UEFA: S. Koprivnica-Galatasaray 1-2 (Ayhan, Volkan)
Moderator: Staff
-
- Moderator
Iyi olmu$. Yedeklerle cikip yenip geldiler. Kemal Bilgin denen $ahis Hasan yerinde oynatilmadi diyor. Umit yine dokulmu$.
Cengiz Akgun
"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
N. Tevfik 1940.
-
- Moderator
-
Once PAF lardan gelen Aslanlardan baslamalıyım
Mehmet Guven: PAF larda yanında oyunu iki yonlu oynayan, teknik becerili Oguz ile oyunu cok guzel domine diyordu. Bugun sahada Sas ile partner olması performansını olumsuz etkiledi. Sas ilk yarı boyunca 2 ikinci yarı 1 adet cok kritik top kaybından sonra cekirdek cıtlatmak uzere yedek klubesinin yolunu tuttu. M. Guven izledigim kadarıyla oyunu kanatlara yaydı, mumkun oldugu kadar dikine oynamaga calıstı. Ben performansından son derece memnunum. Gectigimiz sene Gerets in takımında yeterince yer alamayıp Inamoto ya sans verilmesi tam anlamı ile bir futbol faciasıdır.
Ugur Ucar: PAF lardan yetisen diger Aslan. Bence cok iyi oynadı, ikili mucadelelerde ayakta kaldı. Zaman zaman ataklara katıldı. Capone tipi istikrarlı bir oyun oynuyor. Unutmayın cok onemli bir ameliyat sonrası sezonu hemen hemen hic acamadan takımı yakalamaga calısan bir oyuncudan bahsediyoruz. M. Guven ile organize yaptıkları atakta ve kestigi ortada Sukur un kafa vurusunu gol ile sonuclandırmasını bu cocuklar icin cok istedim.
Sol kanat: Hem Volkan hem Ayhan ı alınlarından operim. Bence cok iyi bir mac cıkardılar. Frikikten gol atamayan GS mız ilk iki macta frikiklerden gelen goller ile rahatladı.
Forvet: ilk iki macımızda goller ya forvet arkası yada orta saha/beklerden geldi. Forvetlerin mutlaka formlarını yakalamaları lazım. Cekirge bundan sonra belki bir iki kere daha sıcrar, mutlaka forvete verimlilik kazandırmamız gerekiyor. GS pozisyona giriyor, verimliligi yok.
Kalli: GS ın oyunu okuyan, oyuna mudahele eden, sistem adamı, degerli bir TD si ve iyi bir teknik ekibi var. Yedeklerde gene PAF agırlıklı oyuncular vardı. Kalli ye sukranlarımı sunuyorum.
Yensin yenilsin, GS dan ben memnunum. Ilerisi icin cok umitliyim. Kalli elindeki PAF cevherini kullanıp, GS ı orta ve uzun vadede cok iyi bir takım haline getirecek. Seyircinin ilk bes macta ASY de olmaması dezavantaj mıdır, yoksa avantj mı? bence boylesi iyi oldu.
Forumdaslara bir sorum var: On elemede alınan galibiyetler UEFA puanımıza nasıl yansıyor?
Mehmet Guven: PAF larda yanında oyunu iki yonlu oynayan, teknik becerili Oguz ile oyunu cok guzel domine diyordu. Bugun sahada Sas ile partner olması performansını olumsuz etkiledi. Sas ilk yarı boyunca 2 ikinci yarı 1 adet cok kritik top kaybından sonra cekirdek cıtlatmak uzere yedek klubesinin yolunu tuttu. M. Guven izledigim kadarıyla oyunu kanatlara yaydı, mumkun oldugu kadar dikine oynamaga calıstı. Ben performansından son derece memnunum. Gectigimiz sene Gerets in takımında yeterince yer alamayıp Inamoto ya sans verilmesi tam anlamı ile bir futbol faciasıdır.
Ugur Ucar: PAF lardan yetisen diger Aslan. Bence cok iyi oynadı, ikili mucadelelerde ayakta kaldı. Zaman zaman ataklara katıldı. Capone tipi istikrarlı bir oyun oynuyor. Unutmayın cok onemli bir ameliyat sonrası sezonu hemen hemen hic acamadan takımı yakalamaga calısan bir oyuncudan bahsediyoruz. M. Guven ile organize yaptıkları atakta ve kestigi ortada Sukur un kafa vurusunu gol ile sonuclandırmasını bu cocuklar icin cok istedim.
Sol kanat: Hem Volkan hem Ayhan ı alınlarından operim. Bence cok iyi bir mac cıkardılar. Frikikten gol atamayan GS mız ilk iki macta frikiklerden gelen goller ile rahatladı.
Forvet: ilk iki macımızda goller ya forvet arkası yada orta saha/beklerden geldi. Forvetlerin mutlaka formlarını yakalamaları lazım. Cekirge bundan sonra belki bir iki kere daha sıcrar, mutlaka forvete verimlilik kazandırmamız gerekiyor. GS pozisyona giriyor, verimliligi yok.
Kalli: GS ın oyunu okuyan, oyuna mudahele eden, sistem adamı, degerli bir TD si ve iyi bir teknik ekibi var. Yedeklerde gene PAF agırlıklı oyuncular vardı. Kalli ye sukranlarımı sunuyorum.
Yensin yenilsin, GS dan ben memnunum. Ilerisi icin cok umitliyim. Kalli elindeki PAF cevherini kullanıp, GS ı orta ve uzun vadede cok iyi bir takım haline getirecek. Seyircinin ilk bes macta ASY de olmaması dezavantaj mıdır, yoksa avantj mı? bence boylesi iyi oldu.
Forumdaslara bir sorum var: On elemede alınan galibiyetler UEFA puanımıza nasıl yansıyor?
"Adnan Sezgin'in attığı her imzanın altına ben imzamı atarım. Bu mesleği en iyi bilen adam." ADNAN POLAT
"Biri, vişneye çalan koyuca tatlı bir kırmızı, öteki de, içinde turuncudan iz taşıyan tok bir sarı."
"Biri, vişneye çalan koyuca tatlı bir kırmızı, öteki de, içinde turuncudan iz taşıyan tok bir sarı."
-
Golleri atanlar hakikatende macin iyileriydiler.
Volkan ve Ayhan bana göre GS'nin en iyileriydiler.
Geride Linderoth olmadan Servet ve Song hata yapiyorlar.
Yaptiklari hatalarda mudahale hatalari degil, sonrasindaki konsantrasyon eksikliginde top kullanma hatasi. Yavas cekimde penalti olmadigi
ortaya cikti, fakat o cusse ile kayarak gidersen
kontrolsuzlukten penalti goruntusu kolay verirsin.
Songta yapti hata. Fakat genelde topu kaleden uzak tuttular .
Hehmet Guven olumlu top kullandi fakat biraz daha hizlanmasi,
biraz daha da fazla kosmasi lazim. Bu da geriyi tedirginn etti.
GS yonetimi Volkan, Lincoln, Linderoth, Baris transferinde ne kadar
isabetliyse, su forvet alimindaki gecikmesinde o kadar hatali.
Bosver Koneyi, Grifite'i falan, al 2 tane gelecek vaadeden , yabanci forvet.
Hakan ve Umit Karan takimi eksik oynatiyor ve bu yukude kaldiramazlar.
Senede 2 zor transfer yeter(Lincoln, Lınderoth),
daha fazlasi asiyor iste sizi.
Sabri buyukler oyundayken sacmaliyor. Nedense sut atmasi gerekirken hic sut atmiyor. Bu mac genel sut atiminda kotuyduler. Tabii H.sas
ile maca baslamanin da etkisi. Sanki bu hirvatlarin top teknigi eksik, kontroluu ustaligimizla inelim der gibiydiler, ama yanlis.
Kalli bunu henuz daha silememis.
Volkan'i ve R.Carlos'u bilmeyen birine gosterin, maclarini seyrettirin,
bunlardanhangisi 5 milyon USD alir deyin, kimi gosterirler sizce?
Volkan ve Ayhan bana göre GS'nin en iyileriydiler.
Geride Linderoth olmadan Servet ve Song hata yapiyorlar.
Yaptiklari hatalarda mudahale hatalari degil, sonrasindaki konsantrasyon eksikliginde top kullanma hatasi. Yavas cekimde penalti olmadigi
ortaya cikti, fakat o cusse ile kayarak gidersen
kontrolsuzlukten penalti goruntusu kolay verirsin.
Songta yapti hata. Fakat genelde topu kaleden uzak tuttular .
Hehmet Guven olumlu top kullandi fakat biraz daha hizlanmasi,
biraz daha da fazla kosmasi lazim. Bu da geriyi tedirginn etti.
GS yonetimi Volkan, Lincoln, Linderoth, Baris transferinde ne kadar
isabetliyse, su forvet alimindaki gecikmesinde o kadar hatali.
Bosver Koneyi, Grifite'i falan, al 2 tane gelecek vaadeden , yabanci forvet.
Hakan ve Umit Karan takimi eksik oynatiyor ve bu yukude kaldiramazlar.
Senede 2 zor transfer yeter(Lincoln, Lınderoth),
daha fazlasi asiyor iste sizi.
Sabri buyukler oyundayken sacmaliyor. Nedense sut atmasi gerekirken hic sut atmiyor. Bu mac genel sut atiminda kotuyduler. Tabii H.sas
ile maca baslamanin da etkisi. Sanki bu hirvatlarin top teknigi eksik, kontroluu ustaligimizla inelim der gibiydiler, ama yanlis.
Kalli bunu henuz daha silememis.
Volkan'i ve R.Carlos'u bilmeyen birine gosterin, maclarini seyrettirin,
bunlardanhangisi 5 milyon USD alir deyin, kimi gosterirler sizce?
NO ADNANS, NO CRY !!
-
Obur baslikta gectigim:Murat Biricik wrote:Forumdaslara bir sorum var: On elemede alınan galibiyetler UEFA puanımıza nasıl yansıyor?
Bu linkin dipnotunda dendigi uzere:Ozgur Huseyinoglu wrote:Sadece bu yilinki (24.yuz - Cok az sayida oynanmis maca, ve CL'e otomatik cikanlarin bonuslarina bagli bu siralama. FB/BJK CL gruplara kalirsa, onlarin bonuslarindan bayagi bir uste cikariz)
1 puani yazmis olduk hanemize. 4'e bolunup, ulke puanina da bi' ceyrek katkimiz olmus oldu.Please note that since 1999 a win in a qualifying round only yields one point.
Özgür
-
Kayseri Erciyesspor'a da helal olsun, aslarini ve teknik direktorunu kaybetmis, 2. Lige dusmus bir takim olarak Israil ekibiyle deplasmanda berabere kalmak bence basaridir.
Bu arada adi bir ara forvet adaylarimiz arasinda gecen Santa Cruz, Blackburn'deki ikinci macinda da gol atmis bu aksam.
Umit Karan ve Hakan Sukur ile sezonu gecirmemiz cok zor. Zaten Hakan Sukur bir gol daha attiktan sonra emekli moduna girer. Keske ikinci yarilarda Ozgurcan'a sans verse Kalli. Forvet transferinin cok acele bitmesi lazim artik, UEFA'da da gruplara kalacagimiz hemen hemen belli olduguna gore.
Bu arada adi bir ara forvet adaylarimiz arasinda gecen Santa Cruz, Blackburn'deki ikinci macinda da gol atmis bu aksam.
Umit Karan ve Hakan Sukur ile sezonu gecirmemiz cok zor. Zaten Hakan Sukur bir gol daha attiktan sonra emekli moduna girer. Keske ikinci yarilarda Ozgurcan'a sans verse Kalli. Forvet transferinin cok acele bitmesi lazim artik, UEFA'da da gruplara kalacagimiz hemen hemen belli olduguna gore.
-
Daha bu on elemeydi, 20 Eylul, 4 Ekim'de oynanacak ilk turdan sonra gruplar baslayacak (uefa.com)...Hakan Bakircioglu wrote:UEFA'da da gruplara kalacagimiz hemen hemen belli olduguna gore.
Özgür
-
Valla skoru gorunce cok sevindim, deplasmanda bir kupa galibyeti almis olmamiz cok guzel, hem de yenik duruma dustukten sonra. Eskiye donus gercekten basladi. Cok iyi oynamamis olsak bile galibiyet harika. Arda ve Lincoln de oynamiyordu hem, cok onemli eksikler. Macin basina kadroya baktim, gecen seneden daha kotu geldi gozume Ama gecen sene solbeke bakinca Orhan'i gorurdum bu sene Volkan'i goruyoruz, o da iki mactir bos gecmiyor, helal olsun. Zaten cocuklugumdan beri hayal ettigim formayi giyiyorum diyor, boyle adam lazim bize.
Arda gelecek macta da oynamayacak. Umarim LIncoln sakat olmaz. Gerekirse lig macinda yedekte tutulur, Arda oynar onun yerine. LInderoth oynarsa iyi olur, ama Mehmet Guven iyi oynamis anladigim kadariyla. Rovansta Olimpiyat'a soyle 50-60 bin kisi toplansa solen havasinda gecer.
Arda gelecek macta da oynamayacak. Umarim LIncoln sakat olmaz. Gerekirse lig macinda yedekte tutulur, Arda oynar onun yerine. LInderoth oynarsa iyi olur, ama Mehmet Guven iyi oynamis anladigim kadariyla. Rovansta Olimpiyat'a soyle 50-60 bin kisi toplansa solen havasinda gecer.
-
Bu senenin en buyuk transferi Kalli'dir. Kalli geldiginde "Juninho gelseydi Gerets kalsaydi bu kadar sevinmezdim" demistim, insallah sene sonunda da yineleyecegiz bu tumceyi. Bakalim hocamiz neler demis... Mactan sonra Hakan dahil herkes saha ve hava sartlarindan sizlanmis.Murat Biricik wrote:
Feldkamp:
"Saha şartlarını kabul etmiyorum. Sahanın sertliği önemli değil iki takım da aynı sahada oynuyor.
Biz tam oyunu kurarken, penaltı pozisyonu oldu ve o golü de yiyince planlarımız biraz bozuldu. Servet gibi bir oyuncu bu tip hatalar yapmamalı. Bu tip hatalar ile UEFA'dan çıkabilirsin. Bu tip pozisyonlarda topu dışarı atabilirsin. Büyük bir ceza aldık, golü yedik ve sarı kartta gördük. Hasan'ı kart görmesin diye oyundan aldım. Çok küçük bir pozisyonda sarı kart alarak oyundan çıkmak zorunda kalabilirdi. Misafir takım olarak maç önü yapılanları tasvip etmedim. Biz yerimizi önceden bilseydik geçerdik. Misafir takıma bunlar yapılmamalıydı. Antrenörleri Hakan'a doğru top atmış bu O'nu sakatlayabilirdi. Henüz hiçbir şey kazanmadık. Kendi evimizde işimizi iyi yapıp oyuna konsantre olduktan ve turu geçtikten sonra kazanmış olacağız.
Son pozisyonda da Song'un hatasında gol olsaydı ne olurdu bilemiyorum.
Ben O'ndan daha iyi atamadığıma göre Volkan serbest vuruşları atmaya devam edecek."
Macta iki cok onemli pozisyon vermisiz. Ikisi de stoperlerin topu geriden cikaramayisindan. Neden oldugunu size soyleyeyim. Rize macinda savunmanin mukemmel oynadigini ama topu kullanirken ozellikle Song'un kotu oldugunu soylemistim. Surekli ileri sisiriyorlardi. Kalli buyuk bir olasilikla calismalarda topu sisirmemelerini soylemistir, bunun uzerine calismislardir. Iste bugunku sonuc. Iste bu yuzden sisiriyor bu herifler. Cunku rakip pres yapinca, bosta adamini goremeyince, ya Allah abaniyorlar, hic olmazsa kaptirma sansi yok.
Ali Gursel'di sanirim, "cok onemli degil" yazmisdi bana. Cok onemli... Ileri sisirseler o top rakibe gidiyor, hemen karsi atak olarak geri geliyor. Orta sahan surekli yoruluyor. Takim oyunu kuramiyor. Defans iki pas yapip takimi rahatlatamazsa sen nasil buyuk basarilardan falan bahsedersin. Sisirmeyip pas falan atmaya, calim atmaya kalkarlarsa da bu oluyor iste. Savunma oyuncusu illaki rakibini kacirmakla, topu iskalamakla, calim yemekle, offside i bozmakla, pozisyonunu kaybetmekle hata yapmiyor.
Bu yuzden diyorum iste, senelik garanti bir bucuk milyon euro net maas verin, Avrupa'dan Song'dan cok daha iyi adam getirirsiniz. Simdi satsan satamiyor, atsan atamiyorsun.
Aslinda Popescu'dan beri bizim stoperde oyun kuran adamimiz olmadi. De Boer de dahil buna.
Ozan Ersoy
-
- Moderator
Rovan$ Olimpiyatta degil yenilenen ASY'de. Koltuklar, zemin, ve cimen yenilenmi$. Kimbilir kapalida belki ben de olabilirim o gun.Tolga Girici wrote: ...
Cengiz Akgun
N. Tevfik 1940.
N. Tevfik 1940.
-
-
Servet varsa yani hava topu ustunlugu ve fiziki guc istiyorsan ,
bunu tamamlayacakSongun cevikligine mecburuz.
Hem Song kadar cabuk, cevik ve en az iki hamleli
olsun, hemde iyi oyun kursun diyorsan bu cok zor.
Cannavaro, Stam,Puyol falan diyorsun ama zor.
Cok az var bu adamlardan.
Sen Mehmet Topaldan veya fantazi niyetine Hakan Sukurden boyle bir adam yaratirsan ne ala, ama risk. Savunma uzun sure ogrenme
surecine ihtiyac duyulan bir mevkidir.
Bunun cozumu haddinden cok kosan ve yakinina top almaya gelen Linderoth'a topu vermeye (bazende Ayhan'a ve SabriYe)
alismak. Zamanla taniyacaklar birbirlerini.
Bugun Linderothun olmamasi bence o hatalara zorladi.
Tamam Mehmet Guven olumlu top kullandi ama daha hizli ve daha cok kosmasi gerekir on libero mevkii icin.
Sorun forvette.
Benim ideal GS kadrom:
Orhun
Ugur Song Servet Volkan
Sabri Linderoth Ayhan
Serkan Lincoln
Baris
Hakan Sukur ve Arda rakip takimin gardinin
dustugu 65ten itibaren oyuna girerler.
Serkan ve Baris hareketli patlayan forvet olarak denenmeli.
Baris'ta Umit Davala ve Halil Altintop karisimi var.
Bu forvet sikintisinda denenmeli. En azindan kendi ekmegini kendi
cikarir, hucum presle kaptigi toplardan gollerini atar.
Orkunun elle oyun kurmasi cok basarili. Turk kaleci icin
cok buyuk basari. Penaltida adamin bakisina aldanip kose secti.
Yuzune degil, ayagina ve topa baksa o penaltiyi cikarirdi.
bunu tamamlayacakSongun cevikligine mecburuz.
Hem Song kadar cabuk, cevik ve en az iki hamleli
olsun, hemde iyi oyun kursun diyorsan bu cok zor.
Cannavaro, Stam,Puyol falan diyorsun ama zor.
Cok az var bu adamlardan.
Sen Mehmet Topaldan veya fantazi niyetine Hakan Sukurden boyle bir adam yaratirsan ne ala, ama risk. Savunma uzun sure ogrenme
surecine ihtiyac duyulan bir mevkidir.
Bunun cozumu haddinden cok kosan ve yakinina top almaya gelen Linderoth'a topu vermeye (bazende Ayhan'a ve SabriYe)
alismak. Zamanla taniyacaklar birbirlerini.
Bugun Linderothun olmamasi bence o hatalara zorladi.
Tamam Mehmet Guven olumlu top kullandi ama daha hizli ve daha cok kosmasi gerekir on libero mevkii icin.
Sorun forvette.
Benim ideal GS kadrom:
Orhun
Ugur Song Servet Volkan
Sabri Linderoth Ayhan
Serkan Lincoln
Baris
Hakan Sukur ve Arda rakip takimin gardinin
dustugu 65ten itibaren oyuna girerler.
Serkan ve Baris hareketli patlayan forvet olarak denenmeli.
Baris'ta Umit Davala ve Halil Altintop karisimi var.
Bu forvet sikintisinda denenmeli. En azindan kendi ekmegini kendi
cikarir, hucum presle kaptigi toplardan gollerini atar.
Orkunun elle oyun kurmasi cok basarili. Turk kaleci icin
cok buyuk basari. Penaltida adamin bakisina aldanip kose secti.
Yuzune degil, ayagina ve topa baksa o penaltiyi cikarirdi.
NO ADNANS, NO CRY !!
-
Ali Hocam'in orda yazdigi, bu durumun genel olarak onemli olmayisi degil, Song adina cok buyuk bir eksi olmayisiydi ki, ben de katiliyorum. Orda top cikarmanin sorumlulugu, Song'dan cok on liberolarin pas almaya gelmesinde bence. Senin de dedigin gibi, sisirilen topu kapmak/karsilamak icin daha cok kosmak yerine, defans oyuncusunun, cok buyuk teknik beceri gostermesine gerek kalmadan topu atabilecegi bir yerde olmalari/oraya kosmalari gerekiyor bence. Gecen sene, Aurelio ile gipta edip, bu sene Linderoth ile insallah giderecegimiz dedigimiz eksiklerden biriydi bu.Ozan Ersoy wrote:Ali Gursel'di sanirim, "cok onemli degil" yazmisdi bana. Cok onemli... Ileri sisirseler o top rakibe gidiyor, hemen karsi atak olarak geri geliyor. Orta sahan surekli yoruluyor. Takim oyunu kuramiyor. Defans iki pas yapip takimi rahatlatamazsa sen nasil buyuk basarilardan falan bahsedersin. Sisirmeyip pas falan atmaya, calim atmaya kalkarlarsa da bu oluyor iste. Savunma oyuncusu illaki rakibini kacirmakla, topu iskalamakla, calim yemekle, offside i bozmakla, pozisyonunu kaybetmekle hata yapmiyor.
Bu yuzden diyorum iste, senelik garanti bir bucuk milyon euro net maas verin, Avrupa'dan Song'dan cok daha iyi adam getirirsiniz. Simdi satsan satamiyor, atsan atamiyorsun.
Tam maasina emin olmamakla birlikte, ben yine bile emin degilim bu paraya ayni kalitede adam bulacagimiza. Hem verilen paraya da "garanti" demek pek dogru degil bizim takimda! Eninde sonunda veriliyor belki ama, ne kadar gecikecegi "Allah kerim" modunda oluyor biraz. Ama sakasi bir yana, Lincoln, Linderoth gelene kadar, bizimkilerin son 4-5 yil icinde yaptigi en iyi yabanci transferi bence Song (Ribery'yi "yaptilar" sayamiyorum), parasiz donemlerde de, kacip gitmemesine hayret ediyordum ben. Ribery gibi aklini celecek takim olmamasindan degildi bu bence. Fransa'da kalburustu her takimda rahat oynar mesela...
Özgür
-
Bir de dikkatimi ceken sey oyunu karsi tarafa
yigma cabasi. Eger santra vurusunu biz yapiyorsak,
kanat oyuncusu kanattan ''wide receiver '' gibi rakip sahada cizgi boyunca kosmaya
basliyor. Top ona gecince herkes karsi sahaya yerlesiyor.
Yada Orkun kendi yari sahamizda ki atislari kullanirken GS rakip sahaya yerlesiyor.
Enteresan
yigma cabasi. Eger santra vurusunu biz yapiyorsak,
kanat oyuncusu kanattan ''wide receiver '' gibi rakip sahada cizgi boyunca kosmaya
basliyor. Top ona gecince herkes karsi sahaya yerlesiyor.
Yada Orkun kendi yari sahamizda ki atislari kullanirken GS rakip sahaya yerlesiyor.
Enteresan
NO ADNANS, NO CRY !!