Bunu salt disiplin icin yaptigini dusunmuyorum Ali, antremanlari ve diger verileri alip, kadroyu olusturmustur. Kadro yapisinin Sion macinin ayni olmasi onu muhtemel bir sartlanmaya itmemistir (Lincoln ve Hakan yorgundur, mutlaka Nonda ve Hasan oynasin gibi).Ali Gursel wrote: Ben yine muhalefet edeyim.
Rotasyon Turk spor yazarlarinin icat ettigi bir kavram degil ki, Alman ligi de dahil, Ingiliz, Ispanyol, Italyan liginde uc gunde bir mac yapan her takim bunu bolca yapiyor.
Yani dunyanin hic bir yerinde uc gunde bir mac yapmaya alismaktan anlasilan uc gunde bir ayni onbiri sahaya cikarmak degil. Futbolda her mac degisik oyuncular ustune degisik sekilde yuk biner, bunlarin bazilari cikar uc gun sonra iyi verim verebilir, bazilari sakatliktan yeni cikmistir, zaten tam 100% degildir, uc gun sonra cikip 100% oynayamaz. Hocalar da buna gore ilk 11 kurar. Rafa Benitez yanilmiyorsam bir ara 92 mac ustuste degisik kadroyla sahaya cikti, herhalde disiplin bilmediginden degil.
NBA ise epey farkli. Tum takimlar en az sekiz bazen 10-11 oyuncuyu oyun icnde rotasyona tabii tutuyorlar zaten. Koclar oyuncularin fizik durumunu surekli gozlemliyor oyun icinde ve biri yoruldu mu derhal kenara aliyorlar. Bir de, ilk ve ucuncu ceyregin 7-8 dakikasi sonunda aslar zaten dinlendirildigine gore ilk 5te kim oldugu da cok onemli degil.
Ali
Biz idman verilerini bilmedigimizden, Kalli'nin kurdugu takima bakarak, en iyi veriler isiginda bu kadroyu kurguladigini dusunebiliriz ancak. Ki skora gore yorum isteyenler icin de aldigi sonuclar bunu teyit ediyor.
Benitez orneginden aykiri ornekler de mutlaka var futbolda, mesela Gordon Milne oldur Allah 11'i ellemezdi, hatta 16 kisilik kadroyu bile mumkunse ayni tutardi. Fatih Terim'in 2.doneminde ise rotasyon manyagi oldugumuz ayri bir vaka, 59 oyuncu girdi cikti bu takima. Terim 1,5 yilda omurgayi birakin, bir on libero oturtamamisti.
NBA'de oyuncularin sadece mac icindeki yorgunlugu degildi benim kastettigim, siz oradaki uzakliklari daha iyi bilirsiniz, bir ust duzey mactan sonra apar topar bavulu toplayip Boston'dan Atlanta'ya gidip, 2 gun sonra maca cikmaktan sikayet etmemekti. Bu kolayciligi akillarina bile getirmemekti.
Hersey beyinde olup bitiyor cunku ve Kalli once omurgayi oturtmaya calisiyor. Bunu yaparken de futbolcularin kafalarindaki sartlanmalari yikmak zorunda.
Simdilik onceliginin o oldugunu kabul etmek lazim. Sonrasi sonra gelir.