Ufuk Sezekkaplan wrote: ,,,
- Way out west (Laurel-Hardy)
- Blues Brothers (Belushi)
- We're no angels (De Niro-Sean Penn)
- Midnight Run (De Niro. Bu filmde FBI ajanı Alonzo'yu oynayan Kotto tam bir kült)
- The Gods must be Crazy
Türk Sinemasında favorilerim:
- Davaro
- Kibar Feyzo
- Sahte Kabadayı
- Namuslu
- Selamsız Bandosu
Ha bir de Southpark var. Ama onu herhalde başka birşey olarak değerlendirmek lazım. Bir sahnesi var mesela buraya bile yazmaya cesaret edemem .
Ufuk.
Midnight Run hakikaten komediyi cok guzel islemis bir film idi. Ne zaman TV'de yakalasam izlerim. Alanso'nun haber geldikce yanina suklum puklum yanasip 'yeni bir haberimiz var" dediklerinde "Bu haber beni uzecek mi?" sorusu, obur kafalet avcisinin nehir kenarinda Mafia adamlarina kursun sIktIktan sonra De Niro' ve muhasedeciyi arabaya bindirip uzaklasirlarken uzerlerine gelen ve ates acan helikopteri gorunce "yahu bunlara ne oluyor" dediginde "Marty bu sefer iyice yaptin" demesi, ve filmin sonunda muhasebecinin yagmurlugunun kemerindeki parayi kemerle verdikten sonra De Niro'nun Los Angles havalaninda durdurdugu taksiciye daha binmeden "acaba 1000 dolari bozabilecek misin" dediginde soforun "ne o sen de komedyensin herhalde, hadi oradan" diyerek gaza basmasi sevdigim sahnelerdendir.
Sener Sen'in pek filmini izlemedim. Ama yaptigi Kurd agasi taklidi hakikaten muthis. Kendisinin Turkan Soray ile yaptigi dizinin bir iki bolumunde izledim. Lokanta isi idi galiba. Adam sadece komedyen degil karakter artisti. Boyle birden fazla yonu olan sanatcilari gozumde daha da buyurler. Babasinin tiyatrodan gelmesinin bunda buyuk payi vardir.
Sinemamizi bazen yazin bir haftaligina filan turneye cikan tiyatroculara kiraya verirdik. O yuzden Avni Dilligil, Murvet Sim, Aliye Rona, Suna Pekuysal, Gazenfer Ozcan filan gibi bircoklarini yakindan tanidim. Malasef halkimizin tiyatroya olan ilgisizligi yuzunden ucuncu dorduncu gecede uc bes kisiye oynarlardi. Sanki dolu bir salona oynuyormus gibi hic renk vermeden. Tiyatroculugun acikli hikayesine boyle taniklik etmistim. Cok zor bir is boyle kan aglarken komedi yapmak.