Transfer Gündemi- 2007

Forum Galatasaray Spor Kulubu ve Turk sporu hakkinda ayrintili haberler, yorum ve analizler, ogretici arastirmalar ve diger onemli spor olaylari hakkinda bilgi akisini saglamak, yazilanlari saglikli bir yapi cercevesinde dunyadaki butun Galatasarayli arkadaslar ve diger sporseverler ile paylasmak amaciyla kurulmustur.

Moderator: Staff

Locked
Mehmet Gorgen
Staff Member
Posts: 6562
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:19 pm
Location: Bakirkoy-Ist
Contact:

Post by Mehmet Gorgen »

Kiesling de iyi oyuncu Alman ümit milli takımında gayet iyiydi.

Bende zaten almanya'da transfer çalışmlarını yarın tamamlayıp durda dönüyorum
:lol:
Ozan Ersoy
Posts: 3764
Joined: Wed Oct 23, 2002 4:18 am
Location: NC, USA

Post by Ozan Ersoy »

Ercan Arslan wrote:Bonservissiz kalmis bir Cristian Rodriguez (eski Paris SG'li) ve mahkeme karariyla boşa çıkan bir Nilmar.. (tamam şuanda sakat ama, iyilesecek)..
Nilmar'in gecirdigi sakatlik hakkinda bilgin var mi (bir degil iki)? Bu sakatligin futbol oyununun gerektirdigi hareketleri ne kadar kisitladigini biliyor musun? Ben sahsen gecirdim sol dizimden. 4.5 saatlik ameliyat oldum, bir daha da eski seviyeme gelemedim.

Nilmar kulubuyle neden mahkemelik olup, serbest kalmis acaba? Kulubu umit gorse izin verir mi boyle bir oyuncunun serbest kalmasini.

GS'in boyle bir kumar oynama luksu yok. Zaten Kalli gibi bir hocanin boyle bir seyi kabul edecegini dusunmuyorum.

Ozan Ersoy
Ercan Arslan
Posts: 368
Joined: Sun Jul 29, 2007 5:46 pm

Post by Ercan Arslan »

evet hepsini biliyorum.. ve tekrar soyluyorum bu adam alinmali..

sana soruyorum takimda suanda +1 durumunda olan Carrusca'nin bize faydasi ne? bu adamin sakat oldugunu ve hem sag hem sol dizinden sakatlandigini, sonuncusunda baglarin koptugunu biliyorum.. bu sakatliklarin agir oldugunu da biliyorum... ancak uzmanlar ekim basinda futbola donecegini soylediler...

mahkeme kismina gelince sanirim orayi sen bilmiyorsun..

cunku bu oyuncu 2005 yilinda Lyon'dan Corinthias'a kiralandi ve daha sonra attigi gollerle adam Brezilya'yi sarsinca Corinthias onu 10 milyon dolara aldi..2 milyon dolarda ödedi...ancak 2. diz sakatligi nedeniyle 6 ay oynayamadigi icin kalan 8 milyon dolari vermedi.. Lyon FIFA'ya gitti ve hakli bulundu... Corinthias CAS'a gitti ve adami aldiktan sonra sakatlandigini ve oynayamadigini o nedenle odeme yapmadigini soyledi.. CAS'ta Lyon'u hakli buldu... bu asamadan sonra Corinthias, Lyon'la anlasma yollari aramaya basladi.. hatta elindeki Willian'i verip bu borctan kurtulma onerisini bile gorustu...ancak, 2 gun once Nilmar sakatligi suresince parasini alamadigi gerekcesiyle Brezilya Mahkemesine gitti ve mahkeme onu hakli buldu.. Corinthias'la olan sozlesmesini iptal etti...

Nilmar kulubuyle neden mahkemelik olup, serbest kalmis acaba? Kulubu umit gorse izin verir mi boyle bir oyuncunun serbest kalmasini.
simdi yukarida gorecegin uzere senin yorumunla alakali bir durumu yok..istersen Nilmar'in kizkardesi ve kuzenlerinin de ismini yazarim..peki sen bu adamin iyilesip oynarsa dunyanin en iyi santraforlarindan biri olacagini biliyor musun? iyilesmezse sende kontratini iptal edersin..bunu madde olarak koymak mumkun...bonservis parasi yok adamin, neyin kumari? en fazla yilbasina kadar verecegin bir miktar para..onu zaten 11'e giremeyen her adam icin vermek durumundasin..iyilesmezse ve durum umitsizse yilbasinda feshedersin sozlesmeyi...
Ozan Ersoy
Posts: 3764
Joined: Wed Oct 23, 2002 4:18 am
Location: NC, USA

Post by Ozan Ersoy »

Ercan Arslan wrote:
simdi yukarida gorecegin uzere senin yorumunla alakali bir durumu yok..istersen Nilmar'in kizkardesi ve kuzenlerinin de ismini yazarim..peki sen bu adamin iyilesip oynarsa dunyanin en iyi santraforlarindan biri olacagini biliyor musun? iyilesmezse sende kontratini iptal edersin..bunu madde olarak koymak mumkun...bonservis parasi yok adamin, neyin kumari? en fazla yilbasina kadar verecegin bir miktar para..onu zaten 11'e giremeyen her adam icin vermek durumundasin..iyilesmezse ve durum umitsizse yilbasinda feshedersin sozlesmeyi...
Aciklayayim nasil kumar oldugunu. Bir kere kisa araliklarla iki dizindeki carpraz baglarini koparmis bir futbolcu. Hangi uzman, ne demis? Onu pazarlayan simsarlarin doktorlari mi? Bu sakatliklarin riski cok buyuk. Ayni seviyede geri donme olasiligi cok az. Mutlaka oyunundan, futbolcunun yeteneklerinden cok sey alip goturen bir sakatlik. Ben ameliyata girmeden once quadlarim ayni genislikteydi. Ameliyattan sadece 2 hafta sonra sol bacagimdan tam 2,5 cm kaybetmistim. Daha bir tanesi dogru durust iyilesmeden otekisini sakatlanmasini dusunemiyorum.

Dunya kupasinda carpraz baglarini koparmis Owen'a 6 ayda geri donecek deniyordu, bir seneyi gecti hala ortalikta Owen yok. En son gecen hafta macin bitimine az kala kenarda isinirken gordum. Nihat da iki dizini dondurdu, kac sene gecti Nihat dondu diyorlar, milli takimda da oynadi, eski Nihat mi? Tabii ki hayir. Hakan Unsal sakatliklarindan cabuk siyrildi, ama eski Hakan olabildi mi?

Ikincisi Nilmar yakinda iyilesse bile, doktorlar oynayabilirsin dedikten sonra hic bir komplikasyon yasamasa bile, bunun guc toplama suresi, forma girme suresi var. Yaz kampini zaten kacirmis, uzun zamandir ciddi antrenman yapmamis. Etti mi sana kisin ortasi. Adam uzun zamandir Avrupa futbolundan uzak kalmis. Lyon'daki tecrubesi cok sinirli, bir kac mac oynattilar, iyiydi ondan sonra yedek kaldi. Turkiye ligi igrenc sert bir lig. Gelecek ikinci macinda bir diz cikaracaklar bu calim atmaya kalktiginda, hadi 2 ay daha yok. GS'in mac trafigi yogun, bahar aylarina kadar haftada iki mac yapabilir (insallah). Hangi formla, hangi fizikle, hangi kondisyonla oynayacak bu Nilmar da GS'a faydali olacak?

Gole maya calmak gibi bir sey. Cem Sultan'i PAf'dan cikar, A takima koy daha fazla basari sansi var.

Carrusca'daki yanlis bir baska yanlisi dogrulamiyor.

Ozan Ersoy
Ercan Arslan
Posts: 368
Joined: Sun Jul 29, 2007 5:46 pm

Post by Ercan Arslan »

sanirim biz burada birseyleri atliyoruz...

G.saray hangi kaliteli yabanciyi sorunsuz bir durumdayken getirmis ? 10 milyon euro Kone'ye teklif edildi.. geldi mi adam? gelmez..

Simovic: sanirim 1984 avrupa kupasi oncesi Tottenham'la anlasmisti..iş imzaya kalmisti.. turnuvada Simovic bir macta 6 gol birden yedi ve ingiliz takimi transferden vazgecti, tum talipleri cekildi...biz aldik...

Prekazi: Hajduk'tan Simovic'in takim arkadasiydi... bir ara futbolu birakip salon maclari yapmaya baslamisti.. Simovic'in tavsiyesiyle bize geldi...

Derwall: 1984 yilinda Simovic'le beraber onun da yildizi söndü.. kupaya beklenmedik erken veda..Almanya'da havaalaninda "Derwall Raus !, Derwall Defol !" pankartlari ile karsilandi..

Hagi: Cruyff onun futbol anlayisini begenmiyordu.. bu nedenle de fazla sans vermiyordu... takimda surekli bir huzuruzluk vardi.. en sonunda Cruyff gonderilmesi istedi.. Hagi o donemde Meksika'ya transfer olurken son anda G:Saray'a alindi...

Taffarel: Parma'daki parlak kariyerin ardindan Brezilya'ya döndü... karisi italyandir.. orada kalmak istemedi... ve Avrupa'da liglerin ortasi oldugu bir dönemde geri geldiler... kulubu hala A.Minerio gozukuyordu ama o boslukta bir kilise takiminda futbol oynadi...sonra biz aldik..

Mondragon: Metz'te oynarken Fransa'da yilin kalecisi secildi.. ama sonra AB pasaportu olayina karisti.. 6 ay futboldan men cezasi aldigi icin bize kiralandi...

Ribery:o da Fransa'da 6 ay ceza aldigi icin bize geldi

Lincoln: son gordugu kirmizi kart ve aldigi 5 mac cezanin ardindan kacan sampiyonluktan Schalke'deki her bir birey onu sorumlu tuttu... taraftar, oyuncular ve teknik direktor Mirko Slomka.. ve biz aldik..

hic bir kaliteli adami sorunsuzken alamadik..Nilmar'da suanda o durumda. eger banko oynuyor olsaydi zaten bize gelmezdi... kaliteli adami biz ancak bu sartlarda aliyoruz... Nilmar'in bonservisi yok, maliyeti yok... oynamazsa ciddi bir kaybimiz yok..oynarsa elimde 10-15 milyon dolarlik bir adam olmus olacak... eger bu kumarsa, G.Saray her zaman oynadi..ve yine oynar...
Baris Tokat
Posts: 301
Joined: Mon May 30, 2005 1:54 pm
Location: Almanya

Post by Baris Tokat »

Ercan bey,

bu saydiginiz oyuncularin hicbiri sakat sakat gelmedi GS'a.
Nilmar'da söz konusu olan ciddi bir sakatlik. Diz yan baglari kopan bir futbolcunun eski formuna kavusmasi pek de olagan bir sey degil. Kavussa bile sakatligin tekrar nüksetme tehlikesi cok büyük. Ben bunu Alman liginden Sebastian Deisler'den biliyorum. Adamin bünyesi mi zayiftir, yoksa cok mu sansizdir bilinmez. 18 yasindan beri dizlerinden sorunlari vardi. Sürekli sakatlik gecirip, sürekli ameliyat oluyordu. Neticede 27 yasinda (!) futbola veda etmek zorunda kaldi, cünkü bu sakatliklar onu psikolojik olarak cökertmis dizlerinin saglamligina güveni kalmamisti. Gercekten bir dram yasadi bu cocuk ki Almanya'nin yetistirdigi en büyük yetenklerinden biriydi.

Yani Nilmar'i almak gercekten büyük bir risk tasiyor. Üstelik futbol oynayabilecek duruma gelmesi daha aylar sürer. Ozan bey'in dedigi gibi Türkiye liginde igrenc derecede sert bir futbol oynaniyor. Bakin en somut örnek Lincoln. Rakibin kasap futbolcularina ancak 45 dakika dayanabildi.

Bu yüzden getirdiginiz argüman biraz zayif kalmis.
Quo vadis, Galatasaray?
Ercan Arslan
Posts: 368
Joined: Sun Jul 29, 2007 5:46 pm

Post by Ercan Arslan »

Baris bey,
iyi adam oldugunu biliyoruz.. bonservisi yok ve anlasma ona gore yapilabilir.. Man.Utd'ta sakat olan Van Nistelroy'u PSV'den almisti hatirlarsaniz.. ben adam oynayamazsa ciddi bir kayba ugrayacagimizi sanmiyorum...

diger oyunculari da almak riskti... donemin futbol dehasi Cruyff'un begenmedigi Hagi'yi almak, Avrupa Kupasinda birbirinden garip goller yiyen Simovic'i almak..
Last edited by Ercan Arslan on Sat Aug 25, 2007 3:03 pm, edited 1 time in total.
Ali Gursel
Posts: 2632
Joined: Thu Oct 24, 2002 2:53 am

Post by Ali Gursel »

Sevgili Ercan,

Ben böyle bir transferde gördüğüm sorunu yazayım. Her futbolcu alımı gibi ya da hoca ile anlaşma gibi bunun da risklerine ve de potansiyel getirilerine bakmak lazım.

Başarılı olursa potansiyel getiri yüksek bunu bu forumda kimse yadsımıyordur, denklemin o tarafını geçiyorum.

Burada başarılı olma ihtimali hakkında bir tartışma var gibi gözüküyor. Göle maya çalmaktan (yani binde bir, milyonda birden) %50ye kadar farzedelim.

Siz sanırım ucuza alınırsa, kiralanırsa kaybedilecek bir şey yok neden denemiyoruz diyorsunuz.

Ama bence kazın ayağı öyle değil. Bir oyuncuyu kadroya katmanın o kadronun kimyası, diğer oyuncuların, özellikle de o mevkide oynayan diğer oyuncuların algılamaları vs üzerinde ciddi etkisi olur. Bu adam alınır da iyileşmez ise parası tıkır tıkır ödenirken diğer oyuncular ne düşünecek, yine kenarda oturan bir adama bir araba para veriliyor bizim maaşlar ise gecikiyor mesela.

İyileşmeye başladı, oynattınız, uzun bir form tutma dönemi olacaktır maximum veriminde olmayacağı, o zaman Hakan, Ümit ne düşünecek, beni kesen adama bak adım atamıyor diye.

Bu örnekleri arttırmak mümkün. Tek problem Nilmar'a verilecek para olsa bence göle maya çalınabilir özellikle o para bütçeniz için makul ise. Ama başka problemler de ortaya çıkıyorsa o zaman iş göle mayaçalmak olmaz, sadece mayanızı değil eldeki avuçtaki bazı şeyleri de kaybedersiniz.

Diğer oyuncularla ilgili saydığınız hiç bir problem bu tip değil, yani 6 ay ceza almış, AB dışında yer ararken bize gelmiş, bu adamın oyunu ile ilgili hiç bir soru işareti yoktur, pasaport skandalına karıştı diye, kırmızı kart görüp kaçan şampiyonlukla ilgili sorun yaşadı diye kimse yeni takımıda sorun olmaz (ha, bu ikisi de bazı ufak risklere işarettir ama ufak gerçekten) ama kenarda oturup para alan adam kimyayı bozabilir.

Bence tarafsız ve işini bilen iyi birkaç doktor yüksek bir iyileşme ihtimali vermezler ise GS'ın bu tip baş agrısına ihtiyacı yok. Ben aşil tandonum kopup ameliyat ve iyileşme sürecimi yaşarken (ve de aynı kaza başına gelen pek çok arkadaşımı izlerken--en az dört yakın arkadasıma oldu) hep iyileşmenin kişiye has bir şey olduğunu izledim. Süresi, derecesi, sonrasındaki durum hep kişiye has değişkenler. Bizim Nilmar'ın bu değişkenlerini bilmemiz zor ama çok ağır bir sakatlık bu. Bence ciddi doktorlar adamı muayene edip aksini söylemedikçe uzak durmalıyız, gidecek paradan değil gelip bir sürü oyuncuda adaletsizlik hisleri yaratmaması için. Bizim takım para sorunu varken leblebi gibi gol atan Jardel'i kaldıramadı, nerede kaldı bunun sakat olup parasını alanı.

Ali
Ozan Ersoy
Posts: 3764
Joined: Wed Oct 23, 2002 4:18 am
Location: NC, USA

Post by Ozan Ersoy »

Iste transfer diye buna derim. Her yerde oynar. Lincoln sakat mi, koy onune iki forvet takimin hucumunu yonlendirsin. Arda sacmaliyor mu, koy kanada sana orta yapsin. Kafa vurur, gol vurusu iyidir, 185 boy, 83 kilo vucuduyla ne Turkiye'de ne Avrupa'da onu ezen stoper cikabilir. Parayi bastir ve al, muhtesem bir oyuncu. 29 yasinda daha 2-3 sene cok rahat oynar.

Galatasaray In For Gudjohnsen?

Nedense Kone ve Alves o kadar heyecanlandirmadi beni. Baptista'dan sonra ilk defa Gudjonsen ismi kanimi kaynatti. Haberin kaynagi sanirim Marca gazetesi ondan sonra diger ajanslara dusmus.

Ozan Ersoy
Ercan Arslan
Posts: 368
Joined: Sun Jul 29, 2007 5:46 pm

Post by Ercan Arslan »

Gudjohnsen kesinlikle cok iyi adam... maliyeti de uygunsa gayet iyi olur..
Ercan Arslan
Posts: 368
Joined: Sun Jul 29, 2007 5:46 pm

Post by Ercan Arslan »

Sevgili Ercan,

Ben böyle bir transferde gördüğüm sorunu yazayım. Her futbolcu alımı gibi ya da hoca ile anlaşma gibi bunun da risklerine ve de potansiyel getirilerine bakmak lazım.

Başarılı olursa potansiyel getiri yüksek bunu bu forumda kimse yadsımıyordur, denklemin o tarafını geçiyorum.

Burada başarılı olma ihtimali hakkında bir tartışma var gibi gözüküyor. Göle maya çalmaktan (yani binde bir, milyonda birden) %50ye kadar farzedelim.

Siz sanırım ucuza alınırsa, kiralanırsa kaybedilecek bir şey yok neden denemiyoruz diyorsunuz.
sevgili Ali,

6+1 denilen bir kural getirildi biliyorsun... ve Nilmar gibi bir oyuncu icin bu +1 kontenjani cok mantikli olur..
Ercan Arslan
Posts: 368
Joined: Sun Jul 29, 2007 5:46 pm

Post by Ercan Arslan »

Galatasaray'ın hedefi şimdi de Gudjohnsen mi?
Şenhan Bolelli

İspanyol spor gazetesi Marca, Barcelona'da satış listesinde olan ve dizinden sakatlığı bulunan İzlandalı forvet oyuncusu Eidur Gudjohnsen ile Galatasaray'ın da ilgilendiğini iddia etti.
Gudjohnsen için İngiltere'nin West Ham kulübünün futbolcu ve kulübü Barcelona ile görüştüğü belirtilirken, araya Galatasaray'ın da girerek 29 yaşındaki İzlandalı futbolcuyu istediğini İspanyol kulübüne ilettiği ifade edildi.
Barcelona'nın Gudjohnsen için 10 milyon avro istediği, ancak şu ana kadar hiçbir kulübün bu rakama yaklaşamadığı için anlaşmanın sağlanamadığı kaydedildi.
Bu arada İspanyol gazetesi, Gudjohnsen'in dizinden sakatlığının devam ettiğini ve büyük olasılıkla ameliyat olması gerektiğini savunurken, İzlandalı futbolcunun anlaşacağı yeni kulüpte doktor kontrolünden geçmekten korktuğu ileri sürüldü. Gudjohnsen'in ameliyat olması halinde 2 ay sahalardan uzak kalacağı söyleniyor.
http://www.milliyet.com.tr/2007/08/25/son/sonspo16.asp

peki bu durum nasil?
Baris Tokat
Posts: 301
Joined: Mon May 30, 2005 1:54 pm
Location: Almanya

Post by Baris Tokat »

Gudjohnsen iyi güzel de, peki bu haber dogruysa adama milyonlari vermek ne kadar dogru olur?

"G.Saray sakat Gudjohnsen ile ilgileniyor"
http://www.sabah.com.tr/haber,3938E633D ... 7E43F.html
Quo vadis, Galatasaray?
Ercan Arslan
Posts: 368
Joined: Sun Jul 29, 2007 5:46 pm

Post by Ercan Arslan »

ameliyat olursa 2 ay sonra oynayabilecekmis.. Nilmar'in da iyilesmesi icin soylenen 2 ay bir sure kaldigi.. fark ise Gudjohnsen icin 10 milyon euro isteniyor, Nilmar bonservissiz...biri 29 yasinda digeri 22.. ama ikisi de cok iyi adamlar.. transferin son gunlerinde alinacak adam iyiyse sakattir mantigi yanlis degil..
Ozan Ersoy
Posts: 3764
Joined: Wed Oct 23, 2002 4:18 am
Location: NC, USA

Post by Ozan Ersoy »

Baris Tokat wrote:Gudjohnsen iyi güzel de, peki bu haber dogruysa adama milyonlari vermek ne kadar dogru olur?

"G.Saray sakat Gudjohnsen ile ilgileniyor"
http://www.sabah.com.tr/haber,3938E633D ... 7E43F.html
Milliyet ve Sabah yazmissa biraz supheyle bakacaksiniz. Sakatligindan baslikta bahsetmeleri de cabasi. Dogrusu GS su futbolcuyla ilgileniyor diye baslik atip sonrasinda "su anda bu futbolcunun sakatligi" var denmesi.

Ama malesef dogruladim bu haberi... Gudjohnsen'in sakatligi var dizinden. Yaz kampini kacirmis. Lyon ilgilenmis sonra vazgecmis. West Ham'in sahibi Izlanda'li oldugu icin oraya gidecegini yaziyorlar. Bir WH forumunda 107 sayfaya ulasmis bir baslik acilmis bu transfer icin. En son sayfalarda dizinden bahsediyorlar. Izlanda'ya doktorlara gorunmek icin gitmis, orada karar verilecekmis ameliyat olup olmamasi ama sonrasi hakkinda bilgi bulamadim.

Gudjohnsen to miss Scotland tour

Lyon da ilgilenmis

West Ham United forumundaki baslik

Gudjohnsen'in yolu acik olsun, GS'dan uzak olsun.

Ozan Ersoy
Locked