Ali Erdogan wrote: Hadi insAllah.. Boylelikle bizle isi olmayacaktir heralde..Bu adama ozel bir kinim var.. Sebebi de H.Sukur falan degil.. Samimiyetsiz bir tipi var.. Haketmedigi bir konuma getirildigini Vestel de ispatladi.. Dusme potasina girince nasil kactigini herkes gordu ama hala cikmis herseyi cozmus edasiyla program yapiyor.. Bir gitsin bakalim da gorelim Trabzon a.. Neymis ne degilmis..
Ersun Yanal hakkinda benim net bir kanaatim olusamadi. Calistirdigi takimlari iyi oynattigini dusunuyorum. Lig TV'de yaptigi programi da seviyorum. Istatistik verilerden yararlanmaya calismasini kucumsememek lazim, bu bilimsel bir bakis acisidir.
Diger yandan ben Ersun'un milli takimda Hakan'i keserek forvet yapilanmasini degistirmesini ta o zamandan beri
dogru buldum, nitekim bugun milli takimin sorunlarin biri de luzumsuz kazanilmaya calisilan bir Hakan Sukur oldugu kadar, aslinda onun ugruna kaybedilmis bir Fatih Tekke'dir.
Ne var ki Ersun bu sorunu zamaninda durust bir sekilde anlatmadi. Sacma sapan teknik nedenler uydurdu. Adam gibi cikip Hakan'i kesmesinin nedenlerini anlatsaydi, bu kadar celiskiye dusurmezdi medya onu.
Ersun'un Genclerbirligini lig sampiyonluguna oynattigi, son 9-10 haftaya kadar lider oldugu; FB tarafindan yapildigi basinca iddia edilen balon bir teklifle basi dondugu icin ligi o donemde kaybettigi; UEFA'da ceyrek final oynattigi, bu arada Blackburn, S.Lizbon ve Parma gibi takimlari eledigi unutulmasin. Bunlar yok sayilamaz.
Diger taraftan bugun Turk hocalarinin tumu -kendi hatalari nedeniyle- ciddi bir kariyer bunalimi yasiyorlar bana gore. En mantiklisi bile su 3 buyuk calistirma saplantisindan kurtulamiyor. Onu bulamayinca da sacma sapan, hedefsiz takimlarda kisa devre yapiyorlar.
Iste, Samet Aybaba. Cok iyi bir hoca ama, o da bu sene 3 haftalik bir Rize bozgunu yasadi. Aykut Kocaman olmayacak duaya amin dedi, inat etti, Ankarasporu adam edemeden ayrildi.
Cunku idealleri yanlis. Hepsinin kafasinda 3 buyukler var (bu saplantinin oncusu de Yilmaz Vural). Ornegin hicbiri gidip Almanya 2.liginde bir takim alip onu yukseltmeyi ve onunla yukselmeyi denemiyorlar. Hicbiri Avrupa kariyeri hedeflemiyor. Dunya uzerinde orta karar bir milli takimla ilerlemeyi dusunmuyorlar. Akillari, Genclerbirligi gibi bir takimda calisip, sonra 3 buyuklere ziplamak.
Sonrasinda Riza Calimbay gibi bunalima giriyorlar.
Ersun konusuna donersek, onun basarisizliklarina nispet, daha basarisiz hocalar var, ama medya onlari sakiniyor.
Mustafa Denizli, Vestel Manisa'yi, eline her turlu imkan verildigi ve neredeyse sinirsiz butce kullandigi halde, 2.ligden cikaramadi. Ama 3 gun sonra, Ertugrul Saglam veya Terim gidince Hincal lobisi onu pazarlamaya baslayacaktir emin olun.
Ben Ersun'un Trabzona gelmesini cok isterim. Onun kisiligini degil ama teknik bilgisini seviyorum. Trabzon onun icin mukemmel bir test olur; adamligi tartisilir belki ama iyi bir hoca olup olmadigi futbolu anlayanlar tarafindan burada olculur, anlasilir...