz golle yenik duruma düşmemiz üzücü. Bu açıdan futbolcularımızın moralini düzeltmemiz gerekiyor. Böyle bir penaltıdan sonra yenik duruma düşmek moral bozuyor. Soyunma odasında oyuncularımızın iyi oynadıklarını düşündüklerini gördük. Onların moralini düzelterek hedeflerimize ulaşacağımıza inanıyorum" diye konuştu.

Gerets, "Necati'yi çıkarıp Tolga'yı almanızdaki amaç neydi?" sorusunu ise şu şekilde yanıtladı:

"Öncelikle bugünkü maçta uzun boylu rakip oyuncular mücadeleye dahil oldu. Bunun ardından Sabri'nin tarafından fazlasıyla top kaybına uğradık. Yüksek toplarda uzun boylu oyuncu alarak bunu telafi etmeye çalıştık. Sabri de fizik güç olarak daha iyi olduğu için onu öne çektik. Necati sakatlığının ardından uzun bir süre sonra oynadı. İyi oynadı. Uyguladığımız kararların yüzde yüz değil, yüzde iki yüz arkasındayız."

Erik Gerets, Hakan, Hasan Şaş ve Song'un oynamaması konusundaki soruyu ise "Song hazır değildi. Ayrıca oynamayan oyuncular hakkında birebir konuşmayalım" dedi.

Penaltı pozisyonuna sebep olan Mehmet Güven'in iyi oynadığını savunan Gerets, "Tüm maç boyunca oyundan düşmedi. Fizik olarak düşüşü olan oyuncularımız oldu maçta. Mehmet'e güven vererek, onun arkasında olduğumuzu göstermek istedik, onu oyunda tutarak. Penaltı pozisyonuna neden olması üzücü. Gerekmeyen bir pozisyonda penaltı oldu. Sonuçta böyle bir maçta yenilip ayrılıyorsanız yapılanların çoğu yanlış olarak değerlendirilir" şeklinde konuştu.

"Hedeflerimize aynen devam ediyoruz"

Gerets, sözleşme imzalamasının ardından üst üste alınan yenilgiler konusunda ise şunları söyledi:

"Hedeflerimizin peşinde aynen devam ediyoruz. Sonuna kadar mücadele vereceğiz. Önümüzdeki sezonun planlamasını şimdiden yapıyoruz. Hedefimizden şaşmadan daha da güç alarak ayaklarımızın üzerinde durmayı bileceğiz."

Yöneticiler, "Kadro sürpriz olmadı"

Derbi maç öncesi Gerets'in sahaya sürdüğü kadro ile ilgili olarak Galatasaray Kulübü yönetim kurulu üyesi Tunca Hazinedaroğlu, kadronun kendisi için sürpriz olmadığını belirterek, ''Kadro sürpriz olmadı. Bu hafta tüm idmanları izledik. Oynayacak olanlar diğerlerini yerini dolduracaktır'' dedi. Haldun Üstünel ise karşılaşmanın önemini bildiklerini belirterek, ''Son iki maçta taraftarımızı üzdük. En iyi sonucu almak için geldik. Alacağımıza da inanıyoruz. Bizim açımızdan sürpriz bir kadro yok. Hocamızın hazır gördüğü oyuncular sahada'' diye konuştu.
Ersin Taner
Posts: 308
Joined: Sun Nov 05, 2006 6:48 pm

Post by Ersin Taner »

Tolga Girici wrote:

Song'un hafta ici hemoroid ameliyati oldugunu okudum bir yerde, ne kadar dogrudur bilmiyorum. Hasan Sas'in muhtemelen hocayla problemi var. Zaten boyle oynayacaksa hic oynamasin zaten. Hakan'in ailevi bir problemi varmis dedi mactan sonra. Hakan Unsal Hakan'in ve Hasan'in sakatligi yok dedi, o da aciktan aciga anti-Gerets kampanyasi yapiyor.
Song'un ameliyatını ben de duydum, Maraton'da Şansal da söyledi. Hasan Şaş Gerets'le papaz olmuş, seneye Gerets kalırsa muhtemelen başka takıma transfer olacakmış. Hakan'ın ise annesine kanser teşhisi konmuş, zaten çok duygusal olduğundan en ufak şeyde morali bozulan Hakan bu acı haberle iyice yıkıldığından kadroya alınmamış. Ne diyeyim Allah şifa versin...
Hasan Tezcan
Site Admin
Posts: 6041
Joined: Wed Oct 16, 2002 6:57 pm
Location: Stockholm

Post by Hasan Tezcan »

Bence GS bu mac daha diri oynadi. Okan ortasahada cok iyiydi, Ayhan ona
keza...GS beraberligi yakaladigi an iyi top oynuyordu, ben devamini
bekliyordum...ama Gerets oyuna öyle bakmadi. Yaptigi 2 degisiklik maci
GS acisindan katletti. Kosmadik yer, top birakmayan Hasan
Kabze'yi cikardi, Umit'i soktu, nedenini bilmiyorum...ve daha sonra mac
boyunca dökulen Necati'yi cikardi yerine Tolga girdi :O (cok ama cok ilginc
gercekten, gitgitgidaaaak oldu)...Penaltiya sebep veren korneri yapan ya o
ya da Emre olabilir, ben Tolga gördum...auta giden topu öyle bir kornere
celdi ki görulmeye deger.

Neyse takimin havasi bir baskaydi bu gun, o degisiklikler yapilana
kadar. Bu benim sahsi görusum tabii.

Yönetim ne umdu ne buldu. Adnan Polat AB de Ecevit fotorafi gibi oturup
mac seyretti.

Korkum bu macin yanlis analiz edilecek olmasi.
Hasan Tezcan
Site Admin
Posts: 6041
Joined: Wed Oct 16, 2002 6:57 pm
Location: Stockholm

Post by Hasan Tezcan »

Yorumsuz, beraberligi haketmistik...

http://www.superspor.com/detail.php?Typ ... 9&go=54065
Hasan Utku
Posts: 309
Joined: Mon Dec 23, 2002 12:48 am

Post by Hasan Utku »

Gerets efendi aylardır peşinde koştuğu imzayı basıp,sonrasında da bir hafta içinde takımı hem kupadan,hem de ligden başarıyla düşürdü ya..Tebriği hak etti kanımca.. :D
Post Reply