CL 3Q (ŞL 3. ön eleme): GS - S. BUCUREŞTI (2-2 Nonda(2))

Forum Galatasaray Spor Kulubu ve Turk sporu hakkinda ayrintili haberler, yorum ve analizler, ogretici arastirmalar ve diger onemli spor olaylari hakkinda bilgi akisini saglamak, yazilanlari saglikli bir yapi cercevesinde dunyadaki butun Galatasarayli arkadaslar ve diger sporseverler ile paylasmak amaciyla kurulmustur.

Moderator: Staff

Fatih Mutlu
Posts: 625
Joined: Tue Oct 22, 2002 11:57 pm

Post by Fatih Mutlu »

enseler kararmis hemen.

ama bu tur o kadar ucuz degil, galatasaray da ucuza pabuc birakacak degil.

once aykut'tan baslayalim. yaptigina bir kalecilik hatasi denmemeli bence. her kalecinin basina boyle bir sanssizlik gelebilir. ama mac icinde farkettim, mac sonrasi demecinde de bunu belli etti; basina gelen talihsizlik sonrasinda moralman cokmemis. macin geri kalanini (ikinci yarida bir yirmi dakika seyredemedigimden, o kismi haric tutuyorum) gayet basarili tamamladi. ustelik bir ara stadin kendisini isliklamasina ragmen.

yanlis oyuncu tercihleri zaten sezona iyi hazirlanamamis galatasarayin organize olmasini zorlastirdi. meira, emre gungor, hasan sas bence yanlis tercihlerdi. ustune bir de balta ve topal'in cok kotu gununde olmalari eklenince zaten hersey daha da zora girdi. dun, ozellikle ilk yarida gobekteki iki adam topal ve meira cok kotulerdi. boyle olunca, gs hic top yapamadi. ama tum bu dezavantajlara ragmen, ilk yarinin ikinci bolumunde cok uretken bir futbol oynadi galatasara. nonda'nin kalecinin dibinden atamadigi bir gol var, lincoln'e calinmayan penalti var. devreyi beraberlikle bitirmek hakkimizdi ama dun gece top galatasaray'i sevmedi diyelim futbol tabiriyle.

skibbe'nin sacma denemelerinden vazgececegini dusunuyorum. ve herseyden onemlisi, dedigi cok kritik bir nokta var. galatasaray'in bu sezonki ilk resmi maci bu. hazir olmayan bir galatasaray bile oyun icinde bolum bolum rakibe ustunluk kurdu. iki haftaya kadar cok daha iyi bir galatasaray olacak insallah. linderoth, kewell, karan da donecekler bu zamana kadar. bunlarin bir ya da iki tanesi bile oynayacak duruma gelsin yeter.

bu mac nonda icin buyuk moral olmustur. onun kalitesine bu sezon ihtiyacimiz olacak.

bastaki cumleme referans vererek, enseyi karartmayalim diyorum. steaua'yi eleyecegiz insallah.

son olarak, dun gece gittigim kafede fener macini veriyorlardi. bizim ilk devreden sonra fener macinin ilk devresini seyrettim. ilk yari partizan'in 5 tane atmasi lazimdi. birini attilar ofsayt diye vermedi hakem. bir tane bos kaleye hizlica vurmak yerine tingir mingir yuvarladi saci uzun akli kisa forvetleri. bir de diarra karsi karsiya volkan'i calimlamak yerine auta atti. normal sartlar altinda ikinci bir sigma faciasina imza atmasi isten bile olmayan fener takimi goklere cikariliyor bugun. galatasaray da yerden yere vuruluyor. futbol iste, enteresan oyun :)
Ufuk Sezekkaplan
Posts: 1333
Joined: Tue Feb 22, 2005 11:33 am

Post by Ufuk Sezekkaplan »

Biraz daginik olacak ama:

1. Gol sorunumuz olacagi dusunuluyordu. Galiba sorunumuz cok kotu bir hazirlik donemi gecirip, dandik takimlarla mac yapmak, menejerlerin kuklasi olup oradan oraya surtmekmis.

3-4 yil oncesine kadar belli basli Avrupa takimlari ile (Roma gibi) mac yapiyorduk, Avrupa'da bircok ciddi takim ozel turnuvalarda oynuyor. Bana gore yenilginin birinic sebebi genel formsuzluk ve hazirlik doneminn laubali gecirilmesi.

2. Takima kaleci gerekli diyenler hakli ciktiklarini dusunmesinler. O gerekli kaleci dun yedekti. Niye yedek oldugu sorgulansin.

Bizim icin 2008-2009'un en onemli ve belirleyici macinda oynamayan bir yedek kaleci bence gereksizdir. Tur kaybedilse bile Aykut-Orkun ve Firat'la devam edilmelidir.

3. Nonda tek forvet oynarsa daha verimli olur. Karan'la gecen sene oynadiklari maclarda ben birbirlerinin alanlarina girdiklerini gozlemistim. Karan'in sakatligi, arkada top atan iyi 3 adam ve onlerinde tek forvetin daha iyi olabilecegini test etmemizi sagladi.

4. Skibbe, Mert Tokman'in cok iyi tespit ettigi gibi, başka bir Terim modeli gibi ve genc oyuncu kesfedecegim diye sapkadan tavsan cikarma hastasi olabilir. Ama taktikte de stratejide de zamanlama diye bir kavram vardir.

5. Hasan Sas'in oynamasi, kaptan olmasi Skibbe'nin degil, yonetimin ayibi. Bu adam gecen sene hadi eyvallah deyip kulubu terketmisti. Kaptanligi hak edecek ne yapti? Kovulmali.

6. Su "Cevat Hoca goreve" muhabbeti cok tehlikeli. Bu, gecen sene hasbelkader olmus bitmis bir model. Bunu idealize edip, "hoca basarisiz olursa gonderilir, Cevat Hoca nasilsa burada" diye dusunenler var. Hatta Adnan Polat'in ve Sezgin'in bile B plani bu olabilir. BU COK TEHLİKELI. BIZI GALATASARAY OLMAKTAN CIKARIR (sezon basinda takim dogrudan >Cevat Guler'e teslim edilseydi onu savunurdum).

7. Yedek kompozisyonu ilgimi cekti. Oyuna alinmayan Ayhan, bu mac icin transfer edilen Santcis, Alpaslan, Erhan ve Volkan Yaman, Baris ve Sabri.

Hoca gecen sene banko olan 3 oyuncuyu kullanmiyor, yeni kaleciyi koymuyor ve bu kadar tehlikeli macta son 12 + 4 dakikaya, Erhan'i oyuna sokuyor.

Biri Skibbe'ye Galatasaray'in kucuk takim olmadigini, deneme tahtasi olmadigini anlatmali.

Maalesef yabanci hocalara fazla saygi gosteriyoruz ve geldiklerinde dahilik yapmaya bayiliyorlar. Galatasaray'in buyuklugu hocasina da oyuncusuna da iyi anlatilmali. Gerekirse taraftar bir iki oyuncuyu protesto edip ayar vermeli (Lincoln gibi).

8. Takimin var gucuyle 2.maca cok iyi antreman ve mental program ile hazirlanmasi lazim. Gerekirse Kayseri maci feda edilmeli, orada oynatsin Alpaslan'i, Orkun'u, Santcis'i, Mehmet Guven'i.

Yonetim simdiden derhal -konunun onemi nedeniyle- kadroya mudahale etmeli. 2. macta sagbekte Sabri'nin, orta sahada Baris'in oynatilmasi dikte edilmeli.

Yonetimin bu durumlarda takima mudahalesi mesrudur. Skibbe Alibeykoyspor'u calistirmiyor, gereken ayar yapilsin.

Son olarak. Tur gecilemezse en ciddi korku, bunu son 4 yildir bir aliskanlik ve gelenek haline sokmamiz olacak. gecmiste Galatasaray'in kurumsal hafizasi vardi, ne yapar yapar, bir yolunu bulur ve elemelerde basarili olurdu.

Tromso'den beri, kaybediyoruz. Bu sene kaybedersek, bunu kirmak zor olur.

Ikinci mac, son 5-10 yildir oynayacagimiz en onemli maclardan biri olacak.[/list]
Zafer Yazici
Posts: 297
Joined: Thu Oct 24, 2002 12:38 pm
Location: Izmir-TURKEY

:)

Post by Zafer Yazici »

Dün iş yerinde konuşuyorduk Partizan Feneri 5 ler Steau maçıda bizim için çok zor maç büyük olasılıkla eleniriz demiştim.
Partizan maçında Partizanın kaçırdığı attığı ve hakemlerin saymadığı goller feneri ipten aldı.Bal bu olsa gerek.
Yönetim iyi bir forvet alacaktı hesapta bundan sonra alırlar turşusunu kurarlar.Galatasaray için yine avrupa erken dönemde bitiyor ne yazık.Steau boş takım değil.En azından belli bir ekolu var.Romen futbolu 2-2 lik avantajı büyük olasılıkla maçı soğuturak ve kontradan bulacakları gol veya gollerle tamamlayıp galatasarayı eleyeceklerdir.Umarım yanılırım.
Türk futbolunun önemli hastalığıdır.Bir oyuncu uluslararası bir tunuvada iyi oynar ve yıldız statüsüne gelirse sonrası vahim.Hasan Şaş 2002 de turnuvanın en göze batan youncusuydu.6 senedir kayıp.Topal bu sene çok iyi bir Avrupa şampiyonası geçirdi maalesef onuda mental açıdan kaybettik sanırım.

Allah sabır versin:)
Galatasaray bir yasam bicimidir..
Galatasaray sabrın sembolüdür.
Ufuk Sezekkaplan
Posts: 1333
Joined: Tue Feb 22, 2005 11:33 am

Re: :)

Post by Ufuk Sezekkaplan »

Zafer Yazici wrote: Yönetim iyi bir forvet alacaktı hesapta bundan sonra alırlar turşusunu kurarlar.
Bu macin belirleyicisi forvet degil ama. 2-0 gerideyken yeterli pozisyon ve gol uretimi oldu bana gore.

Sorun, hazirlik doneminin hoca geliyor - kaleci gidiyor derken Almanya'da amator stadlarda, amator takimlarla harcanmasi. Gecen sezonki basarinin arkasinda cok iyi gecirilmis bir yaz donemi ve planlamasi vardi.
Ali Gursel
Posts: 2632
Joined: Thu Oct 24, 2002 2:53 am

Post by Ali Gursel »

Murat Biricik wrote:GS kalecilerine destek olmuyor, sans vermiyor tezi bana cok ters geliyor. GS en calkantili doneminde kalesini 2. lige dusmus takimin kalecisine emanet etti ve sans verdi. Avrupa maclarina bu iki kaleci ile ciktik. Kaleci hatalari bir yana kalecilerin bir tane on plana ciktiklari yada kurtadiklari mac olmadan Avrupa da sezonu bitirdik. Boyle bir riski Super Lig de dort buyukler icinde alacak klubu gosterin lutfen.

Firat i tekrar tebrik ediyorum ve sansin kendisine verilecegini dusunuyorum.
Sevgili Murat,

Maalesef kazin ayagi oyle degil. GS yerli kalecilerine destek de olmuyor, cidden sans da vermiyor. Kaleciye destek olup sans vermek gazetelerde aylarca Isaakson'da sona dogru, Itandje geldi, rota de Sanctis'e haberleri cikarken adamlari forma verip maca cikarmakla olmuyor.

Birak destek olmayi, ben bunun bir kaleciyi yedekte birakmaktan beter bir davranis oldugu fikrindeyim.

GS kalesini yerl kalecilere teslim edip guvendigi iddia edilen gecen senenin ortasindan beri surekli kaleci ariyor. Adamlara giden tek mesaj su, ulan bir kaleci bulsam siz gorursunuz gununuzu, ama dua edin bulamiyorum, hadi cikin oynayin bakalim. Senin isverenin sana bu mesaji verse ne yapardin sen dudun.

Son iki yilin yalani bu GS'in kalecilerine destek olup sans verdigi (dogru olmayan teorisi anlaminda yalan, kasten yalan anlaminda degil tabii),

Boyle yaparak bir de adamlari seyircinin onune atiyorsun, her hatadan sonra isliklar, bagirti cagirtilar vs. SS'da neden olmuyor bunlar Volkan hata yapinca, seyircisi daha olgun diye mi? Hayir, cunku sabahtan aksama her yerde FB kaleci ariyor haberi okumadiklari, o kalenin gercekten kendilerine verildigini bildikleri icin.

Orkun ve Aykut yetersiz olabilir. Boyle dusunuyorsan yapilacak sey soyledir:

1) Iyi bir kaleci alacak paran vardir, derhal alir kalene gecirirsin. Hatta bu adami bir sezon daha mi araman lazim, Mondi'ye bir sene daha kontrat verir oturtursun.

2) Paran yoktur, kaleni bu iki adama birakir, keser sesini oturursun. Baktin durum cok kotu, baska yerlerden para keser kaleciyi alirsin.

Ne yapamayacagini yazayim: Kaleyi Orkun ve Aykut'a verdik deyip, sonra ara transfer doneminden baslayip kaleci arayip, sonra bunu bulamayip eline yuzune bulastirip yine kaleyi bunlara birakip, ardindan yazin yine kaleci aramaya baslayip, bunu yeniden ve israrla vaktinde bulamayip, geciken bir kaleci transferi yapip, bir senedir begenmedigin adama yedek olacagi mujdesini verip 10 gun sonra maca cikaramazsin.

Yapiyorsan da senin derdin kalecin falan degil, yoneticiligindir.

Tekrar ediyorum, bizim kaleci hikayemiz gecen sene ortasindan beri bir defi hacet, dunku maca Aykut'un baslamasi ise bu defi havetin ustune dikilen enfes bir tuy oldu.

Benzer bir rezalet sag bekte yasaniyor. Alti ay once sag bek sakatlandi. Yerine oynayan adamlarin yetersizligi dunya aleme malum oldu, hic bir pozisyonda bu kadar sikintili degiliz, alti ay olmus, alti. Biz hala Emre Gungor'den sag bek yapma ugrasindayiz. Zavalli cocugu gecen sene de Kalli bir maca on libero cikarmisti, yarin saat falan surdu o rezalet, kendi kendne soruyordur herhalde bu Almanlar zor mu anliyor, ben stoperim diye.

Ama Skibbe'nin roportajinda ne kadar begenmezsek begenmeyelim, Ugur sakat (aaa, sok olduk, ne zaman sakatlandi, daha dun saglamdi) hatta soylemiyor ama bu takima ne zaman saglam olarak donecegi belli degil, adam sabri defansici sag bek degil diyor (kibarca soylemis), elimde baska kimse yok, ondan oynattim diyor.

Elimizde olmayan yedek sag bek degil, ucuncu degil, ilk 11 baslayacak sag bekimiz yok. Her mac ayni sorun olacak, Anadolu takimlarina karsi belli olmayacak, Sabri, Baris falan idare edersin, biraz duzgun her takima karsi sirtacaksin ama sag kanadinda. Neden, bizimkiler kaleci ariyordu, ki alip, ama cok gec alip, ondan sonra Aykut maca cikabilsin diye. Sag bek ile ilgilenmeye vakit kalmadi.

Meira iyi transfer. Kewell herseyin yolundaysa baska derdin yoksa tabii cok iyi. Ama GS'in bu seneki transfer sezonu kaleci ve sag bek diye 6 aydir ortada olan, biri ele yuze bulastitilip digeri ise halledilemeyen iki pozisyondan tanimlanir. Tabii Nonda dunku formunu devam ettiremez ise bir de golcu eklenir bunlara.

1 Eylul'de once, daha dogrusu bir an once dogru durust bir sag bek alinmasi, alindiktan sonra ilk macta adamin yedege konup sahaya Emre, Balta, Sabri falan gibi bir sag bek ile cikilmamasi dileklerimle. Ugur donunce de forma icin kapisirlar. Zaten bu surekli sakatliklarin gosterdigi 50+ maclik sezonlarda artik ideal 11in manasi yok.

Ali
Can Ergun
Posts: 685
Joined: Mon Nov 12, 2007 6:20 pm
Location: Istanbul

Post by Can Ergun »

Sizler zaten gerekli analizleri yaptığınız için birşey yazma gereği görmüyorum,maçı da baştan sona izleyemedim.Fenerbahçe taraftarı ile beraber,çakışan saatte bir maç izlemek ne kadar keyifli tahmin edebilirsiniz.Adamların 2. golünün haberi geldiğinde bizim maçın bitimine 2 dk.
kaşmıştı,sabredemeyip kendi maçlarını açtırdılar,kavga çıkartmamak için,5 yemelerini temenni edip salondan çıktım.Rezil kadro seçimi ve kötü oyun yetmiyormuş gibi bir de bu olay iyice tadımı kaçırdı.

D-Smartzede olarak maçın gollerini veya özetini seyredemedim,resmi siteye maçtan sonra neden konulmaz onu da anlamak zor...

Eğer özet veya gollerin linki varsa çok makbule geçer.
Ufuk Sezekkaplan
Posts: 1333
Joined: Tue Feb 22, 2005 11:33 am

Post by Ufuk Sezekkaplan »

Zoban Raftik
Posts: 1511
Joined: Wed Oct 23, 2002 5:34 am

Post by Zoban Raftik »

Can Ergun wrote:D-Smartzede olarak maçın gollerini veya özetini seyredemedim,resmi siteye maçtan sonra neden konulmaz onu da anlamak zor...

Eğer özet veya gollerin linki varsa çok makbule geçer.
Can Ergun Bey;
Hakan Bakircioglu wrote:Galatasaray.org'a helal olsun, medya bolumune hemen eklenmis macin ozeti. Yani Aykut, serbest vurusta topu rakibin sirtina isabet ettirmek ozel yetenek gerektirir!!! Mac zaten 4. dakikada kirilmis...
Bu mesaji Hakan bey dun gece atmis, bir onceki sayfada.
Macin ozeti mactan 1 saat sonra Galatasaray.org'a konmustu.
"UP" olduktan 11 saat sonra "neden konmaz" diye post atiyorsunuz.
Sanirim Galatasaray.org'a girmiyorsunuz 12 saattir.
Last edited by Zoban Raftik on Thu Aug 14, 2008 11:34 am, edited 1 time in total.
liberta per gli ultras
Metin Kuruçay
Posts: 60
Joined: Wed Jul 30, 2008 10:47 am

Post by Metin Kuruçay »

Skibbe çok eleştiriliyor. Eleştirilerde haklılık payı var elbet ancak düşünce yapısı kesinlikle amatör değildi dün akşam.

Bir kere artık yeni sistemimiz 4-2-3-1' e alışmamız gerekiyor. Bu sistemde iki önliberonun durumları çok önemli. Bu 2 önliberodan biri aslında önstoper. Mehmet Topal 4-1-3-2 sisteminde oynarken önstoper olarak çok başarılı. Ancak 4-2-3-1 sisteminde mutlaka yanında defans ile pas bağlantısını düzgün yapan ve önündeki 3' lüye doğru top aktarabilen bir yardımcıya ihtiyacı var.

Servet ve Meira aynı tip 2 oyuncu. Meira' nın üstün olduğu yan, topları geriden iyi kurabilmesi. Bu 2 oyuncunun beraber oynayabilmesi için önlibero mevkiinde oynayan "önstoper" Mehmet Topal' ın çok hızlı kademelere girmesi ve bu 2 oyunucunun arasına atılabilecek toplara müdahele edebilmesi gerekir. Çünkü hem Servet hem de Meira kısa pasla hızlı oynayabilen oyunculara karşı arkalarına oyuncu kaçırıyorlar.

Mehmet Topal hem bu ikilinin arkasına oyuncu kaçırmayacak hem de ileri doğru top aktaracak...Bu onun kapasitesini aşan bir şey. Meira dün akşam önliberoda Linderoth' un yaptığını yapamadı. Yapamayınca Mehmet Topal ne yaptığını bilmez halde sürekli pas hatasıyla oynadı. Bu durum Milli Takım' da da olmuştu.

Bu durumda 2.maçta şöyle bir kadro ile çıkmamız muhtemel ve akılcı olur.

------------------------De Sanctis-----------------------------------------------
Sabri-------Servet-------------------Meira------------Hakan Balta(alpaslan)

-----------------------Linderoth----Mehmet Topal------------------------------
----------Kewell------------Lincoln------------------------Arda-----------------
-----------------------------Nonda------------------------------------------------


Aykut eski hatalarını tekrar etmeye devam ediyor. Bir türlü öğrenemediği bir konu var. Rakip ile kendi takımından oyuncun birebir mücadele ediyorsa sen kalenden çıkmazsın. Ancak Servet gibi vücudunu kullanan birisi sana güvenerek rakip forveti bloke ediyorsa sen de çıkıp önünden topu alacaksın forvetin. Oysa Aykut ne yapıyor? Bu iki olayı birbirinden ayıramıyor. Sürekli kalesinde kalıp vücudunu kullanan takım arkadaşlarına yardım etmiyor.

Ben birinci hatasını normal görüyorum. Yani topa vururken topun rakip oyuncuya gitmesi ve gol pozisyonu yaratması bir ölçüde kabul edilebilir. Ama o pozisyonun hemen akabinde Servet oyuncuyu zora sokmuşken sen kalenden çıkıp topu almıyorsan işte buna hata denir. Bu hatayı Sivas maçında da yapmıştı Aykut. Bence Aykut' un biraz daha kaleciliği öğrenmesi gerekiyor.

Ayrıca eğer Şampiyonlar Ligine katılabilirsek ki ben umutluyum, yönetimin kesinlikle sağbek ve forvet alması gerekir.

Ben sağbek olarak artık standart sağbek döneminin kapandığına inanıyorum. Hakan Balta tipinde ileri yeteri kadar destek vermeyen çakılı sağbek alacaksak hiç almayalım daha iyi. Ancak wing back denilen ve oynadığımız 4-2-3-1 sisteminde çok önemli olan sağ kanadı domine edecek bir sağ bek alacaksak hemen almalıyız. Bu tip beklere en iyi örnek Dani Alves' dir.

Ben bu bölgeye Darijo Srna takviyesinin uygun olacağını sanıyorum.

Sol bekte de wing back stili bulunan Alpaslan Erdem' in oynaması bence çok daha akılcı olacaktır. Milli Takım' da Alpaslan' ı çok iyi bulmuştum.
Selcuk Samli
Posts: 3565
Joined: Sat Jan 15, 2005 11:06 pm
Location: Izmir

Post by Selcuk Samli »

Ali Gursel wrote:
Murat Biricik wrote:GS kalecilerine destek olmuyor, sans vermiyor tezi bana cok ters geliyor. GS en calkantili doneminde kalesini 2. lige dusmus takimin kalecisine emanet etti ve sans verdi. Avrupa maclarina bu iki kaleci ile ciktik. Kaleci hatalari bir yana kalecilerin bir tane on plana ciktiklari yada kurtadiklari mac olmadan Avrupa da sezonu bitirdik. Boyle bir riski Super Lig de dort buyukler icinde alacak klubu gosterin lutfen.

Firat i tekrar tebrik ediyorum ve sansin kendisine verilecegini dusunuyorum.
Sevgili Murat,

Maalesef kazin ayagi oyle degil. GS yerli kalecilerine destek de olmuyor, cidden sans da vermiyor. Kaleciye destek olup sans vermek gazetelerde aylarca Isaakson'da sona dogru, Itandje geldi, rota de Sanctis'e haberleri cikarken adamlari forma verip maca cikarmakla olmuyor.

Birak destek olmayi, ben bunun bir kaleciyi yedekte birakmaktan beter bir davranis oldugu fikrindeyim.

GS kalesini yerl kalecilere teslim edip guvendigi iddia edilen gecen senenin ortasindan beri surekli kaleci ariyor. Adamlara giden tek mesaj su, ulan bir kaleci bulsam siz gorursunuz gununuzu, ama dua edin bulamiyorum, hadi cikin oynayin bakalim. Senin isverenin sana bu mesaji verse ne yapardin sen dudun.

Son iki yilin yalani bu GS'in kalecilerine destek olup sans verdigi (dogru olmayan teorisi anlaminda yalan, kasten yalan anlaminda degil tabii),

Boyle yaparak bir de adamlari seyircinin onune atiyorsun, her hatadan sonra isliklar, bagirti cagirtilar vs. SS'da neden olmuyor bunlar Volkan hata yapinca, seyircisi daha olgun diye mi? Hayir, cunku sabahtan aksama her yerde FB kaleci ariyor haberi okumadiklari, o kalenin gercekten kendilerine verildigini bildikleri icin.

Orkun ve Aykut yetersiz olabilir. Boyle dusunuyorsan yapilacak sey soyledir:

1) Iyi bir kaleci alacak paran vardir, derhal alir kalene gecirirsin. Hatta bu adami bir sezon daha mi araman lazim, Mondi'ye bir sene daha kontrat verir oturtursun.

2) Paran yoktur, kaleni bu iki adama birakir, keser sesini oturursun. Baktin durum cok kotu, baska yerlerden para keser kaleciyi alirsin.

Ne yapamayacagini yazayim: Kaleyi Orkun ve Aykut'a verdik deyip, sonra ara transfer doneminden baslayip kaleci arayip, sonra bunu bulamayip eline yuzune bulastirip yine kaleyi bunlara birakip, ardindan yazin yine kaleci aramaya baslayip, bunu yeniden ve israrla vaktinde bulamayip, geciken bir kaleci transferi yapip, bir senedir begenmedigin adama yedek olacagi mujdesini verip 10 gun sonra maca cikaramazsin.

Yapiyorsan da senin derdin kalecin falan degil, yoneticiligindir.

Tekrar ediyorum, bizim kaleci hikayemiz gecen sene ortasindan beri bir defi hacet, dunku maca Aykut'un baslamasi ise bu defi havetin ustune dikilen enfes bir tuy oldu.

Benzer bir rezalet sag bekte yasaniyor. Alti ay once sag bek sakatlandi. Yerine oynayan adamlarin yetersizligi dunya aleme malum oldu, hic bir pozisyonda bu kadar sikintili degiliz, alti ay olmus, alti. Biz hala Emre Gungor'den sag bek yapma ugrasindayiz. Zavalli cocugu gecen sene de Kalli bir maca on libero cikarmisti, yarin saat falan surdu o rezalet, kendi kendne soruyordur herhalde bu Almanlar zor mu anliyor, ben stoperim diye.

Ama Skibbe'nin roportajinda ne kadar begenmezsek begenmeyelim, Ugur sakat (aaa, sok olduk, ne zaman sakatlandi, daha dun saglamdi) hatta soylemiyor ama bu takima ne zaman saglam olarak donecegi belli degil, adam sabri defansici sag bek degil diyor (kibarca soylemis), elimde baska kimse yok, ondan oynattim diyor.

Elimizde olmayan yedek sag bek degil, ucuncu degil, ilk 11 baslayacak sag bekimiz yok. Her mac ayni sorun olacak, Anadolu takimlarina karsi belli olmayacak, Sabri, Baris falan idare edersin, biraz duzgun her takima karsi sirtacaksin ama sag kanadinda. Neden, bizimkiler kaleci ariyordu, ki alip, ama cok gec alip, ondan sonra Aykut maca cikabilsin diye. Sag bek ile ilgilenmeye vakit kalmadi.

Meira iyi transfer. Kewell herseyin yolundaysa baska derdin yoksa tabii cok iyi. Ama GS'in bu seneki transfer sezonu kaleci ve sag bek diye 6 aydir ortada olan, biri ele yuze bulastitilip digeri ise halledilemeyen iki pozisyondan tanimlanir. Tabii Nonda dunku formunu devam ettiremez ise bir de golcu eklenir bunlara.

1 Eylul'de once, daha dogrusu bir an once dogru durust bir sag bek alinmasi, alindiktan sonra ilk macta adamin yedege konup sahaya Emre, Balta, Sabri falan gibi bir sag bek ile cikilmamasi dileklerimle. Ugur donunce de forma icin kapisirlar. Zaten bu surekli sakatliklarin gosterdigi 50+ maclik sezonlarda artik ideal 11in manasi yok.

Ali
Murat,kaleci konusunda ben de Ali ve Ozan'in yazdiklarina katiliyorum maalesef.Kaleciye boyle sans verilmez.

Maci seyredemedim,ama okuduklarimdan anladigim kadariyla Skibbe bu macta hatali tercihler yapmis.GS'in gecen sezon Kalli gittikten sonra oynadigi maclari seyretsin bir daha.Sivas macinda takim kurgusu cok iyiydi bence.2. maci kazanmamiz gerektigi icin bizim oynamamiz lazim.
Futbolcular morallerini bozmasin,2. maci kazanmayi ve iyi futbol oynamayi dusunsunler sadece.
25-2025

nefvakfi.org
Ali Kaya
Posts: 182
Joined: Sun Mar 26, 2006 1:21 pm

Post by Ali Kaya »

Bu maç maalesef Skibbe'nin ikramı oldu. Meira takımla beraber tek maç
oynamamış. Böyle zor bir karşılaşmada, hem defans hem de forvet hattı
ile uyum gerektiren bir pozisyonda, hem de elinde iyi alternatifler varken
Merira'yı orta sahada oynatmak tam bir saçmalık. İlk yarım saatte adamın
ayağına top geldi mi bilmiyorum. Sonradan alıştıkça biraz oynamaya
başladı. Ayhan ya da Barış'ın formsuz halleri bile orta sahada dünkü
Meria'dan iyi olurdu.

Benzer şekilde Hasan Şaş en son ne zaman resmi bir maçta oynadı? Sağ
bek sorunun varken orta sahanın sağına sen git Hasan Şaş'ı koy. Sadece
bravo demek lazım.

Aykut'un iyi kaleci olduğuna katılmıyorum. Yukarıda Metin Kuruçay çok
güzel bir noktaya temas etmiş. Aykut'un ilk goldeki asıl hatası topu rakibe
çarptırması değil. Pozisyonun devamında rakip Servet ile mücedele
ederken ve hatta topu biraz ayağından açmış iken hala rakip üzerine
hamle yapmaması. İyi bir kaleci biraz daha öne çıkarak o golu
kurtarabilirdi. Aykut ise olduğu yerde beklemeyi tercih etti. Sonuçta Aykut
güven vermiyor. Kaleye yapılan her ortada yüreğimiz ağzımıza geliyor.
Belki kötü olmasında yönetimin hataları falan etki etmiş olabilir. Fakat bu
Aykut'un güven vermediği gerçeğini değiştirmiyor.

Bir de Aykut Volkan ile karşılaştırılmış. Volkan'ın salakça hatalar yaptığı
doğru. Fakat bunun yanında iyi oynayıp günü kurtardığı maç sayısı hiç de
az değil. Aynı şeyi Aykut için söylemek zor.

Skibbe'nin maç sonu demeçlerinde sinirli göründüğü söylenmiş. Buna da
şaşırmamak lazım. Adam kendini topun ağzında hissediyor. Maç içinde
futbolcular Skibbe'ye taktik veriyorlar. Yönetimin kendisine güvenmediği
belli (güvendiğin adamla 1 yıllık sözleşme yapmazsın). Skibbe kaderinin
3-5 maçta alacağı sonuçlara göre şekilleneceğini biliyor. Bundan daha iyi
bir stres kaynağı düşünemiyorum.

İnşallah Skibbe mu maçtan ders alır ve şapkadan tavşan çıkarmaya son
verir. Geçen sene herşey kötü gidiyorken Cevat hoca basit doğrular ile
şampiyonluğu getirdi. Bu takımda herkes kendi yerinde oynasın yeter.

Meira oynayacaksa defansın göbeğinde oynasın.

Kewell hemen 11'e girmesin (tahminim böyle olursa ilk maçında oda Meira
gibi şaşkına dönecek). Girecekse sonradan oyuna girsin ve yavaş yavaş
süre almaya başlasın.

Sağ bek olarak Sabri ile idare etmek zorundayız. Emre'yi burada
harcamaya gerek yok.

Son olarak Lincoln varken tek forvet oynamak zorundayız. Bu yüzden
forvet transferi yapılmasın. Sadece bir sağ bek alsınlar yeter.

Ali Kaya
Ali Gursel
Posts: 2632
Joined: Thu Oct 24, 2002 2:53 am

Post by Ali Gursel »

Sonuçta Aykut güven vermiyor. Kaleye yapılan her ortada yüreğimiz ağzımıza geliyor. Belki kötü olmasında yönetimin hataları falan etki etmiş olabilir. Fakat bu Aykut'un güven vermediği gerçeğini değiştirmiyor.

Bir de Aykut Volkan ile karşılaştırılmış. Volkan'ın salakça hatalar yaptığı
doğru. Fakat bunun yanında iyi oynayıp günü kurtardığı maç sayısı hiç de
az değil. Aynı şeyi Aykut için söylemek zor.
Ilk konuda ayni fikirdeyim, bunun adi gecti Bor'un pazari, sur esegini Nigde'ye. Simdi yapilacak deSanctis'in iyi kaleci olmasi ve de sakatlanmamasi icin dua. Aykut bu saatten sonra kendi de dahil kimseye guven vermez. Ya da anca kendine gosterilen kadar guven verir diyelim.

Ikinci konu yanlis anlasilmis. Aykut ve Volkan karsilastirmiyordum. Akut ve Volkan'a karsi kluplerinin tavirlaini karsilastiriyorsum. Ben Volkan'in ilk oynadigi sene kurtardigi mac hatirlamadigim gibi, Aykut'un dunku hatalarindan daha fahislerini yaptigini hatirliyorum. Neredeyse adim gibi eminim, Volkan da carsaf carsaf FB kaleci ariyor haberi okusa aylarca performansi negatif etkilenirdi, muhtemelen de FB kariyeri biterdi.

Ama konu o dahi degil. Kaleciye boyle guvenilmez, konu o.


Bir de hoca sorunu var tabii simdi. Bu kadar zor mu bu yahu, bir-iki pozsiyon haric iyi bir kadro kurulmus, ciddi iyi bir kadro bu, tek yapilacak bir-iki ihtiyac kapatip bir de hoca getirmekti basina. Inamoto falan ile hoca begenmeyip yolladik, simdi guzel kadro kurmusuz, simdi de hoca neden sapitti ilk resmi macta diyoruz. Dunku kadrodan


-----------------------------de Sanctis-----------------------------

Sabri--------------------Servet----------Emre (Meira)---------Balta

Baris-----------------Ayhan----------------Topal--------------Arda

----------------------------Lincoln--------------------------------------

---------------------------Nonda----------------------------------------

11ini su forumda yazan herkes cikaramaz miydi?

Maci kazanirdik, belki turu gececek kadar rahat olurduk, sonra sag bek al, istiyorsan golcu de al, git sampiyonlar ligine.

Simdi hale bak.

Ali
Can Ergun
Posts: 685
Joined: Mon Nov 12, 2007 6:20 pm
Location: Istanbul

Post by Can Ergun »

UP" olduktan 11 saat sonra "neden konmaz" diye post atiyorsunuz.
Sanirim Galatasaray.org'a girmiyorsunuz 12 saattir.
Zoban Bey,

Dün bir koşturmaca ve stress faktörüyle resmi siteye ne zaman baktığımı hatırlamıyorum ancak maçtan sonra baktığımı ve görmediğimi hatırlıyorum,belki ben baktıktan 5 dk sonra eklediler.Neyse...

Aykut iyi bir insan olabilir ancak dün yediği ilk golde üstüste iki hata yaptı.Hadi adamın üzerine vurdun,olabilir ama bu golün esas nedeni yine "çıkmamak" kaynaklı.Bu gol bence kredisini tüketti.Tekrarları izlerken nasıl yerinde çakılı kaldığını gördükçe kızmamak elde değil.

Maç boyunca Nonda'ya birçok etkili pas verildi,pozisyon hazırlama kıtlığımız yok gibi görünüyor en azından bu biraz moral bulmamı sağladı...
Umarım rövanş maçında daha etkili bitirici vuruşlarla daha çok gol bulabiliriz.
Etkili orta,pas verildiğinde bu adam atıyor,Yaser veya Serkan Nonda'nın yerini şu esnada alamaz.

Arda ve Skibbe hakkında birşey yazmaya gerek yok,birinin ne kadar büyüdüğü,diğerinin ise fos çıktığı aşikar.
Ozgur Ozanguc
Posts: 116
Joined: Mon May 12, 2008 6:34 am

Post by Ozgur Ozanguc »

Sabah'in 5:30'u oldu hala uyuyamadim sinirden.
Sevgili Adnan beyler tekrar tekrar soruyorum kendi sirketinize 10 milyon avro zarar ettirecek hamleleri yapsaydiniz nasil uyurdunuz bu gece?
Milyon dolarlik sirketler yonetip, futbol klubunu yonetemeyen arkadaslari cani gonulden kutlarim.
Ismail Gezer
Posts: 6299
Joined: Thu Mar 30, 2006 6:35 pm
Location: Alisamiyene 10 dk
Contact:

Post by Ismail Gezer »

G.SARAY'DA SATIŞ PATLAMASI!..

Galatasaray Pazarlama A.Ş, Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu'ndaki Steaua Bükreş maçı öncesi ve sonrasında yaşanan satış patlaması nedeniyle taraftarlara teşekkür etti.

Sarı-kırmızılı kulübün resmi internet sitesinde, Galatasaray Pazarlama A.Ş. tarafından yayınlanan mesajda, ''Galatasaray-Steaua Bükreş maçı öncesi ve sonrasında Galatasaray Store mağazalarımıza yoğun ilgi ve destek göstererek yeni sezona satış rekoru kırarak girmemizi sağlayan bütün taraftarlarımıza teşekkür ederiz'' denildi.

Ayrıca, gösterilen ilgi ve desteğe daha iyi karşılık verebilmek için yeni konsept çalışması yapılarak, yeni sezon koleksiyonu hazırlandığı ifade edildi.
Maç öncesi neysede maç sonrası gösterildiği söylenen "yoğun ilgiyi" anlamış değilim.

Elemeyi geçemezsek zarar çok büyük olacak çok!

6,5 milyon ayak bastı parası,
Grup maçlarında kazanılabilecek birkaç milyoncuk,
Bilet satışları, forma satışları....

Gerçektende 10 milyon euro'luk bir risk var ortada...
Post Reply