Sevgili Tan,Tan Erten wrote:Yahu arkadaşlar, gerçekten anlamiyorum. Ben de baskani cok basarili bulmuyorum (elindeki imkan ve sartlar ayrica tartisilir) ama merak ediyorum, diyelim ki yarin Canaydin gitti. Yerine kim gelecek? Sizin aklinizda birisi olabilir, ama o birisi acaba bu pozisyona talip mi?
Su an cogunluk tarafindan desteklenen, baskan olmaya hazir bir aday var da, Canaydin koltuga yapisti gitmiyor gibi bir izlenim cikiyor butun bu sikayetleri okuyunca. Dogrusu su ki Canaydin su an icin alternatifsiz. Bunun da suclusu kendisi degil.
Birincisi su alternatifsiz olma konusunda suclunun kendisi olmadigi gozlemine bir 100% itiraz edeyim. Bence bu konuda son derece suclu (tek suclu degil dersen oturup konusuruz ama birinin bes senedir GS baskani, ondan once de ikinci baskani olup su andaki tabloda sorumlulugu olmamasi fikri bana inanilmaz geliyor acikcasi).
Diger fikre de katilmiyorum, biraz 1920lerin basinda Osmanli'ya bakip, e bu Vahdettin iyi degil ama bundan da iyi pek aday yok ortalikta, durum bunun sucu da degil, devam edelim demeye benziyor bence soyledikelrin.
Yanlis anlasilmasin diye, GS'in Ataturk'e falan ihtiyaci oldugunu soylemeye calismiyorum, sadece dogru duzgun idarecilik yapabilen ve de kendi performansini gercekci olarak degerlendirebilen bir baskana ihtiyac var (burada cok yazdim, tekrar yazayim, GS'i Avrupa'da ikinci torbadan ya da 14.lukten alip 90inciliga dusuren, sonra da kendimi basarili buluyorum, 10 iste 7 falan gibi sozler eden bir insan kendini sihhatli degerlendirebiliyor diyemeyiz. Maalesef basbakanliktan bakkal yonetimine gerekli bir ama haslet bu ve bizim baskanimiz gereceklikle baglantisini yitirmis durumda maalesef, bu duruma bakip e hatalarimiz olmamis midir, olmustur elbet diyor, CL'i kazanmis ama arada Ribery'i kacirmis sanarsin, hatalari birak, hata olmayan icraatin nedir diye soran da yok mu?).
Ribery davasi sonuclandi, her adimda biz en kotusunden korkup, yonetim en iyimser palavrayi pompalarken. Klup milyonlarca Euro kaybetti ve Ribery davasi GS'da son bes yilda meydana gelen rezaletlerden sadece biri. Nasil bu kisiler bu gunku durumdan sorumlu degil dersin? Sen ben mi klube soguk su icirdik Ribery uzerine, Faruk Suren, Fatih Terim mi yapti?
Kimin cikip cikmayacagina gelince, bence tam bir yaniltma soylemi. Yahu siz bir cekilin, kim cikarsa ciksin demek lazim. Zaten kimse cikmiyorsa da GS'in ustune soguk su icelim, iflas etsin, ikinci lige gitsin vs. Unutmamak lazim, yarin Ozhan bey kisisel bir sebepten vs. GS'i birakabilir, yarin hic dilemem ama ciddi bir saglik problemi yasayip bir sene tedavi gormesi gerekebilir, ne olacak o zaman GS, kepenk mi kaptacak, birileri cikacak elbet degil mi? Ben bundan kotusu kolayla cikmaz diyorum.
Bes senedir sayisini unuttugumuz kotu icraat, hem futbol hem diger branslarda, bir suru konuda bir suru vaat, henuz bir tanesi bile yerine getirilmeyen, ve heba olmus son derece kiymetli bes sene, UEFA siralamsinda 90 kusuruncu kadrosu vasatlasmis bir GS, vesaire vesaire, GS bundan daha iyisini cikaramiyorsa GS cidden kurum olarak yasamayi haketmiyor demektir. Goztepe ve Bakirkoyspor amator kumelere dustuler, demek ki yeterince iyi yonetici cikaramamislar. GS icin de farkli olmasin, en iyisi buysa biz de duselim. Ama ben boyle olduguna inanmiyorum. Bu durum felaket, bundan iyi kim var soyleminin kendi beceriksizlerini ortmek icin kullanilan (Aziz Yildirim yonetiminin hakemleri, federasyonu suclama soylemi benzeri) bir soylem oldugunu dusunuyorum.
Ali