SL 8. Hafta: Galatasaray-Ankaragucu 2-4 (Baros(2))

Forum Galatasaray Spor Kulubu ve Turk sporu hakkinda ayrintili haberler, yorum ve analizler, ogretici arastirmalar ve diger onemli spor olaylari hakkinda bilgi akisini saglamak, yazilanlari saglikli bir yapi cercevesinde dunyadaki butun Galatasarayli arkadaslar ve diger sporseverler ile paylasmak amaciyla kurulmustur.

Moderator: Staff

Ismail Gezer
Posts: 6299
Joined: Thu Mar 30, 2006 6:35 pm
Location: Alisamiyene 10 dk
Contact:

Re: SL 8. Hafta: Galatasaray-Ankaragucu 2-4 (Baros(2))

Post by Ismail Gezer »

Fatih Terim ve Hikmet Karaman'ın adı geçiyoruş :D
Terim bu yönetime ağır gelir. Karaman tam onlara göre
Kenan Atak
Posts: 1734
Joined: Mon Jan 10, 2005 9:02 pm

Re: SL 8. Hafta: Galatasaray-Ankaragucu 2-4 (Baros(2))

Post by Kenan Atak »

Terim'in nesi agir gelecek geldi sicti sivadi gitti. Ayni milli takima yaptigi gibi! Yazik FR gibi bir adam gelmis ulkeye yaninda Neeskens gibi hoca, ne hale sokuldular, bu spor özurlu millet yumurta topugu istiyor.
“You have power over your mind - not outside events. Realize this, and you will find strength.”
― Marcus Aurelius, Meditations
Mert Tokman
Posts: 2581
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:18 pm
Location: Virginia, USA

Re: SL 8. Hafta: Galatasaray-Ankaragucu 2-4 (Baros(2))

Post by Mert Tokman »

Kerem Tezic wrote:Terim'in nesi agir gelecek geldi sicti sivadi gitti. Ayni milli takima yaptigi gibi! Yazik FR gibi bir adam gelmis ulkeye yaninda Neeskens gibi hoca, ne hale sokuldular, bu spor özurlu millet yumurta topugu istiyor.
Bugun maci izleyemedim ama genelde her hafta seyrediyorum - benim disaridan gozlemledigim isin teknik/taktik yonunun tamamen Neeskens'e kaldigi, Rijkaard'in ise takimin icinde belli bir otorite saglayamamis oldugu ve bizim oyuncularin yabancilarda dahil olmak uzere bu otorite boslugunu firsat bilip kendi kafalarinca hareket etmeleriyle bugunlere gelmemizdir. Bu kendi kafasinca hareketler fizik kondusyon calismalarinin yarida kesilip su savasi yapmalar, Arda ve Sabri'nin otobusten inip taraftarla kavga etmesi, Servet'in gereksiz demecleri, Elano'nun cani isteyince Brezilya'ya gitmesi, Keita'nin kendi basina buyruk davranislari, Baros'un ve Kewell'in kimseyi takmadan her mac sari kart alincaya kadar hakeme itirazlari, kafasi bozulanin sakatlik bahane etmesi ile artik ayyuka cikti. Rijkaard profesyonel bir takima TDlik yapar basarili olabilir ama TR de basarili olmasi imkansiz - hem liderlik yapisi hemde oynattigi futbol TR icin cok yumusak.

Kisa donemde Abdullah Avci ve Tugay'i takimin basina gecirir ve Avci'nin Avrupa Sampiyonu/Dunya ucuncusu yaptigi Arda'nin yas doneminden yerli oyunculari toplamaya calisirim. Orhan Sam, Eren Gungor, Tevfik Kose, Deniz Yilmaz - toplasinlar bu cocuklari ve en fazla 3-4 yuksek kalite yabanci ile harmanlayip cok kosup, mucadele eden bir takim yaratsinlar... Bu kisa donem icin..

Uzun donemde Neeskens'i altyapinin basina gecirmek icin ne gerekiyorsa yapilmali. Senelerdir anlatamadim gitti... Yabanci hocaya is isten gectikten sonra hala 3 metreye pas yapamayan oyunculara TDlik yapsin diye milyonlar dokmek ve altyapilarin basina dogru durust anadili Turkce'yi bile kosumayan, kendisi topa nasil vurulur bilmeyen, kendi altyapisi eksik adamlari onun bunun hatiri icin, vefali olmak icin getirmek salakligin daniskasi. Neeskens'i altyapinin basina getir, sadece cocuklara degil altyapi antrenorlerine hocalik yapsin - yetti artik bir defalik balik icin para vermek yerine cok kaliteli bir olta almayi akil etsinler.
Can Ergun
Posts: 685
Joined: Mon Nov 12, 2007 6:20 pm
Location: Istanbul

Re: SL 8. Hafta: Galatasaray-Ankaragucu 2-4 (Baros(2))

Post by Can Ergun »

Dün sahadaki kadro :

------------ufuk-------------
-serkan---servet----hakan---Insua
-----Ayhan---------Sarp------
Sabri-------Misimovic-------Pino
---------Baros---------------

FR,sahaya 4 yabancı ile çıkıyor, Elano kenarda , Cana 18'de yok. Sarp yine sahada.Artık FR'ın dalga geçtiğini ve/veya yönetime ders vermeye çalıştığını düşünüyorum.

Yoksa futbolun hiçbir öğesini yerine getiremeyen Sarp'ın sahada olmasını,1.5 yıldır bu kadar ısrar edimesinianlamak mümkün değil. Sabri ilerde sağ forvet/kanat oynuyor,Aydın kenarda, Pino tüm maç tek olumlu hareketi yok 90 dk sahada, takımdaki tek yaratıcı isim Misimovic hop kenara alınıyor.Ağzını asla kapayamayan, "ayıboğan,topkıran" , kadro dışı bırakılmış Servet tekrar sahada, her atakta ilerlerde,yüzündeki maskeden önünü görmüyor diyeceğim ama görürken ki halini de biliyoruz.Takım kaptanı Ayhan da, 90. dk da kendisine biraz oturaklı pres yapan rakibine tekme atmak için deparlıyordilini ısırıp karikatürize bir hal alarak hem de. Bu herifler de bu kadar ciddiye alıyorlar yaptıkları işi.
Reziller sürüsü !

Her ne kadar devasa yönetim hataları olsa da ilk başta sorumlu FR'dır. 1.5 yılda futbol oyunu namına hiçbirşey eklemedi takıma.Ne bir duran top organizasyonu,ne kontra atak,ne pas futbolu,ne ofsayt taktiği ne atak ne de defans. Siz sahada oyuncuların bu tip birşeyler yapmaya çalıştığını gördünüz mü?

1.5 yıldır FR takıma ne yapmaya çalıştırıyor da takım bunu yapamıyor? Birisi anlatsın lütfen.

FR'ın neden yanında Neeskens'e ihtiyaç duyduğu ortada...

İnsanda utanma olur biraz, benim zerre saygım ve inancım kalmadı. Yakında küfürler eşliğinde kovulur. Fatih Terim, Hikmet Karaman, Abdullah Avcı vs, herhangi biri bu heriften çok daha başarılı olur. Herkesin aklında Barça kariyeri var ama küme düşürdüğü Rotterdam var.Biz de o yoldayız , 8 haftada 4 mağlubiyet, hem de hiç derbi yok, haftaya Saraçoğlunda bakalım kaç yiyoruz?

Neresinden tutsan elinde kalan bi GS, yazık. Bu gidişle Hollanda ırkçısı olup çıkıcam sonunda, Hiddink de aynı terane.Bu kadar inatçı,umursamaz,hırssız,akılsız ve hatta ahlaksızlık olmaz, olmamalı.

Adnan Polat da en az Rijkaard kadar felaket futbol takımı konusunda, gönderilen ve alınan adamlar,Arda konusundaki tutumları, hiçbir konuda lobi yapamaması, Ercan Saatçi ile yemek yemesi, formalar,tercüman seçimleri, basınla ilişkiler, hepsinden sınıfta kaldı bence.

GS'ı bu kadar başıboş, çamurlarda debelenir halde gördüğümü hatırlamıyorum. Cts az kalsın 2000TL gibi bir rakama yeni stad için kombine alcaktım , sağolsun Eren G. tereddüt ettiği için almadım, kendisine beni kıllandırdığı için teşekkür ederim burdan...
Murat Biricik
Posts: 1755
Joined: Tue Oct 22, 2002 10:32 pm
Location: Yesilyurt - Ist

Re: SL 8. Hafta: Galatasaray-Ankaragucu 2-4 (Baros(2))

Post by Murat Biricik »

Mert Tokman wrote:
Kerem Tezic wrote:Terim'in nesi agir gelecek geldi sicti sivadi gitti. Ayni milli takima yaptigi gibi! Yazik FR gibi bir adam gelmis ulkeye yaninda Neeskens gibi hoca, ne hale sokuldular, bu spor özurlu millet yumurta topugu istiyor.
....
yetti artik bir defalik balik icin para vermek yerine cok kaliteli bir olta almayi akil etsinler.
Mert, iyi gunler. Akil etmegi onermissin de, buna istinaden forumla guzel bir hikaye paylasayim.

SÖZÜN TAMAMI APTAL'A ANLATILIR !...
Deve neden affetmedi?

Adamın birisi ticaret yaparak zengin olmuş sonunda yaşlanmış, ölüm döşeğine düşmüş;
Fakat bir türlü can veremiyor.
Çocukları babaları ile ilgili herkesi çağırmışlar ve haklarını helal etmelerini istemişler.
Gelenlerin hepsi haklarını helal etmişler.
Fakat adamcağız yine perişan, çırpınıyor ama bir türlü ölemiyor.
Hikaye bu ya sonunda adamın hayvanlarını bile getirmişler, sorulmuş;
onlar da haklarını helal ettiklerini bildirmişler.
Ama yaşlı adam yine ölemiyor.
En sonunda yaşlı bir devesi aklına gelmiş.O deveyi de getirmişler.
Deveye sormuşlar:
-Hakkını helal ettin mi?
-Etmedim!
-Yaaa, neden etmedin?
-Bu adam bize çok yük vurdu; affettim. Aç bıraktı, affettim. Kırbaçla canımızı yaktı affettim.
Ama biz elli devenin başına bir eşeği getirdi ya; İşte bu yüzden bir türlü affedemiyorum bu adamı ...


anlayana....
"Adnan Sezgin'in attığı her imzanın altına ben imzamı atarım. Bu mesleği en iyi bilen adam." ADNAN POLAT

"Biri, vişneye çalan koyuca tatlı bir kırmızı, öteki de, içinde turuncudan iz taşıyan tok bir sarı."
Zafer Yazici
Posts: 297
Joined: Thu Oct 24, 2002 12:38 pm
Location: Izmir-TURKEY

Re: SL 8. Hafta: Galatasaray-Ankaragucu 2-4 (Baros(2))

Post by Zafer Yazici »

Fazla söze hacet yok aslında.Yanılgımız şu bizim ulus olarak asla şark zihniyetinden kurtulamıyoruz.Ülke futboluna geleln adamlara bakın bir son dönemde.
BJK önce Del Bosque 'yi getirdi.Adamın kariyeri real Madrid' de süper baktığınız zaman.BJK da da aynı havayı yakalar dedik ama unuttuk bu adam Real Madrid'i çalıştırırken kadrosuna bir bakın allahsen.Tabii ki başarılı olur.Nitekim geldi burada verdiler eline abuk subuk bir kadro başarılı olamadı.Çünkü adam üst düzey oyunculardan kurulu bir takımdam geldi.Nitekim geri gitti Milli Takım TD oldu.Takım üzst düzey oyunculardan kurulu zorlanmadan dünay şampiyonu oldu geldi.
Fener Luis Aragones'i getirdi.İspanya'yı Avrupa Şampiyonu yapmıştı.Geldi Fenere 4 ay dayanamadı eleştiriler başladı döndü gitti.Çalıştırdığı kadro ile Fenerde verilen kadroya bakın.
Rijkaard Barcelona da çalıştırdığı youncuklara bir bakın.Bu oyuncularla başarı elbette kolay.Nitekim orada başarılı idi ama İspanyol gazeteleri FR nin geriye düştüğü hiç bir maçı kolay kolay kurtaramadığını yazdılar Barcelona'da ve biraz tekleyince görevine son verdiler.Geldi Galatasaray'a .Galatasaray zaten bence futbol misyonunu 2002 yılı itibari ile Lucescu'yu yollayarak tamamlamıştı.Ondan sonra parçalı bulutlu bir Galatasaray var.Profesyonellik kavramının giderek yok olduğu mali yapısı bitik olduğu için kolay kolay transfer yapamadığı kiralık oyuncular ile bir yerlere varmaya çalışan bir Galatasaray.
Galatasaray'ın şu an Elano gibi Brezilya Milli Takımında direkt oynayan bir orta saha oyuncusnu yedek oturtma şansı varmı?FR sayesinde oldu.
Sene başında takımın forveti az.Baros sakatken düştüğümüz hal belli alternatif ransferi yok yapılmadı.Onun yerine Cana gibi vasatın üstüne çıkamayan bir adam Pino gibi açık alan oyuncuları transfer edildi.Dün Baros sakatlandı Arda sakat Fener maçına nasıl çıkacak takım merak konusu.
Çok kariyerli olan hocalar zaten top class oyuncularla oynayan hocalardır.Mourinho Real de başarılı İnterde başarılı.Ama adamı getirin GS nin şu kadrosunun başına ne yapabilir ki.Bence hiç bir şey.Gelirmez iyi bir kaleci ,iyi b,ir sağbek, iyi bir kreatif forvet arkası orta saha iyi iki tane forvet ister.Bu adamın istediklerinin yekününüde sanırım 60 000 000 aeronun üzerinde tutar.Alamazsanın işte FR gibi olur sonu.
Bu gidişatın çaresi var mıdır. Vardır.Benim şahsi düşüncem :
Servet , Gikhan Zan bunlardan bir cacık olmaz sezon sonu yollanmalı.Sabri satılmalı.Galatasaray da bulduğu şansı sığıra versen adam olurdu.Sabrinin futbolu habire geriye gidiyor.Genç koşan mücadele eden bir takım kurmak önemli.İspanya'da Valencia'yı seyrettim Barca karşısında.Küçülme uğruna maddi ferahlama uğruna yıldızlarından vazgeçen Valencia makine düzeni ile koşan mücadele eden bşir takım haline gelmiş.Barcaya kafa tutu 60 dakika.Bende koşan mücadele eden iş ahlakı olan gençlerden kurulu bir Galatasaray istiyorum açıkçası.Feldkampın ilk gelişinde kurduğu bebekler ağırlıklı tecrübeli adanmların monte edildiği koşan press yapan rakibini boğan bir galatasaray.Yapabilirler mi ya da yapabilecek TD varmı Türkiye'de.O da tartışılır.
Terim çaremidir.Terim çare değildir ama Terimim kullandığı Lisan Türk Futbolcusunun anladığı Türk basının anladığı dildendir.Bu çok önemlididr.Çünkü biz ŞARK ZİHNİYETİNDEN kurtulabilecek yapıda bir kültüre hala sahip değiliz.Şarklının halinden Şarklı anlar Garplı değil........

Saygılar.
Galatasaray bir yasam bicimidir..
Galatasaray sabrın sembolüdür.
Kaan Önem
Posts: 150
Joined: Mon Mar 17, 2008 11:37 pm
Location: Pera

Re: SL 8. Hafta: Galatasaray-Ankaragucu 2-4 (Baros(2))

Post by Kaan Önem »

Ben maç sonrasına bakmadım. Buradan ve internetten okudum. Ama servet çetin denen futbolcu bozuntusu şu saatten sonra bu kulüpten derhal gönderilmezse, galatasarayla kalan son manevi bağım da kopacak. Adam alenen bilerek oynamadım demeye getirmiş. (Hoş, ben onun oyununu da biliyorum ya neyse) Öyle hissedebilirsin, teknik adamına kızgın, kırgın olabilir, içten içe nefret de besleyebilirsin ama bunu utanmadan dile getirmek herhalde densizliğin son noktası olmalı. Adnan Polat veya yönetim buna ne reaksiyon gösterecek merak ediyorum doğrusu. Elini donunun içine sokan Nouma'dan çok da farklı sayılmaz. Frank Rijkaard bugün gönderilecekse bile bu futbolcunun da sözleşmesi feshedilmeli. Zamanında satmadılar gıymetlimi, böyle oldu işte. Profesyonellikten zerre nasibini almamış, ve bana kalırsa Galataray Futbol takımında oynamak için de asgari hiçbir meziyeti bulunmayan bu insan eğer kulupte kalacaksa yuh olsun diyorum. Ben bu kulubü farklı olduğu için severdim ama giderek alelade bir hale geliyoruz. Aziz Nesin'in meşhur hikayesinde olduğu gibi; du bakali nolcek.
Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Re: SL 8. Hafta: Galatasaray-Ankaragucu 2-4 (Baros(2))

Post by Cengiz Akgun »

Macin ozeti:

Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
Selcuk Samli
Posts: 3565
Joined: Sat Jan 15, 2005 11:06 pm
Location: Izmir

Re: SL 8. Hafta: Galatasaray-Ankaragucu 2-4 (Baros(2))

Post by Selcuk Samli »

FR(veya onun ayarinda bir td) ve yardimcilarini goreve getirmeye karar verdiginizde mac kazanmanin disinda farkli bir dusunce tarzini da getirmis oluyorsunuz.Bazi futbolcular dusunce tarzini degistiremiyor maalesef.Soylenenleri, calisilanlari uygulayamiyor.

O halde butcenizi cok iyi kullanip soylenenleri calisilanlari iyi uygulayabilecek,disiplinli,yetenekli oyuncular transfer edeceksiniz.Uygulayamayanlari tesekkur edip gondereceksiniz.

Dunyanin en iyi muteahhit gruplarindan birini is basina getirin alt yapi bozuksa bina insa edilemez veya yikilir.Bence Tugay gorevinin basinda kalsin,ve alt yapi hocalarina cok iyi bir egitim verilsin,ya da yeni alt yapi hocalari gorevlendirilsin.Akademi'de once dusunce devrimi yapilmali.Biz dunya capinda oyunculari nasil yetistiririz,neleri yanlis yapiyoruz once onlar sorgulanmali?

Gondersinler FR'i hicbir sey degismez.Yuzer yuzer oldugumuz yerde kaliriz.
25-2025

nefvakfi.org
Ismail Gezer
Posts: 6299
Joined: Thu Mar 30, 2006 6:35 pm
Location: Alisamiyene 10 dk
Contact:

Re: SL 8. Hafta: Galatasaray-Ankaragucu 2-4 (Baros(2))

Post by Ismail Gezer »

Kıymetli yönetim bir takım kararlar almış ama açıklayamıyormuş...

Kesin bir karar alabilmiş olsalar açıklarlardı. Alamadılar. Ne yapacaklarını şaşırmış vaziyetteler. Kötü olan, bunların yaşanabileceği aylar öncesinden çok sayıda insan tarafından söylendi. Heriflerde nasıl bir ego varsa kimseyi dinlemeden burunları doğrultusuna gitmeyi başarıyorlar.

Çoğu yabancı TD gibi Rijkard'da paracıkların hesabını yapıyor. Adnan Polat, "Rijkarda yeni sözleşme teklif ettik, önce aldığım parayı haketmeliyim dedi" şeklinde bi laf etmişti. Hakedemedi. Bu seneki ücretinide haketmeyeceği belli oldu, ama ne diyor, "istifa etmem ama alınacak her karara saygılıyım", yani cebimi doldurun hemen gideyim. Heriflerin dini imanı para!

Bu yönetim durduğu sürece Galatasaray gün yüz görmez. Gene getirecekler parmaklarında oynatacak bir hoca, ipler mister sezgin'in eline GS'de kümeye! Terim'i getiremezler çünkü adama karşı aşağılık kompeksleri var muhtemelen.

Bundan sonra en çok duyacağımız laf YÖNETİM İSTİFA olacak...
Post Reply