Turkcell Süper Lig Maçları/Oyuncular 2006-2007

Forum Galatasaray Spor Kulubu ve Turk sporu hakkinda ayrintili haberler, yorum ve analizler, ogretici arastirmalar ve diger onemli spor olaylari hakkinda bilgi akisini saglamak, yazilanlari saglikli bir yapi cercevesinde dunyadaki butun Galatasarayli arkadaslar ve diger sporseverler ile paylasmak amaciyla kurulmustur.

Moderator: Staff

Ismail Gezer
Posts: 6299
Joined: Thu Mar 30, 2006 6:35 pm
Location: Alisamiyene 10 dk
Contact:

Post by Ismail Gezer »

Tolga Girici wrote:Tigana'nin ofsayt taktigi patladi.
Aklımdan geçen cümle...
Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Post by Cengiz Akgun »

Tolga Girici wrote: ...
Bizim bu Fener'i yenecek gucumuz fazlasiyla var ama sansimiz tutmuyor, arti Gerets sacmaliyor. Insallah iki hafta sonra duzgun bir kadroyla cikariz.
Denizli horoz'u gibi cabuk olmu$ bu laflar. Ke$ke bugunku Antalya macindan sonra soylese idin bunlari. ASY'de yine bir hezimet var
bu sene. Asil ben ona uzuluyorum. 4-0 garantide daha da acarlar mi bilmemem.

Duzgun muzgun kadro da filan yok. O gencler filanda havagazi. Hepsi birer birer balon olup sonuyorlar. Neden oynatilmadiklari da ortada. Herkes birbiri ile kavgali cunku. Yonetim TD ile TD futbolcularla, futbolcular TD ile, seyirci yonetim ile. Yazik yahu. Insanlar bu kadar acubet, nursuz ve ugursuz olabilirler. Song guzel yapmi$ adam bugun. Donup $eref tribununde oturan Adnanlara arkasindan da Gerets'e kicini gostermesi lazimmi$ yeri yatip Aslan taklidi yapar ayaklari ile. Bu kadar ahlaksizlik ve yuzsuzluk olur. Ikinci olacaklarmi$. Oldu yapralarsa olmamazlik etmeyin.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
Tolga Girici
Posts: 2806
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:07 pm
Location: Ankara - Yas:29
Contact:

Post by Tolga Girici »

Cengiz Akgun wrote:
Tolga Girici wrote: ...
Bizim bu Fener'i yenecek gucumuz fazlasiyla var ama sansimiz tutmuyor, arti Gerets sacmaliyor. Insallah iki hafta sonra duzgun bir kadroyla cikariz.
Denizli horoz'u gibi cabuk olmu$ bu laflar. Ke$ke bugunku Antalya macindan sonra soylese idin bunlari. ASY'de yine bir hezimet var
bu sene. Asil ben ona uzuluyorum. 4-0 garantide daha da acarlar mi bilmemem.
Cengiz Abi FB-BJK macini gozlerimle seyrettim. Fenerbahce hic bir sey oynamadi. YUruyecek halleri yoktu. Ama Tuncay kezmana bir asirtma pasi atti ve BJK 90 dakika ayni bizim Antalya macindaki gibi debelendi. FB savunma da yapamadi aslinda, ama BJK bir suru kazma savunmaciyla oynadigi icin aralara akilli pas atamadilar.

Ayni durum bizim icin de gecerli. Gerets yine Song'u Ilic'i oynatmazsa, yine Tuncay tek basina dalar, Kezman'a falan verir, Emre Asik kacirir, ondan sonra o golu cikarmaya ugrasiriz. Ama biraz olsun rakibin zayif noktalarini gorebilen, takintilari olmayan bir TD'miz olsa yeneriz. Denizlispor Kadikoy'de 2-0 geriye dusup 2-2 yapabiliyor. Bir tek biz yapamiyoruz.
Murat Biricik
Posts: 1755
Joined: Tue Oct 22, 2002 10:32 pm
Location: Yesilyurt - Ist

Post by Murat Biricik »

http://www.milliyet.com.tr/2007/05/08/spor/ymeleke.html

Ugur Meleke den
Galatasaray, Fenerbahçe'yi alkışlamalı
Sezonun son haftalarında sahaya futbolcuların yerine yöneticiler çıksa her müsabakada 9-10 gol, 5-6 penaltı olacak, 7 kırmızı 17 sarı kart çıkacak, kafa göz yarılacak muhtemelen... Ama sahaya sporcular çıktığı ve orada ortaya konan "bir oyun" olduğu için, bu kupayı her yıl 1 takım kazanıp 17 takım kaybettiği için, tarih sayfaları da çok konuşan yöneticilerle değil çok gol atan futbolcularla dolu olduğu için, Galatasaraylı sporcular gerekeni yapmalı, sahada kazanan meslektaşlarını alkışlamalı...

Bundan tam 2 yıl önce idi, sezon boyunca takındığı antipatik tavırla rakiplerinin gönlünde "ayrı" bir yeri olan Jose Mourinho yönetiminde ilk Premier Lig şampiyonluğunu garantilemiş Chelsea, 10 Mayıs 2005 günü prestij maçı için Old Trafford'a çıkıyordu. Bütün bir yıl boyunca Abramovich'in milyonlarının konuşulmasından ve Mourinho'nun reklamlara konu olan "her şeyi çok bilen" tarzından sıkılmış Manchesterlılar için çok bunalımlı bir maçtı tabii... Ligdeki yerleri artık kesinleşmişti ve herhangi bir sebeple ne mavi formalıları ne de Mourinho'yu rüyalarında bile görmek istemiyorlardı muhtemelen... Ama Manchester United'lı futbolcular tüm bunları bir kenara bıraktılar, yaptıkları işte en büyük erdemin "yenilgiyi kabullenmek" ve "kazananı alkışlamak" olduğunu tüm dünyaya gösterdiler. Tünelden ilk sırada çıkıp, iki yana dizilip, arkalarından gelen mavi formalı meslektaşlarını çılgınca alkışladılar.

Buradaki "tüm dünyaya gösterdiler" deyimi lafın gelişi değil, zira Premier Lig 204 ülkede 2 milyar 590 milyon kişi tarafından izlenebiliyor... Oysa gayet ciddi basın organlarımızca "dünyanın en büyük 16'ncı derbisi" olduğu iddia edilen Beşiktaş-Fenerbahçe maçını sadece birkaç yüz bin Digiturk abonesi izleyebildi, basın tribününde de bir Kıbrıslı, iki çekik gözlüyü saymazsak biz bize idik... Ligimizle çekemediğimiz dış basının ilgisini Beşiktaş Çarşısı'ndaki kavgalarla çektik Allah'tan...

Talep ettiğimiz alkış, her gün verdikleri "kerameti kendinden menkul" demeçlerle ülke futbolunun toplam değerini düşüren yöneticilere değil asla... Ligden çekilmek gibi yapamayacakları tehditler, Platini'ye gitmek gibi (sanki UEFA'dakiler Türk futbolunu ne hale getirdiğinizi bilmiyorlarmış gibi) pişkin söylemlerle kakafoni üretenlere de değil... Beşiktaş-Fenerbahçe maçının basına dağıtılan kadro listelerinde ligin kaçıncı haftası olduğunu doğru yazamamış, kadrolar anons edilirken Tümer'in adını okumadıklarında başları göğe erenler de hak etmediler tabii alkışı...
Bu alkış, tüm bu lüzumsuz söylem kargaşası içinde sahada sportmence mücadele eden genç oyuncular için... Babaları dedeleri yaşındaki takım elbiseli -kendilerini yönetmekten aciz - kulüp yöneticisi adamlar birbirlerini neredeyse boğazlayacakken, müsabaka bitiminde dostça formalarını değiştiren boylarından büyük kanaat önderleri için... Eğer Fenerbahçe rakip sahaya şampiyon unvanıyla giderse, Galatasaraylı sporcular, Ali Sami Yen'in tünelinden rakiplerinden önce çıkıp, iki yana dizilip alkışlamalı Fenerbahçeli meslektaşlarını... Uluslar arası ajanslara yöneticilerin körüklediği kavgalarla, bıçaklarla, sopalarla değil, bir kez olsun bu ülkeye yakışır birkaç fotoğraf karesiyle geçmek için...

*************************************************************
GS lı futbolcular FB li Selcuk un BJK tribunlerini selamladıgı gibi FB futbolcu kardeslerini bagrına basmalıdır. "yenilgiyi kabullenmek" ve "kazananı alkışlamak" FB Cumhuriyet inin yapılması dusunulemez, kabul edilemez davranıs bicimi, degistirilmesi teklif dahi edilemez anayasasıdır.

GS PAF maclarına gelen FB futbolcuları sahaya cıkarken alkıslıyorum. Daha amator, biribirlerine karsı daha saygılı ve toleranslı oldukları, spor yaptıklarının bilicinde oldukları icin.

FB li futbolcuları GS lı futbolculara alkıslatmak sahaya GS seyircisini davet etmektedir. Ugur Meleke GS forması giyip SS de bir iki mac seyretsin sonra sorarım kendisine nasıl alkıslamak istiyor!
"Adnan Sezgin'in attığı her imzanın altına ben imzamı atarım. Bu mesleği en iyi bilen adam." ADNAN POLAT

"Biri, vişneye çalan koyuca tatlı bir kırmızı, öteki de, içinde turuncudan iz taşıyan tok bir sarı."
Ismail Gezer
Posts: 6299
Joined: Thu Mar 30, 2006 6:35 pm
Location: Alisamiyene 10 dk
Contact:

Post by Ismail Gezer »

Bizim maç ne durumda bilmiyorum ama Fenerin maçında durum 1-1.. daha 10 dakka falan oldu..

Bursada attı golünü.. Bizim maç ne durumda acep :) Bizimde şu sıralarda yememiz gereken bir gol kesin vardır..
Tolga Girici
Posts: 2806
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:07 pm
Location: Ankara - Yas:29
Contact:

Post by Tolga Girici »

Ben Kayseri'nin hemserilerine bir kiyak yapip Antep macina asilacaklarini dusunmustum ama kendi evlerinde yenilmisler. Neyse ki Rize yenilmis beklemedigim sekilde. Ayrica Antalya da yenilmis ve haftaya Erciyes ile oynuyorlar. Yani olum kalim maci. Kayseri'nin ligde kalma sansi artti bu hafta.
Can Baysan
Posts: 464
Joined: Fri Oct 07, 2005 1:22 am
Location: Ankara

Post by Can Baysan »

Tigana'nın sözleşmesi feshedildi
Beşiktaş, Fransız teknik adam Jean Tigana ile yollarını ayırdı.

14.05.2007 21:20
Siyah-beyazlı yönetim, daha önce sezon sonunda takımdan ayrılacağını açıklayan Fransız teknik adam ve avukatlarıyla bugün bir araya gelerek sözleşmenin karşılıklı olarak feshedilmesini kararlaştırdı. Beşiktaş Kulübü Asbaşkanı Levent Erdoğan, Tigana ile anlaştıklarını ve sözleşmesini karşılıklı olarak sona erdirdiklerini söyledi.

Turkcell Süper Lig'deki son 2 maçta takımın başında antrenör Tayfur Havutçu ile İdari Menajer Ali Gültiken'in yer alacağı öğrenildi.

Bugün neler yaşanmıştı?

Fullspor.com'da yer alan habere göre Yıldırım Demirören, Bursaspor mağlubiyetinin sorumlusu olarak gördüğü Jean Tigana'ya "Son 2 maça çıkma" dedi. Bunun üzerine Fransız teknik adam, ülkesine gitme kararı aldı.

Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, dün İcra Kurulu Toplantısı'nda teknik direktör Jean Tigana çağırdı ve "Biz inandığımız, güvendiğimiz insan için herşeyi yaparız. Bir dediğini iki etmedik, İstediğin futbolcuların hepsini aldık ama Bursaspor karşısına çıkardığın kadro ile Beşiktaş ile adeta dalga geçtin. Üzüntümden uyuyamadım. Bizim hedeflerimiz var. Beşiktaş'ın hedefleri var. Sezon sonunda ayrılacağını açıkladın ama biz geleceğimizi şekillendirmek için seninle hemen yollarımızı ayırmak istiyoruz" dedi.

Bu sözler üzerine Fransız teknik adamın, Beşiktaş'ın son iki maçında takımın başında olmayacağı ve Çarşamba günü İstanbul'u terk edeceği öğrenildi.

TİGANA'YA TEŞEKKÜR EDİLDİ

Beşiktaş Kulübü, bugün sözleşmesi karşılıklı olarak feshedilen teknik direktör Jean Tigana'ya, yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür etti.

Siyah-beyazlı kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, ''Kulübümüz, teknik direktörümüz Sayın Jean Tigana ile görüşerek sözleşmesini karşılıklı olarak feshetmiştir. Sayın Tigana'ya bugüne kadar yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür eder, kendisine bundan sonraki yaşamında başarılar dileriz'' denildi.

AA
Liseli vardı ya ah o liseli...
Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Post by Cengiz Akgun »

BJK Ankaraspor onunde 1-0 onde. Golu Nobre atmi$. $imdi de Ankara beraberligi saglami$ vaziyette. Ankarda da GB 1-0 one gecmi$.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
Ismail Gezer
Posts: 6299
Joined: Thu Mar 30, 2006 6:35 pm
Location: Alisamiyene 10 dk
Contact:

Post by Ismail Gezer »

Cavcav yardımcılarını değiştirmek isteyince Mesut Bakkal istifa etmiş. Basın toplantısında da başarılarından söz ediyor :D Ulen hıyar, takımın bilmem kaç hafta maç kazanamadı yok mu?

Cavcav bu adamın mukavelesini uzatınca şaşırmıştım zaten..
Tolga Girici
Posts: 2806
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:07 pm
Location: Ankara - Yas:29
Contact:

Post by Tolga Girici »

Antalya, Erciyes, Sakarya kume dusmus. BU sene garip bir sene oldu. Erciyes 2 golu de son dakikalarda yemis. Kazanacaklari maci kaybetmisler yani. Gecmis olsun

Antalya bu sene iyi top oynayan takimlardan biriydi. Onlara da yazik oldu. Gencler de Mesut Bakkal gitti, adamlar Antalya karsisinda iyi asilmislar maca , deplasmanda 3-1 yenmisler.

Ali Bilgin 35bin dolar alacagini almadigi icin bu maca cikmamis Antalyaspor'da. !!
Can Baysan
Posts: 464
Joined: Fri Oct 07, 2005 1:22 am
Location: Ankara

Post by Can Baysan »

Kalpler, hem sondan bir önceki hafta evindeki en kritik maçta avucuna kadar gelen fırsatı teperek işini mucizelere bırakan K.Erciyes, hem de sezon boyu üç büyüklerin korkulu rüyası olma ünvanını haklı biçimde isminin önüne yazdıran Antalya için atmıştı bugün...

G.Birliği'nin hocası ligin bitimine 90 dakika kala arkasına bakmadan kaçınca, kırmızı-siyahlılar için Antalya deplasmanı biletinin bir formalite icabından çok, hafta boyu şaibe spekülasyonları arasında nefessiz kalan onur-gurur-iş namusu gibi kavramları tüm Türkiye'ye ispatın kapısını açan bir giriş kartı niteliğini taşıyacağı belliydi. Antalyaspor'u 3-1'le geçerek görevlerini yaptılar; kibirli şövalye Yılmaz Vural'a da maç bitiminde yalnız hüzün kaldı.

İş ciddiyetiyle iş namusu bu sporun olmazsa olmaz iki etmenidir çünkü...

K.Erciyes, Sivas deplasmanının son 2 dakikasına 1-0 önde girmişken, herhalde diğer maçlardan ümit ettiği skorların yerinde yeller esmesine bakıp 90 dakika boyunca kalesini kapattığı gollere duraklamalarda hem de iki tanesine kapısını açtı.

V.Manisa-Denizli karşılaşması, beklendiği gibi Ege usulü "al gülüm ver gülüm"le bitti: 0-0.

Sakarya-Ç.Rize maçıysa, Antalya'nın yaptığı harakirinin etkisinde, Rıza Hoca'nın oyuncularını fazla stres altında bırakmadan, 1-1'lik skorunu maç sonunda tescilleyerek ete süte bulaşmayan bir müsabakaydı... Aralıksız her sezonun son haftasını düşme kabuslarıyla karşılayan Rizeliler, acaba bu tatsız durumu eski metodları olan "mafya-tehdit-para" üçlüsüyle mi safdışı bıraktılar yoksa bu "başarıyı" onur ve iş namusu ışığında alınteri dökmenin azmine mi borçlular, bu da karanlıkta kalmaya mahkum.

Antalya ve Erciyes'e geçmiş olsun...
Avantacı İstanbul B. Belediye ve G.B. OFTAŞ'a hoşgeldin...
Liseli vardı ya ah o liseli...
Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Post by Cengiz Akgun »

Bu sene GS'lilarin senesi olmadi. Buyuk Kaptan da baltayi ta$a vurmu$ demek hem de uzatmalarda. Macin 90 dakika oldugunu operadaki $i$man kadinin $arki soylemesine benzer $ekilde hakem son dudugu calmadikca macin bitmedigini bilmek icin herhalde aleme-i cihan olmak gerekmiyor. Zaten Kayseriye iki takim fazla idi. Izmir gibi aydinlik bir yerde birinci lig takimi yok iken hem de. Hadi bakalim $imdi ne olacak Buyuk Kaptan? Ikinci yarida mucize filan derken olan oldu torba doldu.
Last edited by Cengiz Akgun on Sun May 27, 2007 12:17 am, edited 2 times in total.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
Ismail Gezer
Posts: 6299
Joined: Thu Mar 30, 2006 6:35 pm
Location: Alisamiyene 10 dk
Contact:

Post by Ismail Gezer »

Yanlış hatırlamıyorsam son dakkada gol yedikleri Rizespor o dakikalarda 9 kişi oynuyordu.. Bugünde son dakkalarda yemişler.. Lucescu'nun taktiği, Lucescu'nun kaderi..
Cengiz Akgun wrote:Bu sene GS'lilarin senesi olmadi. Buyuk Kaptan da baltayi ta$a vurmu$ demek hem de uzatmalarda. Macin 90 dakika oldugunu operadaki $i$man kadinin $arki soylemesine benzer $ekilde hakem son dudugu calmadikca macin bitmedigini bilmek icin herhalde aleme-i cihan olmak gerekmiyor. Zaten Kayseriye iki takim fazla idi. Izmir gibi aydinlik bir yerde birinci lig takimi yok iken hem de. Hadi bakalim $imdi ne olacak Buyuk Kaptan? Ikinci yarida mucize filan derken olan oldu torba doldu.
Ozgur Huseyinoglu
Posts: 2313
Joined: Thu Oct 24, 2002 2:35 am
Location: Falls Church, VA, USA

Post by Ozgur Huseyinoglu »

Ismail Gezer wrote:Yanlış hatırlamıyorsam son dakkada gol yedikleri Rizespor o dakikalarda 9 kişi oynuyordu.. Bugünde son dakkalarda yemişler.. Lucescu'nun taktiği, Lucescu'nun kaderi..
Cengiz Akgun wrote:Bu sene GS'lilarin senesi olmadi. Buyuk Kaptan da baltayi ta$a vurmu$ demek hem de uzatmalarda. Macin 90 dakika oldugunu operadaki $i$man kadinin $arki soylemesine benzer $ekilde hakem son dudugu calmadikca macin bitmedigini bilmek icin herhalde aleme-i cihan olmak gerekmiyor. Zaten Kayseriye iki takim fazla idi. Izmir gibi aydinlik bir yerde birinci lig takimi yok iken hem de. Hadi bakalim $imdi ne olacak Buyuk Kaptan? Ikinci yarida mucize filan derken olan oldu torba doldu.
Ikinizin yazdigindan da, sanki o sekilde anlamlar cikiyor gibi de, duzelteyim dedim o turlu bir dusunce vardiysa. Yukarda Can da yazmis, Erciyes'in son dakikalarda o iki golu yiyip yememesi arasindaki fark 16. veya 17. olarak ligden dusmesi olacakti sadece. Rize ile puan puana gelip, 2'li averajdan zaten dusuyor olacaklardi Sivas'i yenseler bile... Rize macinda yenilen golu diyorsaniz, o ayri tabii...

Bu arada, Ankaragucu'nun golunu alkislayan Aziz Yildirim'a darisi bizim maclarda yedigi gollere diyelim! :lol:
Özgür
Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Post by Cengiz Akgun »

Ozgur Huseyinoglu wrote:
Ismail Gezer wrote:Yanlış hatırlamıyorsam son dakkada gol yedikleri Rizespor o dakikalarda 9 kişi oynuyordu.. Bugünde son dakkalarda yemişler.. Lucescu'nun taktiği, Lucescu'nun kaderi..
Cengiz Akgun wrote:Bu sene GS'lilarin senesi olmadi. Buyuk Kaptan da baltayi ta$a vurmu$ demek hem de uzatmalarda. Macin 90 dakika oldugunu operadaki $i$man kadinin $arki soylemesine benzer $ekilde hakem son dudugu calmadikca macin bitmedigini bilmek icin herhalde aleme-i cihan olmak gerekmiyor. Zaten Kayseriye iki takim fazla idi. Izmir gibi aydinlik bir yerde birinci lig takimi yok iken hem de. Hadi bakalim $imdi ne olacak Buyuk Kaptan? Ikinci yarida mucize filan derken olan oldu torba doldu.
Ikinizin yazdigindan da, sanki o sekilde anlamlar cikiyor gibi de, duzelteyim dedim o turlu bir dusunce vardiysa. Yukarda Can da yazmis, Erciyes'in son dakikalarda o iki golu yiyip yememesi arasindaki fark 16. veya 17. olarak ligden dusmesi olacakti sadece. Rize ile puan puana gelip, 2'li averajdan zaten dusuyor olacaklardi Sivas'i yenseler bile... Rize macinda yenilen golu diyorsaniz, o ayri tabii...

Bu arada, Ankaragucu'nun golunu alkislayan Aziz Yildirim'a darisi bizim maclarda yedigi gollere diyelim! :lol:
Ben o kadar ince incelemedigim icin Sivas'i yenseler kaliyorlar sanmi$tim. Yani tahmin ettigin gibi olmu$. Demek olay Rize macinda bitmi$ zaten. Pek de onemli degil benim icin. GS haline uzulmek varken Buyuk Kaptana ve Erciye$'e goz ya$i dokecek degilim. Erciye$ olayi Buyuk kaptanin ba$ari hanesine yazildi.

Demek Yildirim bu kadar centilmenle$mi$. Kimbilir hazir ortami yakalami$ken bir de kendime fair-play odulu cikartayim demi$tir haspa. Passatci yalak Allaadin yazmi4tir muhakkak ama ben onu tepem atmasin diye her zaman okumam.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
Post Reply