Alpay Dedeoglu wrote:Senin yazdiklarin yuzunden Tan ile Gorkemin arasindaki bir hosnutsuzluga sebep oldum.
Evet Tan uzerine alindi sanirim. Ben de uzuldum. Ama bu nasil benim yazdiklarim yuzunden oluyor onu anlamak mumkun degil.
Alpay Dedeoglu wrote:Gel sapla samani ayiralim ilk once.
Ayiralim o zaman. Bir kere aldigim uyari ustu kapali idi ve senin dedigin ilginc nedenlerden degildi. Bana gelen bir tessekkur mesajinda algiladigim bir tehdit seklinde cereyan etti. Ben de tepki gosterdim ve olay aslinda gereksiz yere biraz buyur gibi oldu ve orada kaldi. Yani hic direk olarak uyari almadim - burada herkesin onunde yapilan tartismalari uyaridan saymazsak. Bu da bu forumu isletenlerin olgunluklarinin ve seviyelerinin bir isareti bana gore. Bazen cok radikal seyler yaziyorum mesela. Mesela, normalde degil bir futbol forumunda, Turkiye'deki herhangi bir forumda Ataturk'e karsi elestiri iceren bir sey yazmak cesaret isidir. Barinamazsin kolay kolay. Burada ise belli bir seviye tutturulmus durumda. Her konuda konusabilmek mumkun. O nedenle de seviyeli insanlari cekiyor forum kendisine.
Sen bana seviyesiz diyorsun ama bunu anlayabilmem icin daha ciddi bir ornege ihtiyacim var. Bu Aykut/Erdinc ornegi kesmedi beni.
Benim anlamadigim sap ise su. Belki ayirmama yardim edebilirsin. Ben buraya yillardir yaziyorum (genelde siyaseti yakindan takip etmeye calistigim icin yazdiklarim oaralara kayiyor. Yazdiklarimin kimisi dogru kimisi yanlis olabilir ama hic birisinin 'abuk subuk' oldugunu zannetmiyorum.) Bunca yildir seninle teke teke yazistigimi hatirlamiyorum. Yazdiklarima ne tepki geldi senden, ne de surasi dogru surasi egri diye bir yorum! Simdi birden bire ortaya cikarak kiytirik bir pozisyon yorumuna Freudian bir tepki veriyorsun. Burada sanirim kiytirik posizyon sap oluyor, benim siyasi goruslerim ise saman.
Madem siyasi goruslu yazdigim yazilara bu kadar dolusun neden bir mesaj atip, savip sivamadin? Ya da bir yorum yapip bu kadar uzuldugunu belli etmedin? Goruslerimizin ortusmesi gerekmiyor. Onemli olan birbirimizden birseyler kapmak. Ben burada yazanlardan bir cok sey ogrendim zaman icersinde. Senin yazdiklarin da buna dahil.
Benim burada yazmamin amaci ona buna satasmak, surekli muhalefet etmek, siyasi goruslerimi baskasinin girtlagina dayamak degil. Forumu kuran ve isleten kalabaliga bir katkida bulunmak, icerigi zenginlestirmek, birikimlerimi paylasmak ve gittikce kotulesen turkcemi kullanma firsati yaratmak kendime. Bir futbol takimi ile ilgilenip komunist olmak da mumkun ayrica. Evet bu celiskili gorunebilir zira futbol kimligi de siyasete alet edilebiliyor. Ancak kimlik sahibi olmak guzel sey. (Siyasete alet edilmesi ise guzel degil.) Bu kimlik altinda bir cok seyi paylasmak mumkun.
Alpay Dedeoglu wrote:
''Mac eksikliginden o da romantiklik yapip topu tutmaya '',
'' Dudagini gitti Erdincin dirsegine vurdu'' falan gibi abuk sabuk
laflarada tepki gosteririm. Cunku arkasinda niyet degisik birsey soylemis olmak icin konusayim falan olursa ve bu ugurda sacmalanirsa
tepkiyede hazir ol. Cunku belli bir seviyedeki insanlar buraya zaman ayiriyorlar, okuyorlar. Cay arasi , abuk sabuk laflarla ego tatmini
icin ne insanlarin zamani, ne de Hasan Tezcanin zamani , bytelari ve de eurolari heba olsun.
Ben hala bu 'abuk sabuk' muhabbetini anlamis degilim. Burada defalarca futbol konusunda uzman olmadigimi ve bu forumdakilere caycilik yapacak seviyede oldugumu belirttim. Hatta kendi meslegim disinda hic bir konuda uzman degilim! Bunu da yeri geldikce soyluyorum.
Burada "bytelari ve de eurolari" heba etmemek icin sirf uzmanlar yazacak olsa, cok bekleriz birseyler yazilmasi icin.