23. Hafta: Besiktas-Galatasaray 2-1 (Emre 63')

Forum Galatasaray Spor Kulubu ve Turk sporu hakkinda ayrintili haberler, yorum ve analizler, ogretici arastirmalar ve diger onemli spor olaylari hakkinda bilgi akisini saglamak, yazilanlari saglikli bir yapi cercevesinde dunyadaki butun Galatasarayli arkadaslar ve diger sporseverler ile paylasmak amaciyla kurulmustur.

Moderator: Staff

Fatih Mutlu
Posts: 625
Joined: Tue Oct 22, 2002 11:57 pm

Post by Fatih Mutlu »

bence de galatasaray fena mac oynamadi, bu kadroya ragmen. gerets, hem cok cesur bir hamle yapmisti, hem de onemli bir kumar oynamisti ilic'i, song'u, hasan'i, inamoto'yu, umit'i onbire almayarak. cok onemli bir mac oncesi bunu yapmaya cesaret etti. eger ki, galatasaray bu mactan istedigini alabilseydi, (yalan mi essah mi hala mechul) sozlesmesinin de uzatilmasinin ardindan eline cok cok onemli ikinci bir koz daha gecmis olacakti, ve futbolcularina karsi eli cok guclenecekti. ama, bence maalesef, bu kumari kaybetti. simdi, "vay efendim, boylesine bir mac oncesi bu onemli oyuncular kadroya nasil alinmaz" nidalari ile yuklenen cok olacaktir gerets'e. tipki fenerle olan kupa maclarinda aykut'u oynatmasini elestirenler oldugu gibi.

galatasaray, ozellikle ilk golden hemen once, cok iyi oynamaya baslamisti. cok net olmasa da birkac pozisyona girdik ve arkasindan golu yedik. buyuk bir deansif hataydi bu gol, ve gs acisindan tomas-song ikilisinin ne kadar hayati oldugunun da tesciliydi. emre, ceza sahasi icinde son derece anlamsiz bir yerde pozisyon almis, nobre-bobo arasinda kalan tomas kime gidecegini sasirmis, solda kalan ergun ise tomas'a yardima gidip nobre'yi marke edecegine olayi seyretmekte ceza sahasi icinde. neticede, emre ve ergun bobo'nun guzel golunu en yakindan ve en guzel acilardan izleme serefine nail oldular ceza alani icinde. tomas ise harab oldu bir ona bir buna kosmaktan. simdi hafizayi calistirip birkac ay oncesine kadikoy'e gidecek olursak, yine benzer bir atmosferde, galatasaray iyi oynarken, tesadufen orada da sol bekte oynayan ergun'un yine benzer bir durumda kademeye girmeyip, ceza sahasi icinde alex'in bombos bir kosuyla gelip bos kaleye topu itelemesini seyredisini hatirlayabiliriz.

galatasaray bu kademe hatalarini mac boyu defalarca yapti. zavalli tomas sabri'nin acigini mi kapatsin, emre'nin savruklugunu mu toparlamaya calissin, bir de bugun vasatinin ustune cikan boboyla mi bogussun. hepsini elinden geldigince yapti, bir de ustune hucuma cikip gol bile aradi.

pahaliya patlayan bu defansif savruklugun disinda, galatasaray ayaga top yapma anlaminda bugun bu sezonki vasatinin cok cok ustune cikti. ozellikle ayhan ve okan bu anlamda takimi cok iyi yonlendirdiler. arda da onlara eslik etti. ancak, ozellikle mehmet guven, cok aksadi. cok normal tabi, haftalarca oynama, ilk forma buldugun macta, ustelik de netice itibariyle ligin dibinden bir takima karsi oynadigin macta, 30. dakikada kenara alin, sonra da besiktas karsisina cik. gerets'in sikca yedigi haltlardan biri. defansta tomas haric herkesin, orta sahada mehmet'in kotu performansina, necati'nin ve ozellikle kabze'nin kotu oyunlari eklenince galatasaray topa sahip oldugu dakikalarda bile pozisyon bulma adina cok etkili olamadi.

ikinci yarida da golu bulana kadar iyiydik. ama golu attiktan sonra macin hakimiyetini besiktas'a verdik. mac 1-1e baglamis goruntusu verirken, topu gereksizce kornere atip, sonra da gereksiz bir penaltiyla lige havlu atmis olduk.

belki de bu maglubiyet hayirli olmustur. bu futbolla, denizli'yi erciyes'i bile yenemezken sampiyon olacagimiz zaten yoktu. en azindan simdi ne lig kaldi ne kupa. gerets belki daha cesur hamleler yapabilir galatasaray'in genclerini kazanma adina. ama onda bu azim var mi, iste bunu onumuzdeki haftalar bize gosterecek.
Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Post by Cengiz Akgun »

Fatih Mutlu wrote:bence de galatasaray fena mac oynamadi, bu kadroya ragmen. gerets, hem cok cesur bir hamle yapmisti, hem de onemli bir kumar oynamisti ilic'i, song'u, hasan'i, inamoto'yu, umit'i onbire almayarak. cok onemli bir mac oncesi bunu yapmaya cesaret etti. ....
Bence de ona bu seneden umut yok gelecege yatirim yap etleri senin kemikleri bizim emri verildi. Degilse bu kadroyla cikmazdi. Mehmet Guven'i de adam yoklugundan oynatma zorunda kaldigini ben de soylemeye cali$tim. Mehmet Guven ise A takiminda oynayamayacagini eli ayagina dolanarak ispat etti. Benim soylemek istedigim de bu idi.

Tolga'yi maca almasinin sebebi de ap acik 1-1'in ustune yatmakti ki evvelsi gun $arabi fazla kacirdigindan aritmetik hesabini yaninda hesap makinesi olmadigi icin yapamadi. BJK'tan iki puan ondesin yenilsen ne olacak ki boyle kumar oynayacaksin diyecegim ama dun Sabri yol gecen hanina dondugune gore uc dort gol yiyecem korkusu ile yapti bunu. Aslinda da macin sonunda Tolga denen kazmanin bir boka yaramayacagini da gordu. Herifler bo$ kaleyi tuturamadilar.

GS icin bu sezon bitti. Ke$ke Turkiye kupasina odaklansa idi. Yeniden yapilanmaya gidecekler. Ellerindeki genclerin molozlarini ayiklayacak ve Hsan $a$ filan yolcu. Umit Karan bile gidebilir. Ellerinde kontrat olmasi hicbir $ey ifade etmez. Kendine klup bul bonservisinde elimizden geleni yapacagiz derler olur biter. Ilici Song ve de Tomas'i elden cikaracaklar. Imamotu zaten para etmiyor. Japonya turizimi acisindan 50-100 bine tutarlar.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Post by Cengiz Akgun »

Hasan Utku wrote:Gerets efendi aylardır peşinde koştuğu imzayı basıp,sonrasında da bir hafta içinde takımı hem kupadan,hem de ligden başarıyla düşürdü ya..Tebriği hak etti kanımca.. :D
Gerets eloglu. Ya GS'yi Gerets'e teslim eden GS klubunu yonetmeyi birak Galatasaray hamaminda tellak bile olamayacaklari kim tebrik edecek. Bu hamamogullarinin dirayetsizligi basiretsziligi haysiyetsizligi nursuzluk ve ugursuzluklari yuzunden GS klubunu oksuz yetim ve gariban yapma azimlerine ne diyecegiz.
Last edited by Cengiz Akgun on Sun Mar 04, 2007 9:08 pm, edited 1 time in total.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
Hasan Utku
Posts: 309
Joined: Mon Dec 23, 2002 12:48 am

Post by Hasan Utku »

Gerets eloglu. Ya GS'yi Gerets'e teslim eden GS klubunu yonetmeyi birak Galatasaray hamaminda tellak bile olamayacaklari kim tebrik edecek. Bu hamamogullarinin dirayetsizligi basiretsziligi haysisyetsizligi nursuzluk ve ugursuzluklari yuzunden GS klubunu oksuz yetim ve gariban yapma azimlerine ne diyecegiz.
Yönetimlerin de kötü yönetim azminde teknik direktörlerden farkı yok,ama saha içini de yönetimler yönetmiyor haliyle..

Türkiye'deki olmayan futbolda,yönetici ve teknik adam olmuşluğunu da beklemek abes olur aslında..Üzücü olan,basiretsizlik kervanında eloğullarının da ön saflarda yer alması..

Oysa onlardan beklenen,kendi futbol geleneklerinin farkıyla uyarıcı olmaları,kötü gidişata ikaz edici söylemlerde bulunmaları..Çare bulucu yolları dillendirmeleri..

Yapılan ne?:Basarım imzayı,bozuk düzende kafama göre takılır,işime gelmeyeni suçlar,biraz da düzgün adam görüntüsü veririm,arada şapkadan da bir kaç tavşan çıkarırsam değmeyin keyfime..Daum'la başlayan kötü bir geleneğin devamından başka bir şey değil....
Osman Kiciman
Posts: 397
Joined: Wed Dec 24, 2003 10:22 am
Location: Atakoey, IstanbuI / TR

Post by Osman Kiciman »

Aslında gercekten ilginc gelismeler yasandi. GSla anlastiktan sonra Gerets hem kupa hem de ligde ardı ardına intihar ederek, 2 kupa artı CL umitlerini de sanki bilincli olarak yok etti. Surpriz kadro vs... Bana baska bir takimla anlasti ve sene sonunda da illaki gidecek gibi geliyor. Gecen yil sampiyon olmama ragmen bu kadar tepki aldigima gore, bu kadroyla daha iyisini de yapamayacagima gore gitmek en iyisi diye dusunuyor olsa gerek. Tabi yonetim hangi akla hizmet kupa macindan bir gece once anlasmayi bi yil uzatti Allah bilir...
Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Post by Cengiz Akgun »

Osman Kiciman wrote:...
Tabi yonetim hangi akla hizmet kupa macindan bir gece once anlasmayi bi yil uzatti Allah bilir...
Kendilerine saf susu veren gidi kasaba tuccarlarini bilir misin? Akillarinca yerim sezon altini oyup harem agasina dondurulen TD'e gaza getireceklerdi. O da burunlarina osuruverdi boyle. Gitse ne olacak kalsa ne olacakti zaten?
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
Ali Gursel
Posts: 2632
Joined: Thu Oct 24, 2002 2:53 am

Post by Ali Gursel »

Ben Gerets'e yoneltilen elestirenleri anlayamadigim icin (intihar vs. gibi) biri su sorulara cevap verirse sevinirim:

Gerets dun ilk 11e son bir aydaki oyunuyla forma hakeden kimi koymadi?

Umit Karan mi? Ne yapmis son maclarinda hazret de Gerets onu oynatacakmis? Penalti kacirdi, rovesata denedi, GS Antep'e yenildi, sahasinda Denizli ve Erciyes ile berabere kaldi, Umit Karan bu maclarda ne yapmis da dun forma giyecekmis?

Ilic, Hasan Sas: Yukarida yazdiklarimi tekrar soruyorum, bu adamlar son bir ayda ne yapmislar da forma giyecekler? Hasan sahada gencleri azarlayip top ezmek disinda ne yapmis bir aydir (pardon bir gol atti)? Ilic ne yapiyor?

Kim var baska dun sahada gormek istediginiz son bir aydaki oyunuyla?

GS'da duzgun top oynayan uc-bes adam var son haftalarda. Mondi, Okan, Arda, Sabri: Dordu de dun takimdaydi. Kalani Necati olsa ne olur, Umit olsa ne olur ben oynasam ne olur, al birini vur otekine.

Inamoto diye Ingiliz ikinci liginde yedekten cikamayan bir adam verilmis eline, onu mu neden oynatmadi? Oynatinca ne oluyor? Carrusca mi ilk 11de olmali?

Bir Gerets elestirisi almis gidiyor, ama biri de cikip su adam cok formda, oynamali diyecek mi? Song ve Hakan yoklar, olsalar zaten formda formsuz oynatmasi gereken oyuncular. Cidden dun saglam olup da oynamayi hakedip oynayamayan kimdi?

Necati Tolga degisikligi elestirilmis. Ilk once Tolga son macinda son derece kotu oynadi, Gerets de yerine Emre Asik'i aldi, gayet de isabetli davranarak (Tolga kotu oynayip yedek kalinca itiraz yok ama nedense Karan, Ilic, Inamoto rezalet oynayip forma bulamayinca elestiri oluyor).

Gerets bakmis forveti Langa ile oynasa gol atamayacak durumda, Inonu'de 1-0 yenikken bir de piyango cekmis Emre Asik ile gol bulmus, Besiktas forveti de defansimizi actikca aciyor, Necati'nin bir ise yarayacagi yok, tek forvete doneyim de bari su beraberligi kurtarayim, CL icin isime yarar demis. Zaten Mehmet Guven'in bir hatasi da olmasa kurtaracakti nitekim.

Bunun icin mi elestiriyorsunuz Gerets'i?

Gerets gecen sene elalem Anelka, Carew (gitse dahi), Kleberson alirken Marek kurek ile GS'i sampiyon yapmis (sansi da olsa bu konuda biraz). Kendisine nasil tesekkur edildi, sozlesmesini uzatmayarak (ha, once uzatmayip, maskara edip, is isten gectikten sonra uzatarak, yani Cafer'in defi hacet etmesi yetmedi, civik da olmasi lazim ya, sacmalamayi bile ust duzeyde yaparak). Size olsaniz bu durumda ne dusunursunuz yahu, rakibim Alex, Anelka, Appiah, Aurelio, Bobo, Ricardinho ile oynuyor, benim elimde bir Saidou var onu bile tutamiyorum, yabanci diye Carrusca ve Inamoto aliniyor, sonra ben sampiyon olmusum, bir de karsimdan karakter geliyor.

Gerets'in yerinde olsam ben bu adamlara kufur ederim yahu, birakin takimlarini yonetmeyi.

Gerets'i hoca olarak begenmiyorum, oyun anlayisi ile ciddi bir basari mumkun oldugunu dusunmuyorum, ama GS klubunde bugun Gerets'e gelene kadar bir milyon problem var. Umarim gider, umarim bu terbiyesizler cikip bir hoca daha bulup ellerine bu kadroyu verip bir tokat daha yer o hocayi da kovarlar. Gunun birinde elbet biri cikip yahu hep bu hocalarda mi kabahat diye sorar.

Elinde forvette 50 yasina gelmis bir Hakan, butun kariyeri bir gun iyi uc ay ya sakat ya kotu Umit Karan, Canakkalespor'dan genc yetenek Hasan, orta sahada Inamoto, salon futbolunda gelecegin yildizi Carrusca, tahtabacak Ayhan, Cihan, yine emekli Okan, kendi basini dondurup topa irza gecmek anlamiyla sahip olmadigi zamanlarda takimdaki gencleri azarlayan Hasan, defansta bek yok Sabri'yi harca, Orhan Ak, sakatsa yine senior citizen Ergun, vs. vs.

Yahu iste dort tane oyuncusu var adamin, Mondi, Song, Arda, Sabri. Cok arzu eden icin hadi biraz da Ilic. Biraz duzgun bir takimla oynadiginda istisnasiz catliyor (bes tane manali CL maci), FB maci, BJK maci. Hatta biraz sansi yerinde olmadigi gun, duzgun olmayan rakiplere karsida catliyor.

Sonra ne o, Gerets hata yapmis. Evet, koyacakti Umit'i bastan, mubarek haftalardi Drogba gibi yaziyor, cok ayip oldu kendisine. Koyacak, Umit'te yine bir numara cikmayacak, bu sefer millet basacak yaygarayi, abi adam bu kadar formsuz, koysana Necati'yi, Kabze'yi diye.

Elalem Appiah, Alex, Aurelip, Tuncay, Kezamn ile oynasin, Ricardinho, Bobo ile oynayip Kleberson'u begenmesin, bizim Gerets'in Inamoto ve Carrusca'li yildizlar toplulugu ikincilikten ucunculuge dusmus diye Gerets'e verip veristirelim.

Neyse, Ozan'in da dedigi gibi hep ayni seyleri yaziyorum, ama dayanamiyorum, ne yapayim, affola.

Ali
Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Post by Cengiz Akgun »

Ali Gursel wrote: ...

Necati Tolga degisikligi elestirilmis. Ilk once Tolga son macinda son derece kotu oynadi, Gerets de yerine Emre Asik'i aldi, gayet de isabetli davranarak (Tolga kotu oynayip yedek kalinca itiraz yok ama nedense Karan, Ilic, Inamoto rezalet oynayip forma bulamayinca elestiri oluyor).

...
Ali
Dun Necati dururken Kabzeyi almasi ve Tolga'yi alip 1-1 yatmak istemesi hatalari. BJK'in ustune gitseydi bu maci kaybetmezdi diyen cok. Bunun di$inda hatasi matasi yok. Vermek istedigi mesaj sizler bir matah degilsiniz olsanizda olur olmasanizda bunu da boktan bir macta degil onemli bir macta yedekleriniz oynatarak gosteriyorum idi. BIr yere kadar bu mesaj verildi. Ama kendisi de harem agasi rolune du$uruldugu icin ne kadar etkili olur orasini belemem. Bana kalirsa olmaz. Kiciman'in dedigi gibi sene sonunda ne haliniz varsa gorun bana musade deme ihtimali cok fazla. En azindan kendine bir saygisi varsa bunu yapar. Ha elinde olanlarda bir i$ik gorur de bir toparlanma olursa ne yapacagini du$unecektir.

Degilse bu olanlarin F=Gerets kesilmesi elbette sacmalik. Yalniz takimda boyle degi$iklik yapacaksan bir sezondur oynamayan Emre ve Ergun gibi adamlari cart diye BJK macinda oynatmaya kalkmakta sacmalik.
Last edited by Cengiz Akgun on Sun Mar 04, 2007 9:24 pm, edited 1 time in total.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
Ali Gursel
Posts: 2632
Joined: Thu Oct 24, 2002 2:53 am

Post by Ali Gursel »

Cengiz Akgun wrote:
Ali Gursel wrote: ...

Necati Tolga degisikligi elestirilmis. Ilk once Tolga son macinda son derece kotu oynadi, Gerets de yerine Emre Asik'i aldi, gayet de isabetli davranarak (Tolga kotu oynayip yedek kalinca itiraz yok ama nedense Karan, Ilic, Inamoto rezalet oynayip forma bulamayinca elestiri oluyor).

...
Ali
Dun Necati dururken Kabzeyi almasi ve Tolga'yi alip 1-1 yatmak istemesi hatalari. BJK'in ustune gitseydi bu maci kaybetmezdi diyen cok. Bunun di$inda hatasi matasi yok. Vermek istedigi mesaj sizler bir matah degilsiniz olsanizda olur olmasanizda bunu da boktan bir macta degil onemli bir macta yedekleriniz oynatarak gosteriyorum idi. BIr yere kadar bu mesaj verildi. Ama kendisi de harem agasi rolune du$uruldugu icin ne kadar etkili olur orasini belemem. Bana kalirsa olmaz. Kiciman'in dedigi gibi sene sonunda ne haliniz varsa gorun bana musade deme ihtimali cok fazla. En azindan kendine bir saygisi varsa bunu yapar. Ha elinde olanlarda bir i$ik gorur de bir toparlanma olursa ne yapacagini du$unecektir.

Degilse bu olanlarin F=Gerets kesilmesi elbette sacmalik. Yalniz takimda boyle degi$iklik yapacaksan bir sezondur oynamayan Emre ve Ergun gibi adamlari cart diye BJK macinda oynatmaya kalkmakta sacmalik.
Cengizcigim, dilin kemigi yok, herkes neler diyor, Hincal uc-dort sene once GS icin bu kadro CL sampiyonu olur diyordu. Diyenlere ben sorayim, bu adamlarla Antep, Denizli ve Erciyesspor'un ustune gitti de ne oldu? Ha, onlari yenemiyoruz ama uzerlerine gidip Inonu'de Besiktas'i yenecegiz. Ne iyi demeler bunlar. Diyenlere sorayim, kim atacakti ikinci golumuzu?

Yok iste Ricardinho, Bobo, Koray, Serdar gibi adamin, nereye gidiyorsun? Hatta oyuna sonradan giren Burak bile yok, Hakan oyunda degilken Nobre gibi bir adamin da yok. Milletin begenmedigi Ibrahim Uzulmez gibi bek de yok bu takimda.

Besiktas'in defansi zayifmis, evet zayif, kimle zorlayacagiz? Denizli, Antep ve Erciyes'e penalti da dahil gol atamayn forvetle mi?

Ama ben de umarim bir an once gider, sen bunlarin hoca arayisini seyret arkasindan, Cem Yilmaz solda sifir kalir.

Hoca: Bu sene kimi alacaksiniz yabanci olarak?
OC: Bazi yildizlarla konustuk, onlar Hindistan, Cin ve Madagaskari tercih ettiler haliyle.
Hoca: Peki siz kimi alacaksiniz?
OC: Ehem, Ingiliz mahalli ligi yildizlarini izliyoruz.
Hoca: Siz beni ahmak mi sandiniz?
OC: Estafurullah, Emre var, Turkiye'ye gelirse GS'da oynarim diyor, soz aldim, onun da eli kulaginda.
Hoca; Tesekkur ederim, ben sizi ararim, siz beni aramayin.

Birazdan bundan uzattilar Gerets'i, bizim kendince kurnazlar, cunku bu rezaleti yasamak istemiyorlar, ama insallah o da gider, goruruz hanyayi Konyayi.
Osman Kiciman
Posts: 397
Joined: Wed Dec 24, 2003 10:22 am
Location: Atakoey, IstanbuI / TR

Post by Osman Kiciman »

Şimdi gercekten bu forumda futbolu benden fazla izleyen bircok arkadasin affina siginarak yaziyorum...

GS BJK macina sizce ne amacla cikti?

GSin yaratici, hem asist yapan hem surpriz golcusu Ilic kenarda. Defansta olmazsa olmaz Song yok. Okuyoruz ki basur ameliyati olmus da ondan yokmus. Ertesi gun madem oyle hafta ici idmanlarda neden vardim diyor basurzede Song :shock:

Bir de begensek de begenmesek de GSin bu yilki en golcusu de kenarda! Neymis formsuzmus. Sahadaki iki golcu ile istatistiki kiyaslarini da gene daha iyi bilenlere birakiyorum..

Bu arada diger iki oyuncuyu oynatmamasini ise alkisliyorum (deli Hasan'la Veli Hakan). Kulhanbeyi agir abilerin hepsine kapi gosterilsin. Bu takimin genclerine kotu ornek olanlar biran once takimdan uzaklastirilsin!

Ama sonucta sozlesme uzatiminin hemen akabinde bu kadar takimla oynamasini da baska turlu yorumlayamiyorum: Intihar ediyor... Sampiyonluk sansi suren GS'i BJK deplasmanina 3 defansif orta sahayla cikararak intihar ediyor. Takimla bu kadar oynayarak, hem kadro hem de mevkilerle oynayarak intihar ediyor. Bu takim sene basinda gecen yilkinden de iyiydi. Kayseri maci, Boleslav maci. Ama ayni Terim'İn ikinci donemi gibi hizla dibe cakiliyor son haftalarda, free fall... Gel de basur olma :twisted: Geretsin sezon sonunu getiremeyecegini dusunuyorum...

Ama asil sorunun yonetsel oldugunu da asla gozardi etmeyelim. Son sozlesme zamanlamasi ile de gene yapacaklarini yaptilar. GSda artik bir turlu aslan olamayan tepe ve Riva oncelikli gundem maddesidir. Futbol takimi arkadan gelir. Bu durum duzelmedikce de Geretsler oyuncular gider yenileri gelir...
Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Post by Cengiz Akgun »

Osman Kiciman wrote: ....
GSin yaratici, hem asist yapan hem surpriz golcusu Ilic kenarda. Defansta olmazsa olmaz Song yok. Okuyoruz ki basur ameliyati olmus da ondan yokmus. Ertesi gun madem oyle hafta ici idmanlarda neden vardim diyor basurzede Song :shock:
...
gecen sene herkez canini di$ine takarken illede param diyen Ilic bu sene de nana gibi kiviriyorsa ben seni en onemlo macta bile oynatmam bir sene daha kontratin var bir yerlere filan da gidemezsin oynamadigin icin para da etmezsin demek icin bundan ba$ka ne yapabilirdi. Song'a da ayni mesaj. Ya dam gibi oyna ya da basurun ile ilgilen dedi herhalde.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
Can Baysan
Posts: 464
Joined: Fri Oct 07, 2005 1:22 am
Location: Ankara

Post by Can Baysan »

Kronik muhaliflerin bir anda çark edip Gerets'in tarafına savrulması oldukça gülünç...

Kadro yetersizliğinin hesabını gündeme getirerek Gerets'in vebalini silme yarışı yapanlara "Peki aynı kadro değil miydi daha geçen sezon -hem de G.Saray tarihinin rekor puanıyla- şampiyonluğa adını yazdıran?" sorusunu yöneltsek, "Ama o başkaydı; 100 yılda bir olur öyle motivasyon" cevabı, savunma içgüdüsü olarak önümüze sunulacaktır, kendileri de inanmadıkları halde.

Alın boşluğuna "uğursuzluk" kanısı mimlenmiş eski kaptan Fatih Terim, bundan 10 yıl evvel, Babıali jürisince emekliliği istenmiş paslanmış Bülent Korkmaz'lı, bacakları sakatlık üstüne sakatlık atlatmaktan tespih çalısına dönmüş Okan Buruk'lu, Torino hezimetinin duygusal buhranını üstünden atamamış Hakan Şükür'lü ve daha bir yığın zihinsel zâyi ilânı vermiş tükenik ve iflah olmaz her çeşit futbolcu eskilerinin oluşturduğu bir Nuh'un gemisinin girdiğinde; kaleci Friedel'i ve savunmacı Van Gobbel'i Diyarbakır'ın, Karabük'ün gençleriyle telafi etmeye çalışmanın eşiğini 4-0'lık Fenerbahçe yenilgisi ile geçmiş ve birçokları "istifa" seslerinin tonunu yükseltmeye başlamıştı.

Mayıs 97'de o Fatih Terim, beyaz bayrak çekmiş bir bit pazarı mangasına ilk yılının şampiyonluk parkurunu 82 puanla tamamlattıktan sonra Eric Gerets gibi "saldım çayıra mevlâm kayıra" türkülerini mi söyledi, yoksa zafer ve şampiyonluk hırsını gitgide artırarak mı yürüdü? Bakın ne yaptı: 97-98 sezonu 75 puanla şampiyon, 98-99 sezonu 78 puanla şampiyon, 99-00 sezonu 79 puanla şampiyon ve UEFA Kupası'nın sahibi.

Denecektir ki: "Tarihin en masalsı altın sayfalarını yazan efsane takımla Gerets'in minyatür topçuları aynı mukayese terazisinde tartılabilir mi?"

Değişir mi?.. Fatih Terim'in takımı, o günün Türkiye Ligi'nde ortalama 78 puanla her sene birinciliği elden bırakmamış; Gerets'li 2005-06 kadrosu ise bugünün bin kat pespaye lig ortamında 83 rekor puanı cebine koyarak şampiyonluğa ulaşmayı becermiş. Saidou hariç bu sezona varlığını eksiksiz aktarmış bir ekibin, ligin 23. haftasında zar zor 38 puan toparlayabilmiş olması hangi futbol literatüründe başarıya tekabül eder, söyler misiniz?

Hoş ne diyoruz yahu!.. Futbolcuların saha içindeki tel tel dökülen görüntüsünün sorumlusu Gerets değil mi sanki?
Liseli vardı ya ah o liseli...
Fatih Mutlu
Posts: 625
Joined: Tue Oct 22, 2002 11:57 pm

Post by Fatih Mutlu »

Cengiz Akgun wrote: Dun Necati dururken Kabzeyi almasi ve Tolga'yi alip 1-1 yatmak istemesi hatalari. BJK'in ustune gitseydi bu maci kaybetmezdi diyen cok.
cengiz abi, musadenle buna katilmadigimi belirtmek isterim, hem de iki fikre de:

birincisi, dun kabze en az necati kadar kotuydu. hep yanlis yerlere kacti, hep yanlis kararlar verdi ve hic etkili olamadi. mac boyu tek olumlu hareketi necati'nin onune gogsuyle indirdigi top. necati de kabze'den iyi degildi elbette. ama en azindan bir iki top tasidi, pozisyona girdi.

ikincisi de, bunu maci izlerken de farkettim, tolga'yi oyuna sokmasinin amaci kesinlikle 1-1 ustune yatmak degildi. defansta sabri cok aksiyordu. onun uzerinden surekli geliyorlardi. ayrica, bobo'nun bir iki etkili kafa sutu oldu. defansta sabri'nin tarafini garantiye almak icin pek fazla bir alternatifi yoktu gerets'in de. belki arda'yi bazen yaptigi gibi sag beke cekebilirdi ama onun hucum yonunden faydalanmak istedi. sabri'yi one cekip tomas'i beke aldi bu degisiklikle. tolga'nin da uzun boy avantajini kullanmak istedi. eminim ki, kadroda cihan olsa, belki degisiklik icin bu kadar uzun sure de beklemeyecekti. muhtemel 35. dakika dolmadan, kabzeyi cikarir cihan'i sokar, sabriyi de ileri surerdi.

gerets'in bence mactaki buyuk hatasi kabze ve mehmet guven'i cikarmakta gec kalmasiydi. ama, buna biraz da onceki kararlari sebep oldu. mehmet guven'i hafta icinde ufurukten bir macta harcamamis olsa, bu macin devre arasinda ilicle/inamoto ile degistirebilirdi mesela. tabi ilic'i ve inamoto'yu de formsuz diye kenarda tuttugunu, ondan kuyruk sikisinca kurtarici olarak girmesini istemeye yuzu olmayacagini da unutmamali. ama madem inamoto formsuz oynatmayacaksin, yaninda da tutacaksin 90 dakika boyunca, bari hic kadroya alma, mehmet topal'i oturt yanina. mehmet guven aksarsa onunla degistirirsin.
Can Baysan
Posts: 464
Joined: Fri Oct 07, 2005 1:22 am
Location: Ankara

Post by Can Baysan »

Fatih Mutlu wrote:birincisi, dun kabze en az necati kadar kotuydu. hep yanlis yerlere kacti, hep yanlis kararlar verdi ve hic etkili olamadi. mac boyu tek olumlu hareketi necati'nin onune gogsuyle indirdigi top. necati de kabze'den iyi degildi elbette. ama en azindan bir iki top tasidi, pozisyona girdi.
Peki Hasan Kabze'yi sağ açığa yerleştirmek hangi akla hizmettir, biri bana anlatsın...
Liseli vardı ya ah o liseli...
Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Post by Cengiz Akgun »

Fatih Mutlu wrote:
Cengiz Akgun wrote: Dun Necati dururken Kabzeyi almasi ve Tolga'yi alip 1-1 yatmak istemesi hatalari. BJK'in ustune gitseydi bu maci kaybetmezdi diyen cok.
cengiz abi, musadenle buna katilmadigimi belirtmek isterim, hem de iki fikre de:
....
Ben maci izleyenlerin yalancisiyim. Kabze gecen sene uzatma dakikasinda gol atmi$ adam. Bu sene bir bok yapmadigi ortada. Ama ozetlerde Nacati'nin al da at denilen bir golu atamayi$ini da gordum.

Mehmet Guven ise buyuk bir husran. Az daha inaniyordum Gerets buyuk bir potansiyli ezdi bozdu diye. Hic bana gecen hafta morali bozuldu filan demeyin iyice sinirlenmeyeyim. Gectim oyunda ezilip buzulmesini bari hayrin olmadi zararin da olmasin. Bunu bile yapacak kapasite de degil. Buyuk takimda oynayacak adam ortada pozisyon yokken topu ellemez. Tolga ise tam bir kazma. Boyuna bosuna edeyim ben onun. O utansin o boyundan bosundan boyu devrilesice demiyorsunuz da. E guzel yapti oyuna girince. Adamin duzgun oynayabildigi tek bir mac yok. Sezon ba$indan beri iki kere oyuna girebilen Emre A$ik ile tum sezon nerdeyse yatan ergun ondan iyi dediler dun. Bunu Gerets gormuyor muydu? Goruyordu ama i$te bir kumar diye oynadi. Soylenene gore 1 milyon Euro aliyor. Gozune dizine dursun. Eger S. Donesk'e bonservis verdilerse bu herif icin yaziklar olsun. Lusescu nasil elinden cikaracagini bilemedi. E$$ek herif. Derhal sepetleneceklerin listesinin en ba$inda olmali.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
Post Reply