Galatasaray 2006-2007

Forum Galatasaray Spor Kulubu ve Turk sporu hakkinda ayrintili haberler, yorum ve analizler, ogretici arastirmalar ve diger onemli spor olaylari hakkinda bilgi akisini saglamak, yazilanlari saglikli bir yapi cercevesinde dunyadaki butun Galatasarayli arkadaslar ve diger sporseverler ile paylasmak amaciyla kurulmustur.

Moderator: Staff

Tolga Girici
Posts: 2806
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:07 pm
Location: Ankara - Yas:29
Contact:

Post by Tolga Girici »

Italyan La Gazzetta Della Sport gazetesi Fransa (duzeltme: Almanya) macindaki stad atmosferini anlatirken Ali Sami Yen benzetmesini kullanmis.

http://www.gazzetta.it/Speciali/Mondial ... ALIA.shtml

"In uno stadio che sembra l'Ali Sami Yen di Istanbul, la Germania parte con il vestito buono della festa."

Boyle bir ovgu her taraftara , camiaya nasip olmaz, ne kadar para harcasan elde edemezsin. Iste sirf bunun hatrina bu sene Avrupa'da tekrar basari trendinin yakalanmasi lazim. Boyle bir sohreti kaybetmek paradan, basaridan daha buyuk bir kayip olur.
Last edited by Tolga Girici on Thu Jul 06, 2006 7:11 pm, edited 1 time in total.
Selcuk Samli
Posts: 3565
Joined: Sat Jan 15, 2005 11:06 pm
Location: Izmir

Post by Selcuk Samli »

Ergun GÜRSOY

Eski tas eski hamam


Seçim öncesi Özhan Canaydın ile konuşup problemleri çözeceğinin ve özverilerde bulunacağının sözünü almıştım. Hepsi önceki dönemlerde olduğu gibi, seçimi kazanma vaatleriymiş. G.Saray iyi yönetilmiyor, her kafadan bir ses çıkıyor, yetkiler tam olarak kullandırılmıyor.

GEÇEN yöneticilik dönemimin yarısında, mutlu olmadığımı, tam yetki ile çalışamadığım için yöneticiliği bırakacağımı ilan ettim. Herkesin seçilmeyecek gözü ile baktığı Sayın Canaydın’ı, mevcut adayların iyisi olduğu için destekleyeceğimi söyledim.

Kendisi ile konuşup, Galatasaray’ın, problemlerini çözeceğinin ve özverilerde bulunacağının sözünü aldım. Bir nefer gibi çalışıp, oy vereceklere ve yönetime gireceklere ümit verdim. Hatta, zor da olsa son dakikada Ali Gürsoy ile Adnan Polat’ı, birlikte ve zar-zor ikna ettik. Seçimi kazandık. O akşam medyaya yaptığım açıklamada; başkanın değişeceğini, yeni bir yönetim anlayışı ile çalışacağını, benim de bunların takipçisi olacağımı, beyan ettim.

Vazgeçilmeyen alışkanlıklar

Ancak gerek mali konularda, gerekse transfer çalışmalarında değişen bir şey olmadı. Benim imzaladıklarım da dahil, ödenmeyen birçok senet vardı. Kısacası bu konuşmaların hepsi, daha önceki dönemlerde olduğu gibi, seçimi kazanmak için verilen vaatlermiş. Üç dönemdir seçilen Ali Dürüst, Ergun Gürsoy ve şimdi de Adnan Polat bunun en yakın tanıklarıdır. Futbolun başına Adnan Polat’ı tam yetkiyle getiriyorsunuz. Ancak eski alışkanlıklarınızdan vazgeçemediğinizden, futbol şubesinden habersiz, transfer kararı alıyorsunuz, gösterilen tepki üzerine bu kararınızdan da dönüyorsunuz.

Adnan Polat’ın, takımın başına Adnan Sezgin’i getirme isteğine de önce karşı çıkıyor, diretmesi üzerine geri adım atıyorsunuz.

Görülüyor ki, değişen bir şey yok; "Eski tas, eski hamam..."

Yetkiler tam kullandırılmıyor

Galatasaray iyi yönetilmiyor, her kafadan bir ses çıkıyor, yetkiler tam olarak kullandırılmıyor. Bu yarışta başarılı olmak için yetkili ve etkili olup, cesur kararlar almak gerekir. Seçimden önce şartlar belliydi. Siz bunları bilerek Galatasaray’ı yönetmeye talip oldunuz. Artık tüm fedakarlıkları oyunculardan beklemek yanlıştır.

Galatasaray yönetimi olarak ya transferde gerekeni yaparsınız, ya da yapamıyorsanız bunu mertçe açıklayarak, eskiden çok güzel günler yaşamış taraftarlarınızı beklenti içerisinde bırakmazsınız.

Okan’ın milyon dolarlık fedakarlığı az bulundu

UEFA Kupası’nın kazanılmasından sonra, ilgisizlik, bilgisizlik ve de parasızlıktan dolayı şampiyon kadro dağılmaya başladı. Ümit Davala, Popescu, Hakan Şükür para kazanmak için satıldı. Diğerleri de imkansızlıktan gitti.

Okan Buruk da bunlardan biridir. Okan, kendisine kabul edilebilir bir teklif yapılmamasına ve ödenmeyen sekiz aylık alacağına rağmen, Galatasaray’ı, diğer yabancı futbolcuların yaptığının aksine, UEFA’ya şikayet etmeden bugüne kadar bekleyen, kulübe büyük hizmetleri geçmiş bir oyuncudur. Geçen yıl Beşiktaş’a transfer olmadan önce bizimle görüştü. 800.000 dolar teklif ettik, kabul etti, ödeme takvimi istedi, veremedik. Bize haber verdikten sonra, 1.500.000 Euro’ya Beşiktaş’a gitti, "Hayırlı olsun" dedik.

Zor günlerimizde Adnan Polat’ın başlattığı yardım kampanyasında ancak 11 G.Saraylı’nın 100.000’er dolar verebildiği bir camia, çalışma süresi kısıtlı, tek geliri futboldan olan bir oyuncunun 1.000.000 dolarlık fedakarlığını az buldu. Bunlara sormak gerekir: "Kasalarından 25.000 dolarlık teberru makbuzu çıkarabilirler mi?"

Rakiplerimizin, basketbol şubelerine bile 10.000.000 dolar seviyesinde para harcayıp, futbol takımlarını flaş isimlerle donattığı şu günlerde, bizim Okan Buruk’u transfer etmemiz tatmin edici olmayabilir, ancak gereklidir.

Emre gelse Florya’ya helikopterle inerdi

GEÇEN dönem hocamız ve başkanımız ile birlikte Emre Belözoğlu’na teklif götürdük, ısrarla Galatasaray’a gelmesini istedik. Hatta eski başkanlarımızdan Selahattin Beyazıt vasıtasıyla Inter Kulübü’ne ricalarda bulunduk, başarılı olamadık. İnanıyorum ki gelseydi, helikopterle Florya’ya iner, imza törenini de başkanımız yapardı.

Bizi başarıdan başarıya koşturan futbolcularımız arasında ayırım yapmak doğru değildir. Bazılarını bağrınıza basıp bazılarını dışlayamazsınız.

Futbolcuyu yetersizliğinden dolayı almayabilirsiniz. Ama bazı gazeteci ve eski yöneticilerin şahsi kininden etkilenerek kararınızdan dönemezsiniz.

NOT: Seçimler sırasında Sn. Özhan Canaydın ve ekibine verdiğim desteğin, verilen sözlerin tutulup yerine getirilmesiyle sınırlı olduğunu, aksi halde en acımasız eleştirilerin tarafımdan yapılacağını açık seçik beyan etmiştim.

www.hurriyet.com.tr

Okan'in oynadigi mevkide Hasan Sas,Arda,Sabri,Aydin gorev yapabilir.Bu yuzden transfer edilmesini gerekli gormuyorum.
25-2025

nefvakfi.org
Selcuk Samli
Posts: 3565
Joined: Sat Jan 15, 2005 11:06 pm
Location: Izmir

Post by Selcuk Samli »

Transfer donemi henuz sonuclanmadi ama izlenen stratejinin(bir strateji oldugunu varsayiyorum)yanlis oldugu ortada.Bu sezon basindan itibaren futbol subesi ile ilgili yoneticilerimiz,Adnan Sezgin,ve teknik ekip otursunlar ve futbolcu secimlerine,futbol bilgisine guvenebilecekleri 2-3 "scout" goreve getirsinler.Bu scoutlar(aralarinda is bolumu yapip) dunyadaki ligleri en az 1 sene takip etsinler,ve begendikleri,gelecek vadeden,daha dusuk maliyetli oyunculari saptayip,bir rapor hazirlasinlar.

2007-2008 sezonundan itibaren, ciddi ve uzun bir calisma,izleme doneminden sonra bulunan oyuncular transfer edilsin.Sponsordan gelecek maddi destegin cuzzi bir bolumu bu konuya aktarilarak bir baslangic yapilabilir.Yapilmasi da lazim,cok gec bile kalindi!
25-2025

nefvakfi.org
Hasan Serkan Binyar
Posts: 28
Joined: Wed Oct 23, 2002 4:16 pm
Location: Birmingham, UK
Contact:

Post by Hasan Serkan Binyar »

Selcuk Bey cok onemli bir konuya deginmis.

Bu soylediginiz olay tum manajerlik oyunlarinda mevcut ama bizde var mi ondan supheliyim. Bizde oyuncularin kasetlerden alindigini bildigimize gore :)

Ancak bir an once baslanirsa muthis olur. Ilhan Cavcav in baarili oldugu noktalarin basinda da zaten bu gelmiyor mu. Adamin TEAM i tam bir oyuncu avcisi olarak calisiyor Afrika da.

Umarim bir an once baslanir. Yonetime yakin arkadaslardan ricamiz bu oneriyi iletmeleri.

Sevgiler
Serkan
Hasan Serkan Binyar
Tolga Girici
Posts: 2806
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:07 pm
Location: Ankara - Yas:29
Contact:

Post by Tolga Girici »

http://www.superspor.com/video/test.php?frm_id=1964

adresinden GSli futbolcularin havaalani goruntuleri vardi. Diger butun oyuncular umursamaz tavirlarla gecti gitti. Bir tek Song dikkatimi cekti. Kucuk bir cocuk imza istiyordu, cantasini acti sanirim bir fotograf gibi bir sey cikardi, onu imzalayip verdi, sonra etrafina bir suru cocuk toplandi hicbirini de geri cevirmedi, cantasinda belli ki bir suru fotograf var, gordugum kadariyla hepsine imza verdi, cok takdir attim, canayakin bir insan oldugu zaten belliydi. Sanirim biraz da Afrikalilara ozgu bir durum.
Ufuk Sezekkaplan
Posts: 1333
Joined: Tue Feb 22, 2005 11:33 am

Post by Ufuk Sezekkaplan »

Tolga Girici wrote: Bir tek Song dikkatimi cekti. Kucuk bir cocuk imza istiyordu, cantasini acti sanirim bir fotograf gibi bir sey cikardi, onu imzalayip verdi, sonra etrafina bir suru cocuk toplandi hicbirini de geri cevirmedi, cantasinda belli ki bir suru fotograf var, gordugum kadariyla hepsine imza verdi, cok takdir attim, canayakin bir insan oldugu zaten belliydi. Sanirim biraz da Afrikalilara ozgu bir durum.
Ve iyi bir profesyonel oldugunun belgesi. Karsisindakilerin tuketicileri oldugunu biliyor ve bir futbolcunun sadece futbol sahasinda degil, saha disinda da izleyicileri oldugunun farkinda. Genelde yabancilarin cogu, bizim yerli oyunculardan daha mutevazi gorunurler, hayat tarzlarini da bu profesyonellige uygun insa ederler. Ben Popescu'da da ayni tavirlari gorurdum. Galatasaray'da kac sezon oynadi, birkere magazin basinina malzeme olmadi, birkere medya leskerleri ile polemige girmedi...
Murat Biricik
Posts: 1755
Joined: Tue Oct 22, 2002 10:32 pm
Location: Yesilyurt - Ist

Post by Murat Biricik »

Rakibimiz yarın belli oluyor. On eleme macları 8/9 Agustos ve 22/23 Agustos ta. Ucunu on elemede elenenler UEFA Cup tan devam ediyorlar.

www.uefa.com dan
Group stage in sight at Friday draw
Thursday, 27 July 2006


The UEFA Champions League group stage will move into sharp focus with Friday's draw for the decisive third qualifying round in Nyon, Switzerland.

Ultimate goal
In all, 46 teams will be involved with the 28 teams still competing in the second qualifying round, to be concluded next Wednesday, joined by the 18 clubs entering at this stage. The third qualifying round draw will establish 16 ties to be played over two legs on 8/9 and 22/23 August. The winners will all go through to September's group stage, where they will join 16 teams who have automatically qualified.

Seeding system
Friday's proceedings, which get under way from 12.00CET at the UEFA headquarters, will be conducted by Friedrich Stickler, chairman of the UEFA club competitions committee and Giorgio Marchetti, director of professional football. Seedings will be used to determine the draw, with an equal number of seeded and unseeded clubs. If any club in the second qualifying round has an individual coefficient which entitles it to be seeded in the third qualifying round, the winner of the match involving that club will automatically be seeded in the draw.
"Adnan Sezgin'in attığı her imzanın altına ben imzamı atarım. Bu mesleği en iyi bilen adam." ADNAN POLAT

"Biri, vişneye çalan koyuca tatlı bir kırmızı, öteki de, içinde turuncudan iz taşıyan tok bir sarı."
Selcuk Samli
Posts: 3565
Joined: Sat Jan 15, 2005 11:06 pm
Location: Izmir

Post by Selcuk Samli »

-Gecen hafta,Ozan Ersoy'un scouting konusunda yazdiklarina 100% katiliyorum.Bu fikirler temel alinabilir,ve istenildigi takdirde gelistirilebilir de.(Mehmet Bey'in asdigi yazidaki, Chelsea'nin eski “chief scout'u”,Gwyn Williams,belki bu konuda bize danismanlik da yapabilir.)

-Saidou gitti,on libero transferi hala yapilmadi.Gelecek hafta SL on eleme maclari basliyor,transfer gerceklesse bile bu iki macta ne kadar faydali olur bilmiyorum.Ayhan hazir olsun bence.

-Monchengladbach'la oynadigimiz macta gorev yapan genc oyuncularimizla,her macta oldugu gibi, gurur duydum.Eksikleri var tabii ki;ama bir Bundesliga takimina karsi bu kadar iyi bir mac cikarmalari Gerets'in isini daha da zorlastirdi.

-Genc oyuncularimiz hakkindaki fikirlerim:

Ugur Ucar:Sakatliktan cikti,daha tam olarak hazir gormedim ama sag bekte Cihan'dan daha yararli olacagini dusunuyorum.Faullerine dikkat etmeli ve kanat ortalarini daha da iyilestirmeli.Mayis 2008'e kadar kontrati var.

Ferhat Oztorun:Maca biraz tutuk basladi ama sonra oyuna isindi.Oynadikca kendini gelistirecek.Orhan Ak sakat,formsuz veya cezali oldugunda oynamali diye dusunuyorum.Orta sahada sol kanatta da gorev yapabilir;cizgiye inip etkili ortalar yapabiliyor.Top rakibe gectiginde savunma ozelliklerini de rahatlikla kullanabilir.Mayis 2008'e kadar kontrati var.

Arda Turan: Mayis 2008'e kadar kontrati var.Bence hazir durumda ve ilk 11'de rahatlikla gorev yapar.(sag bekte oynadigi zaman yeteneklerini sergiliyemiyor)

Aydin Yilmaz:Her zaman gorev yapabilir.Fizik olarak guclenmesi ve savunmaya daha cok yardim etmesi gerekiyor.Mayis 2008'e kadar kontrati var.

Oguz Sabankay:Cok kaliteli bir oyuncu;ben de stilini Emre Belozoglu'na benzetiyorum.Bu sezon surekli forma giyebilecegi(30-35 mac,en az 60-70'er dakika) bir 2 Lig A takimina kiralanabilirse gelecek sezon GS'da ilk 11'de oynar.Temmuz 2007'ye kadar kontrati var,acilen uzatilmali diye dusunuyorum.

Ozgurcan Ozcan:O da Oguz gibi bir sezon kiralik oynayabilse cok yararli olur.Ama,Umit Karan,ve Hasan Kabze'nin sakatliklarini da dusunursek kesinlikle kalmali.Mayis 2008'e kadar sozlesmesi var.

Mehmet Guven:Onun da oynamasi ve tecrube kazanmasi gerekiyor.Agustos 2007'e kadar kontrati var,bir an evvel uzatilmali.(Oguz Sabankay ile beraber oynarsa daha faydali olacagini tahmin ediyorum.)

Cafercan Aksu:Bu sezon cok iyi hazirlanmasi gerekiyor.Fizik olarak guclenmeli,daha hirsli oynamali,savunmaya daha cok yardim etmeli.Arif Erdem'in antrenorlugunu yaptigi bir takima gitmesi onun icin buyuk bir sans.Cok kaliteli bir oyuncu,surekli forma bulabilirse o da gelecek sezon GS'da rahatlikla oynar.Mayis 2008'e kadar sozlesmesi var.

Volkan Bekci:Bir baska solak oyuncumuz.Fizigi ve oyun stili eski Samsunspor'lu Celil'e benziyor.Sol acikta ve istedigi zaman savunmada da etkili olabilen bir oyuncu.Guclenmesi ve daha ust duzey bir ligde tecrube kazanmasi faydali olacaktir.Sozlesmesi temmuz 2007'de bitiyor,hemen uzatilmali.Volkan'i iyi hazirlayabilirsek cok iyi bir sol kanat oyuncusu kazanmis oluruz.

Ugur Akdemir:Sonunda kontrat yapilmis;mayis 2009'a kadar.Onu da cok iyi hazirlamamiz gerekiyor. Guclenmesi ve tecrube kazanmasi lazim.Gelecek sezonlarda sag bek icin en kuvvetli aday olarak goruyorum.

Butun genc oyuncularimiz fizik olarak daha da guclenmeli.Doktorlar,diyetisyenler,ve kondisyonerlerin yardimini almalilar.(Florya'da bu imkanlara sahipler zaten)Oyundaki eksiklerini de cok calisarak kapatmalari gerekiyor.

Ingilizce seviyelerini bilmiyorum,ama akici ve iyi bir Ingilizce konusmalarinda ve yabanci basini,kitaplari,dergileri takip etmelerinde buyuk fayda var.Tatillerinde,kisa sureli de olsa,Ingiltere veya Amerika'ya gidip Ingilizcelerini gelistirmeliler.Turkiye'de de,tercihen Ingiliz veya Amerika'li hocalardan, ders alabilirler.

Ilerki senelerde,tercihen 6,7 sene sonra(GS'dan cabuk ayrilmasinlar) :lol: Premiership,La Liga,Serie A'da gorev yapmalilar.Ona gore hazirlanmalari gerekiyor.
Last edited by Selcuk Samli on Tue Aug 01, 2006 10:40 am, edited 1 time in total.
25-2025

nefvakfi.org
Mehmet Gorgen
Staff Member
Posts: 6562
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:19 pm
Location: Bakirkoy-Ist
Contact:

Post by Mehmet Gorgen »

Gelecek sene kontratı biten oyuncularla sözleşmelerini uzatma işini en geç bu ay içinde yapılması lazım. Yoksa seneye bir bakmışız ki bu gençler elden kaçmış gitmiş.
Ufuk Sezekkaplan
Posts: 1333
Joined: Tue Feb 22, 2005 11:33 am

Post by Ufuk Sezekkaplan »

"Galatasaray Başkan Yardımcısı Polat transferle ilgili soruları ise, “Bir kere Heinz meselesini çözmemiz lazım. Biz öncelikle ön libero almak istiyoruz. Sol kanadı Carrusca ile çözdük” şeklinde yanıtladı. Adnan Polat daha sonra şunları söyledi: “Takımdan kimin gidip kimin kalacağını Gerets ile yapacağımız toplantı sonrası karar vereceğiz. Çarşamba ya da perşembe günü futbol komitesi ile oturur karar veririz. Yalnız gençleri satmayı düşünmüyoruz. Kiralayacağız. Bu kadroyu 25’e indireceğiz"

Aksam.01.08.2006. http://www.aksam.com.tr/haber.asp?a=48399,2

Okan Buruk geldiginde bu endisemi belirtmistim. Ergun, Okan, Cihan ve Hakan Sukur takimda yer bulsun diye 3 genc kiralik olarak gidecek.

Kiralik gonderilmenin faydasini anlayamiyorum. 25 kisilik kadroda bulunan, Avrupa maclarina kadro ile giden, iyi hocalarla calisan ve surekli bir challenge duygusunu tasiyan bir oyuncunun Rize'de mesela Hikmet Karaman'in rahlesinde ogrenecegi ne olabilir ki ? 1 yil kaybedilmis olacak bu secilmis cocuklar icin ve takimdan gonderilmenin psikolojik faktoru de mutlaka yasanacak.

Bir de bu "tecrube kazansin" nakarati her sene tekrarlaniyor. Gecen sene Arda tecrube kazansin diye kiralik verilmisti, bu sene yine tecrube kazansin diye verilecek. Agbileri jubile yapmaya karar verene kadar bu tecrube dalgasi bitmeyecek.

Durum Galatasaray Lisesinde okuyan bir ogrenciye, "oglum okuldan kovulmus bir agbin geri dondu, bu sene senin siranda o okuyacak, sen bu sene Beylerbeyi Lisesinde bir oku gel bakayim" demeye benziyor.
Selcuk Samli
Posts: 3565
Joined: Sat Jan 15, 2005 11:06 pm
Location: Izmir

Post by Selcuk Samli »

Ufuk Sezekkaplan wrote:"Galatasaray Başkan Yardımcısı Polat transferle ilgili soruları ise, “Bir kere Heinz meselesini çözmemiz lazım. Biz öncelikle ön libero almak istiyoruz. Sol kanadı Carrusca ile çözdük” şeklinde yanıtladı. Adnan Polat daha sonra şunları söyledi: “Takımdan kimin gidip kimin kalacağını Gerets ile yapacağımız toplantı sonrası karar vereceğiz. Çarşamba ya da perşembe günü futbol komitesi ile oturur karar veririz. Yalnız gençleri satmayı düşünmüyoruz. Kiralayacağız. Bu kadroyu 25’e indireceğiz"

Aksam.01.08.2006. http://www.aksam.com.tr/haber.asp?a=48399,2

Okan Buruk geldiginde bu endisemi belirtmistim. Ergun, Okan, Cihan ve Hakan Sukur takimda yer bulsun diye 3 genc kiralik olarak gidecek.

Kiralik gonderilmenin faydasini anlayamiyorum. 25 kisilik kadroda bulunan, Avrupa maclarina kadro ile giden, iyi hocalarla calisan ve surekli bir challenge duygusunu tasiyan bir oyuncunun Rize'de mesela Hikmet Karaman'in rahlesinde ogrenecegi ne olabilir ki ? 1 yil kaybedilmis olacak bu secilmis cocuklar icin ve takimdan gonderilmenin psikolojik faktoru de mutlaka yasanacak.

Bir de bu "tecrube kazansin" nakarati her sene tekrarlaniyor. Gecen sene Arda tecrube kazansin diye kiralik verilmisti, bu sene yine tecrube kazansin diye verilecek. Agbileri jubile yapmaya karar verene kadar bu tecrube dalgasi bitmeyecek.

Durum Galatasaray Lisesinde okuyan bir ogrenciye, "oglum okuldan kovulmus bir agbin geri dondu, bu sene senin siranda o okuyacak, sen bu sene Beylerbeyi Lisesinde bir oku gel bakayim" demeye benziyor.
Ufuk Bey,

Kisa bir sure icin kiralik oynamanin faydasi olabiliyor.Arda'nin Vestel Manisa'da yarim sezon oynamasi onun icin avantaj oldu. Ama Cafercan'in Rizespor'da gecirdigi yarim sezon tam bir kayipti.Dogru takim secildikten sonra problem yok.

Sartlari da biliyorsunuz.Genc futbolcular oynasin diyenler 1-2 mac kaybedildiginde bu kadar tecrubesiz oyuncularla oynanir mi diye ayaga kalkarlar.TD'lerin ve kuluplerin isi cok zor.

(Arda'nin bir sezon daha kiraya verilmesi hakikaten gereksiz,o bu takimda rahat oynar.)


P.S:Yanlis anlasilmasin Vestel Manisa iyidir Caykur Rizespor iyi degildir diye yazmadim.Cafercan CR'de oynama sansi bulamadi.Belki 2. Lig A grubundan bir takima kiralik olarak gitseydi onun icin daha olumlu olurdu.
25-2025

nefvakfi.org
Okan Akçay
Posts: 150
Joined: Thu Apr 06, 2006 9:12 pm

Post by Okan Akçay »

Arkadaşlar sizce takımımız aşağıdaki gibi bir taktikle oynasa nasıl olur?

----------------------Mondragon---------------------------
-------------------------------------------------------------
--------Song----------Tomas----------Tolga--------------
-------------------------------------------------------------
Arda-----------------Ön libero----------------------Ferhat
--------------------------------------------------------------
---------Hasan Şaş------------------Carrusca------------
------------<---------------İliç------------------->---------
---------<------------------------------------------->-------
------<---------------Hakan Şükür------------------->----
Image
Ismail Gezer
Posts: 6299
Joined: Thu Mar 30, 2006 6:35 pm
Location: Alisamiyene 10 dk
Contact:

Post by Ismail Gezer »

Macera olur..
Okan Akçay wrote:Arkadaşlar sizce takımımız aşağıdaki gibi bir taktikle oynasa nasıl olur?

--------Song----------Tomas----------Tolga--------------
Tolga Girici
Posts: 2806
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:07 pm
Location: Ankara - Yas:29
Contact:

Post by Tolga Girici »

Ufuk Sezekkaplan wrote:
Tolga Girici wrote: Bir tek Song dikkatimi cekti. Kucuk bir cocuk imza istiyordu, cantasini acti sanirim bir fotograf gibi bir sey cikardi, onu imzalayip verdi, sonra etrafina bir suru cocuk toplandi hicbirini de geri cevirmedi, cantasinda belli ki bir suru fotograf var, gordugum kadariyla hepsine imza verdi, cok takdir attim, canayakin bir insan oldugu zaten belliydi. Sanirim biraz da Afrikalilara ozgu bir durum.
Ve iyi bir profesyonel oldugunun belgesi. Karsisindakilerin tuketicileri oldugunu biliyor ve bir futbolcunun sadece futbol sahasinda degil, saha disinda da izleyicileri oldugunun farkinda. Genelde yabancilarin cogu, bizim yerli oyunculardan daha mutevazi gorunurler, hayat tarzlarini da bu profesyonellige uygun insa ederler. Ben Popescu'da da ayni tavirlari gorurdum. Galatasaray'da kac sezon oynadi, birkere magazin basinina malzeme olmadi, birkere medya leskerleri ile polemige girmedi...
Her seferinde buraya tasiyacak misin diyebilirsiniz ama Song'u yine havaalaninda cevresini saran cocuklara imzali fotograf verdigini gorunce yine bahsetmek istedim:

http://www.superspor.com/video/test.php?frm_id=2151
Mehmet Gorgen
Staff Member
Posts: 6562
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:19 pm
Location: Bakirkoy-Ist
Contact:

Post by Mehmet Gorgen »

Ismail Gezer wrote:Macera olur..
Niçin?

3 isimden herbiri cihan ve ergün'den daha iyi. Belki sağlam beklerimiz olsa iyi olmazdı. Ama eldeki bekler bek olmayınca 3'lü defans düşünülebilir.Gerçi bunu hazırlık maçlarında denemiş olması lazımdı.Ligde deneme yapmanın da alemi yok.
Post Reply