Fatih Mutlu wrote:galatasaray, dun gece hic de iyi top oynamadi. konyaspor bizden cok daha iyi top dolastirdi, sahayi cok daha iyi kullandi.
Fatihcigim, haddim olmayarak bence bu kategorik olarak yanlis. Dunyada iki takim mac yapip, biri digerinden "cok daha iyi" top dolastirip, sahayi "cok daha iyi" kullanip maci 6-0 kaybetmez, kaybedemez. Yani topu dolastirmanin anlami topu gezmeye cikarmak, sahayi kullanman anlami da ekip bicmek degilse, futbolun amaci gol atmak, gol yememek, neticesinde mac kazanmak, mac 6-0 bitti yahu, ne dolastirmasi, ne kullanmasi bu.
Dun keske NTVde Ridvan'i dinleseymissin, cunku bu yanilgiya hitap etti. Konya paslasiyor ediyor falan da ne oluyor, yumusak takimlar dedi.
Bana biraz meshur bir Indiana Jones filmi sahnesini hatirlatti, Arabin biri elinde bir pala Indiana Jones'un karsisina cikar ve palayi havada isliklar otturerek saga sola cevirmeye baslar tehditkar bir sekilde, cok etkileyici sekilde pala kullanmaktadir Arap. Neyse, Harrison Ford bir muddet adama etkilenmis sekilde bakar, sonra da tabancasini cekip adami vurur.
Yani Konya dun ne yapti bilmiyorum ama futbolla ilgili herhangi bir seyi bizden cok daha iyi yapmadiklari bence kesin.
Bence endise ifade ettigin konularda daha ciddi rakipler karsisinda endiseleniyorsan haklisin, burada da dun Ridvan bence mantikli konustu. Ridvan GS'in bu oyun formatiyla derbilerde ve de Avrupa'da zorlanacagini soyledi. Surekli ayni lafi tekrar edip acmadi ama sanirsam zor maclarda tek forvet, cift on libero demeye getiriyor. Ben de sezon basindan beri yazdigim gibi su takimi bir tek santrfor, ardinda Lincoln gormek istiyorum. Ama bu cok ciddi bir zihniyet degisikligi ve GS'in uc gunde bir futbol anlayisini bu kadar ciddi degistirebilecegini sanmam.
Hakan Nonda ilk kez birlikte oynayan bir ikili icin fena gozukmediler. Umit'in tavrinda uzucu olan ise su: Ozan Hakan'in sezon icinde formunun dusecegini belirtirken hakli. Umit'in ya da iyi bir profesyonelin de bu gun icin hazir olmasi gerekiyor. Yani Umit'in hem forma alma hem de iyi oynayip Hakan ya da Nonda'yi kesme sansi olacak ama bu kafayla isi cok zor. Kalli normali yapti, Nonda'ya yer acmak icin iki forvetinden daha formda olani ilk 11de tutup daha az formda olani yedege aldi, ne istiyor Umit?
Umarim ayni Kalli Persembe iyi bir sonuc alirsak deplasmandaki Sion macinda bir tek forvet, cif on liberoyu da dener. O zaman da sanirim hem Hakan, hem Umit kesik yerler.
Ali