Cengiz Akgun wrote:Ercan Arslan wrote:bu forumda sana benden 10 kat daha berbat bir Turkce'yle yazan bir suru kisi gosterebilirim... ama ben onlarin bu ozelligine takilmiyorum... ne demek istedigine ve futbola dair ne yazmak istedigini anlamaya calisiyorum... ..
Mesela ben. Kucakustu bilgisayariminda ekrani kucuk geliyor ya$lanan gozlerime.
Bu olay cok uzadi. Neden bilmiyorum ama Ozan'in buraya gelen bu arkada$lardan ho$lanmadigi ortada. O yuzden gozunun ustunde ka$in var (yaksa tersi mi idi bu deyi$) yazilariniz sig ve banal diye dilbilgisi gramere kadar olayi indirgedi. Ali Erdogan'i bilmem ama Ercan Aslan kendisine ba$larda siz filan diyordu. Bir Orkun'un kaleciligi konusunda olay $irazeden cikti.
Tarti$manin galibi maglubu olmaz. Yanilan sonunda zamanla ortaya cikar. Herkez fikrini soyler. Kimse bir ba$ka kimse gibi du$unmek zorunda olmadigi gibi goru$une katilmadigina cevap vermesi ve kendi goru$unu sunmasi kadar dogal bir olay yok bu dunyada. Olay kar$i tarafa hakarete donu$unce hakarete hakaret ile kar$ilik verilmesi kacinilmaz oluyor. Yazilari ki$iselle$tirmek ise i$in en ucuz tarafi.
Ben $ahsen burada yazan yeni gelen insanlarin burada hiziple$erek huzuru bozma ona buna sata$maya cali$ma bir hareketlerini ve yazilarini gormedim. Uzuldugum nokta da burasi zaten. Ozan'i kizdiran noktayi ve bu ki$ileri kusturme vaya kendine du$man ettirme cabasini anlami$ degilim. Olayin bu seviyeye gelecegini haftalar once sezip birkac satir karalami$tim. Ama olmadi malasef.
Mumkunse bu olayi daha fazla ka$imadan hakaretin dozunu artirmadan kapatmak gerekiyor. Kimseyi yarari yok cunku.
Cengiz abi, ben simdi su senin yukarida yazdigin yazidan cimbizla cekip..
Herkez fikrini soyler. Kimse bir ba$ka kimse gibi du$unmek zorunda olmadigi gibi goru$une katilmadigina cevap vermesi ve kendi goru$unu sunmasi kadar dogal bir olay yok bu dunyada.
herkeZ degil, herkeS yazacaksin desem.. ikinci cumlende devrik olmus hata var.. ayrica dolar isaretini "Ş" harfi olarak kullanman yazarlarin okumasini zorlastiriyor en azindan "S" kullan desem ne olur? belki kizmazsin birincide..tekrar baska bir konuda benzeri gereksiz bir uyari ile rahatsiz edip tadini kacirsam hos olur mu? bunu da herkesin icinde yapsam ozellikle...
yazinda da belirttigin gibi asla bizim aramizda bir blok olusturup hiziplesme olamaz.. biz burada 3 yada 4 kisiyiz...forumda yuzlerce farkli insan var.. kaldiki neden buraya gelip bir grup olup, birbirimizin arkasini kollamaya calisalim..amac G.Saray ve Futbol konusmakti.. ama ortadaki laf direk bu kisilere yonelik oldugu icin bu reaksiyon bu sekilde verildi..esasen derhal bir cevapta vermedim...bekledim, belki yanlisini duzeltir diye.. ama arsizligi ele aldi daha da...benden 5 yas buyukmuste falan filan.. soruyorum kendisine, kendi yasindan 5 yili cikarinca geriye 6 yasinda bir cocuk mu kaliyor da boyle davranmayi kendisine gorev ediniyor...ayip, ozur dilemek gereken zamanlarin ne zaman oldugunu bu yasina geldigi halde ogrenememis... kadim dostuda acayip mutevazi biri oldugundan dem vuruyor...biz onunla gunluk hayattan tanismiyoruz guzel kardesim.. burada yazdiklariyla ve tavirlariyla taniyoruz... bunlarin da bize gosterdigi kesinlikle "mutevazi" biri oldugu degil.. bunu bu forumda kime sorsan soyler.. kendisinin yazdiklariyla ilgili fikirlerimi de beyan etmistim.. surekli bir Hincal Uluc tavirlari, en cok ben bilirim havalari, herseyin tam tersini inatla savunarak farkli olma cabalari, ters koseye yatirma girisimleri..belki Hincal'i begenmez ama tavirlar ayni..zaten oyle olur oyleler..kendinden baska kimsenin dogrusu direk dogru degildir cogu zaman.. insanlar buraya zaman ayirip kendi fikirlerini yaziyorlar..siz onlarin yorumlarini bu sekilde pacavra ederek yorumlarsaniz, o insanlarda gelir o kisiyi burusturup haddini bildirir...
Kaldi ki foruma bakildiginda, Ali Erdogan ben Orkun'u elestirdikce sahiplendi... karsit gorusu yazdi... Burhan'la ben eski forumdan Gerets konusunda asla anlasamayiz... o Gerets'i her olayda suclar ben "elindeki kadronun bu seneki kadro olmasi durumunda tekrar degerlendirmek gerekirdi" derim.. burada da ayni tartisma olsaydi bu gozukurdu..
onemli olan senin, onun, bunun neyi ne kadar gramer hatasiyla yazdigi mi, yoksa futbol konusabilmek mi? biz mecburmuyuz burada o kisi nederse eyvllah, senin dogrun bizim dogrumuzdur demeye? elbette ben de sert yaptim.. ama gerek ilgili kisinin benzeri sabit fikrini surdurmesi, onu savunanin da garip dayanaklarla tek tarafli bakip yorumlamasi tum bu olayin sebebi.. bu kadar da olmaz artik..
bu forumda boyle bir saldirgan karakterle yazan kisinin mod olmasi, bu tur tavirlarindan dolayi sorun cikaracaktir...ustelik bu yetkisini kendisiyle ilgili bir tartismayi sonlandirmakta kullanmakla tehdit ederek bu is icin ne kadar uygun olmadigini da ispatladi..Amerika'da pek cok siyasi, sahip oldugu yetkileri kendi lehlerine kullandiklari ortaya cikinca istifa ederler... bakalim bunca yillik egitim ve Amerika tecrubesi ise yaramis mi? ne kadar medeniyet bulasmis.. yoksa Turkiye'de yasanan absurtluklere getirdigi yorumlarin hepsinin cok anlamsiz kalacagi bilinsin...