Ara transfer gundemi - 2008

Forum Galatasaray Spor Kulubu ve Turk sporu hakkinda ayrintili haberler, yorum ve analizler, ogretici arastirmalar ve diger onemli spor olaylari hakkinda bilgi akisini saglamak, yazilanlari saglikli bir yapi cercevesinde dunyadaki butun Galatasarayli arkadaslar ve diger sporseverler ile paylasmak amaciyla kurulmustur.

Moderator: Staff

Alpay Dedeoglu
Posts: 1923
Joined: Wed Oct 23, 2002 4:14 pm

Post by Alpay Dedeoglu »

Su 4 adama kimse itiraz edemez.

Tabii Semih ile birlikte
her yil alt yapidan en az 1 oyuncu hedefi son 4-5 yildir
tutmus durumda. Bu cok onemli bir basari Galatasaray olceginde
takimlar icin.
Sabri, Mehmet Guven, Arda, Aydin, ve de Semih.
Sir Alex Fergusonun dedigi gibi: ''Uluslarasi basariyi ancak kendi cocuklarinla yakalarsin''.

Ayhani ne kadar takdir ettigimi herkes bilir. Iddia ediyorum ayrica, bu Ayhanin son kontratida degil.

Servete ciddi bir miktar verilmis demekki. Insallah garanti + mac basi
ayirimi yapilmistir. Galatasaray UEFAda birkac tur atlayabilsin, Avrupadan enteresan teklifler gelecektir. Fizigi ona cok avantaj saglar Avrupa icin cunku hakikaten hem o fizikte hemde o kalibrede az adam var.

Hakan Baltada alt yapisi ve fizigi bu ulke ustunde cok iyi bir oyuncu. Bundesligada cok rahat oynar bu eristigi olgunlukla.
NO ADNANS, NO CRY !!
Ozan Ersoy
Posts: 3764
Joined: Wed Oct 23, 2002 4:18 am
Location: NC, USA

Post by Ozan Ersoy »

Bizim usaklar yine bir oyuncu almislar. Trabzon'da altin madeni cikti galiba. Goruntulerden anladigim kadariyla oldukca zayif, Felipe gibi celimsiz ama calim atmasini seven her acidan kaleye vuran, sahsi bir Brezilya'li. Sol acik oynuyor gibi gozukuyor. Yattara da var hadi bakalim neler olacak? Ismini falan duymamistim. Stabaek'i de duymamistim. Su anda lig lideri imisler.

Sene basinda Ankara 1 milyon vermis 1,25 istemisler. Simdi Trabzon'a 3,5 milyon Euro'ya satmislar. Trabzon baskaninin geldiginden beri 30. transferi falan.

http://videogaleri.hurriyet.com.tr/Vide ... 2&vid=3070

Bu arada bize Norvec, Finlandiya liginin/takimlarinin faydalarini ve meziyetlerini anlatan Kerem'cigimden de bu goruntulerdeki kazma savunmalari yorumlamasini rica edecegim. Bakalim Alanzinho denyosu Turkiye'de bu kadar kolay adam gecebilecek mi?

Ozan Ersoy
Mehmet Gorgen
Staff Member
Posts: 6562
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:19 pm
Location: Bakirkoy-Ist
Contact:

Post by Mehmet Gorgen »

Ozan Ersoy wrote:Bizim usaklar yine bir oyuncu almislar. Trabzon'da altin madeni cikti galiba. Goruntulerden anladigim kadariyla oldukca zayif, Felipe gibi celimsiz ama calim atmasini seven her acidan kaleye vuran, sahsi bir Brezilya'li. Sol acik oynuyor gibi gozukuyor. Yattara da var hadi bakalim neler olacak? Ismini falan duymamistim. Stabaek'i de duymamistim. Su anda lig lideri imisler.

Sene basinda Ankara 1 milyon vermis 1,25 istemisler. Simdi Trabzon'a 3,5 milyon Euro'ya satmislar. Trabzon baskaninin geldiginden beri 30. transferi falan.

http://videogaleri.hurriyet.com.tr/Vide ... 2&vid=3070

Bu arada bize Norvec, Finlandiya liginin/takimlarinin faydalarini ve meziyetlerini anlatan Kerem'cigimden de bu goruntulerdeki kazma savunmalari yorumlamasini rica edecegim. Bakalim Alanzinho denyosu Turkiye'de bu kadar kolay adam gecebilecek mi?

Ozan Ersoy
Ben Alanzinho'yu 2 senedir takip ediyorum. Bu sene Norveç'te yılın futbolcusu ve yılın golü ödüllerini aldı.Şüphesiz ki Norveç'teki en teknik oyuncuydu.

http://www.dunyafutbolu.net/avrupa/norvec/norvec.htm
Kenan Atak
Posts: 1734
Joined: Mon Jan 10, 2005 9:02 pm

Post by Kenan Atak »

Hah iste söyle hafiften makaralar yapalim ki forumun tadi olsun Ozan, yalniz ben bu makara isini iyi yaparim buna herkes hazir olsun. Tamam video gercekten komik zira muzik esliginde bizim iskandinavlarin bellerini kirmis, bakarken epey bir koptum ki herkese tavsiye ederim. Yalniz ben Finliler bizden iyi demedim. Dokuz milyonluk ve futbolu sadece hafta sonundan hafta sonuna konusan yari amatör Isvec futbolu zaten hem klupler hem milli takimlar duzeyinde bizim kat be kat ötemizde bunun icin gecmis basarilara bakmak yeterli ayrica ingiliz ligine, italyan ve ispanyol hatta fransiz liglerine surekli oyuncu veririler. Bes milyon bile olmayan ve futbolla pek alakasi olmayan Norveclileri de tarihimizde son 50 senede bir kere yendik diye biliyorum. Rosenburg yanlis hatirlamiyorsam CL'de iki kez gruplari gecip ceyrek finale kaldi ki bu GS ve FB'nin toplamina esit. Yani bizimki ile ayni duzeyde hatta klupler duzeyinde Avrupa kupasi maclarinda bize karsi ustunlukleri var karsilikli maclarda. Hem GS hem BJK boylarinin ölculerini aldilar bunlara karsi. Bunun disinda futbol sadece teknik degil ki, tamam adamlarin belini kirmis ama defansi son derece iyi beceriyor hem Isvec hem Norvecliler. Oncelikle kademeye girme oyuncu ve alan paylasimi, yardimlasma falan da senin de bildigin gibi futbolun bir parcasi. Bunu da cok iyi beceriyorlar, becerdikleri icin de Avrupa'da ust duzey liglere gidiyorlar. Bizim futbolculara teknik denir ama ben daha Nihat disinda isabetli sut ceken bir oyuncu gormedim ayrica geriden duzgun oyun baslatan oyuncu yok gibi koskoca Turkiye liginde. Ben Turkiye'de futbolcularin altyapilarinin fevkalade kötu oldugunu dusunuyorum bunu da zaten Turkiye liginin kalitesizligi gösteriyor. Yahu adam 10 metre ileriye top tepiyor top taca gidiyor bizimkilerin nesi teknik?
“You have power over your mind - not outside events. Realize this, and you will find strength.”
― Marcus Aurelius, Meditations
Ismail Gezer
Posts: 6299
Joined: Thu Mar 30, 2006 6:35 pm
Location: Alisamiyene 10 dk
Contact:

Post by Ismail Gezer »

Bu "futbolcu/nüfus" komedisini çinlilerde yapıyor mu acaba :D
Kenan Atak
Posts: 1734
Joined: Mon Jan 10, 2005 9:02 pm

Post by Kenan Atak »

Ismail Gezer wrote:Bu "futbolcu/nüfus" komedisini çinlilerde yapıyor mu acaba :D
Tamam dalga gecmissin ama bence su acidan önemli: Ben hayatimda Turkiye kadar enerjisini futbola vermis bir ulke daha görmedim. Yahu antrenmanlar bile TV haberlerine cikiyor, akil almaz paralar dönuyor muthis yatirimlar aslinda yatirim degil savurganliklar yapiliyor, futbol disinda baska spor nerdeyse yok gibi, ama sonuc sifira sifir elde var sifir. Daha dunya kupasina katilmaktan acizler, ulkede kabadayi gecinen takimlar Edirne disi sut dökmus kedi adeta.
“You have power over your mind - not outside events. Realize this, and you will find strength.”
― Marcus Aurelius, Meditations
Ali Gursel
Posts: 2632
Joined: Thu Oct 24, 2002 2:53 am

Post by Ali Gursel »

Kerem Tezic wrote: Bes milyon bile olmayan ve futbolla pek alakasi olmayan Norveclileri de tarihimizde son 50 senede bir kere yendik diye biliyorum. Rosenburg yanlis hatirlamiyorsam CL'de iki kez gruplari gecip ceyrek finale kaldi ki bu GS ve FB'nin toplamina esit. Yani bizimki ile ayni duzeyde hatta klupler duzeyinde Avrupa kupasi maclarinda bize karsi ustunlukleri var karsilikli maclarda. Hem GS hem BJK boylarinin ölculerini aldilar bunlara karsi.
Sevgili Kerem,

Istatistiklere epey bir iskence etmissin. :lol: GS ile bir eslesmelerini bulabildim, bir maci Rosenborg 3-0 kazanmis, rovansi GS 3-0 kazanmis (pek bir olcu alma verme yok, hatta GS grubu Rosenborg'un ustunde bitirmis--Bilbao'ya son macta yenilmesek Juve'yi de gecip gruptan cikacagimiz ama yenilip ikinci bitirdigimiz CL tarihinde ikincilerin tur atlamadigi tek yil.

BJK ile eslesmelerinde de 3-0 kazanmislar, 3-1 BJK kazanmis yani yine bir boy olcusu durumu yok pek, zar zor elemisler, bu da 15 sene once falan.

FIFA dunya siralamasinda Turkiye su anda 10., Norvec 59. sirada. UEFA siralamasinda (takimlar performansi uzerine son bes sene icin hesaplanan) Turkiye 11, Norvec 19. durumda.

Son elli senede biz kac kere yendik bilmiyorum ama onlarin yenip yenmedigine bile emin degilim. Turkiye son bes buyuk turnuvada iki yari bir ceyrek final oynadi, Norvec'in tarihinde yari final gordugunu sanmam.

Cok guzel memleket, sosyal olarak ileri, fjordlar harika ama ben futbollarini pek bizimle karsilastirmam.

Ali
Ridicule is the only weapon which can be used against unintelligible propositions.--Thomas Jefferson
Hasan Tezcan
Site Admin
Posts: 6041
Joined: Wed Oct 16, 2002 6:57 pm
Location: Stockholm

Post by Hasan Tezcan »

Isvecli oyuncularin avrupada cesitli ulkelere transfer olayi bir pazarlama
urunudur. Buralarda menajerlik bir hayli ilerlemis durumda. Buz hockeyden tutun muzik endustrisine kadar.

Gidenlerin bir cogu yedek kulubesinde curuyor. Ingilterede, tahta bacaklar
ulkesinde daha cok sans buluyorlar.

Sonra Zlatan gibileri var, biraz yetenek, buyuk orantida pazarlama ile bir
yerlere varmis oyuncular. Bana Ajaxta oynarken o mahalle takimina attigi
golu sakin referans göstermeyin, ayrica referansi bol bir oyuncu cunku...
Yaşadıklarımız ve bende yansıması, değerli sözler eşliğinde

Eşeğe altın semer de vursan eşek yine eşektir.
Alma garibin ahını; çıkar aheste aheste.
Vefa, İstanbul’da bir semt adı değildir sadece.
Kalbi ve sözü bir olmayan kimsenin, yüz dili bile olsa o yine dilsiz sayılır.
Bozuk olunca maya; ne ar tanır ne de haya.
Kenan Atak
Posts: 1734
Joined: Mon Jan 10, 2005 9:02 pm

Post by Kenan Atak »

Tamam Ali, Norvec'te pes ettim :D (yalniz Vålerenga ve Trondheim'i atlamissin, BJK ve GS'i elediler son 10 senede). Bir de ufacik Isvec'inkini yap derim. Dedigim gibi yari amatör ulkeler. Bir Arda'nin aldigi parayi kendi liglerinde bir takimdaki tum kafilenin toplami almiyor. Yani benim deginmek istedigim bizim futbolda onca harcanan masraf ve enerjiye ragmen sifira sifir elde var sifir durumu. Asil ustunde dusunulmesi gereken o. Burda buz hokeyi futboldan fazla ilgi göruyor. Ufacik ulke buz hokeyinden hendbole, pingpongtan, innebandy, atletizm ve yuzmeye, tenisten kayaga dunya sampiyonluklari cikariyor. Bizim ulkede haftada 24*7 konuslan ve ustune yatilip kalkilan futbolda yerimiz ne? :) Benim isyan ettigim bu.
“You have power over your mind - not outside events. Realize this, and you will find strength.”
― Marcus Aurelius, Meditations
Mehmet Cirak
Posts: 649
Joined: Tue Oct 22, 2002 10:11 pm
Location: Durham, NC USA

Post by Mehmet Cirak »

Kerem Tezic wrote:Tamam Ali, Norvec'te pes ettim :D (yalniz Vålerenga ve Trondheim'i atlamissin, BJK ve GS'i elediler son 10 senede). Bir de ufacik Isvec'inkini yap derim. Dedigim gibi yari amatör ulkeler. Bir Arda'nin aldigi parayi kendi liglerinde bir takimdaki tum kafilenin toplami almiyor. Yani benim deginmek istedigim bizim futbolda onca harcanan masraf ve enerjiye ragmen sifira sifir elde var sifir durumu. Asil ustunde dusunulmesi gereken o. Burda buz hokeyi futboldan fazla ilgi göruyor. Ufacik ulke buz hokeyinden hendbole, pingpongtan, innebandy, atletizm ve yuzmeye, tenisten kayaga dunya sampiyonluklari cikariyor. Bizim ulkede haftada 24*7 konuslan ve ustune yatilip kalkilan futbolda yerimiz ne? :) Benim isyan ettigim bu.
Senin anlatmaya calistigin, bizim kadar futbola yatirim yapan, futbolla yatip kalkan, ve genc nufusundan dolayi cok buyuk bir potansilyeli olan Turkiye'nin bu potansiyeli ve yatitirimin karsiligini alamiyor olmasi. 100% katiliyorum bu konuda Kerem'e, rezalet bir durumdayiz bunlar goz onune alinirsa.

Ama Ali Agabey'in sana anlatmaya calistigi da Isvec/Norvec gibi ulkeler de bizim ayarimizda degiller ve de bizim ligimiz bu ulkelerin liglerinden her turlu parametre goz onune alindiginda daha zor. Bu yuzden dunyanin en onemli futbol ulkeleri Turkiye'den bir Finlandiya ve Isvec'e gore daha cok cekiniyorlar. Ki bunu Turk futbolundan tiksinmis olan ben gonul rahatligiyla soyleyebiliyorum.

Uzun lafin kisasi, ikinize de katiliyorum :)
Mehmet Cirak

"Artificial intelligence is no match for natural stupidity."
Ismail Gezer
Posts: 6299
Joined: Thu Mar 30, 2006 6:35 pm
Location: Alisamiyene 10 dk
Contact:

Post by Ismail Gezer »

Futbolla değil, sadece geyiğiyle yatıp kalkıyoruz. Futbola değil "futbolcuyla reklama" para harcıyoruz. TV'ler futbol değil reyting derdinde. Ortada sadece laf ve boşa harcanan milyonlar var. Belki kriz mriz ayağına ziyan olan para miktarı azalır. Gerisi aynen devam eder... Biz bu şartlar altında başarılı bile sayılırız...
Ozan Ersoy
Posts: 3764
Joined: Wed Oct 23, 2002 4:18 am
Location: NC, USA

Post by Ozan Ersoy »

Mehmet Cirak wrote:
Kerem Tezic wrote:Tamam Ali, Norvec'te pes ettim :D (yalniz Vålerenga ve Trondheim'i atlamissin, BJK ve GS'i elediler son 10 senede). Bir de ufacik Isvec'inkini yap derim. Dedigim gibi yari amatör ulkeler. Bir Arda'nin aldigi parayi kendi liglerinde bir takimdaki tum kafilenin toplami almiyor. Yani benim deginmek istedigim bizim futbolda onca harcanan masraf ve enerjiye ragmen sifira sifir elde var sifir durumu. Asil ustunde dusunulmesi gereken o. Burda buz hokeyi futboldan fazla ilgi göruyor. Ufacik ulke buz hokeyinden hendbole, pingpongtan, innebandy, atletizm ve yuzmeye, tenisten kayaga dunya sampiyonluklari cikariyor. Bizim ulkede haftada 24*7 konuslan ve ustune yatilip kalkilan futbolda yerimiz ne? :) Benim isyan ettigim bu.
Senin anlatmaya calistigin, bizim kadar futbola yatirim yapan, futbolla yatip kalkan, ve genc nufusundan dolayi cok buyuk bir potansilyeli olan Turkiye'nin bu potansiyeli ve yatitirimin karsiligini alamiyor olmasi. 100% katiliyorum bu konuda Kerem'e, rezalet bir durumdayiz bunlar goz onune alinirsa.

Ama Ali Agabey'in sana anlatmaya calistigi da Isvec/Norvec gibi ulkeler de bizim ayarimizda degiller ve de bizim ligimiz bu ulkelerin liglerinden her turlu parametre goz onune alindiginda daha zor. Bu yuzden dunyanin en onemli futbol ulkeleri Turkiye'den bir Finlandiya ve Isvec'e gore daha cok cekiniyorlar. Ki bunu Turk futbolundan tiksinmis olan ben gonul rahatligiyla soyleyebiliyorum.

Uzun lafin kisasi, ikinize de katiliyorum :)
Harcadigimiz paraya ve ilgiye oranla basarisiz oldugumuz soylenebilir. Ama sifir degiliz. Oyle dersek abarti olur. Ikincisi basari derken ne bekleniyor? Mesela her buyuk turnuvaya katilip sampiyon olmak mi, takimlarimizin Avrupa'da her sene yari final, final oynamasi mi? Basari icin bunlar hedef konulmussa az harciyoruz. Ucuncusu Norvec dogru bir
ulke mi karsilastirmak icin?

Buradaki rakamlara bakalim. Bunlar liglerde oynayan oyuncularin yaklasik ederlerinin toplamlari. Biraz sisirme rakamlar (%10-20) ama her lig sisirildigi icin bunlari karsilastirma amacli kullanabiliriz.

http://www.transfermarkt.de/de/internat ... seite.html

Buna gore Turkiye ligi Avrupa'da 6. sirada. Ama Avrupa futbolunda en cok basarili olan ulkeler Ingiltere - Italya - Ispanya bizden 4-5 kat daha fazla harciyorlar.

Simdi buradan cikarak, "biz basarisisiz" diyebiliriz mesala bir Portekiz'e bakarak. Portekiz bizden az harciyor ama Portekiz'in Porto'su Lizbon'u Benfica'sindan ikisi her sene CL'de gruplardan cikabiliyorlar. Bizde boyle bir basari yok. Portekiz milli takimi bizden daha basarili cogunluk.

Ama tam zit yonde yine rakamlara bakarak her sene CL'de sampiyonluga oynayan takimlarimizin olmamasini mantikli bulabiliriz. "Bu kadar paraya ancak bu kadar ekmek bundan cok daha iyisini su siralar beklememeliyiz. Belki bunun iki katini harcarsak, CL'de her sene gruplardan cikacak 2 takimimiz, her 3-4 senede bir yari final oynayabilecek takimimiz olacaktir" diyebiliriz. Hangisi dogru?

Ayrica Turkiye'nin boyle buyuk paralar harcamasinin cok yakin gecmiste basladigini unutmayalim. Turkiye cok uzun zaman yugolarin, emekliye ayrilmis adamlarin coplugu idi. Su 6. sirada 4-5 sene kalirsak, belki Portekiz seviyesinden iyi olacagiz, bizden daha fazla harcayan ustumuzdeki Fransa'dan bile iyi olacagiz.

Ozan Ersoy
Ugur Sahin
Posts: 397
Joined: Tue Oct 22, 2002 5:00 pm
Location: Istanbul
Contact:

Post by Ugur Sahin »

Portekiz'i ülke olarak kocaman bir Gençlerbirliği olarak görüyorum ben; adamların bütün klüplerini İlhan Cavcav yönetiyormuş gibi Brezilya'dan genç oyuncu getirip; parlatıp pazarlamak üzerine ihtisas yapmışlar. Brezilya'yla olan kültürel bağdan dolayı çok avantajlı bir durumdalar ama yine de çok başarılılar tabii, göz ardı etmemek lazım.

Bizim avantajımız mı diyeyim neyimiz diyeyim tam bilemedim; merak hep vardı ama futbolda bizim de başarılı olabileceğimiz; hatta denk gelirse kupayı bir kulbundan tutabileceğimizin anlaşılması son 20 senenin falan eseridir. Ben mesela "şerefli mağlubiyet" falan gibi şeylerle büyümedim; bu saatten sonra da yetişen nesillerin bu tarz şeylerle avunacağını sanmıyorum. Kısmetse milli takımın kupa aldığını gören bir nesil de yetişir.

Ugur
the average person thinks he isn't.
Mehmet Cirak
Posts: 649
Joined: Tue Oct 22, 2002 10:11 pm
Location: Durham, NC USA

Post by Mehmet Cirak »

Benim basari olarak ilk aklima gelen takimlarimizin basarisindan cok, dunya yildizlari cikarabilmek, Premier Lig'de, La Liga'da falan hatri sayilir topcularimizin oynuyor olmasi ve de kendi ligimizin, Kerem'in dedigi gibi, Gugus'tan oteye gidebilmesi.

Yatirim derken de sadece para olarak dusunmemistim, harcanan zaman, futbola olan ilgi, futbol adamlarimiza tapma seklimiz falan. Ustelik artik ciddi anlamda para da harciyoruz, ozellikle etimize budumuza gore okkali para harciyoruz. Adamin acliktan agzi kokuyor, iki kurus para bulunca maca gidiyor. Bunlari da dusunmek lazim.

Yoksa ben de Turk futbolunu asla kucumsemiyorum ve senle de 100% hemfikirim Ozan'cim. Kerem'in de bakis acisi benim yukarida yazdigim yondendi zannedersem.
Mehmet Cirak

"Artificial intelligence is no match for natural stupidity."
Kenan Atak
Posts: 1734
Joined: Mon Jan 10, 2005 9:02 pm

Post by Kenan Atak »

Öncelikle altta yolculuk topiginde Derbent arkadasimizin verdigi ufak bir bilgi var ki benim icin cok önemli (kitapcilarla ilgili kisim). Hemen ardindan sunu cok ama cok acik bir sekilde belirteyim: Ben böyle bir ulkenin futbolda basarili olmasini I-S-T-E-M-I-Y-O-R-U-M. Kizdigim nokta futbolun bu kadar agirligin olmasi (diger spor dallari ve sanatsal aktivitelerin nerdeyse hic olmadigi bir toplumda). Futbolun agirlikli payi sanat aktivitelerinin ve diger spor dallarinin da epey agirlikli oldugu bir toplumda cok öne cikmazsa yani abartili bir ilgi olmazsa, en azindan dengeli bir dagilim olursa iste o gun futbolda basariyi isterim. Ne yani halkin ne sanata, ne dogaya, ne baska spor dallarina ilgi duydugu ve icra ettigi son derece sagliksiz bir toplumda (kafaca) ve bunun cok dogal sonucu olarak curuyen (Avusturyali Ernest Fischer'in 'Sanatin Gerekligi' adli kitabindaki bir 'butun insan olmak icin sanat' görsunu cok önemli bulan birisi olarak) bir toplumda ben futbolda basariyi ne yapayim? Benim gözumde de bir insanin butun bir insan varligina yönelmesindeki, evrenle butunlesmesindeki, erdemli bir hayata yönelmesindeki en gerekli arac sanat. Bundan mahsur insan ve toplumlar bitmis toplumlardir bana göre. Salak gibi gururla mi gezecegim soven bir sekilde futbolda basarili olduk naaa mutlu turkum diyanaaaa diye. Sicmisim böyle sovenizmin icine zaten bu tur gururlanmayi buyuk eziklik olarak gören birisiyim. Turkiye'deki son 30 senelik surec benim gözumde meclisli fasizmin hukum surdugu ve bunun her gecen yil gittikce arttigi bir ulke. Meclis var secim sistemi var ama toplumsal bilincin olmadigi bir yer. Bu bilincisizlikte futbol önemli bir arac ve bunu her gelen iktidar iyi biliyor ve kullaniyor. tipki 1950-60larin piortekiz, Ispanya'si gibi. Onlar cabuk yirttilar cunku dinleri sanati bastiran bir din degildi en azindan (bu benim yorumum). Bu yuzden futbolda insallah iyi olacagiz basarili olacagiz söylemi beni böyle bir ortamda cok rahatsiz ediyor sanki bok varmis gibi böyle bir basarida. Ustte sifira var sifir degil beni isyan ettiren bunu yanlis söyledim.
“You have power over your mind - not outside events. Realize this, and you will find strength.”
― Marcus Aurelius, Meditations
Post Reply