Kayseri -GS 1-1 (U. Karan)

Forum Galatasaray Spor Kulubu ve Turk sporu hakkinda ayrintili haberler, yorum ve analizler, ogretici arastirmalar ve diger onemli spor olaylari hakkinda bilgi akisini saglamak, yazilanlari saglikli bir yapi cercevesinde dunyadaki butun Galatasarayli arkadaslar ve diger sporseverler ile paylasmak amaciyla kurulmustur.

Moderator: Staff

Ufuk Sezekkaplan

Post by Ufuk Sezekkaplan »

Ali Gursel wrote: Ben yine muhalefet edeyim.

Rotasyon Turk spor yazarlarinin icat ettigi bir kavram degil ki, Alman ligi de dahil, Ingiliz, Ispanyol, Italyan liginde uc gunde bir mac yapan her takim bunu bolca yapiyor.

Yani dunyanin hic bir yerinde uc gunde bir mac yapmaya alismaktan anlasilan uc gunde bir ayni onbiri sahaya cikarmak degil. Futbolda her mac degisik oyuncular ustune degisik sekilde yuk biner, bunlarin bazilari cikar uc gun sonra iyi verim verebilir, bazilari sakatliktan yeni cikmistir, zaten tam 100% degildir, uc gun sonra cikip 100% oynayamaz. Hocalar da buna gore ilk 11 kurar. Rafa Benitez yanilmiyorsam bir ara 92 mac ustuste degisik kadroyla sahaya cikti, herhalde disiplin bilmediginden degil.

NBA ise epey farkli. Tum takimlar en az sekiz bazen 10-11 oyuncuyu oyun icnde rotasyona tabii tutuyorlar zaten. Koclar oyuncularin fizik durumunu surekli gozlemliyor oyun icinde ve biri yoruldu mu derhal kenara aliyorlar. Bir de, ilk ve ucuncu ceyregin 7-8 dakikasi sonunda aslar zaten dinlendirildigine gore ilk 5te kim oldugu da cok onemli degil.

Ali
Bunu salt disiplin icin yaptigini dusunmuyorum Ali, antremanlari ve diger verileri alip, kadroyu olusturmustur. Kadro yapisinin Sion macinin ayni olmasi onu muhtemel bir sartlanmaya itmemistir (Lincoln ve Hakan yorgundur, mutlaka Nonda ve Hasan oynasin gibi).

Biz idman verilerini bilmedigimizden, Kalli'nin kurdugu takima bakarak, en iyi veriler isiginda bu kadroyu kurguladigini dusunebiliriz ancak. Ki skora gore yorum isteyenler icin de aldigi sonuclar bunu teyit ediyor.

Benitez orneginden aykiri ornekler de mutlaka var futbolda, mesela Gordon Milne oldur Allah 11'i ellemezdi, hatta 16 kisilik kadroyu bile mumkunse ayni tutardi. Fatih Terim'in 2.doneminde ise rotasyon manyagi oldugumuz ayri bir vaka, 59 oyuncu girdi cikti bu takima. Terim 1,5 yilda omurgayi birakin, bir on libero oturtamamisti.

NBA'de oyuncularin sadece mac icindeki yorgunlugu degildi benim kastettigim, siz oradaki uzakliklari daha iyi bilirsiniz, bir ust duzey mactan sonra apar topar bavulu toplayip Boston'dan Atlanta'ya gidip, 2 gun sonra maca cikmaktan sikayet etmemekti. Bu kolayciligi akillarina bile getirmemekti.

Hersey beyinde olup bitiyor cunku ve Kalli once omurgayi oturtmaya calisiyor. Bunu yaparken de futbolcularin kafalarindaki sartlanmalari yikmak zorunda.

Simdilik onceliginin o oldugunu kabul etmek lazim. Sonrasi sonra gelir.
Murat Gökcigdem
Staff Member

Post by Murat Gökcigdem »

Mert Tokman wrote:
Nonda'yi neden yedek tuttugu su an icin daha onemli bir soru :?
Ben Hakan Sukur cok dikkatli izledim bu macta, evet mucadele etti topu surdu ama ayni sekilde Umit Karan ile ayni kriritk bolgelerde idi. Yani sen on direk ben arka direk anlasmasi cok zayif bu ikilinin. Ben Nonda gibi hareketli birisinin Kayseri defans blogunu daha tedirgin edecegini tahmin ediyordum.

Orkun be Arda 'da bence bayagi iyi idiler. Hakan Sukur ruh gibi gezinirken, Song kendini kaybedip onemli vazifesini birakip kendini forvet gibi ileri atip geri donemezken...
Savas Macun

Post by Savas Macun »

Kayseri bayagi sert oynadi zaten kadrosu Mehmet ve Gokhan disinda yetenekleri sinirli oyunculardan olusuyor.Bu aciklarini kapatmak icinde cok kosup, ilk topa allah ne verdiyse basiyorlar.Gec kaldiklari her hamle rakibi cok kotu sekilde sakatlayabilir.Bu acidan GS ucuz kurtuldu.

GS yorgundu ve Kayseri deplasmani kolay da degil.Kalli kesinlikle sisteminden taviz vermiyor.Sartlar ne olursa olsun cift forvet ve uclu orta saha ile oynuyor.Takim yorgunken de bu rakip takimin orta sahayi ele gecirmesine neden oluyor.Bu gece GS'in orta sahasini kolay gecti Kayseri.

GS'in en iyisi bu gece Baris'ti.

TV'de bir ara Kalli'nin kulubedeki hali vardi.Ayakta, dikkatle oyunu seyrediyordu.Bir anda dusundum.Mesela etrafimdaki 70 yas ustu tanidiklarimi onun yerine koydum.Gecenin 10'da 20 kisiyi idare edip, sonra bir macin hesabini bir yigin basin ordusuna aciklayip ucak yolculugu sonrasinda gece 4'de eve donebilirlermiydi? Helal olsun.Bu kolay gibi gozuken ama bence cok zor bir durum.Kalli yasinin adami degil.Yasli diye elestirildi, hala da ediliyor ama yasli adamin orda isi yok cunku yasinin adami degil.Allah uzun ve bu sekilde saglikli, verimli omur versin.

Iki hafta ara var.Bu sene lig o kadar germiyor kimseyi ama Milli maclar geldi mi gerim gerim geriliyoruz FT sagolsun.Bakalim bu sefer nasil bir ders alacagiz?

Selamlar
Savas
2009 Uefa Kupasi Finali Fenerbahce Sukru Saracoglu'nda..
Ozan Ersoy

Post by Ozan Ersoy »

Görkem KIRGIZ wrote: Kornerlerdeki saha hakimiyeti, cepheden, çaprazdan, 6 pastan ve hatta defansın ters vuruşlarına 1-2 metreden gösterdiği inanılmaz refleksler, yerden direk dibine atılan şutları tokatlaması, oyunu başlatışı, 50 metreye ayağa isabetli pas atışı, gerçekten özlemişim böyle bir oyuncuyu izlemeyi.

Ben şimdi bunları neden dedim? Orkun ile Taffarel'i karşılaştırmak adına değil.. Orkun'u yermek adına da değil.. Uefa şampiyonluğunun geldiği sene kalecimiz bile nasıl bir heyecan veriyormuş izlerken, nasıl bir güven veriyormuş. EN UFAK BİR TEKNİK BİLGİSİ OLMAYAN BÜNYELERDE BİLE NASIL BİR ETKİ YARATMIŞ. Açın Youtube'u izleyin Leeds, Arsenal, Borussia maçlarını, belki birşeyleri daha iyi anlamımızı sağlar.
Bence Ocak ayinda Milan'dan Dida'yi alalim. Taffarel bize geldiginde 32 yasindaydi, 3 Dunya kupasi ve Italya ligi tecrubesi vardi. UEFA senesinde ise 34 yasinda yani Orkun'dan 7 yas buyuktu. Bu seviyede tecrubesi olan bir tek Dida'yi biliyorum. Belki Buffon da olabilir. Ben ikisini de isterim, farketmez, iki gunde Orkun'u da unuturum. Ben de boyle satici bir taraftarim. Hatta Ocakta alinirsa birinden biri, UEFA kupasi bile gelebilir.

Mert wrote: Yaz tabii yaz beni de listeye yanina da yildiz koy.

Hatta Orkun bu senenin sonunda hala GS kalesindeyse ben de sevgili Ali Gursel'le beraber Seyrantepe'ye anirmaya gidebilirim Very Happy hic onemli degil...
Boyle bir sey icin iddia girmeye gerek yok. Olacagi asikar. Taraftar yeni Cihan Haspolatlisi'ni, Bulent Akin'ini, Orhan Ak'ini, Hayrettin'i buldu. Orkun'un kiciyla top tutmasi gerekiyor. Oyle bir sey de yapabilen kaleci ben daha gormedim. Orkun bu isin altindan kalkamayacak. Su anda onun hayatinda o kadar cok "gurultu" var ki.. Arkadaslari geliyor bir sey diyor, hocalari diyor, taraftar tribunden bagiriyor, takim arkadaslari kiziyor. Ama cocugun oyle de bir gunahi yok ha. Gunah islemeye potansiyeli var.

Gectim Song'un Lincoln'un goldeki buyuk hatasini, su golde Gokhan'in ne yaptigini bile cozememis durumdasiniz (ilk cozene benden bir yemek) Bence ayakta alkislanacak bir vurus yapti. Biraz da ovguyu hakedeni gormek lazim. Orkun biraz daha one cikmis olsa, sagiyla soluna ceker calim atar, sifirdan Inzaghi'nin CL finalinde Liverpool'a attigi golun benzerini atardi. Belki de penalti olurdu. Gokhan Kayseri'nin bu ciliz futboluna ragmen dun cok iyiydi.

Ozan Ersoy
Cengiz Akgun
Moderator

Post by Cengiz Akgun »

Bu Orkun olayinin ki$isele$mesi bu forumda saglikli bir tarti$ma ortamini baltaliyor. Ercan ve Ozan ati$ma ve laf sok$turmayi biraksaniz cok iyi edecekseniz. Kabak tadi verdi cunku. Hakan $ukur'u bu haliyle oynatan Orkun'u oynatmayipta kendi mi cikacak kaleye. Zaten oburu Fevzi'nin bile yedegine du$mu$tu. Antremanda ne yapiyor bilmiyorum ama demek ki pek iyi degil. Elde kaleci olmadigina gore Orkun oynayacaktir. Duzelir duzelmez zamana birakirsaniz hep birlikte goruruz. Her mactan sonra bunun icin kalkip birbirinizi sinirlendirip kirici olmaya degmedigi gibi burada gerilimin artmasini da onlemi4 olursunuz. Hadi opu$un filan da demiyorum. Bildiginiz inandiginiz gibi bu konuda yazmanizda hicbir problem yok. Problem ki$kirtici ve ki$isel imalardan cikmakta ve benim ricam da bundan kacinmaniz ve arada husumete varan bu gerilimi koruklememeniz.

Bir de $u konu onemli. Ozan'in dedigi gibi buraya diger sitelerden baglanti yapmak pek ho$ gormedigimiz davrani$. Yazi ne konu uzerine olursa olsun hatta haber bile olsa bu siteden o siteye cevap yazilacak durumda degiliz. Ayrica ASY netin ozel bir durumu var buranin gediklileri icin. Buraya yeni gelenler durumu bilmeyebilirler. Orayi burayi kari$tirip olayli bir $ekilde ayrilanlar kurdugu icin ozellikle oradan buraya yazi ta$inmasi o gunleri ya$ayan buranin yonetiminde bulunanlarda buruk bir agiz tadi birakmakta. En azindan bu benim icin hala gecerli desem daha iyi olur. Belki genelleme yapip benim adima konu$ma diyen olabilir.
Last edited by Cengiz Akgun on Mon Oct 08, 2007 5:31 pm, edited 1 time in total.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
Ozgur Huseyinoglu

Post by Ozgur Huseyinoglu »

Ben de cok uzatmak istemiyorum bu Orkun tartismalarini ama, ilginc de bir tesaduf dikkatimi cekti bugun, paylasmis olayim dedim...

Orkun'un bu mactaki en buyuk (belki tek ciddi) hatasi, bence 55. dk'da liberoluga soyunup hepten bosa ciktigi pozisyondu. Golde, Song'un ileri gitmesiyle, onun boslugunu doldurma konusunda Servet, Ugur, Linderoth arasi anlasmazlikla dagilmis defansimiz, azcik bir denge bozma otesinde Gokhan'a zorluk yaratamadi (Elmacigim, tamam, direk dibinden girmedi top ama, "kalenin ortasindan" da degil yahu?? (Sen daha iyisini asarsin ama, yakinda kaldirilmasi muhtemel gol linki))

Neyse, dedigim tesadufe geleyim: Hepten gazetelerin ufurmesi miydi bilmiyorum ama, bizim kalecilerin yetersizligi muhabbetleri transfer donemi icinde de gectiginde Bolton kalecisi Jaaskelainen ile ilgilendigimiz yonunde bir haber vardi, ben de gecmistim foruma diye hatirliyorum. Bugun Chelsea'den yedigi gole bakilinca, bu kalecilik mesleginin nankorlugu icinde 32 yasin tecrubesinde bile temel eksikligi var gibi gosterebiliyor insani bence.

Testi kirilsa bile (ki Hayrettin bayagi bir kimseye gore nice testiler kirmistir herhalde ama, ben yine de severdim amator ruhunu, kaleciligini :) ), en azindan Ocak ayina kadar incik-cincik herseyini incelemeyi birakip destek olmaya calisalim gorusundeyim... (Koru korune, "hep destek tam destek" mantigindan cok, zaten artik yeterince elestirilmis oldugunu dusundugum icin soyluyorum bunu)
Özgür
Hakan Can

Post by Hakan Can »

Kalli kazanan takımı bozmama adına aynı kadroyu sahaya sürdü belki ama 3 günde 1 maç yaparken takımımız , bazı oyuncuları dinlendirmek doğru olurdu diye düşünüyorum...Üstelik Lincoln sakat sakat sahada olacağı için yüksek performans gösteremeyeceği ve sert savunulacağıda ortadayken özellikle maça Hasan Şaş ile başlanması gerektiğini düşünüyorum...Kesinlikle son 2 maçtır sahada yürüyen ,morali bozuk Hakan Şükür'ün kenar da oturması gerekiyordu...

Ha sonuç ne olurdu belki gene berabere kalırdık ama olsun doğrusu neyse o yapılsında gene puan kaybı olsun mesele değil..

Tolunay Kafkas öncelikle çok şık giyinmişti öncelikle bunu belirtmeliyim..Yalnız oynttığı futbol pek şık sayılmazdı...Biz yerli genç hocaların halen orta sahayı kalabalık tut ve kontrataktan gol bul tarzı taktiklerden kaçınmalarını bekliyoruz ama onlar halen dedemden kalma taktiklerle sahadalar..Sert oyun,adam adama markaj...

Dün Kayseri , Galatasaray'ı yenemediyse bunun sebebi Tolunay Kafkas'ın korkak futbolu tercih etmesidir...Öyleki elinde ki Cangele gibi kontratak oyuncunu bile defasn yönü zayıf diye oyuna sokamıyır...Sonlarda ki Iglessias değişikliği ise komediydi..Mehmet Topuz çıkıyor yani topu forvete taşıyan tek adam çıkıyor yerine golcü giriyor..E topu kim atacak o golcüye belli değil...Zaten bu yüzden M.Topuz çıkarken kızıyor aslında Tolunay Kafkas'a...Tırsmasından , yalandan değişiklik yapmasından kızıyor...

Kalli maça Barış Özbek'i sol açıkta , Arda'yı sağ açıkta oynatarak başladı..Barış için yeni bir mevkiydi sol açık...Kalli'nin burada düşündüğü M.Topuz'un sağ açık oynayacağı ve onun önüne Barış 'ı koyup M.Topuz'un etkinliğini hafifletmekti...Fakat Topuz oyuna daha çok sola yakın bir orta saha oyuncusu tarzında başladı..Zaten 15 dk. sonra hemen Arda ve Barış'ın yerleri değişti...

Kayseri'nin normalde gol atması aslında öyle kolayda değildi oynadığı futbol itibariyle.....Ama Lincoln yediğimiz gole kadar inanılmaz top kaybıyla oynadı...Orta sahada çok top kaybettiği içinde çok kontra yedik defansoın bir anlamda dengesi bozuldu...Gene bu tür bir posizyonda faulde kokan bir posizyon olsa da kaptırdığı top gitti tek pasta ağlarımızla buluştu...

Maçın 2.yarısı aynı kadro sahadaydı ve gerçekten çokta arzulu bir kadro sahada idi...Sahada ki arzu noksanlığının olduğu tek oyuncu Hakan Şükür'dü 2.yarı malesef..Morali bozuk olduğu besbelli , küskün bir halde idi 2.yarıdada...

Kalli oyuncu değişikliğini öyle çok kolay yapan bir hoca değil...Bütün hafta bir maça 11 kişiyi hazırladıktan sonra onlardan daha uzun süre yararlanmayı amaçlıyor ve sabredebiliyor ...

Özellikle Hakan Balta değişikliği 68.dk. civarında oldu sanırım ve çok yerli yerinde bir değişiklikti..Hafta içi maç yapan takımımızın gerçektende fizik kondüsyonu düşmeye başlamıştı..Arda 2-3 maçlık yüksek kondüsyonlu maçlarından sonra dün akaşm 60.dk da sahadan yok olmuştu zaten..Hakan Balta orta sahaya ilaç gibi geldi...Hemen ardından Nonda'yı aldı oyuna Kalli ve biranda 9 kişi oynayan kadromuz tekrar 11 kişiye çıkıverdi..Bence çok doğru 2 değişiklik yapıp takımının direncini biranda arttırdı..Ama emniyetide elden bırakmayı hiç düşünmedi son dakikalarda..

Yanlış olan değişiklik Hasan Şaş'ın girip Ümit Karan'nın çıkartılmasıydı..Halbuki son koşmayan adamı yani Lincoln'ü çıkarmalıydı bence oyundan...Gene son dakika emniyetini düşündüğünden forvet çıkartıp orta sahayı doldurdu sanırım..

Çünkü Kalli maceraperest değil..Kayseri deplasmanının çok zor bir deplasman olduğunu ve 1 puanında bu şartlar dahilinde iyi olduğunu düşündüğü içn emniyeti hiç bırakmadı...Bugün Kayseriye gidipte kaç takım 1 puan alabilecek lig sonunda görecez...Dolayısyla bu puan kaybı çok önemli bişr kayıp değil...Hatta önemli bir puan kazandık bence...

Aynı Manisa maçında ki puan kaybımız gibi bu maçtaki kayıpta çok önemli değil..Gördünüz işte Fener'de gitti Manisa'da 2 puanı bıraktı...

Maçın yıldızı kimdi diye sorarsanız hiç düşünmeden SERVET derim..çOK İYİ OYNADI..Helal olsun...

Manisa-Sion ve Kayseri maçlarında geriye düştük...Ve bu maçları çeviremedik...Geriye düştüğümüz maçlarda oyunu lehimize çevirememe gibi bir durum ile karşı karşıyamıyız tam emin değilim ama şuanda o tür bir görüntü söz konusu...Neden tam emin değilim çünkü oynadığımız 3 ekipte boş ekip değildi o yüzden emin olamıyorum...Bunu ,ilerleyen haftalar gösterir...Umarım bu tür bir problem çıkmaz ileride önümüze...
Ufuk Sezekkaplan

Post by Ufuk Sezekkaplan »

Ali Gursel wrote: Ama diger forumlara bakinca ben yine cok hosnutum. Ism vermek istemiyorum ama bir takimimizin bir forumunda takim mesela liderin 7 puan gerisinde, destek mi degil mi, lusoy istifa diye gidiyor hayat. Bir digerinde her puan kaybindan sonra hakemle ilgili sayfalar, ama oyunculari sahanin icinden tac atip gol atiyorlar, yahu biriniz de yanilip bizim adam galiba icerideydi yazin, hakemin "h"si gecmiyor. Burasi iyidir, futbol yazilir cogunlukla. Tartismalar sert olur, iyi niyet oldugu surece o da muhim degil.
Bu goruse katiliyorum. Fazlasi var, bizim medyada yazilan siradan yazilari her pazartesi gorunce, insan bayagi gulumsuyor. 2 ornek vermek istiyorum, biri, Bahri Havadir'dan ve iste tespitleri:

"Sion önünde fırtına gibi esen Galatasaray Kayseri'de tanınmayacak kadar kötüydü. İlk 45 dakikada ne Hakan Şükür, ne Lincoln ne de diğerleri...Vasatın bile üzerine çıkamadılar. Kalli'ninin yaptığı tek doğru şey Sion maçının ilk onbirini sahaya sürmekti ama baktı takımın yürüyecek hali yok değişiklik için ikinci yarıyı beklemeye gerek yoktu. Nonda, Hasan Şaş gibi patlaması beklenen iki oyuncuyu daha maçın ilk bölümlerinde oyuna alabilirdi. Ama yapmadı.

NE BUYUK TESPIT

Gökhanın attığı golde Mehmet Topuz metrelerce topu sürdü kimse durdurmadı bile. Gökhan topla buluştu, Uğur yanında refakatçi gibiydi.

UGUR'U HARCADİ

Hatta kaleci Orkun daha erken çıkıp rakibinin açısını daraltabilirdi yapmadı.

ORKUN'U DA HARCADI.

İlk yarı bittiğinde Galatasaray inanılmaz derecede kötü bir performans ortaya koymuştu. İkinci yarıda Kalliden beklediğim hamleler geç geldi.

KALLİ SON ZAMANLARDA BAHRI'YI DİNLEMİYOR. O DA HARCANACAK.

56. dakikaya kadar oyunda hiçbir ağırlığı olmayan Lincoln topu Ümit Karanın kafasına ısmarlama bir ortayla gönderdi o da beraberlik golünü attı. Beraberlik golünden sonra Galatasaray biraz hareketlenir gibi oldu ama başta da söylediğim gibi son derece isteksizdi.

COK ZOR BULUNUR BİR TESPİT OLDUGU İCİN YİNELENİYOR.

Analiz ettiğim kadarıyla Galatasarayın bu isteksizliğini, şarjının bu denli boşalmış olmasını Sion maçında sergilemiş olduğu müthiş tempoya bağlıyorum.
ISMET PASA GIBI ADAM. STRATEJIK ANALIZ YAPMIS.

Yoksa Sarı-Kırmızılı takım pamuk gibi bir rakip olan Kayseri önünde üç puanı cebine koyabilirdi.

EVINDE MAC KAYBETTIGI GORULMEMİS BIR TAKIMI PAMUK YAPTIN BAHRI.

Ikinci ornek, Ilhan Soyler'den. Hic akliniza gelmeyenleri o yaziyor:

"Sorumluluk alması beklenen bu futbolcunun böylesine yavaş ve isteksiz oynamasını anlamak güç. Benim kanaatime göre bu Lincoln deplasmanları sevmiyor.

BU LINCOLN SEVMEDIGINE GORE, OBURUNU OYNATALIM ?!

İstanbuldaki maçlarda izlediğimiz Lincoln, daha top ayağına gelmeden nereye atacağını bilirdi.

AMA DEPLASMANDA BİLMİYOR. BU NASIL OLABİLİR? UCAK YOLCULUGUNDA FALAN INSAN BILDIKLERİNİ MI UNUTUR? ILK SION MACI NEYDI O ZAMAN?

Dün üzerinde anlaşılmaz bir ağırlık vardı. Hemen her ikili mücadelede kendini yere bıraktı. Belli ki, Lincoln bu maça hiç ama hiç hazır değildi.

YAZININ YARISI BURADA BITIYOR. DEVAMINI OKUMADIM. MESELEYI COK BASIT COZMUS. HEPSI BU LINCOLN YUZUNDEN.

Ayrica pazartesinin korkunc analizlerini okumak icin fotomactan Aziz Ustel'i (Sion macinini yorgunlugu ve Hakan yerine Nonda'nin oynamasi uzerine), Fanatik'ten Gokmen Ozdenak'i oneririm (o da Hakan Nonda, Arda Hasan Sas degisiklikliklerini ve kanat akinlarini oneriyor).

Bir Omer Urundul'u okuyamadim. Haftam kotu mu gececek ne?
Burhan Sağsen

Post by Burhan Sağsen »

kötü futbol iyi sonuç.... 1 puana dua etmemiz lazım...

kasımpaşa, bjk ve kayseri... 3 maçtır takım kötü oynuyor... umarım alışkanlık yaratmaz...

bu arada kalli'nin oyuna müdahaleleri yine çok gecikti...
her şey cimbom için
Hasan Tezcan
Site Admin

Post by Hasan Tezcan »

Kadro hatasi ile esgecilen bir ilk yari, aslinda bunun acisini butun bir mac
cekti takim. Ne mantik ile ayni kadro ile sahaya cikiyorsun be adam. Hepsini
degistir demiyorum ama bir kac mevkiye baskalarini surebilirdin. Nonda
Umit veya Hakan'dan daha kötu mu, veya Hakan Balta bir Arda veya Volkan
dan? Bu benim bildigim Kalli degil.

Arda'yi övmeyin lutfen, o kadar oynamiyor. Buna dun Lincoln'un savruk oyunu
eklenince orta sahada garip bir tablo cikti. Kayseri Mehmet Topuz ile GS'i
sIk sIk yokladi, ataga cabuk kalkmaya calisitilar ve bir kere olsun basardilar.
Topu malin gibi koruyacaksin. GS dun cok pas hatasi yapti, paslasmayi
iyi yapamadi. GS'in en buyuk özelligi tempolu paslasmadan eser
göremedim dun aksam. Sion maci futbolculari yormus...Kayseri Sion'dan
ustun bir takim degildi.

Defans blogumuz umdugumdan daha iyi oynadi. Orta sahada Baris
caliskandi ama gerektiginden fazla rikse girdi...Lincoln ve Arda'nin
'yoklugunda' birseyler yapmak istemis olabilir. Orkun bu sezon en kötu
macini oynadi. GS ondan daha verim almis degil. Orkun Turk evladi oldugu
icin tartisilacak maalesef. Ondan oyun icinde biraz daha istikrarli olmasini
bekliyorum. 'Mayasi' iyi ama bunu bir turlu sahaya yansitamiyor.
Cikislarini kestirmek guc mesela, ciktiginda guven vermiyor. Heyecan
hissediyorum kendisinde. GS gibi bir camiaya gelmissin, iste firsat iste
hedefin. Orkun dan yanayim ama sansini tuketiyor bu gidisle. Yabanci
kaleciye kesinlikle karsiyim. Orkun'u star yapacak bir mac lazim :)

Umit Karan'in attigi goller GS'dan bircok sey göturuyor. Ondan ne bag
olur ne bahce. Hakan, her ne kadar sabanligi tutsa bile, dikkatli oynamaya
calisiyor, ona atilan toplari ezmiyor hic olmazsa. Ayni sey Umit icin söylenemez.
Bu zaaflarindan bir tanesi...
Ali Kaya

Post by Ali Kaya »

Biraz futbol dışı olacak fakat engizisyon-Galileo konusunda küçük bir not:
fizik yasaları bütün koordinat dönüşümleri altında değişmezdir (Einstein, general theory of relativity)

Aslında bütün fiziği güneşin (hatta bütün evrenin) dünya etrafında döndüğü bir
koordinat sisteminde ifade etmek mümkün ve bir sistemin diğer bir sistem
üzerine prensipte bir üstünlüğü yok. Yani bugünkü anlayışımızda hem Galileo
hem de engizisyon haklı, arada sadece bakış açısı farkı var.

Burada Hakan Şükür ve Orkun hakkında yapılan tartışmalar biraz buna benziyor.
Yukarıda Uğur Şahin'in sorduğu "Arası yok mudur bunun yahu?" sorusunun
cevabi genelde evet vardır oluyor.

Ali Kaya
Ali Gursel

Post by Ali Gursel »

Ali Kaya wrote:Biraz futbol dışı olacak fakat engizisyon-Galileo konusunda küçük bir not:
fizik yasaları bütün koordinat dönüşümleri altında değişmezdir (Einstein, general theory of relativity)

Aslında bütün fiziği güneşin (hatta bütün evrenin) dünya etrafında döndüğü bir
koordinat sisteminde ifade etmek mümkün ve bir sistemin diğer bir sistem
üzerine prensipte bir üstünlüğü yok. Yani bugünkü anlayışımızda hem Galileo
hem de engizisyon haklı, arada sadece bakış açısı farkı var.

Burada Hakan Şükür ve Orkun hakkında yapılan tartışmalar biraz buna benziyor.
Yukarıda Uğur Şahin'in sorduğu "Arası yok mudur bunun yahu?" sorusunun
cevabi genelde evet vardır oluyor.

Ali Kaya
Adasim, dedigin fizik acisindan dogru olmakla beraber Katolik kilisesinin tutumu tarif ettigin gibi degil tam. Onlarin iddiasi "dunya merkezli evren" tanimli koordinat sisteminin mumkun olan sonsuz sayida ve prensipte esit koordinat sistemlerinden biri degil, mumkun olan tek (yani mutlak dogru) koordinat sistemi oldugu idi. Galileo'ya haksizlik yapildigini kabul eden aciklamalarinda dahi bu tek koordinat sisteminden vazgectiklerini sanmiyorum.

Bu arada general relativity'i de, quantum mechanics'i de, ve de cok ayri bir alan olmakla beraber psikanalizi de 20. yuzyil icinde "bilimsel acidan" reddeti kilise, Tanrinin yarattigi evreni ve insani anlamakta kullanilamayacagini soyleyerek.

Futbol disi ama bilim tarihi acisindan ilginc bir hikayedir bu.

Ali
Alpay Dedeoglu

Post by Alpay Dedeoglu »

Ali Gursel wrote:
Mert Tokman wrote:atta Orkun bu senenin sonunda hala GS kalesindeyse ben de sevgili Ali Gursel'le beraber Seyrantepe'ye anirmaya gidebilirim :D hic onemli degil...

Hakan bu sene 10 golu gecerse sen de bize katilicakmisin?
:lol: :lol:

Yok oyle bedava, ben dersimi aldim Orkun'un hep ustune top gelmesi, Hakan'in istemeden asist yapmasi gibi aciklamalardan.

Anirmayacagim, stad yapilirsa kazara, istemeden insa edilmis olacak. :wink:

Ali
Tabii stad dedigin mantar gibi bir sey. Oyle ekersin, mantar gibi kendiliginden cikar. :shock:

Sevgili Ali Gursel(madem ayni jenerasyonuz), konunun takipcisiyiz, verilen sozler itina ile hatirlatilir,
avukat laf kalabaligi altinda halinin altina supurulemez . :-))

Su yazdigim satirlari tekrarlamak isterim:

HAKAN SUKUR:Kendisinden cok sogudum. Eline hayatinin firsati gecti.
Surat yapip Kalliye gidip, bir yanda da medyadaki yandaslarina propaganda yaptirtacagina, cikacakti basinin karsisina:
'' Benim gibi tecrubeli ve disiplinli biri bile bazen istemeden hata yapiyor. Hocamdan ve arkadaslarimdan ozur dilerim. Evlat sevgisi yanlis karar aldirdi. Cezama raziyim''. Dusunun boyle diyen bir Hakanin ne kadar buyuyecegini ve takima olumlu etkisi olacagini. Hayatinin firsati kacirdi. Onun yerine tavirlar , basinda Zeynepin gozyaslari melodramlari, hocayla konusmalar, antrenmana cikmamalar falan.

Futbolcu ve GS'li olarakcok severim.Ama bu cocugun duygusal alt yapisi eksik oldugu icin kriz aninda sacmalamasi artik biktirdi.
Zatenbu yuzden disarida basarili olamadi.

Bundan sonra GS'nin basina gelecek en hayirli sey Hakanin sezonu kapatacak sekilde sakatlanmasidir(Yanlis anlasilmasin cani acisin anlaminda degil, klubun yapamadiginin doga tarafindan yapilmasi ve kendiside dahil herkes icin en hayirlisinin bu oldugundan)
Hem GS'nin skor gucunu dusuruyor, hem huzursuzluk cikariyor. Hafta basindaki kendinden beklenen olgun davranisi yapamayan Hakan, gorulmusturki yedek kalip 20-30 dakikalik oyuncu olmayi artik sindiremeyecektir. Samimiyetinden suphe duymadigim GS sevgiside , yasindan oturu dizginlenemeyen ego sebepli kapris ve huysuzlugunun gerisinde kalmaya baslamis artik .Hakan biz seni boyle biri olarak hatirlamak istemiyoruz.

Bunun disinda HS yorumu yok.

Fakat birde su var. Kalli ve GS dun berabere kalmak istedi. 3 sebep var:
Birincisi , ligin basi fark acildi, koptu gitti, AY ve Sinanin aciklamalarindan
oyle bir hava yaratildi, Digiturk satislari duracak, TFF devreye girecekti.
Bu yuzden kontrollu fark yapacak. Kopup gitmemege ozen gosterecekler.Birde tabii gorulduki ASY'de bu takim seyirci gaziyla tempoyu hic dusurmeyip farka gidiyor ve kenar yonetimi etki edemiyor temponun dusmesi konusunda.
Ikincisi HS olayinda takima zarar vermemek icin oynatti. HS oynamasa ,
mazlumu oynayip takimi karistirirdi. Simdi ise oynaya oynaya kendini rezil ediyor. Ustelik rakip takiminda kendi yerine dusunulen Gokhan doktururken. Ucuncusu ise Gokhan Unal'i almak isteyen GS Kayseri ile arayi yumusatmaya calisiliyor. ''Mac Kayserinin hakkiydi, 1 puan basaridir '' falan gibi laflar bunu gosteriyor.

GS dun galip gelmeyi isteseydi gelirdi. Nonda - Hakan Balta - Hasan Sas ile baslasa maci alirdi ve bunuda Kallide biliyor. Kalli daha uzun vadeli dusunuyor.

GS'nin yedigi golun basinda faul vardi Lincoln'e. Gokhanda tek ayagi ustunde yakaladi Orkunu ve kapamaya calistigi bolgeye degisik bir vurus cikardi.
NO ADNANS, NO CRY !!
Ercan Arslan

Post by Ercan Arslan »

Cengiz Akgun wrote:Bu Orkun olayinin ki$isele$mesi bu forumda saglikli bir tarti$ma ortamini baltaliyor. Ercan ve Ozan ati$ma ve laf sok$turmayi biraksaniz cok iyi edecekseniz. Kabak tadi verdi cunku. Hakan $ukur'u bu haliyle oynatan Orkun'u oynatmayipta kendi mi cikacak kaleye. Zaten oburu Fevzi'nin bile yedegine du$mu$tu. Antremanda ne yapiyor bilmiyorum ama demek ki pek iyi degil. Elde kaleci olmadigina gore Orkun oynayacaktir. Duzelir duzelmez zamana birakirsaniz hep birlikte goruruz. Her mactan sonra bunun icin kalkip birbirinizi sinirlendirip kirici olmaya degmedigi gibi burada gerilimin artmasini da onlemi$ olursunuz. Hadi opu$un filan da demiyorum. Bildiginiz inandiginiz gibi bu konuda yazmanizda hicbir problem yok. Problem ki$kirtici ve ki$isel imalardan cikmakta ve benim ricam da bundan kacinmaniz ve arada husumete varan bu gerilimi koruklememeniz.

Bir de $u konu onemli. Ozan'in dedigi gibi buraya diger sitelerden baglanti yapmak pek ho$ gormedigimiz davrani$. Yazi ne konu uzerine olursa olsun hatta haber bile olsa bu siteden o siteye cevap yazilacak durumda degiliz. Ayrica ASY netin ozel bir durumu var buranin gediklileri icin. Buraya yeni gelenler durumu bilmeyebilirler. Orayi burayi kari$tirip olayli bir $ekilde ayrilanlar kurdugu icin ozellikle oradan buraya yazi ta$inmasi o gunleri ya$ayan buranin yonetiminde bulunanlarda buruk bir agiz tadi birakmakta. En azindan bu benim icin hala gecerli desem daha iyi olur. Belki genelleme yapip benim adima konu$ma diyen olabilir.
Cengiz abi, ben zaten kendi kendime "artik Orkun konusunda forumda bir farkindalik olustu, daha fazla ayni seyi soylemek itici olur" diyerek, mac sonrasi yoruma blie girmemeyi dusundum..ancak ordan birileri durtup duruyor fitik filan diyor, fitik ediyor :)

saka bir yana, sanirim buradaki herkes benim Orkun konusundaki israrimin daha iyi bir G.Saray izlemekten baska bir neden tasimadigini biliyordur.. yukarida sevgili Gorkem yazmis Taffarel'in GSaray'da oynarken katkisinin ne oldugunu.. bugun bir Besiktas taraftari olsaydim, hemen hemen benzeri elestirileri Hakan Arikan icinde yapardim.. sorun zaten Turkiye'de kalecilerin altyapi eksikligi.. ama Besiktas bir G.Saray degil.. yani kalesinde cok iyi biri olsada avrupada yapabilecekleri birsey yok.. kaleciyle beraber degistirmeleri gereken hem bir mantalite hemde 4-5 pozisyonda oynayan oyuncu problemi var.. oysa bizde Orkun, Servet, H.Sukur konulari sorunu cozuyor.. H.Sukur'un alternatifi de kadroda.. Nonda olarak var.. sadece hocanin tercihi bir problem.. Servet belki son maclarda iyi ama asil problem Song veya Servet'in sakatlanmasi durumunda Bouzid'ten baska bir alternatife sahip olmayisimiz.. Kalede de alternatif Aykut.. bence onu da izlemek ve kötüyse yilbasina kadar ondan da umidi kesmek belki de sorunlarin giderilmesi icin buyuk bir adim olabilir.. soylenildigi gibi elbette suanda Yilbasina kadar beklemekten baska bir care yok.... ama sıkıntılı bolgeleri de konusmak bence dogal..

diger forumlardan alintilar yapilmasi konusunda herkesin duygu ve dusuncelerini bilmek elbette mumkun degil.. yarin bir gazetecinin de yazisini "ben buna kilim, akrabam hakkinda yalan yanlis yazi yazmisti" filan diyerek niye koydun diyen cikar mi diye dusunmek istemiyorum... forumlar paylasim ve tartisma ortamlaridir... bence bu konuda herkesin daha akl-i balig olmasi ve kaynaklarla ilgili on yargilarini bir kenara birakmasi lazim.. konuyla alakali bir durumsa sorun olmamali.. bilgi nerdeyse tutup buraya getirip burada "birde boyle birsey var, biz ne dusunuyoruz " diyerek konuyu zenginlestirmemiz lazim... kisitlayici olmak, bay X ne diyorsa dogrudur, o itiraz ediyorsa simdi karsit fikire caz cikar en iyisi yazmayalim...yada onun dedigini destekleyelim.. ordan alinti serbest, burdan yasak filan gibi bir takim konularin icinde bogulmayalim...

sozun ozu Cengiz abi, linkini verdigim Orkun anketi.. mac topicinde senin anlattigin "bir TV kanalinin doguda cektigi belgesel sirasinda roportaj yaptigi yasli adamin kaybettiklerini buldukca sevincten öptüklerini" anlatan fikra kadar konuyla alakaliydi.. bence uzerinde durulmasi gereken bu.. buranin da disinda bir hayat var.. gercekler var.. bunlara kendimizi kapatamayiz..
Last edited by Ercan Arslan on Mon Oct 08, 2007 3:51 pm, edited 1 time in total.
Ali Gursel

Post by Ali Gursel »

Alpay Dedeoglu wrote:
Ali Gursel wrote:
Mert Tokman wrote:atta Orkun bu senenin sonunda hala GS kalesindeyse ben de sevgili Ali Gursel'le beraber Seyrantepe'ye anirmaya gidebilirim :D hic onemli degil...

Hakan bu sene 10 golu gecerse sen de bize katilicakmisin?
:lol: :lol:

Yok oyle bedava, ben dersimi aldim Orkun'un hep ustune top gelmesi, Hakan'in istemeden asist yapmasi gibi aciklamalardan.

Anirmayacagim, stad yapilirsa kazara, istemeden insa edilmis olacak. :wink:

Ali
Tabii stad dedigin mantar gibi bir sey. Oyle ekersin, mantar gibi kendiliginden cikar. :shock:

Sevgili Ali Gursel(madem ayni jenerasyonuz), konunun takipcisiyiz, verilen sozler itina ile hatirlatilir,
avukat laf kalabaligi altinda halinin altina supurulemez . :-))
Sevgili Alpay,

Ben jenerasyonlar üstü ve arası latife yaptım :D forum latif muhabbete uygun olduğundan. Ayrıca kazan dogrunca inanıyorsunuz da ölünce mi olmuyor, yani bir sürü tesadüfi kurtarış, asist, gol olur da tesadüfi stad olmaz mı?

Sözümün arkasındayım ancak bugün Özhan başkanın ameliyattan beri ilk basın toplantısını dinledim. Bir ara ağlamamak için zor tuttu kendini ve çok çok zor günler geçirmiş belli ki, stad mtad hepsi boş, başkanın sıhhati iyi olsun yeter. Ha, sözüm tabii ki baki. Bir staddan, bir Nonda'dan anırma durumum var. İkisi de olsa da ben anırsam ama stada vakit çok, Nonda ise hızlı girişten sonra duruldu biraz sanki. Eeee, kolay değil yaşını başını almış koca adamı anırtmak. :D

Son not, Hakan'ın antremana çıkmaması gibi bir şey olmadı zaten Kalli ile olamaz da. Takım serbest koşu çalışması yaparken Hakan ve Kalli Kalli'nin odasında konuşmuşlar, yani basının Hakan idmana çıkmadı diye haber yaptığı olay bu. Bir diğer başlık da Kalli idmana çıkmadı olabilirmiş, ama o kadar yaratıcı değiller. Eminim Kalli canı çok istese Hakan şimdi idmana katılalım sonra konuşuruz diyebilirdi.
Post Reply